Tek 0,2 odsto dece zaražene kovidom ima ozbiljnije komplikacije

U svetu je do sada korona virusom zaraženo više od 55 miliona ljudi, a iako su se simptomi i posledice ovog virusa tokom proteklih meseci menjale, činjenica da kovid 19 u mnogo manjoj meri napada decu, ostala je nepromenjena

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Roditelju čije dete ima teže komplikacije ovaj procenat sigurno mnogo znači i bude mu lakše.
  (Samo kažem, 23. novembar 2020 14:54)

  Ne spadam u one koji relativizuju opasnost ovog virusa i kao roditelj, uprkos svim ovim tvrdnjama, najvise se opet plasim za svoje dete, ali inace se bavim izvestavanjem i obradom statistickih podataka pa onda sve procente i statisticke podatke uzimam sa velikom rezervom i kada se tumace u pozitivnom i kada se tumace u negativnom kontekstu.
  0.2% na ukupan broj (registrovane) dece (jer je kod njih dosta asimptomatskih pa ko zna kakav bi ovaj procenat bio kada bi se sva pozitivna deca otkrila nekim masovnim testiranjem) sam po sebi bi mogao dodatno da se analizira, tj. koji procenat dece od tih 0,2% ima neke pridruzene bolesti, koji uzrast je ukupno obuhvacen i da li se taj procenat ravnomerno iskazuje u svim starosnim dobima dece ili postoje vece oscilacije pa je 0.2% prosek.... itd, itd... odnosno mozda je situacija i bolja kada bi se neki aspekti obuhvatili a za neke je mozda i gora.
   (Bane, 23. novembar 2020 18:21)

  # Link komentara

 2. Dakle prestati sa maltretiranjem dece, dozvoliti sve normalne aktivnosti za decu i ne terati ih da nose maske. Zastiti ugrozene kategorije - startacke domove i odrasle sa diebetesoM i drugim oboljenjima koji komplikuju stvari. U nastaviti sa normlnim zivotom u Nemacoj prosecna starost umrlog od korone je 81 godinu - sto je vise od prosecne staristi populacije. OK idemo dalje
  (nenad, 23. novembar 2020 18:03)

  # Link komentara

 3. toliko i odraslih
   (sima, 23. novembar 2020 17:39)

  # Link komentara

 4. Proces starenja je sistematsko propadanje organizma koje prate najrazlicitije bolesti i neizbezna smrt (usled propadanja). Ako pogledate zdravstvene statistike, smrtnost od kojecega naglo raste od tridesete (eksponencijalno od sezdesete) godine (rak, kardiovaskularni problemi itd) sto se deci izuzetno retko desava. U borbi protiv starenja se zaista mnogo moze uciniti ali nas sprecava neznanje o tome, povrsnost, sebicnost, pohlepa.
  (Slobec, 23. novembar 2020 16:00)

  # Link komentara

 5. Roditelju čije dete ima teže komplikacije ovaj procenat sigurno mnogo znači i bude mu lakše.
  (Samo kažem, 23. novembar 2020 14:54)

  # Link komentara