Od koje godine žene počinju da liče na svoje majke?

Britansko istraživanje pokušalo je da odgovori na pitanje kada žene počinju da liče na svoje majke.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. @Aron: Nisi ti usao u biblioteku :) Muskarca tamo mozes da nadjes samo na naslovnoj strani neke knjige, sve same zene. Prosecnog srpskog muskarca ces da nadjes u kladionici a ne u biblioteci.
  (hmmm, 6. januar 2021 20:10)

  # Link komentara

 2. ova moja pregurala 40, ali nikako da se ugleda na majku.. a majka joj pravi pite, sarme, kolace..
  (sima-hirosima, 5. januar 2021 23:44)

  # Link komentara

 3. Ne lice svi, vec samo oni koji nisu nauceni da su i oni i njihovi roditelji skloni greskama, kao i svako drugi.

  Bitno je shvatiti ko ste vi i sta zelite, onda cete videti da li njihov sistem vrednosti funkcionise za vas ili ne. Pa sami birajte koje lose navike cete izbaciti kroz prozor, a koje ne smetaju/koriste.
  (Nn, 5. januar 2021 22:48)

  # Link komentara

 4. Imam 49 g i dvoje dece, jako volim svoju mamicu koja meni i bratu ceo zivot daje bezuslovnu ljubav, neznost, paznju. Naucila nas je da dajemo i primamo ljubav. Ne licim na nju, svoja sam ali je utkala u moju licnost oni sto je najpotrebnije da zivim srecno i to prenosim na svoju decu i ljude koji me okruzuju
  (ljubav svima, 5. januar 2021 22:30)

  # Link komentara

 5. Nadam se nikad. Zato i nemam decu, necu da se pretvorim u moju majku.
  (hm, 5. januar 2021 21:52)

  # Link komentara

 6. Arone, žao mi je, u vašim komentarima stalno provejava gorčina kada su žene u pitanju. Stiče se utisak da ste opterećeni koja je žena intelektualac, koja nije. Opustite se.
  Inače, nije tačno da u biblioteku idu većinom muškarci. Iznenadili biste se kada biste došli do statističkih podataka korisnika.
  (Jova, 5. januar 2021 21:31)

  # Link komentara

 7. ne daj Bože. To bi mi bilo najstrašnija noćna mora...
  (dosada, 5. januar 2021 18:35)

  # Link komentara

 8. To je pod uslovom da volite majku, a ne da vam je bila kao losa maćeha. Moja je bila grozna prema meni i sad kad sam u 45-oj i kad primećujem da se u licu menjam i da vise ličim na nju, to ne mogu da podnesem. Oticicu da uradim neke promene, da ne ličim ni na oca ni na majku jer su oboje bili katastrofalni roditelji
  (ceo zivot bole losi roditelji, 5. januar 2021 15:37)

  # Link komentara

 9. Moja majka i ja smo dva različita sveta i nadam se da će tako i ostati. Doduše, nemam decu pa je možda zbog toga to još više izraženo.
  Ona samo drami i nikad ništa nije dovoljno dobro. Ta zena se u životu nije opustila ili bila zadovoljna sa nečim ili nekim. A ima toliko više od mnogih drugih majki...
  Jednostavno, neki ljudi ne umeju da budu srećni i mnogo toga uzimaju zdravo za gotovo.
  (nfs, 5. januar 2021 15:18)

  # Link komentara

 10. A moja počela da liči na svog oca. Jednako pametna i nepodnošljiva. A kad me pogleda, vidim njenog blesavog, beskorisnog, prepametnog, oca. Srećom ionako mi ukinula seks, sad ona jeb... mene, psihološki. Još malo, da otplatim kredit za kuću i posle prodaje, svako za sebe i na svoju stranu, previše je i trajalo.
  (White Wolf, 5. januar 2021 14:50)

  # Link komentara

 11. Glupost. Moja gleda Zadrugu. Neka, hvala. Biram da oponasam nekog pametnijeg. Dobra je, volim je, ali nihe za oponasati...
  (duki, 5. januar 2021 14:46)

  # Link komentara

 12. Interesantno mi bude kad mi neko ko ju je poznavao za života kaže npr. 'e i ona je volela takve satove, nosila takve suknje, i njoj je bio omiljen suncokret za grickanje..',,. Tako neke sitnice, ali najmilije mi budu srcu. Majkić moj.
  (Slavica, 5. januar 2021 12:52)

  # Link komentara

 13. Potpuno tacno u slucaju moje supruge
  (dovla, 5. januar 2021 12:10)

  # Link komentara

 14. Kažu: Britansko istraživanje pokazalo je da žene počinju da se pretvaraju u svoje majke kada napune 31 godinu.

  Ova moja počela da se pretvara ne u njenu već u moju majku? počela kao moja majka kad sam bio mali da naredjuje i histeriše, imamo 3 dece pa kad se na njih naljuti zaboravi pa i prema meni kao da sam joj dete! Dozivljavam mentalni teror sa 46 godina ?.
  (miko, 5. januar 2021 11:32)

  # Link komentara

 15. Jeste, to je to otprilike. Jedna moja rođak ima 32 i zaista liči ns svoju majku ista mimika, gestikukacija i temperament. Skoro da uopšte nemogu da ih razlikujem. To mu dođe posledica toga što žene da se usaglašavaju sa raznim standardima i matricama. Za razliku od nas muškaraca koji smo mnogo slobodniji. Devojke ili žene otpočetka možeš da staviš u neki kalup što se tiče ponašanja. One mogu biti provinciskog ponašanja, rokerskog, konzervativnog ili kvazintelektualnog. Zato one i traže takve partnere koji odgovaraju njihovom sistemu vrednosti i poreklu. Na primer imamo vrlo malo pravih intelektualki koje čitaju knjige i gledaju kvalitetne filmove i dokumentarce. Izuzetak kid starijih. Recimo imamo ogromnu većinu žena koje su završile fakultet a toliko su ograničene da je to neverovatno. Većina nije ni knjigu pročitala u celom životu naravno van naravno udžbenika. Njima su Ceca ili Karleuša glavni uzori. Ja volim da svratim do biblioteke da čitam i tu vidim prvenstveno muškarce. Devojke možeš da vidiš vrlo retko i to samo pred ispitne rokove.
  (Aron, 5. januar 2021 11:19)

  # Link komentara

 16. Kako da ne. Moja majka se ponašala kao da mi je maćeha, ceo život mi je sve samo otežavala i kvarila, svekrva je bolja prema meni od rođene majke. Ima tih žena koje ne vole sopstvenu decu, posebno onih koje ne vole ćerke.
  (Ana, 5. januar 2021 10:56)

  # Link komentara