Odbila ga nakon tri izlaska, on joj poslao račun za izlaske

Utorak, 02.03.2021.

16:28

Izvor: super zena

Odbila ga nakon tri izlaska, on joj poslao raèun za izlaske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

Nataša

pre 2 godine

@Adriano_Galliani nadam se da govoriš o supruzi, jer ako mene neko imitira pazi se, nisam ja... Onda su me upozorili pa pola pobrisali, zato se ne javljam, ne znam šta hoće od mene, ni ko. Bojim se da tebi ne naprave problem...

Maja

pre 3 godine

Ja dok sam placala racune, restorane, letovanja, zimovanja ovaj bio sa mnom. Jos ja glupaca htela da mu radjam decu. Cim sam ostala bez tako dobre pozicije on nasao drugu.
Toliko o tome kako su muskarci fini i nisu interesdzije.

izgovori za lenje i skrte

pre 3 godine

Lepo je to - ne, kad sam poceo da zaradjujem sam tad sam poceo i da izlazim i da placam i drustvu i devojkama jer me je grizla savest da kintu od roditelja trosim na izlaske. I nikad me niko nije iskoristio, a i da jeste pa nije me opljackao. Ako sam svojevoljno platio ili poklonio nesto nekome, nisam posle kukao i trazio nazad!

Mastrangello

pre 3 godine

@I vecito ne pojedu do kraja "...imao sam dva kamiona devojki..."

Kako, brate, kako?!

Pa ti ne umes da se izrazavas kako treba sa "devojki" umesto "devojaka" i imao si dva kamiona...?! I to bez da se potrudis i platis pica i izlaske...

A mene ni dva omanja kombija devojaka nije pogledalo, a kamoli nesto vise...

Lepo je to

pre 3 godine

Za ove muske kriticare sto kao nesto prebacuju momku sto trazi da podele racune:
- Kada prestanete da uzimate dzeparac od roditelja/baka/deka, i sami pocnete da zaradjujete novac, bicete manje galantni.

A njoj je kao trebalo 3 izlaska da se odlucila da li je momak dovoljno "dobar" za nju. Shush!

Nikola

pre 3 godine

A ja sve mislio da se danasnje feministkinje zalazu za totalnu ravnopravnost medju polovima. Pa kada je tako onda neka vlada i ravnopravnost i u placanju racuna.
Mada mi se sve cini da su feministkinje za selektivnu ravnopravnost, dakle samo onu koja njima ide u korist.
Samo ti so sine izguraj, pa ako treba i do suda guraj. Nisu pare u pitanju, vec princip.......polne "ravnopravnosti".

Vagica

pre 3 godine

@Trebao je da je zamoli da ga ta devojka otprati do kuce posle izlaska da ne ide sam, ima raznih manijaka uvece...
(PowerRanger, 03. mart 2021 01:04)

Umirem od smeha :D
Ali, takvih stvarno ima...

Toluca

pre 3 godine

Kakvi komentari majko moja. E moji muškarci, postali ste seka perse. Muškarce iz moje generacije uvredilo bi kad bi žena uopšte pomislila da izvadi novčanik da bi platila račun. Nemate vi pojma deco šta znači biti muškarac, hranitelj, branitelj, otac, suprug, sin, brat, džentlmen, gospodin, vitez. Još malo pa ćete se čupati za kosu i tući torbicama sa ženama.

Vučiću, uvodi vojni rok ili mi za par godina više muškaraca nećemo ni imati.
(Silvester, 02. mart 2021 19:37)

Zemljače, u pravu bi ti bio da si ovo rekao pre 30 godina, dok su zene imale dostojanstva. Cast izuzecima

Бацач пламена

pre 3 godine

Све зависи од контекста. Јесте незрело и глупо ако је то урадио кад је схватио да она не жели да буде са њим, па да јој напакости. А опет, можда је пре ње доживљавао да се девојке после пар сусрета сете да ипак није њихов тип, или чак да од старта неће ништа са њим, али их то није спречавало да му више пута направе рачун.
Будимо искрени, девојке често знају да ураде то. Не само из неког користољубља или злобе, већ просто јер немају осећај и мисле да је нормално да се неко троши нервно и новчано на њих и доказује да му је стало, а за себе сматрају да нису дужне да му узврате. И то не мислим на случај да девојка нема срца да те одбије за дејт па прихвата позив, а онда те на крају одбије јер јој се стварно не свиђаш и још јој буде неугодно. Мислим на онај случај да девојка прихвата позив по инерцији очекујући да је забавиш, фасцинираш и обориш с ногу. Па ако јој се било каква ситница не свиди комотно те одбије, а то што си потрошио новац, време и живце уопште не допире до ње. Нађеш се у ситуацији као кад те одбију за визу, а не врате ти паре.
Могуће да није ништа од наведеног, већ да је момак само комплексаш. А могуће и да му је дојадио горе описани сценарио, па је решио из револта да се понаша тако незрело кад га девојка одбије, било да је у питању девојка која је испала фер или не.

Zena

pre 3 godine

Ja placala moje racune sa momkom. Jednom ja, jednom on. Isli na Zlatibor za ng, ja uplatim za sebe, nadjem sve, njemu skupo, jos pocne da me nabedjuje da ga lazem, da on sve placa. Posaljem priznanicu i dokaze o uplati i cao. I ja vise nista ne placam. Pametne su ove druge.

Stimpy

pre 3 godine

Pitanje za sve ove sto im je ovakvo ponasanje ok - da li biste sa istim zarom branili pravo devojke da trazi novac od momka kojem je platila veceru? :)
(Dida, 03. mart 2021 10:56)

To ne biva. Ako se ikad dogodi, možemo o tome raspravljati.

PsihoLog

pre 3 godine

Najveca laz je da zene zaradjuju manje za istu poziciju ali je cinjenica da muskarci rade teze, zahtevnije i placenije poslove te je i logicno da imaju vecu prosecnu zaradu. To se nikad nece promeniti. Sto se tice megakorporacija tu se odavno ne zna ko koliko zaradjuje vec je princip koliko trazis i koliko ti daju. Po prirodi stvari zene su sramezljivije i uglavnom ne traze vise od ponudjenog dok muskarci traze. Postoji citava psihologija iza ovog socioloskog efekta. Licno znam drugaricu koja je 7g radila za visestruko manju platu u IT-u jer nije htela da trazi povisicu niti da promeni firmu. Jer se zaboga osecala zahvalno sto su je zaposlili kad niko nije hteo. Dakle problem je u karakteru. A sto se tice drzavnih sluzbi tu odavno postoji diskriminacija u korist zena ali o tome drugi put.

nisam stereotip

pre 3 godine

Da sam žensko tako bih se iživljavao nad ovim nazovi džentlmenima što se javljaju ovde, praznio bih im džepove samo tako. Kad se ložite na tu patrijarhalnu mačo džentlmenštinu i treba da vas koriste žene.

Andrej

pre 3 godine

Ljudi ,kakvu sreću ima ova devojka.
Zamislite da su se zbližili?
I razvod ...

Ne dao Bog nikom.
Otresla se na vreme pacijenta.
(Komša, 02. mart 2021 20:48)

Da, jer svi znamo da, kada već dođe do razvoda, muškarac UVEK prođe bolje.
Nikako mu ne otmu decu, pola plate, i ne isteraju ga iz rođene kuće da bi mama mogla da dovede drugog čiku koji joj se sada sviđa.

Dejan Anđus vrhunski analitičar

pre 3 godine

@Kibo

Druže, niko mi ništa nije dao. Doduše jeste da sam odma posle srednje nastavio porodični biznis, ali budi ubeđen da dinara ne bi video da nisam to hteo da radim. Znam moje, rekli bi traži posao, eventualno bi me pogurali da završim faks ako sam hteo to. Dakle i to što imam, veruj da itekako odradim za to. Nemoj biti pun predrasuda.

balkanoid

pre 3 godine

Ima mnogo normalnih devojaka koje ne kapiraju u cemu je ovde problem.

Postoje zene koje iskljucivo izlaze da bi se ogrebale u rucak u restoranu, koktel u klubu i sl... Znam da je normalnim devojkama ovo neverovatno i da im verovatno zvuci da je decko ocekivao nesto za uzvrat po svaku cenu.

Al nekad to ume da bude bas ocigledno, dodje neko, najede se, napije i ode bez da odgovara na poruke. E sad, zavisi kakva je ovo situacija bila... Al definitivno treba imati i socijalnu inteligenciju i odmah provaliti neke stvari, nikakva naknada pamet ne pomaze.

Seljoberaj

pre 3 godine

Pitanje za sve ove sto im je ovakvo ponasanje ok - da li biste sa istim zarom branili pravo devojke da trazi novac od momka kojem je platila veceru? :)
(Dida, 3. mart 2021 10:56)

Ne sme da mu trazi ako je platila!
Niko je nije terao da plati.
Sta nije jasno?
To mi lici na one nase momke koji traze pare da im devojka da ranije, jer znaju da ce ona da plati jer on nema love, a da oni plate u restoranu ili kaficu i prave se dzekovi iako su pare njene "jer on je musko". Koliko takvih znam, cemu onda price o ravnopravnosti kad on sam hoce da bude vidjen da placa.
Tako ovaj plati pa posle trazi nazad.
Delis odmah pola i zdravo.

Dida

pre 3 godine

Pitanje za sve ove sto im je ovakvo ponasanje ok - da li biste sa istim zarom branili pravo devojke da trazi novac od momka kojem je platila veceru? :)

bora

pre 3 godine

Od žene možeš sve da tražiš, osim novca, kaže izreka. Ovaj je nju zvao na piće, tri puta platio bez prigovora, pa nema pravo da naknadno traži podelu računa.

Strokavi mozak

pre 3 godine

Pa normalno da ocekujem nesto kad izvedem devojku i placam i cascavam.Ihhh koliko puta i drugarice natovari i na kraju me odbije.Ali nikad se nisam naljutio niti mi je bilo krivo zbog toga.Idemo dalje.

brm

pre 3 godine

Звучи невероватно да је овај момак потрошио само $70 на три изласка.
(Стрелац, 2. mart 2021 18:48)

Za američke prilike, neverovatno malo. Tri izlaska za dve osobe...pa to samo po jedno piće za svakoga + bakšiš (20%) i to je to.

đole

pre 3 godine

Ne razumem zašto se sada buni. Ako mu je smetalo da samo on plaća, onda je to trebalo posle prvog izlaska da uradi. Ako je plaćao samo zato što je izlazila sa njim, ne znam zašto se žali. On je odlučio da plaća pića
i ispada da ona doživotno mora sa njim da se viđa zbog toga. Niko nikoga tu nije prisiljavao na nešto. Iz njegovog ugla, to je bila loša investicija i loše potrošen novac...što se dešava svakome milion puta u životu. Nastavi dalje, i izvuci pouke iz svojih odluka, ne glumi princezicu

marko

pre 3 godine

Nikada neću razumeti taj stav kod žena da muškarac treba da plati, zašto? Zar nismo jednaki? Zar se niste borile za pravo da ne budete roba? Ako želite da vam neko plaća, onda otvoreno recite da ste sponzoruša i to je to.. jer vama ne treba momak, neko sponzor za izlaske.
Ne brinite momci, ima normalnih devojaka. Bežite od ovih rosipija koje su dame i ne plaćaju, molim vas.. neka im plaća večeru njihovo malo belo pašče.

XP

pre 3 godine

Naši muškarci ne ustupaju nikom mesto u prevozu. Žene ustupaju čak i one u ozbiljnim godinama..
(Nila, 02. mart 2021 23:15)

Grešiš. Veće su šanse da u autobusu trudnici mesto ustupi balavac koji se vraća iz škole i psuje kao kočijaš nego utegnuta gospođa koja uvek nađe nešto strašno zanimljivo da gleda kroz prozor kad stane trudnica pored nje.

Fudbaler

pre 3 godine

Smatram da je pozeljno da svaka osoba ne polazi od toga da ce neko drugi da je casti samo zbog polnog pripadnistva. Ali ako castis bilo koga druga ili drugaricu castio si. Nema tu daj nazad pare. Pravio si se faca u momentu a sad plakis.

Milorad

pre 3 godine

Dzabe vam novci moji sinovci i sinovice, vi se ozeniti i udati nikad nece te, sa takvim tupavim razmisljanjima. Koliko vidim nisu problem mladici, problem su umisljene devojke.

I vecito ne pojedu do kraja

pre 3 godine

Koja je to logika, ne svidja ti se i onda platis svoj deo, a ako ti se svidja, onda on sve plati :))) Elem, imao sam dva kamiona devojki i nikada ni jednu nisam zvao na pice, a kamoli veceru, sve je bilo jasno mnogo pre toga!'Ej, vecera, k'o da smo brokeri u Njujorku!Veceraj kuci, ionako ne volim da gledam zenu dok jede!

Terzio

pre 3 godine

@VJ
Naši muškarci ne ustupaju nikom mesto u prevozu. Žene ustupaju čak i one u ozbiljnim godinama..
(Nila, 02. mart 2021 23:15)

Ovo je naprosto netacno.

anima

pre 3 godine

Ja stvarno ne znam ko su te zene danas koje ne placaju nista, sto se pobogu krecete u takvim krugovima? Ja uvek imam dil sa svim ljudima sa kojima izlazim, jednom ti placas jednom ja a uvek cu se ponuditi svakako kad stigne racun a to i mislim, ne pitam radi reda. A iskreno bilo bi me blam da brojimo pare pred konobarom, sa takvom osobom ne bih produzavala kontakt jer mi je bas sramotno da dodjem u situaciju moramo da se raskusuramo pred drugim ljudima, fuj. Ja se bas lepo osetim kad ja castim nekog, pa neko mene, i tako u krug i sa prijateljima i porodicom takodje, drugacije ne bih mogla.

The Unforgiven

pre 3 godine

A ona njemu posalje racun za garderobu I haljine koje je kupila za ta tri izlaska ima srcka da ga strefi
(qq, 2. mart 2021 23:52)
----------------------------

Sigurno je zbog njega kupovala novu garderobu jer je vec imala pun ormar "nemam sta da obucem" ... ;)

Zivorad

pre 3 godine

Kako bre 3 sastanka u USA samo 70$? Jel su to isli 3 puta u Mek i jeli cheeseburger meni sa malom kocom?
Pa samo da popiješ jedan koktel u običnom baru je preko 15$, da ne pričamo o hrani.
E svašta stvarno.
Onaj deo za traženje para ne bih da komentarišem zaista. Doživeo sam transfer blama.

The Unforgiven

pre 3 godine

E pa muskarci posto ste za jednakost, molim vas da nam platite sminku koju smo nosile na sastanku, i novu odecu ako smo je kupile, jer smo ipak sve to kupile za sastanak sa vama a vi niste ispunili ocekivanja. Ocekujem da cete kao posteni momci platiti bar deo investicije.
(recimo, 2. mart 2021 22:35)
--------------------

Ma sigurno ste zbog sastanka sa strancem kupovali posebnu sminku i odecu ... vazi, vazi ...

Kibo

pre 3 godine

Imam 26 godina. Od 18 sam u konstantnim vezama, što dužim što kraćim. Za sve te godine ne znam da li sam par puta počašćen od devojke, možda kad sam zaboravljao kod kuće novčanik ili tako nešto. Uvek plaćam ja, to je valjda normalno.
(Dejan Anđus vrhunski analitičar, 02. mart 2021 21:28)

Verovatno niste bili zaposleni ni ti ni devojke (barem nekoliko godina). Dakle, trosis novac koji su zaradili tvoji roditelji, a njeni roditelji sto su zaradili ocigledno je vaznije jer ona ne trosi. Sa tudjim parama placas.

Kibo

pre 3 godine

Ako se devojka ni ne ponudi da plati nijednom u 3 puta, bilo bi mi sumnjivo, ali ok. Ako se ne ponudi jos par puta sve je jasno. Okej ako ja radim, a ona ne, ali ako smo oboje zaposleni i njoj posle 3-5x izlazaka ne padne na pamet da plati kafu, sve je jasno.

Blek - Chicago

pre 3 godine

U kvalitetnoj vezi pravi muškarac je srećan samo kada je njegova druga polovina srećna, sve ostalo nije vredno priče, tako da tu dalje nema govora o tome ko je koga iskoristio.
(Veliki brat, 02. mart 2021 23:23)” .... kvalitena veza”.... drage
devojke ja stvaro ne znam šta da vam kažem.... uh.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Prvi put može da plati onaj koji zove, drugi put ako nisam sigurna da li mi se svidja- obavezno platim svoj deo. Trećeg puta bude samo ako mi se svidja i tu sve ostalo prestaje da bude važno :-)
(Mirjana, 02. mart 2021 23:43) Uf , Mirjana! To!

Realno

pre 3 godine

Uvek insistiram da podelim racun ili platim sve na prvom dejtu, ukoliko shvatim da mi se osoba NE dopada. Isplacen si, aj zdravo. Ako mi se dopada, onda ocekujem da plati onaj koji zove, jer zanima me osoba cija su shvatanja i maniri slicni mojim. Kako ce sutra da ucestvuje u zajednickom zivotu ako nece da plati jednu obicnu kafu? Placacemo u Maksiju ko je sta stavio u korpu, i tako ceo zivot?

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Meni je brdo žena plaćalo pice. Pa i sad skoro kad sam sa svojom direktorkom bio. Ne bi mi smetalo ni da je bilo obrnuto, ako sa nekim hoću 4 puta da izađem, nebitno ko plaća piće i koliko sam potrošio.

racun

pre 3 godine

Moju suprugu je blam da ona placa, iako uopste nije pitanje novca jer smo se ovlastili po racunima i delimo kartice. Cak i ako zaboravim novcanik, ona mi tutne kes ili karticu ispod stola da ja platim. I svaki put se posvadjamo oko toga, ne mogu joj dokazati

b.

pre 3 godine

Uvek su mi na ovakvim vestima interesantniji komentari nego sama vest. Sit se ismejem kad pročitam kakvih sve "normalnih" devojaka i momaka ima oko nas. A treba malo videti i kako žive ljudi pošto ja u svom okruženju nemam ovakva iskustva.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Vučiću, uvodi vojni rok ili mi za par godina više muškaraca nećemo ni imati.
(Silvester, 02. mart 2021 19:37)

Nije do toga, nego nemaju ni para ni žena. Meni su žene placale jer su videle da nemam. Ali 3 stvari se ne mogu sakriti - kasalj, siromaštvo i ljubav. Videće ona ako si stvarno zaljubljen u nju i platiće račun.

Mirjana

pre 3 godine

Prvi put može da plati onaj koji zove, drugi put ako nisam sigurna da li mi se svidja- obavezno platim svoj deo. Trećeg puta bude samo ako mi se svidja i tu sve ostalo prestaje da bude važno :-)

ljoberse

pre 3 godine

Ovaj clanak je vredeo samo zbog komentara. Citam uvek unazad, takoreci sam na pocetku i kucam komentar, svasta cu procitam do kraja.

II

pre 3 godine

"Nekad su postojali muskarci, danas postoje nezreli decaci i uplakani mamini sinovi koji bi da naplate ,,troskove" jer nemaju cime da osvoje devojku...srecna sam sto sam generacijski pripadala eri pravih muskaraca i dzentlmena."
(Jelena, 2. mart 2021 21:51)

E bas me zanima kojoj ste vi to eri pripadali!? Pre bih rekla da su uvek postojale zene koje su se hvatale za budzovane, kako smo ih nekad zvali, koji su sve placali i gde je sve bilo uracunato. Ali su postojale i one koje su bile vaspitane da takve dilove ne prihvataju i da takve "dzentlmene" izbegavaju, koje su se druzile sa svojom generacijom sa kojima smo delile sve racune. Jedini iskreni odnosi su bas takvi odnosi. A muskarac moze da bude dzentlmen i kada se racuni dele. Sve ostalo je tesko foliranje..-(

Blek - Chicago

pre 3 godine

Kao zensko, potpuno sam na strani muskaraca da ne treba da oni placaju sve racune i sve izlaske. Tacnije. 50%vs50%. Muskarci ne treba da dozvole sebi da ih bilo ko iskoristava. Nejasno mi je da se uopste postavlja pitanje danas o tome da li muskarac treba ili ne treba sve da plati. Zena nikad, s druge strane, ne bi trebalo da dozvoli da sebe stavlja u inferioran polozaj, da joj neko placa veceru ili pice, bilo sta. Onog momenta kad se to podrazumeva, da ona ne treba da ucestvuje u placanju zajednickog racuna, ona je roba i tada nastaju problemi. Kao i u primeru iz clanka. Zena koja placa svoj deo racuna postuje sebe, u prvom redu, a i muskarca sa kojim je izasla. Sve drugo je necasno i neposteno u ovo vreme kada svi rade, zaradjuju i imaju troskove zivota za koje sami moraju da se pobrinu. Pitanje je casti ucestvovati ravnopravno u troskovima a i jednog fer i ljudskog odnosa jednog prema drugom i posle toga ne ostaju nikakve frustracije i losa osecanja jednog prema drugom.
(II, 02. mart 2021 22:09)” uz svo poštovanje, puno sreće vam želim u vezama. Suviše analiziraš , a gde je tu strast?

Jovana

pre 3 godine

Ja ne znam koliko vi imate godina, ali vam niko nije objasnio kako stvari funkcionisu (u najvecem broju slucajeva). Kad se ide na prva dva ili tri sastanka ide se da se ljudi upoznaju i da oboje procene da li je onaj drugi za njih i da li im se svidja. To moze da se zavrsi vezom, ali niko vam ne garantuje da ce i biti tako. Ako niste spremni da platite pice, zovite u setnju, ako niste spremni da platite veceru ne zovite na istu. Ako hocete da delite troskove, stavite to do znanja unapred (ako vi zovete). Devojke isto. Ako pozovete platite. Ako ste je osvojili sarmom i ako se zaljubila nece biti nikakav problem ako nemate da platite ceo racun. Nista ne bi trebalo da se uzme zdravo za gotovo, to zna svaka zrela osoba i u stanju je da se ponasa u skladu sa razvojem situacije. To se zove socijalna inteligencija.

Veliki brat

pre 3 godine

Ne bih dozvolio njoj da plati, bar na prvih nekoliko sastanaka, a ne bih joj ni nakon toga tražio novac ako odbije da se dalje viđamo.
Jednostavno, to je ŠKOLA, a svaka škola se plaća.

Ko je pametan, ukapira na prvom sastanku da li će doći do ozbiljnije veze ili ne, druga je stvar što su ljudi spremni da izađu sa bilo kim u grad samo da bi bili viđeni... ono, bitno da me videlo društvo sa nekom "ribom", mogu posle da im pričam šta god mi padne na pamet, bitno je da mi zavide; ali, to što me posle tri kafe ispalila ne mogu da joj oprostim. Isto važi i za obrnuto, to davanje druge ili treće "šanse" je besmisleno, kako inače objasniti devojke koje su se udale za budale i trpe maltretiranje u braku, nego je devojci verovatno iskočila bolja prilika ili bolje reći ponuda, pa je ovaj izvisio i osetio se uvređen.
A nije pomislio da sačuva obraz i dostojanstvo i zaboravi na tih 35$, to mu je škola za neki drugi put, da već na prvom sastanku provali kakva je osoba u pitanju, ili da odmah traži plaćanje pola-pola.


A ovi što pričaju da mu "investicija nije isplatila" ne kapiram o čemu pričaju, nije ovo 15. vek. On nije dobio seks, ali nije ni ona, ne vidim zašto se u 3. milenijumu seks posmatra kao nešto što muškarci isključivo dobijaju, a žene isključivo daju?
U kvalitetnoj vezi pravi muškarac je srećan samo kada je njegova druga polovina srećna, sve ostalo nije vredno priče, tako da tu dalje nema govora o tome ko je koga iskoristio.

Bojan

pre 3 godine

Hvala komentarima sto sam uvideo da ipak nisam jadnik kao sto me je bivsa okarakterisala, jer eto nisam hteo da ja sve placam 100 posto iako mogu, i da kad se opasuljim naci cu devojku kojoj nece iz usta izaci: “ne moras ti tolko da me volis”, “ja da radim ne bih bila sa tobom”. 3 godine burazeri, a gistro vazim za pametnog decka.

Blek - Chicago

pre 3 godine

“Nisam feministkinja, ali tri puta izaci sa relativno nepoznatim muskarcem i nijednom ne platiti racun, smatram nedostatkom elementarnog vaspitanja i pristojnosti.
(Tanja, 02. mart 2021 22:21)” niti si feministikinja, niti si heterosexual devojka/žena. Poštujem tvoj izbor ali nemoj drugim devojkama i tvojim muškarcima da prodaješ priču o “relativno nepoznatim muškarcima “. Ostavi to za tvoje. Uz poštovanje, još jednom. Tvoj izbor.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Ako izlazak sa zenom gledate iskljucivo kao investiciju u sex nije mi jasno - sto onda ne unajmite zenu za sex, platite i znate na cemu ste? Vi biste da vas pod obavezno "ispostujemo" jer placate (kao sto to rade prostitutke), ali necete da platite/unajmite prostitutku. Licemeri nevidjeni! Daleko vam lepa kuca. Ne zovite na sastanke ako niste spremni da platite. Niko vas ne bije po usima. Ja kad zovnem decka, brata, druga, drugaricu, rodjaka, bilo koga, ja sam spremna da platim i nikad posle nisam zakukavala kao sto ovde ljudi kukaju. Ne zovite nikoga, ne trosite vase cenjene novce i necete se osecati iskorisceno! Prosto kao pasulj.
(Vanja, 02. mart 2021 22:02)

Dacu ti broj telefona jel mozes da me izvedes na veceru?.

Dijana

pre 3 godine

@aabb Da je od starta rekao da hoce da podeli bila bih na njegovoj. Ovako naknadno naravno nema sta da trazi. Pravila igre se utvrdjuju pre, ako si cestit covek, bez obzira na pol.

Vanja

pre 3 godine

Ako izlazak sa zenom gledate iskljucivo kao investiciju u sex nije mi jasno - sto onda ne unajmite zenu za sex, platite i znate na cemu ste? Vi biste da vas pod obavezno "ispostujemo" jer placate (kao sto to rade prostitutke), ali necete da platite/unajmite prostitutku. Licemeri nevidjeni! Daleko vam lepa kuca. Ne zovite na sastanke ako niste spremni da platite. Niko vas ne bije po usima. Ja kad zovnem decka, brata, druga, drugaricu, rodjaka, bilo koga, ja sam spremna da platim i nikad posle nisam zakukavala kao sto ovde ljudi kukaju. Ne zovite nikoga, ne trosite vase cenjene novce i necete se osecati iskorisceno! Prosto kao pasulj.

Вук Караџић

pre 3 godine

Osecao bih se nesposobno kad bi devojka platila pice ili hranu u kaficu ili restoranu. Ja sam dzentlmen, bio i biću.
(fenomen, 02. mart 2021 21:36)

ти си џентлмен само у својој глави. поштовање подразумева да поштујеш жеље и размишљања других, у овом случају девојке или жене са којом проводиш неко време. ако се у таквој ситуацији осећаш "неспособно", ту постоји неки проблем, џентлмене.

Вук Караџић

pre 3 godine

svedoci smo da će prirodni odnosi i razlike biti dekretom ukinuti.
Tražili ste, gledajte.
(VJ, 02. mart 2021 21:49)

не постоји ништа природно у каваљерству. морал и друштвене норме нису природне категорије, већ су у потпуности измишљене и прихваћене у некој мери у неким срединама, друштвима, народима или чак глобално. то такође значи да се те норме и обичаји стално мењају.

recimo

pre 3 godine

Rado bi platila ali ne mogu jer toliko postrosim na uloske i tampone za jedno 6 meseci, a kupujem ih vec vise od 10 godina. S obzirom da su muskarci glavni krivci zbog kogojih ulosci i tamponi odavno nisu besplatni kao sto bi trebali da budu, mislim da je kompenzacija u vidu besplatnih pica najmanje sto mozete da uradite. Hvala.

P.S Bogami ga je dobro procenila i pobegla na vreme

Maiko

pre 3 godine

Nema ovo veze sa jednakošću, već sa manirima, pogledima na život i često prikrivenom mizoginijom. Ovo je onaj tip muškarca koji će, ako uspe da devojku smuva, izigravati džentlmena, davati joj poklone, zlatni nakit, a onda jednog dana ako se raziđu tražiti te poklone i zlato obavezno natrag.

Lela

pre 3 godine

Vrlo zeznuta situacija - ovakvi muskarci su apsolutno prazni i nesposobni da privuku zenu bilo cim osim novcem, a novca cesto nema i svesni su da ce tesko naci ikoga u zivotu, pa se onda svete ovakvim pakostima. Dosta jadno!

Luka

pre 3 godine

Dosta sam izlazio na sastanke pre zenidbe. Nikad nisam dopustio da devojka plati kad sam ja predlozio nesto (pice/klopu). Nikad mi se nije desilo da posle prva dva ili tri sastanka devojka nije predlozila i platila neki izlazak (klopa/bioskop/pozoriste sta god). Kako dajete tako cete i dobiti. Ako ste sami proracunati, logicno je da cete biti iskljucivo sa proracunatim osobama i onda ce stalno izbijati taj jed i gnev, a sami ste kreirali takav aranzman. Zaista pogubno na sta smo spali. Nema vam tu srece, ali vi terajte kako mislite da je najbolje.

recimo

pre 3 godine

Prilicno se jasno vidi da muskarci placaju zenama pice samo i iskljucivo jer OCEKUJU NESTO ZAUZVRAT, a ne zato sto su kavaljeri ili zato sto je to tradicija.
E pa muskarci posto ste za jednakost, molim vas da nam platite sminku koju smo nosile na sastanku, i novu odecu ako smo je kupile, jer smo ipak sve to kupile za sastanak sa vama a vi niste ispunili ocekivanja. Ocekujem da cete kao posteni momci platiti bar deo investicije.

Kanadjanka

pre 3 godine

Aha, kako da ne, ali nekad bilo. Danas su se stvari malo promenile. Ja zivim u Norveskoj i ovde se prilicno sve deli na ravne casti, ali sam se tako ponasala i u Srbiji - ne zelim da ostajem nikome duzna, a POGOTOVO ako mi se momak ne svidja, tada sigurno trazim da delimo ili ja da platim. Pa posle mogu mirne duse da ga odbijem za dalja vidjanja.
(Ja, 2. mart 2021 21:39)
---
I ovde je slicna situacija. Kad sam bila mlada i izlazila nisam dozvoljavala da mi placaju, pa posle da misle da "imaju pravo" da me spopadaju. Neka, hvala lepo, ne bih da mi presedne par pica ili vecera...

Sto se tice ove price, da je moja cerka u pitanju, rekla bih joj da ga je dobro procenila i jos bolje to sto ga je u startu otkacila. Ova prica pokazuje da je tip i sitnicar i skrtica (potrosio celih 70 $ za tri izlaska ovde gde ti pice kosta po 10 $) i sujetan i osvetoljubiv. Ne znam nijednu uspesnu osobu sa svim tim osobinama. Cak ne znam nijednu uspesnu osobu a da je - sitnicar(ka) i cicija. Jednostavno, u zivotu moras da se tu i tamo isprsis i istrosis, cak i kad nemas, da bi kasnije profitirao. Sve ove jajare sto se drze za novcanik, nikad nista nece napraviti u zivotu, jer stvari jednostavno tako ne funkcionisu.

II

pre 3 godine

Kao zensko, potpuno sam na strani muskaraca da ne treba da oni placaju sve racune i sve izlaske. Tacnije. 50%vs50%. Muskarci ne treba da dozvole sebi da ih bilo ko iskoristava. Nejasno mi je da se uopste postavlja pitanje danas o tome da li muskarac treba ili ne treba sve da plati. Zena nikad, s druge strane, ne bi trebalo da dozvoli da sebe stavlja u inferioran polozaj, da joj neko placa veceru ili pice, bilo sta. Onog momenta kad se to podrazumeva, da ona ne treba da ucestvuje u placanju zajednickog racuna, ona je roba i tada nastaju problemi. Kao i u primeru iz clanka. Zena koja placa svoj deo racuna postuje sebe, u prvom redu, a i muskarca sa kojim je izasla. Sve drugo je necasno i neposteno u ovo vreme kada svi rade, zaradjuju i imaju troskove zivota za koje sami moraju da se pobrinu. Pitanje je casti ucestvovati ravnopravno u troskovima a i jednog fer i ljudskog odnosa jednog prema drugom i posle toga ne ostaju nikakve frustracije i losa osecanja jednog prema drugom.

Kika

pre 3 godine

S vremena na vreme udjem da vidim komentare na ovakve teme i svaki put se zahvalim bogu sto sam te godine izlazaka i upoznavanja prozivela u vremenu kad su ovakvi zaista bili u velikoj manjini, mogu reci da nisu ni postojali. Neverovatna regresija!

ajde sovinisti

pre 3 godine

Ajmo feministkinje, na cijoj ste strani? Zasto devojka ne ucestvuje u racunu?:)
(aabb, 02. mart 2021 18:43)
Zato sto se on ocito ponudio tri puta da plati. Niko ga nije terao.
To se izjasni na prvom dejtu plati svoj racun i tacka a ne kad dobije nogu retroaktivno.
Smesan je. Nije ni svestan koliko je jadan.

Mina

pre 3 godine

Sponzorusa se provali u prvih petnaest minuta prvog sastanka! Ako umete da slusate, opazate i promisljate... Odvetite je na prvi sastanak samo na kafu ili u setnju pa se necete osetiti iskorisceno. Sa druge strane, za devojke: sitna dusa se isto provali za 15 min, ne pristajte na vise od kafe i setnje da ovi ne bi kukali do kraja veka da su "orobljeni"!

sdvsd

pre 3 godine

Nekad su postojali muskarci, danas postoje nezreli decaci i uplakani mamini sinovi koji bi da naplate ,,troskove" jer nemaju cime da osvoje devojku...srecna sam sto sam generacijski pripadala eri pravih muskaraca i dzentlmena.
(Jelena, 2. mart 2021 21:51)

Nekada su postojale "neravnopravne " žene, smerne, čedne, majke dece..sada su ravnopravne a htele bi da su neravnopravne?

Ana

pre 3 godine

Zaista ne znam gde nalazite ovakve devojke/zene. I ja i sve moje drugarice gledamo da budemo fer u odnosu-jednom plati decko, sledeci put mi i tako je oduvek i bilo, pocevsi od malih stvari do velikih. Ako mi se neko ne svidi, tek tada nema sanse da mu dozvolim da me casti.

Tanja

pre 3 godine

Nisam feministkinja, ali tri puta izaci sa relativno nepoznatim muskarcem i nijednom ne platiti racun, smatram nedostatkom elementarnog vaspitanja i pristojnosti.

Dejan Anđus vrhunski analitičar

pre 3 godine

Imam 26 godina. Od 18 sam u konstantnim vezama, što dužim što kraćim. Za sve te godine ne znam da li sam par puta počašćen od devojke, možda kad sam zaboravljao kod kuće novčanik ili tako nešto. Uvek plaćam ja, to je valjda normalno.

VJ

pre 3 godine

Posledica polifiče korektnosti i isfolirane ravnopravnosti je smrt kavaljersva. To će povući nestanak džentlmenskih poteza, kao ustpanje mesta, kišobrana... Kada padne sneg ne idu samo muškarci da čiste sneg ispred firme. Ako se uvede obavezna vojska, onda mora i za žene.
Meni je to ogavno, ali svedoci smo da će prirodni odnosi i razlike biti dekretom ukinuti.
Tražili ste, gledajte.

Jana

pre 3 godine

Jedan momak me je jurio za odlazak na kafu. Simpatičan, ja tek izašla iz veze, činio se fin, pa kao hajde. Popila sam jednu kolu, on ne znam šta je pio a ni koliko je bio račun. Posle toga je rekao da je sada red na mene (!!!) da ga zovem kod sebe na piće. Do-vi-đe-nja!

Jedan mi je platio sendvič (dok smo bili u vezi), ja kasnije raskinula sa njim, tražio tih 120 dinara. Spakovala u kovertu i odnela i doviđenja. Inače, nije bio problem da ja njemu plaćam u gradu, da jede kod mene i slično, to se valjda ne računa. Sramota me i da nabrajam šta sam sve ja plaćala (on je bio zaposlen, ja sam studirala).

Kasa zovem ljude u bioskop, na piće, na večeru, u goste, ne očekujem i ne tražim da mi se uzvraća, zovem ih jer želim njihovo društvo i ako imam novca i uslova za to.
Ovakvi "muškarci" su sramota ne samo za muški nego za kompletan ženski rod.

Sutra ja nemam posao, imamo dete, u braku smo, rintam po kući, on računa da ja treba - šta? Takvi i jesu za to da budu ovce za šišanje.

Znate, novcem se ne može baš sve kupiti. Neophodan je za život, ali se neke stvari ipak, ne mogu kupiti.

Jelena

pre 3 godine

Nekad su postojali muskarci, danas postoje nezreli decaci i uplakani mamini sinovi koji bi da naplate ,,troskove" jer nemaju cime da osvoje devojku...srecna sam sto sam generacijski pripadala eri pravih muskaraca i dzentlmena.

fenomen

pre 3 godine

Koji glupson? Za te pare mogao da plati prostitutku, da se omrsi i ostalo bi mu da ode u burgerking. Ali ovaj povracaj novca slepački potez. U zivotu a imam dosta godina nikad nisam dozvolio da zensko plati racun. Osecao bih se nesposobno kad bi devojka platila pice ili hranu u kaficu ili restoranu. Ja sam dzentlmen, bio i biću.

Poznato odabranima

pre 3 godine

Moj racun za bilo sta placao do moje 18te otac, od tog dana uvek platim sama. Kad se muskarac pobuni objasnim da mi isti ne treba da bi mi placao racune

Lala iz Banata

pre 3 godine

To su one koje imaju zmiju u dzepu.. Drug i ja smo tako izlazili sa dve sestre kojima nikad nije palo na pamet proforme radi da se ponude da plate neko pice i onda smo ih tako jednom navukli da racun bude povelik u jednom fensi bg restoranu i dok su one po obicaju bile u wcu da poprave sminku dok smo mi zvali racun, nas dvojica smo se obukli iizasli, rekli konobaru one ce da plate kad izadju iz wc-a.. Nikad vise se nismo videli ali sam siguran da su lepo zapamtile racun od 150evrica;)klasicne asfalutse prilepuse
(djidji, 02. mart 2021 19:17)

Brale, ja sam paor ali ti si seljačina. Jesi li nekada čuo šta je kavaljer? Znaš ono, pridržiš dami kaput, primakneš stolicu, sipaš piće, pokloniš cvetić... te stvari? Ili ono ako pozoveš nekog na piće, red je da to i platiš?

megi

pre 3 godine

A da je htela odnosno nastavila da se viđa sa njim onda bi ceh na njegov račun bio prihvatljiv? Za njega?
Da li se to sama po sebi nameće razmena valuta?
Zašto se njeno Ne dovodi u vezu sa nadoknadom troškova izlaska-hrane i pića?
I najzad-zbog čega zadnja namera?
Pa zar nije više fer naći adekvatan način i priznati nekome da prosto nije to to jer vreme je nenadoknadiv resurs i nema ga se na gubljenje.
I šta sad-ako prihvatim izlazak radi boljeg upoznavanja sa nekim nakon kog shvatim da nije to to jel treba da nudim naknadno trošak onoga što sam popila/pojela a desilo se da je on platio, jer tako je želeo, on je inicirao i itd
Ma dajte... scenario neverovatan.

Ja

pre 3 godine

Retko će žena platiti bilo šta u izlasku, na putovanju. Jednostavno su takve po prirodi. Paraziti. Šlepaju se uz uspešnije od sebe. Naročito kada uđu u određene godine i u "daj šta daš" mod funkcionisanja.
(Stimpy, 02. mart 2021 18:53)

Aha, kako da ne, ali nekad bilo. Danas su se stvari malo promenile. Ja zivim u Norveskoj i ovde se prilicno sve deli na ravne casti, ali sam se tako ponasala i u Srbiji - ne zelim da ostajem nikome duzna, a POGOTOVO ako mi se momak ne svidja, tada sigurno trazim da delimo ili ja da platim. Pa posle mogu mirne duse da ga odbijem za dalja vidjanja.

S

pre 3 godine

Ja volim da ponudim da platimo po pola, ali da momak odbije :)
To je dzentlmenski i pažljivo. A neće sigurno propasti za 400-500 rsd.
Posle, u ozbiljoj vezi/braku troši se zajednički, svako svačije.

Ja

pre 3 godine

Ajmo feministkinje, na cijoj ste strani? Zasto devojka ne ucestvuje u racunu?:)
(aabb, 02. mart 2021 18:43)

Evo ja sam feministkinja i ne znam zasto ona ne ucestvuje u racunu, posteno bi bilo da ucestvuju ravnopravno. Mozda je ona htela, a on ipak insistirao da on plati, dok se necemu nadao? To ne znamo. Kako god, insistirao je/pristao da samo on placa, i ko mu je kriv. Traziti pare nazad naknadno je dno dna, i to vise nema veze sa feminizmom i ravnopravnoscu vec sa brojem daski u glavi. Njemu neka ocigledno fali, i devojka je napravila dobru procenu.

Toni

pre 3 godine

Izašla je sa njim tri puta? Pa normalno da je nešto očekivao, i njegova reakcija je, aj da kažem nekako i logična, iako ja to nikada ne bih uradio. Cura se femka, izlazi na njegov račun, i onda, ah zaboga, ne bih više da se viđamo (naišla prava prilika)....

gox

pre 3 godine

na prvom sastanku plaćam iz inata, a na drugom iz tog razloga neću platim, pravim se mnogo mutav da vidim kako će reagovati, jedno je biti džentlmen a drugo iskorištavati Pazi molim te 2014 izađem sa jednom devojkom u Beogradu ja ne znam iskreno iz kakve porodice dolazi kakvog je materijalnog statusa uglavnom pije neki koktel od 680 RSD plus espreso nena tura 900 RSD, kad je dve ture poručila namerno sam rekao konobaru da mi plaćamo odvojeno, mnogo se unervozila, ali realno sastanak je očigledno bio Flop od samog početka što da se ku.. čim za 15 eura džaba, kad se više nećemo vidjati

Mila

pre 3 godine

Da je odmah bio u fazonu da treba da ravnopravno podele racun, skroz na mestu. Na mestu muskarca na drugom dejtu bih vec potegla to pitanje, ovde gde zivim je to normalna stvar. A ovako retroaktivno jer nije imao prodju - luzer kome je ok da "kupuje" dok dama igra kako njemu odgovara.

Mapko

pre 3 godine

Старомодан јесам.
Али, постоји цео култ којимсе изродио на основи “то ће он иначе није мушкарац ни хранитељ ни отац итд. “ Ок је да он плати али је ок и да с еона понуди да плати или да плати једном у 5,10 шта год. Показује да цени њега и оно што он пружа то је само “симбол” да види и схвата шта он ради. Друго зашто не ни учествовали једнако ако зарађују једнако ? Ако буду правили породицу или живели заједно треба да учествују једнако - више ће се поштовати. А када некоме запне ту је ова друга страна да изнесе подржи итд . То су неке ствари којих је све мање и све ређе чујем ...

Hh

pre 3 godine

Ravonopravnost je super, i sasvim je ispravno podeliti račun na licu mesta (iako žene još uvek zarađuju manje za istu poziciju, nema veze, možemo mi to)... Ovako naknadno, svi znamo da se razočarao što mu nije isplaćeno u naturi. Izvini brale što nisu sve prostitutke. Svakako neukusno.

aca

pre 3 godine

sta bre kuka za 35$ ko jajara, sramote neopevane.
Ali meni je mnogo zanimljiviji onaj deo sa komentarom da je neko platio odstetu posle dve godine veze za emotivno nesto..ej dokle stiglo pa nisi u braku jbg, jos ce biti alimentacija kad nekog otkacis.

Srbin

pre 3 godine

Beta muskarac...
Ovo se ovako ne radi. Pa sta ako te odbila cetvrti put! Pozovi neku drugu, jaka stvar.

Mene je uvek bilo sramota kada izadjem sa nekom devojkom da delim na pola ili da kazem ti plati, red je valjda musko da plati, mozda sam vec ostareo pa se u tim musko zenskim odnosima nesto promenilo.

Lajavi Krelac

pre 3 godine

Provalila ga posle trece kafe pa ga poslala tamo gde mu je mesto.

Taj bi joj verovatno zaracunao sve radne sate provedene sa njom da je slucajno pristala da provede neki deo svog zivota sa ludakom.

Bolesno, u sta covek moze da se pretvori. Nekad se stvarno bojim na sta smo sve kao ljudska bica sposobni.

Che

pre 3 godine

Kad sam bio mlad i neiskusan i ja sam plaćao večere i pića po nekoliko puta. Gotovo uvek je bilo uzalud. Žali Bože para i vremena. Kasnije sam shvatio da nas žene 8 sekundi nakon šta nas upoznaju stave u jednu od svojih "ladicu". Iz te ladice ne postoji izlaz ma kako se ponašali prema njoj.

Из угла

pre 3 godine

Моја супруга каже требали су по пола од старта да плате. Она би инсистирала.

Јабучило

pre 3 godine

To su one koje imaju zmiju u dzepu.. Drug i ja smo tako izlazili sa dve sestre kojima nikad nije palo na pamet proforme radi da se ponude da plate neko pice i onda smo ih tako jednom navukli da racun bude povelik u jednom fensi bg restoranu i dok su one po obicaju bile u wcu da poprave sminku dok smo mi zvali racun, nas dvojica smo se obukli iizasli, rekli konobaru one ce da plate kad izadju iz wc-a.. Nikad vise se nismo videli ali sam siguran da su lepo zapamtile racun od 150evrica;)klasicne asfalutse prilepuse
(djidji, 02. mart 2021 19:17)

По мени сте јадници испали ви...

ja

pre 3 godine

Mene bolelo uvo, " kupovao" devojke dok im dozvoljavam da misle da me muzu, u stvari za mene je to bio kikiriki, a i trudio se da drugovi saznaju na kakve gadosti su spremne za vikend od par stotina eur. A bio sam ja i siromašan, pozajmljivao da izvedem devojku, nekako uspem da je osvojim i naravno posle mesec - dva - tri eto ga neko sa debljim novčanikom i ode. Ne, stvarno ne mislim da su sve takve, naprotiv, mislim da je jos uvek ogromna većina devojaka normalno ja sam bio iskrivljene svesti. Sada je drugo vreme, 40 mi je godina nisam više kre ten kao ranije, imam devojku koja je ludo zaljubljena u mene, vozimo se mojim službenim gradskim autom, ona misli da sam komercijalista u mojoj firmi ali dolazi vreme da se ličnije upoznamo i samo da korona prodje častiću je nekim jako egzotičnim putovanjem. A, ovaj je papan, na muškarcu je da časti i onu lakog morala i onu pravu, a takodje je na njemu da proceni kakva je

pa sad

pre 3 godine

Jednakost polova.
(gost, 2. mart 2021 20:21)
Pa nismo jednaki vi recimo velicate zensku nevinost. Moze li onda devojka koju recimo prvi decko ostavi da trazi naknadu stete sto vise nije nevina a on se nije njom ozenio? Jeste da je ona spavala sa njim dobrovoljno ali i ovaj je dobrovoljno platio te racune. Sto nije odmah trazio da ona plati pola? Nego racuna da se pokaze dzentlmen pa ako dobije seks isplatice mu se tih 35$. U sustini on je tu kalkulant. A seljak svakako. Da je odmah rekao pola pola bilo bi ok, ovako je seljak.

Milutin

pre 3 godine

"Njegovo mu dostojanstvo vredi 35 dolara u vlastitim očima. Neverovatno"

Ja bih rekao da njeno dostojanstvo vredi 35 dolara, jer da je imala dostojanstva duga ne bi ni bilo.

Milo za drago

pre 3 godine

Decko ima potpuno pravo, jer ako ga nije odbila odmah posle prvog sastanka,
zasto bi momak trebao da joj placa za dzabe. Drugi put djevojka neka dobro
razmisli ciji ce poziv da prihvati.
.

Ja

pre 3 godine

Takvog luzera odmah isplatiti koliko je naveo i prekinuti svaki kontakt u suprotnom ce samo da joj se nakaci na kontu tih 35 usd i da je smara, sto moze da predje u proganjanje i psihozu. Dobro da je na vreme prekinula sa njim. Cuvajte se devojke ovakvih, tu nema ljubavi samo interes.

Јабучило

pre 3 godine

Bravo!
(lemur na sedativima, 02. mart 2021 18:50)

Његов гест прилично говори зашто му састанци слабо иду од руке. А ако је хтео да дели трошкове, требало је то одмах да каже.

djidji

pre 3 godine

To su one koje imaju zmiju u dzepu.. Drug i ja smo tako izlazili sa dve sestre kojima nikad nije palo na pamet proforme radi da se ponude da plate neko pice i onda smo ih tako jednom navukli da racun bude povelik u jednom fensi bg restoranu i dok su one po obicaju bile u wcu da poprave sminku dok smo mi zvali racun, nas dvojica smo se obukli iizasli, rekli konobaru one ce da plate kad izadju iz wc-a.. Nikad vise se nismo videli ali sam siguran da su lepo zapamtile racun od 150evrica;)klasicne asfalutse prilepuse

Silvester

pre 3 godine

Kakvi komentari majko moja. E moji muškarci, postali ste seka perse. Muškarce iz moje generacije uvredilo bi kad bi žena uopšte pomislila da izvadi novčanik da bi platila račun. Nemate vi pojma deco šta znači biti muškarac, hranitelj, branitelj, otac, suprug, sin, brat, džentlmen, gospodin, vitez. Još malo pa ćete se čupati za kosu i tući torbicama sa ženama.

Vučiću, uvodi vojni rok ili mi za par godina više muškaraca nećemo ni imati.

Aurora

pre 3 godine

Ne bih imala ništa protiv da mu platim troškove koje je imao zbog sastanaka sa mnom. Nek mi pošalje odmah i račun za kozmetiku, parfem, eventualno nove komade garderobe koju je kupio da bi se sredio za izlazak sa mnom, za gorivo koje je potrošio da bi došao do mesta izlaska, kao i troškove za komunikaciju sa mnom na 4G mreži, dok smo ugovarali sastanak, ako ih je eventualno bilo. Kad idemo već u sitna crevca, momci, budite dosledni do kraja, zahtevajte da sve platimo. Mislim da je ovo odličan put u budućnost apsolutne ravnopravnosti izmedju polova, koji uliva nadu u bolje sutra. Mi ćemo vam sa naše strane poslati račun za troškove koje smo imali što smo se sredile za vas. Samo nek je što više romantike, pravih osećanja, zavodjenja i iščekivanja da li ćeš se svideti nekome ko ti se svideo. A da...izvinjavam se, pogrešna tema. Ok, pardon, samo nek je što više hladne računice i osiguranja da slučajno ne pretrpimo neki udarac za ego ili razočarenje, i negde ostanemo oštećeni. Osigurajmo se protiv svega! Napred u vrlu novu sutrašnjicu, daj bože da ubufuće ni ne idemo na dejtove, već se o svim detaljima snošaja dogovorimo na ig i tinderu, ne daj bože da negde nešto rizikujemo ili potrošimo.

Dragan Ferencevic

pre 3 godine

Ako joj se nije svidjao zasto je izilazila sa njim, pomislila je da je nasla ovcu za sisanje. Ustvari kada razmislim to se ovako radi svako placa svoje i nema problema a decko mislio sada ce da udari recku a ( recka je u pokusaju ) a ona nasla ovcu za sisanje zato najbolje odmah kada krenete napolje plati svako svoje.

567

pre 3 godine

momak Pirocanac?
(Nikola, 02. mart 2021 18:48)

Za njega ne znam, ali devojka 100%.

Sve zene na svetu su iz okoline Pirota i nesto malo iz Skotske.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Budi srećan da i to što si platio (35 dolara) je malo pošto si nesposoban da smuvaš devojku. Računaj da ti je to srećna investicija jer u budućnosti nećeš imati priliku da izadješ sa normalnom devojkom. Pa ćeš imati čega da se sećaš. Kakav luzer.... Za mladje: kad devojku odvedete na kafu/piće Ako posle drugog ili trećeg puta poželi da plati (ili da doda bakšiš) , dozvolite joj to. To je pametna i samostalna osoba koja zna šta hoće i drži do sebe....

Zmisha

pre 3 godine

lepo momak napisa - švercanje fora je više pokazatelj njenog shvatanja izlazaka za DŽ.
a njemu ko kriv - propustio je šansu da kao moderan mladić koji poštuje i feminizam, prepusti plaćanje 'ravnopravnom' polu ;)

wub

pre 3 godine

Kakav bedan potez, ok mu je da plaća dok misli da će nešto da dobije, a kad se ispostavilo suprotno hoće pare nazad. Ako je već hteo podelu računa trebao je to da zahteva na svakom sastanku i to bi bilo apsolutno okej, a ne sad kad ga ona neće. Tipičan tupan koji misli da će svaka žena pasti na pare, ego mu proradio.

Stimpy

pre 3 godine

Retko će žena platiti bilo šta u izlasku, na putovanju. Jednostavno su takve po prirodi. Paraziti. Šlepaju se uz uspešnije od sebe. Naročito kada uđu u određene godine i u "daj šta daš" mod funkcionisanja.

Стрелац

pre 3 godine

Многе жене у Америци излазе са мушкарцима само да би јеле и пиле, без икаквих озбиљнијих намера. То су чињенице.
Звучи невероватно да је овај момак потрошио само $70 на три изласка.

Стрелац

pre 3 godine

Многе жене у Америци излазе са мушкарцима само да би јеле и пиле, без икаквих озбиљнијих намера. То су чињенице.
Звучи невероватно да је овај момак потрошио само $70 на три изласка.

Stimpy

pre 3 godine

Retko će žena platiti bilo šta u izlasku, na putovanju. Jednostavno su takve po prirodi. Paraziti. Šlepaju se uz uspešnije od sebe. Naročito kada uđu u određene godine i u "daj šta daš" mod funkcionisanja.

djidji

pre 3 godine

To su one koje imaju zmiju u dzepu.. Drug i ja smo tako izlazili sa dve sestre kojima nikad nije palo na pamet proforme radi da se ponude da plate neko pice i onda smo ih tako jednom navukli da racun bude povelik u jednom fensi bg restoranu i dok su one po obicaju bile u wcu da poprave sminku dok smo mi zvali racun, nas dvojica smo se obukli iizasli, rekli konobaru one ce da plate kad izadju iz wc-a.. Nikad vise se nismo videli ali sam siguran da su lepo zapamtile racun od 150evrica;)klasicne asfalutse prilepuse

567

pre 3 godine

momak Pirocanac?
(Nikola, 02. mart 2021 18:48)

Za njega ne znam, ali devojka 100%.

Sve zene na svetu su iz okoline Pirota i nesto malo iz Skotske.

Tanja

pre 3 godine

Nisam feministkinja, ali tri puta izaci sa relativno nepoznatim muskarcem i nijednom ne platiti racun, smatram nedostatkom elementarnog vaspitanja i pristojnosti.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Budi srećan da i to što si platio (35 dolara) je malo pošto si nesposoban da smuvaš devojku. Računaj da ti je to srećna investicija jer u budućnosti nećeš imati priliku da izadješ sa normalnom devojkom. Pa ćeš imati čega da se sećaš. Kakav luzer.... Za mladje: kad devojku odvedete na kafu/piće Ako posle drugog ili trećeg puta poželi da plati (ili da doda bakšiš) , dozvolite joj to. To je pametna i samostalna osoba koja zna šta hoće i drži do sebe....

wub

pre 3 godine

Kakav bedan potez, ok mu je da plaća dok misli da će nešto da dobije, a kad se ispostavilo suprotno hoće pare nazad. Ako je već hteo podelu računa trebao je to da zahteva na svakom sastanku i to bi bilo apsolutno okej, a ne sad kad ga ona neće. Tipičan tupan koji misli da će svaka žena pasti na pare, ego mu proradio.

Aurora

pre 3 godine

Ne bih imala ništa protiv da mu platim troškove koje je imao zbog sastanaka sa mnom. Nek mi pošalje odmah i račun za kozmetiku, parfem, eventualno nove komade garderobe koju je kupio da bi se sredio za izlazak sa mnom, za gorivo koje je potrošio da bi došao do mesta izlaska, kao i troškove za komunikaciju sa mnom na 4G mreži, dok smo ugovarali sastanak, ako ih je eventualno bilo. Kad idemo već u sitna crevca, momci, budite dosledni do kraja, zahtevajte da sve platimo. Mislim da je ovo odličan put u budućnost apsolutne ravnopravnosti izmedju polova, koji uliva nadu u bolje sutra. Mi ćemo vam sa naše strane poslati račun za troškove koje smo imali što smo se sredile za vas. Samo nek je što više romantike, pravih osećanja, zavodjenja i iščekivanja da li ćeš se svideti nekome ko ti se svideo. A da...izvinjavam se, pogrešna tema. Ok, pardon, samo nek je što više hladne računice i osiguranja da slučajno ne pretrpimo neki udarac za ego ili razočarenje, i negde ostanemo oštećeni. Osigurajmo se protiv svega! Napred u vrlu novu sutrašnjicu, daj bože da ubufuće ni ne idemo na dejtove, već se o svim detaljima snošaja dogovorimo na ig i tinderu, ne daj bože da negde nešto rizikujemo ili potrošimo.

Hh

pre 3 godine

Ravonopravnost je super, i sasvim je ispravno podeliti račun na licu mesta (iako žene još uvek zarađuju manje za istu poziciju, nema veze, možemo mi to)... Ovako naknadno, svi znamo da se razočarao što mu nije isplaćeno u naturi. Izvini brale što nisu sve prostitutke. Svakako neukusno.

Silvester

pre 3 godine

Kakvi komentari majko moja. E moji muškarci, postali ste seka perse. Muškarce iz moje generacije uvredilo bi kad bi žena uopšte pomislila da izvadi novčanik da bi platila račun. Nemate vi pojma deco šta znači biti muškarac, hranitelj, branitelj, otac, suprug, sin, brat, džentlmen, gospodin, vitez. Još malo pa ćete se čupati za kosu i tući torbicama sa ženama.

Vučiću, uvodi vojni rok ili mi za par godina više muškaraca nećemo ni imati.

Јабучило

pre 3 godine

Bravo!
(lemur na sedativima, 02. mart 2021 18:50)

Његов гест прилично говори зашто му састанци слабо иду од руке. А ако је хтео да дели трошкове, требало је то одмах да каже.

Јабучило

pre 3 godine

To su one koje imaju zmiju u dzepu.. Drug i ja smo tako izlazili sa dve sestre kojima nikad nije palo na pamet proforme radi da se ponude da plate neko pice i onda smo ih tako jednom navukli da racun bude povelik u jednom fensi bg restoranu i dok su one po obicaju bile u wcu da poprave sminku dok smo mi zvali racun, nas dvojica smo se obukli iizasli, rekli konobaru one ce da plate kad izadju iz wc-a.. Nikad vise se nismo videli ali sam siguran da su lepo zapamtile racun od 150evrica;)klasicne asfalutse prilepuse
(djidji, 02. mart 2021 19:17)

По мени сте јадници испали ви...

Jovana

pre 3 godine

Ja ne znam koliko vi imate godina, ali vam niko nije objasnio kako stvari funkcionisu (u najvecem broju slucajeva). Kad se ide na prva dva ili tri sastanka ide se da se ljudi upoznaju i da oboje procene da li je onaj drugi za njih i da li im se svidja. To moze da se zavrsi vezom, ali niko vam ne garantuje da ce i biti tako. Ako niste spremni da platite pice, zovite u setnju, ako niste spremni da platite veceru ne zovite na istu. Ako hocete da delite troskove, stavite to do znanja unapred (ako vi zovete). Devojke isto. Ako pozovete platite. Ako ste je osvojili sarmom i ako se zaljubila nece biti nikakav problem ako nemate da platite ceo racun. Nista ne bi trebalo da se uzme zdravo za gotovo, to zna svaka zrela osoba i u stanju je da se ponasa u skladu sa razvojem situacije. To se zove socijalna inteligencija.

Jana

pre 3 godine

Jedan momak me je jurio za odlazak na kafu. Simpatičan, ja tek izašla iz veze, činio se fin, pa kao hajde. Popila sam jednu kolu, on ne znam šta je pio a ni koliko je bio račun. Posle toga je rekao da je sada red na mene (!!!) da ga zovem kod sebe na piće. Do-vi-đe-nja!

Jedan mi je platio sendvič (dok smo bili u vezi), ja kasnije raskinula sa njim, tražio tih 120 dinara. Spakovala u kovertu i odnela i doviđenja. Inače, nije bio problem da ja njemu plaćam u gradu, da jede kod mene i slično, to se valjda ne računa. Sramota me i da nabrajam šta sam sve ja plaćala (on je bio zaposlen, ja sam studirala).

Kasa zovem ljude u bioskop, na piće, na večeru, u goste, ne očekujem i ne tražim da mi se uzvraća, zovem ih jer želim njihovo društvo i ako imam novca i uslova za to.
Ovakvi "muškarci" su sramota ne samo za muški nego za kompletan ženski rod.

Sutra ja nemam posao, imamo dete, u braku smo, rintam po kući, on računa da ja treba - šta? Takvi i jesu za to da budu ovce za šišanje.

Znate, novcem se ne može baš sve kupiti. Neophodan je za život, ali se neke stvari ipak, ne mogu kupiti.

Mila

pre 3 godine

Da je odmah bio u fazonu da treba da ravnopravno podele racun, skroz na mestu. Na mestu muskarca na drugom dejtu bih vec potegla to pitanje, ovde gde zivim je to normalna stvar. A ovako retroaktivno jer nije imao prodju - luzer kome je ok da "kupuje" dok dama igra kako njemu odgovara.

Srbin

pre 3 godine

Beta muskarac...
Ovo se ovako ne radi. Pa sta ako te odbila cetvrti put! Pozovi neku drugu, jaka stvar.

Mene je uvek bilo sramota kada izadjem sa nekom devojkom da delim na pola ili da kazem ti plati, red je valjda musko da plati, mozda sam vec ostareo pa se u tim musko zenskim odnosima nesto promenilo.

Luka

pre 3 godine

Dosta sam izlazio na sastanke pre zenidbe. Nikad nisam dopustio da devojka plati kad sam ja predlozio nesto (pice/klopu). Nikad mi se nije desilo da posle prva dva ili tri sastanka devojka nije predlozila i platila neki izlazak (klopa/bioskop/pozoriste sta god). Kako dajete tako cete i dobiti. Ako ste sami proracunati, logicno je da cete biti iskljucivo sa proracunatim osobama i onda ce stalno izbijati taj jed i gnev, a sami ste kreirali takav aranzman. Zaista pogubno na sta smo spali. Nema vam tu srece, ali vi terajte kako mislite da je najbolje.

Bojan

pre 3 godine

Hvala komentarima sto sam uvideo da ipak nisam jadnik kao sto me je bivsa okarakterisala, jer eto nisam hteo da ja sve placam 100 posto iako mogu, i da kad se opasuljim naci cu devojku kojoj nece iz usta izaci: “ne moras ti tolko da me volis”, “ja da radim ne bih bila sa tobom”. 3 godine burazeri, a gistro vazim za pametnog decka.

Mapko

pre 3 godine

Старомодан јесам.
Али, постоји цео култ којимсе изродио на основи “то ће он иначе није мушкарац ни хранитељ ни отац итд. “ Ок је да он плати али је ок и да с еона понуди да плати или да плати једном у 5,10 шта год. Показује да цени њега и оно што он пружа то је само “симбол” да види и схвата шта он ради. Друго зашто не ни учествовали једнако ако зарађују једнако ? Ако буду правили породицу или живели заједно треба да учествују једнако - више ће се поштовати. А када некоме запне ту је ова друга страна да изнесе подржи итд . То су неке ствари којих је све мање и све ређе чујем ...

Из угла

pre 3 godine

Моја супруга каже требали су по пола од старта да плате. Она би инсистирала.

Mina

pre 3 godine

Sponzorusa se provali u prvih petnaest minuta prvog sastanka! Ako umete da slusate, opazate i promisljate... Odvetite je na prvi sastanak samo na kafu ili u setnju pa se necete osetiti iskorisceno. Sa druge strane, za devojke: sitna dusa se isto provali za 15 min, ne pristajte na vise od kafe i setnje da ovi ne bi kukali do kraja veka da su "orobljeni"!

Mirjana

pre 3 godine

Prvi put može da plati onaj koji zove, drugi put ako nisam sigurna da li mi se svidja- obavezno platim svoj deo. Trećeg puta bude samo ako mi se svidja i tu sve ostalo prestaje da bude važno :-)

Vanja

pre 3 godine

Ako izlazak sa zenom gledate iskljucivo kao investiciju u sex nije mi jasno - sto onda ne unajmite zenu za sex, platite i znate na cemu ste? Vi biste da vas pod obavezno "ispostujemo" jer placate (kao sto to rade prostitutke), ali necete da platite/unajmite prostitutku. Licemeri nevidjeni! Daleko vam lepa kuca. Ne zovite na sastanke ako niste spremni da platite. Niko vas ne bije po usima. Ja kad zovnem decka, brata, druga, drugaricu, rodjaka, bilo koga, ja sam spremna da platim i nikad posle nisam zakukavala kao sto ovde ljudi kukaju. Ne zovite nikoga, ne trosite vase cenjene novce i necete se osecati iskorisceno! Prosto kao pasulj.

Veliki brat

pre 3 godine

Ne bih dozvolio njoj da plati, bar na prvih nekoliko sastanaka, a ne bih joj ni nakon toga tražio novac ako odbije da se dalje viđamo.
Jednostavno, to je ŠKOLA, a svaka škola se plaća.

Ko je pametan, ukapira na prvom sastanku da li će doći do ozbiljnije veze ili ne, druga je stvar što su ljudi spremni da izađu sa bilo kim u grad samo da bi bili viđeni... ono, bitno da me videlo društvo sa nekom "ribom", mogu posle da im pričam šta god mi padne na pamet, bitno je da mi zavide; ali, to što me posle tri kafe ispalila ne mogu da joj oprostim. Isto važi i za obrnuto, to davanje druge ili treće "šanse" je besmisleno, kako inače objasniti devojke koje su se udale za budale i trpe maltretiranje u braku, nego je devojci verovatno iskočila bolja prilika ili bolje reći ponuda, pa je ovaj izvisio i osetio se uvređen.
A nije pomislio da sačuva obraz i dostojanstvo i zaboravi na tih 35$, to mu je škola za neki drugi put, da već na prvom sastanku provali kakva je osoba u pitanju, ili da odmah traži plaćanje pola-pola.


A ovi što pričaju da mu "investicija nije isplatila" ne kapiram o čemu pričaju, nije ovo 15. vek. On nije dobio seks, ali nije ni ona, ne vidim zašto se u 3. milenijumu seks posmatra kao nešto što muškarci isključivo dobijaju, a žene isključivo daju?
U kvalitetnoj vezi pravi muškarac je srećan samo kada je njegova druga polovina srećna, sve ostalo nije vredno priče, tako da tu dalje nema govora o tome ko je koga iskoristio.

II

pre 3 godine

"Nekad su postojali muskarci, danas postoje nezreli decaci i uplakani mamini sinovi koji bi da naplate ,,troskove" jer nemaju cime da osvoje devojku...srecna sam sto sam generacijski pripadala eri pravih muskaraca i dzentlmena."
(Jelena, 2. mart 2021 21:51)

E bas me zanima kojoj ste vi to eri pripadali!? Pre bih rekla da su uvek postojale zene koje su se hvatale za budzovane, kako smo ih nekad zvali, koji su sve placali i gde je sve bilo uracunato. Ali su postojale i one koje su bile vaspitane da takve dilove ne prihvataju i da takve "dzentlmene" izbegavaju, koje su se druzile sa svojom generacijom sa kojima smo delile sve racune. Jedini iskreni odnosi su bas takvi odnosi. A muskarac moze da bude dzentlmen i kada se racuni dele. Sve ostalo je tesko foliranje..-(

Maiko

pre 3 godine

Nema ovo veze sa jednakošću, već sa manirima, pogledima na život i često prikrivenom mizoginijom. Ovo je onaj tip muškarca koji će, ako uspe da devojku smuva, izigravati džentlmena, davati joj poklone, zlatni nakit, a onda jednog dana ako se raziđu tražiti te poklone i zlato obavezno natrag.

Ja

pre 3 godine

Ajmo feministkinje, na cijoj ste strani? Zasto devojka ne ucestvuje u racunu?:)
(aabb, 02. mart 2021 18:43)

Evo ja sam feministkinja i ne znam zasto ona ne ucestvuje u racunu, posteno bi bilo da ucestvuju ravnopravno. Mozda je ona htela, a on ipak insistirao da on plati, dok se necemu nadao? To ne znamo. Kako god, insistirao je/pristao da samo on placa, i ko mu je kriv. Traziti pare nazad naknadno je dno dna, i to vise nema veze sa feminizmom i ravnopravnoscu vec sa brojem daski u glavi. Njemu neka ocigledno fali, i devojka je napravila dobru procenu.

Milutin

pre 3 godine

"Njegovo mu dostojanstvo vredi 35 dolara u vlastitim očima. Neverovatno"

Ja bih rekao da njeno dostojanstvo vredi 35 dolara, jer da je imala dostojanstva duga ne bi ni bilo.

Ja

pre 3 godine

Retko će žena platiti bilo šta u izlasku, na putovanju. Jednostavno su takve po prirodi. Paraziti. Šlepaju se uz uspešnije od sebe. Naročito kada uđu u određene godine i u "daj šta daš" mod funkcionisanja.
(Stimpy, 02. mart 2021 18:53)

Aha, kako da ne, ali nekad bilo. Danas su se stvari malo promenile. Ja zivim u Norveskoj i ovde se prilicno sve deli na ravne casti, ali sam se tako ponasala i u Srbiji - ne zelim da ostajem nikome duzna, a POGOTOVO ako mi se momak ne svidja, tada sigurno trazim da delimo ili ja da platim. Pa posle mogu mirne duse da ga odbijem za dalja vidjanja.

pa sad

pre 3 godine

Jednakost polova.
(gost, 2. mart 2021 20:21)
Pa nismo jednaki vi recimo velicate zensku nevinost. Moze li onda devojka koju recimo prvi decko ostavi da trazi naknadu stete sto vise nije nevina a on se nije njom ozenio? Jeste da je ona spavala sa njim dobrovoljno ali i ovaj je dobrovoljno platio te racune. Sto nije odmah trazio da ona plati pola? Nego racuna da se pokaze dzentlmen pa ako dobije seks isplatice mu se tih 35$. U sustini on je tu kalkulant. A seljak svakako. Da je odmah rekao pola pola bilo bi ok, ovako je seljak.

Che

pre 3 godine

Kad sam bio mlad i neiskusan i ja sam plaćao večere i pića po nekoliko puta. Gotovo uvek je bilo uzalud. Žali Bože para i vremena. Kasnije sam shvatio da nas žene 8 sekundi nakon šta nas upoznaju stave u jednu od svojih "ladicu". Iz te ladice ne postoji izlaz ma kako se ponašali prema njoj.

Ana

pre 3 godine

Zaista ne znam gde nalazite ovakve devojke/zene. I ja i sve moje drugarice gledamo da budemo fer u odnosu-jednom plati decko, sledeci put mi i tako je oduvek i bilo, pocevsi od malih stvari do velikih. Ako mi se neko ne svidi, tek tada nema sanse da mu dozvolim da me casti.

Lala iz Banata

pre 3 godine

To su one koje imaju zmiju u dzepu.. Drug i ja smo tako izlazili sa dve sestre kojima nikad nije palo na pamet proforme radi da se ponude da plate neko pice i onda smo ih tako jednom navukli da racun bude povelik u jednom fensi bg restoranu i dok su one po obicaju bile u wcu da poprave sminku dok smo mi zvali racun, nas dvojica smo se obukli iizasli, rekli konobaru one ce da plate kad izadju iz wc-a.. Nikad vise se nismo videli ali sam siguran da su lepo zapamtile racun od 150evrica;)klasicne asfalutse prilepuse
(djidji, 02. mart 2021 19:17)

Brale, ja sam paor ali ti si seljačina. Jesi li nekada čuo šta je kavaljer? Znaš ono, pridržiš dami kaput, primakneš stolicu, sipaš piće, pokloniš cvetić... te stvari? Ili ono ako pozoveš nekog na piće, red je da to i platiš?

gox

pre 3 godine

na prvom sastanku plaćam iz inata, a na drugom iz tog razloga neću platim, pravim se mnogo mutav da vidim kako će reagovati, jedno je biti džentlmen a drugo iskorištavati Pazi molim te 2014 izađem sa jednom devojkom u Beogradu ja ne znam iskreno iz kakve porodice dolazi kakvog je materijalnog statusa uglavnom pije neki koktel od 680 RSD plus espreso nena tura 900 RSD, kad je dve ture poručila namerno sam rekao konobaru da mi plaćamo odvojeno, mnogo se unervozila, ali realno sastanak je očigledno bio Flop od samog početka što da se ku.. čim za 15 eura džaba, kad se više nećemo vidjati

Kanadjanka

pre 3 godine

Aha, kako da ne, ali nekad bilo. Danas su se stvari malo promenile. Ja zivim u Norveskoj i ovde se prilicno sve deli na ravne casti, ali sam se tako ponasala i u Srbiji - ne zelim da ostajem nikome duzna, a POGOTOVO ako mi se momak ne svidja, tada sigurno trazim da delimo ili ja da platim. Pa posle mogu mirne duse da ga odbijem za dalja vidjanja.
(Ja, 2. mart 2021 21:39)
---
I ovde je slicna situacija. Kad sam bila mlada i izlazila nisam dozvoljavala da mi placaju, pa posle da misle da "imaju pravo" da me spopadaju. Neka, hvala lepo, ne bih da mi presedne par pica ili vecera...

Sto se tice ove price, da je moja cerka u pitanju, rekla bih joj da ga je dobro procenila i jos bolje to sto ga je u startu otkacila. Ova prica pokazuje da je tip i sitnicar i skrtica (potrosio celih 70 $ za tri izlaska ovde gde ti pice kosta po 10 $) i sujetan i osvetoljubiv. Ne znam nijednu uspesnu osobu sa svim tim osobinama. Cak ne znam nijednu uspesnu osobu a da je - sitnicar(ka) i cicija. Jednostavno, u zivotu moras da se tu i tamo isprsis i istrosis, cak i kad nemas, da bi kasnije profitirao. Sve ove jajare sto se drze za novcanik, nikad nista nece napraviti u zivotu, jer stvari jednostavno tako ne funkcionisu.

Poznato odabranima

pre 3 godine

Moj racun za bilo sta placao do moje 18te otac, od tog dana uvek platim sama. Kad se muskarac pobuni objasnim da mi isti ne treba da bi mi placao racune

VJ

pre 3 godine

Posledica polifiče korektnosti i isfolirane ravnopravnosti je smrt kavaljersva. To će povući nestanak džentlmenskih poteza, kao ustpanje mesta, kišobrana... Kada padne sneg ne idu samo muškarci da čiste sneg ispred firme. Ako se uvede obavezna vojska, onda mora i za žene.
Meni je to ogavno, ali svedoci smo da će prirodni odnosi i razlike biti dekretom ukinuti.
Tražili ste, gledajte.

Jelena

pre 3 godine

Nekad su postojali muskarci, danas postoje nezreli decaci i uplakani mamini sinovi koji bi da naplate ,,troskove" jer nemaju cime da osvoje devojku...srecna sam sto sam generacijski pripadala eri pravih muskaraca i dzentlmena.

Dijana

pre 3 godine

@aabb Da je od starta rekao da hoce da podeli bila bih na njegovoj. Ovako naknadno naravno nema sta da trazi. Pravila igre se utvrdjuju pre, ako si cestit covek, bez obzira na pol.

ajde sovinisti

pre 3 godine

Ajmo feministkinje, na cijoj ste strani? Zasto devojka ne ucestvuje u racunu?:)
(aabb, 02. mart 2021 18:43)
Zato sto se on ocito ponudio tri puta da plati. Niko ga nije terao.
To se izjasni na prvom dejtu plati svoj racun i tacka a ne kad dobije nogu retroaktivno.
Smesan je. Nije ni svestan koliko je jadan.

II

pre 3 godine

Kao zensko, potpuno sam na strani muskaraca da ne treba da oni placaju sve racune i sve izlaske. Tacnije. 50%vs50%. Muskarci ne treba da dozvole sebi da ih bilo ko iskoristava. Nejasno mi je da se uopste postavlja pitanje danas o tome da li muskarac treba ili ne treba sve da plati. Zena nikad, s druge strane, ne bi trebalo da dozvoli da sebe stavlja u inferioran polozaj, da joj neko placa veceru ili pice, bilo sta. Onog momenta kad se to podrazumeva, da ona ne treba da ucestvuje u placanju zajednickog racuna, ona je roba i tada nastaju problemi. Kao i u primeru iz clanka. Zena koja placa svoj deo racuna postuje sebe, u prvom redu, a i muskarca sa kojim je izasla. Sve drugo je necasno i neposteno u ovo vreme kada svi rade, zaradjuju i imaju troskove zivota za koje sami moraju da se pobrinu. Pitanje je casti ucestvovati ravnopravno u troskovima a i jednog fer i ljudskog odnosa jednog prema drugom i posle toga ne ostaju nikakve frustracije i losa osecanja jednog prema drugom.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Ako izlazak sa zenom gledate iskljucivo kao investiciju u sex nije mi jasno - sto onda ne unajmite zenu za sex, platite i znate na cemu ste? Vi biste da vas pod obavezno "ispostujemo" jer placate (kao sto to rade prostitutke), ali necete da platite/unajmite prostitutku. Licemeri nevidjeni! Daleko vam lepa kuca. Ne zovite na sastanke ako niste spremni da platite. Niko vas ne bije po usima. Ja kad zovnem decka, brata, druga, drugaricu, rodjaka, bilo koga, ja sam spremna da platim i nikad posle nisam zakukavala kao sto ovde ljudi kukaju. Ne zovite nikoga, ne trosite vase cenjene novce i necete se osecati iskorisceno! Prosto kao pasulj.
(Vanja, 02. mart 2021 22:02)

Dacu ti broj telefona jel mozes da me izvedes na veceru?.

Kika

pre 3 godine

S vremena na vreme udjem da vidim komentare na ovakve teme i svaki put se zahvalim bogu sto sam te godine izlazaka i upoznavanja prozivela u vremenu kad su ovakvi zaista bili u velikoj manjini, mogu reci da nisu ni postojali. Neverovatna regresija!

aca

pre 3 godine

sta bre kuka za 35$ ko jajara, sramote neopevane.
Ali meni je mnogo zanimljiviji onaj deo sa komentarom da je neko platio odstetu posle dve godine veze za emotivno nesto..ej dokle stiglo pa nisi u braku jbg, jos ce biti alimentacija kad nekog otkacis.

Lela

pre 3 godine

Vrlo zeznuta situacija - ovakvi muskarci su apsolutno prazni i nesposobni da privuku zenu bilo cim osim novcem, a novca cesto nema i svesni su da ce tesko naci ikoga u zivotu, pa se onda svete ovakvim pakostima. Dosta jadno!

đole

pre 3 godine

Ne razumem zašto se sada buni. Ako mu je smetalo da samo on plaća, onda je to trebalo posle prvog izlaska da uradi. Ako je plaćao samo zato što je izlazila sa njim, ne znam zašto se žali. On je odlučio da plaća pića
i ispada da ona doživotno mora sa njim da se viđa zbog toga. Niko nikoga tu nije prisiljavao na nešto. Iz njegovog ugla, to je bila loša investicija i loše potrošen novac...što se dešava svakome milion puta u životu. Nastavi dalje, i izvuci pouke iz svojih odluka, ne glumi princezicu

Ja

pre 3 godine

Takvog luzera odmah isplatiti koliko je naveo i prekinuti svaki kontakt u suprotnom ce samo da joj se nakaci na kontu tih 35 usd i da je smara, sto moze da predje u proganjanje i psihozu. Dobro da je na vreme prekinula sa njim. Cuvajte se devojke ovakvih, tu nema ljubavi samo interes.

Dragan Ferencevic

pre 3 godine

Ako joj se nije svidjao zasto je izilazila sa njim, pomislila je da je nasla ovcu za sisanje. Ustvari kada razmislim to se ovako radi svako placa svoje i nema problema a decko mislio sada ce da udari recku a ( recka je u pokusaju ) a ona nasla ovcu za sisanje zato najbolje odmah kada krenete napolje plati svako svoje.

ljoberse

pre 3 godine

Ovaj clanak je vredeo samo zbog komentara. Citam uvek unazad, takoreci sam na pocetku i kucam komentar, svasta cu procitam do kraja.

Вук Караџић

pre 3 godine

Osecao bih se nesposobno kad bi devojka platila pice ili hranu u kaficu ili restoranu. Ja sam dzentlmen, bio i biću.
(fenomen, 02. mart 2021 21:36)

ти си џентлмен само у својој глави. поштовање подразумева да поштујеш жеље и размишљања других, у овом случају девојке или жене са којом проводиш неко време. ако се у таквој ситуацији осећаш "неспособно", ту постоји неки проблем, џентлмене.

S

pre 3 godine

Ja volim da ponudim da platimo po pola, ali da momak odbije :)
To je dzentlmenski i pažljivo. A neće sigurno propasti za 400-500 rsd.
Posle, u ozbiljoj vezi/braku troši se zajednički, svako svačije.

Zmisha

pre 3 godine

lepo momak napisa - švercanje fora je više pokazatelj njenog shvatanja izlazaka za DŽ.
a njemu ko kriv - propustio je šansu da kao moderan mladić koji poštuje i feminizam, prepusti plaćanje 'ravnopravnom' polu ;)

fenomen

pre 3 godine

Koji glupson? Za te pare mogao da plati prostitutku, da se omrsi i ostalo bi mu da ode u burgerking. Ali ovaj povracaj novca slepački potez. U zivotu a imam dosta godina nikad nisam dozvolio da zensko plati racun. Osecao bih se nesposobno kad bi devojka platila pice ili hranu u kaficu ili restoranu. Ja sam dzentlmen, bio i biću.

Lajavi Krelac

pre 3 godine

Provalila ga posle trece kafe pa ga poslala tamo gde mu je mesto.

Taj bi joj verovatno zaracunao sve radne sate provedene sa njom da je slucajno pristala da provede neki deo svog zivota sa ludakom.

Bolesno, u sta covek moze da se pretvori. Nekad se stvarno bojim na sta smo sve kao ljudska bica sposobni.

Вук Караџић

pre 3 godine

svedoci smo da će prirodni odnosi i razlike biti dekretom ukinuti.
Tražili ste, gledajte.
(VJ, 02. mart 2021 21:49)

не постоји ништа природно у каваљерству. морал и друштвене норме нису природне категорије, већ су у потпуности измишљене и прихваћене у некој мери у неким срединама, друштвима, народима или чак глобално. то такође значи да се те норме и обичаји стално мењају.

sdvsd

pre 3 godine

Nekad su postojali muskarci, danas postoje nezreli decaci i uplakani mamini sinovi koji bi da naplate ,,troskove" jer nemaju cime da osvoje devojku...srecna sam sto sam generacijski pripadala eri pravih muskaraca i dzentlmena.
(Jelena, 2. mart 2021 21:51)

Nekada su postojale "neravnopravne " žene, smerne, čedne, majke dece..sada su ravnopravne a htele bi da su neravnopravne?

Fudbaler

pre 3 godine

Smatram da je pozeljno da svaka osoba ne polazi od toga da ce neko drugi da je casti samo zbog polnog pripadnistva. Ali ako castis bilo koga druga ili drugaricu castio si. Nema tu daj nazad pare. Pravio si se faca u momentu a sad plakis.

XP

pre 3 godine

Naši muškarci ne ustupaju nikom mesto u prevozu. Žene ustupaju čak i one u ozbiljnim godinama..
(Nila, 02. mart 2021 23:15)

Grešiš. Veće su šanse da u autobusu trudnici mesto ustupi balavac koji se vraća iz škole i psuje kao kočijaš nego utegnuta gospođa koja uvek nađe nešto strašno zanimljivo da gleda kroz prozor kad stane trudnica pored nje.

brm

pre 3 godine

Звучи невероватно да је овај момак потрошио само $70 на три изласка.
(Стрелац, 2. mart 2021 18:48)

Za američke prilike, neverovatno malo. Tri izlaska za dve osobe...pa to samo po jedno piće za svakoga + bakšiš (20%) i to je to.

megi

pre 3 godine

A da je htela odnosno nastavila da se viđa sa njim onda bi ceh na njegov račun bio prihvatljiv? Za njega?
Da li se to sama po sebi nameće razmena valuta?
Zašto se njeno Ne dovodi u vezu sa nadoknadom troškova izlaska-hrane i pića?
I najzad-zbog čega zadnja namera?
Pa zar nije više fer naći adekvatan način i priznati nekome da prosto nije to to jer vreme je nenadoknadiv resurs i nema ga se na gubljenje.
I šta sad-ako prihvatim izlazak radi boljeg upoznavanja sa nekim nakon kog shvatim da nije to to jel treba da nudim naknadno trošak onoga što sam popila/pojela a desilo se da je on platio, jer tako je želeo, on je inicirao i itd
Ma dajte... scenario neverovatan.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Kao zensko, potpuno sam na strani muskaraca da ne treba da oni placaju sve racune i sve izlaske. Tacnije. 50%vs50%. Muskarci ne treba da dozvole sebi da ih bilo ko iskoristava. Nejasno mi je da se uopste postavlja pitanje danas o tome da li muskarac treba ili ne treba sve da plati. Zena nikad, s druge strane, ne bi trebalo da dozvoli da sebe stavlja u inferioran polozaj, da joj neko placa veceru ili pice, bilo sta. Onog momenta kad se to podrazumeva, da ona ne treba da ucestvuje u placanju zajednickog racuna, ona je roba i tada nastaju problemi. Kao i u primeru iz clanka. Zena koja placa svoj deo racuna postuje sebe, u prvom redu, a i muskarca sa kojim je izasla. Sve drugo je necasno i neposteno u ovo vreme kada svi rade, zaradjuju i imaju troskove zivota za koje sami moraju da se pobrinu. Pitanje je casti ucestvovati ravnopravno u troskovima a i jednog fer i ljudskog odnosa jednog prema drugom i posle toga ne ostaju nikakve frustracije i losa osecanja jednog prema drugom.
(II, 02. mart 2021 22:09)” uz svo poštovanje, puno sreće vam želim u vezama. Suviše analiziraš , a gde je tu strast?

Kibo

pre 3 godine

Imam 26 godina. Od 18 sam u konstantnim vezama, što dužim što kraćim. Za sve te godine ne znam da li sam par puta počašćen od devojke, možda kad sam zaboravljao kod kuće novčanik ili tako nešto. Uvek plaćam ja, to je valjda normalno.
(Dejan Anđus vrhunski analitičar, 02. mart 2021 21:28)

Verovatno niste bili zaposleni ni ti ni devojke (barem nekoliko godina). Dakle, trosis novac koji su zaradili tvoji roditelji, a njeni roditelji sto su zaradili ocigledno je vaznije jer ona ne trosi. Sa tudjim parama placas.

anima

pre 3 godine

Ja stvarno ne znam ko su te zene danas koje ne placaju nista, sto se pobogu krecete u takvim krugovima? Ja uvek imam dil sa svim ljudima sa kojima izlazim, jednom ti placas jednom ja a uvek cu se ponuditi svakako kad stigne racun a to i mislim, ne pitam radi reda. A iskreno bilo bi me blam da brojimo pare pred konobarom, sa takvom osobom ne bih produzavala kontakt jer mi je bas sramotno da dodjem u situaciju moramo da se raskusuramo pred drugim ljudima, fuj. Ja se bas lepo osetim kad ja castim nekog, pa neko mene, i tako u krug i sa prijateljima i porodicom takodje, drugacije ne bih mogla.

b.

pre 3 godine

Uvek su mi na ovakvim vestima interesantniji komentari nego sama vest. Sit se ismejem kad pročitam kakvih sve "normalnih" devojaka i momaka ima oko nas. A treba malo videti i kako žive ljudi pošto ja u svom okruženju nemam ovakva iskustva.

bora

pre 3 godine

Od žene možeš sve da tražiš, osim novca, kaže izreka. Ovaj je nju zvao na piće, tri puta platio bez prigovora, pa nema pravo da naknadno traži podelu računa.

recimo

pre 3 godine

Prilicno se jasno vidi da muskarci placaju zenama pice samo i iskljucivo jer OCEKUJU NESTO ZAUZVRAT, a ne zato sto su kavaljeri ili zato sto je to tradicija.
E pa muskarci posto ste za jednakost, molim vas da nam platite sminku koju smo nosile na sastanku, i novu odecu ako smo je kupile, jer smo ipak sve to kupile za sastanak sa vama a vi niste ispunili ocekivanja. Ocekujem da cete kao posteni momci platiti bar deo investicije.

Zivorad

pre 3 godine

Kako bre 3 sastanka u USA samo 70$? Jel su to isli 3 puta u Mek i jeli cheeseburger meni sa malom kocom?
Pa samo da popiješ jedan koktel u običnom baru je preko 15$, da ne pričamo o hrani.
E svašta stvarno.
Onaj deo za traženje para ne bih da komentarišem zaista. Doživeo sam transfer blama.

Toni

pre 3 godine

Izašla je sa njim tri puta? Pa normalno da je nešto očekivao, i njegova reakcija je, aj da kažem nekako i logična, iako ja to nikada ne bih uradio. Cura se femka, izlazi na njegov račun, i onda, ah zaboga, ne bih više da se viđamo (naišla prava prilika)....

recimo

pre 3 godine

Rado bi platila ali ne mogu jer toliko postrosim na uloske i tampone za jedno 6 meseci, a kupujem ih vec vise od 10 godina. S obzirom da su muskarci glavni krivci zbog kogojih ulosci i tamponi odavno nisu besplatni kao sto bi trebali da budu, mislim da je kompenzacija u vidu besplatnih pica najmanje sto mozete da uradite. Hvala.

P.S Bogami ga je dobro procenila i pobegla na vreme

Dejan Anđus vrhunski analitičar

pre 3 godine

Imam 26 godina. Od 18 sam u konstantnim vezama, što dužim što kraćim. Za sve te godine ne znam da li sam par puta počašćen od devojke, možda kad sam zaboravljao kod kuće novčanik ili tako nešto. Uvek plaćam ja, to je valjda normalno.

Realno

pre 3 godine

Uvek insistiram da podelim racun ili platim sve na prvom dejtu, ukoliko shvatim da mi se osoba NE dopada. Isplacen si, aj zdravo. Ako mi se dopada, onda ocekujem da plati onaj koji zove, jer zanima me osoba cija su shvatanja i maniri slicni mojim. Kako ce sutra da ucestvuje u zajednickom zivotu ako nece da plati jednu obicnu kafu? Placacemo u Maksiju ko je sta stavio u korpu, i tako ceo zivot?

Dida

pre 3 godine

Pitanje za sve ove sto im je ovakvo ponasanje ok - da li biste sa istim zarom branili pravo devojke da trazi novac od momka kojem je platila veceru? :)

Kibo

pre 3 godine

Ako se devojka ni ne ponudi da plati nijednom u 3 puta, bilo bi mi sumnjivo, ali ok. Ako se ne ponudi jos par puta sve je jasno. Okej ako ja radim, a ona ne, ali ako smo oboje zaposleni i njoj posle 3-5x izlazaka ne padne na pamet da plati kafu, sve je jasno.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Vučiću, uvodi vojni rok ili mi za par godina više muškaraca nećemo ni imati.
(Silvester, 02. mart 2021 19:37)

Nije do toga, nego nemaju ni para ni žena. Meni su žene placale jer su videle da nemam. Ali 3 stvari se ne mogu sakriti - kasalj, siromaštvo i ljubav. Videće ona ako si stvarno zaljubljen u nju i platiće račun.

Terzio

pre 3 godine

@VJ
Naši muškarci ne ustupaju nikom mesto u prevozu. Žene ustupaju čak i one u ozbiljnim godinama..
(Nila, 02. mart 2021 23:15)

Ovo je naprosto netacno.

ja

pre 3 godine

Mene bolelo uvo, " kupovao" devojke dok im dozvoljavam da misle da me muzu, u stvari za mene je to bio kikiriki, a i trudio se da drugovi saznaju na kakve gadosti su spremne za vikend od par stotina eur. A bio sam ja i siromašan, pozajmljivao da izvedem devojku, nekako uspem da je osvojim i naravno posle mesec - dva - tri eto ga neko sa debljim novčanikom i ode. Ne, stvarno ne mislim da su sve takve, naprotiv, mislim da je jos uvek ogromna većina devojaka normalno ja sam bio iskrivljene svesti. Sada je drugo vreme, 40 mi je godina nisam više kre ten kao ranije, imam devojku koja je ludo zaljubljena u mene, vozimo se mojim službenim gradskim autom, ona misli da sam komercijalista u mojoj firmi ali dolazi vreme da se ličnije upoznamo i samo da korona prodje častiću je nekim jako egzotičnim putovanjem. A, ovaj je papan, na muškarcu je da časti i onu lakog morala i onu pravu, a takodje je na njemu da proceni kakva je

racun

pre 3 godine

Moju suprugu je blam da ona placa, iako uopste nije pitanje novca jer smo se ovlastili po racunima i delimo kartice. Cak i ako zaboravim novcanik, ona mi tutne kes ili karticu ispod stola da ja platim. I svaki put se posvadjamo oko toga, ne mogu joj dokazati

The Unforgiven

pre 3 godine

E pa muskarci posto ste za jednakost, molim vas da nam platite sminku koju smo nosile na sastanku, i novu odecu ako smo je kupile, jer smo ipak sve to kupile za sastanak sa vama a vi niste ispunili ocekivanja. Ocekujem da cete kao posteni momci platiti bar deo investicije.
(recimo, 2. mart 2021 22:35)
--------------------

Ma sigurno ste zbog sastanka sa strancem kupovali posebnu sminku i odecu ... vazi, vazi ...

marko

pre 3 godine

Nikada neću razumeti taj stav kod žena da muškarac treba da plati, zašto? Zar nismo jednaki? Zar se niste borile za pravo da ne budete roba? Ako želite da vam neko plaća, onda otvoreno recite da ste sponzoruša i to je to.. jer vama ne treba momak, neko sponzor za izlaske.
Ne brinite momci, ima normalnih devojaka. Bežite od ovih rosipija koje su dame i ne plaćaju, molim vas.. neka im plaća večeru njihovo malo belo pašče.

izgovori za lenje i skrte

pre 3 godine

Lepo je to - ne, kad sam poceo da zaradjujem sam tad sam poceo i da izlazim i da placam i drustvu i devojkama jer me je grizla savest da kintu od roditelja trosim na izlaske. I nikad me niko nije iskoristio, a i da jeste pa nije me opljackao. Ako sam svojevoljno platio ili poklonio nesto nekome, nisam posle kukao i trazio nazad!

The Unforgiven

pre 3 godine

A ona njemu posalje racun za garderobu I haljine koje je kupila za ta tri izlaska ima srcka da ga strefi
(qq, 2. mart 2021 23:52)
----------------------------

Sigurno je zbog njega kupovala novu garderobu jer je vec imala pun ormar "nemam sta da obucem" ... ;)

Blek - Chicago

pre 3 godine

Prvi put može da plati onaj koji zove, drugi put ako nisam sigurna da li mi se svidja- obavezno platim svoj deo. Trećeg puta bude samo ako mi se svidja i tu sve ostalo prestaje da bude važno :-)
(Mirjana, 02. mart 2021 23:43) Uf , Mirjana! To!

Milo za drago

pre 3 godine

Decko ima potpuno pravo, jer ako ga nije odbila odmah posle prvog sastanka,
zasto bi momak trebao da joj placa za dzabe. Drugi put djevojka neka dobro
razmisli ciji ce poziv da prihvati.
.

Mastrangello

pre 3 godine

@I vecito ne pojedu do kraja "...imao sam dva kamiona devojki..."

Kako, brate, kako?!

Pa ti ne umes da se izrazavas kako treba sa "devojki" umesto "devojaka" i imao si dva kamiona...?! I to bez da se potrudis i platis pica i izlaske...

A mene ni dva omanja kombija devojaka nije pogledalo, a kamoli nesto vise...

Milorad

pre 3 godine

Dzabe vam novci moji sinovci i sinovice, vi se ozeniti i udati nikad nece te, sa takvim tupavim razmisljanjima. Koliko vidim nisu problem mladici, problem su umisljene devojke.

nisam stereotip

pre 3 godine

Da sam žensko tako bih se iživljavao nad ovim nazovi džentlmenima što se javljaju ovde, praznio bih im džepove samo tako. Kad se ložite na tu patrijarhalnu mačo džentlmenštinu i treba da vas koriste žene.

Vagica

pre 3 godine

@Trebao je da je zamoli da ga ta devojka otprati do kuce posle izlaska da ne ide sam, ima raznih manijaka uvece...
(PowerRanger, 03. mart 2021 01:04)

Umirem od smeha :D
Ali, takvih stvarno ima...

Blek - Chicago

pre 3 godine

“Nisam feministkinja, ali tri puta izaci sa relativno nepoznatim muskarcem i nijednom ne platiti racun, smatram nedostatkom elementarnog vaspitanja i pristojnosti.
(Tanja, 02. mart 2021 22:21)” niti si feministikinja, niti si heterosexual devojka/žena. Poštujem tvoj izbor ali nemoj drugim devojkama i tvojim muškarcima da prodaješ priču o “relativno nepoznatim muškarcima “. Ostavi to za tvoje. Uz poštovanje, još jednom. Tvoj izbor.

I vecito ne pojedu do kraja

pre 3 godine

Koja je to logika, ne svidja ti se i onda platis svoj deo, a ako ti se svidja, onda on sve plati :))) Elem, imao sam dva kamiona devojki i nikada ni jednu nisam zvao na pice, a kamoli veceru, sve je bilo jasno mnogo pre toga!'Ej, vecera, k'o da smo brokeri u Njujorku!Veceraj kuci, ionako ne volim da gledam zenu dok jede!

PsihoLog

pre 3 godine

Najveca laz je da zene zaradjuju manje za istu poziciju ali je cinjenica da muskarci rade teze, zahtevnije i placenije poslove te je i logicno da imaju vecu prosecnu zaradu. To se nikad nece promeniti. Sto se tice megakorporacija tu se odavno ne zna ko koliko zaradjuje vec je princip koliko trazis i koliko ti daju. Po prirodi stvari zene su sramezljivije i uglavnom ne traze vise od ponudjenog dok muskarci traze. Postoji citava psihologija iza ovog socioloskog efekta. Licno znam drugaricu koja je 7g radila za visestruko manju platu u IT-u jer nije htela da trazi povisicu niti da promeni firmu. Jer se zaboga osecala zahvalno sto su je zaposlili kad niko nije hteo. Dakle problem je u karakteru. A sto se tice drzavnih sluzbi tu odavno postoji diskriminacija u korist zena ali o tome drugi put.

Maja

pre 3 godine

Ja dok sam placala racune, restorane, letovanja, zimovanja ovaj bio sa mnom. Jos ja glupaca htela da mu radjam decu. Cim sam ostala bez tako dobre pozicije on nasao drugu.
Toliko o tome kako su muskarci fini i nisu interesdzije.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Meni je brdo žena plaćalo pice. Pa i sad skoro kad sam sa svojom direktorkom bio. Ne bi mi smetalo ni da je bilo obrnuto, ako sa nekim hoću 4 puta da izađem, nebitno ko plaća piće i koliko sam potrošio.

Seljoberaj

pre 3 godine

Pitanje za sve ove sto im je ovakvo ponasanje ok - da li biste sa istim zarom branili pravo devojke da trazi novac od momka kojem je platila veceru? :)
(Dida, 3. mart 2021 10:56)

Ne sme da mu trazi ako je platila!
Niko je nije terao da plati.
Sta nije jasno?
To mi lici na one nase momke koji traze pare da im devojka da ranije, jer znaju da ce ona da plati jer on nema love, a da oni plate u restoranu ili kaficu i prave se dzekovi iako su pare njene "jer on je musko". Koliko takvih znam, cemu onda price o ravnopravnosti kad on sam hoce da bude vidjen da placa.
Tako ovaj plati pa posle trazi nazad.
Delis odmah pola i zdravo.

Lepo je to

pre 3 godine

Za ove muske kriticare sto kao nesto prebacuju momku sto trazi da podele racune:
- Kada prestanete da uzimate dzeparac od roditelja/baka/deka, i sami pocnete da zaradjujete novac, bicete manje galantni.

A njoj je kao trebalo 3 izlaska da se odlucila da li je momak dovoljno "dobar" za nju. Shush!

Strokavi mozak

pre 3 godine

Pa normalno da ocekujem nesto kad izvedem devojku i placam i cascavam.Ihhh koliko puta i drugarice natovari i na kraju me odbije.Ali nikad se nisam naljutio niti mi je bilo krivo zbog toga.Idemo dalje.

Toluca

pre 3 godine

Kakvi komentari majko moja. E moji muškarci, postali ste seka perse. Muškarce iz moje generacije uvredilo bi kad bi žena uopšte pomislila da izvadi novčanik da bi platila račun. Nemate vi pojma deco šta znači biti muškarac, hranitelj, branitelj, otac, suprug, sin, brat, džentlmen, gospodin, vitez. Još malo pa ćete se čupati za kosu i tući torbicama sa ženama.

Vučiću, uvodi vojni rok ili mi za par godina više muškaraca nećemo ni imati.
(Silvester, 02. mart 2021 19:37)

Zemljače, u pravu bi ti bio da si ovo rekao pre 30 godina, dok su zene imale dostojanstva. Cast izuzecima

balkanoid

pre 3 godine

Ima mnogo normalnih devojaka koje ne kapiraju u cemu je ovde problem.

Postoje zene koje iskljucivo izlaze da bi se ogrebale u rucak u restoranu, koktel u klubu i sl... Znam da je normalnim devojkama ovo neverovatno i da im verovatno zvuci da je decko ocekivao nesto za uzvrat po svaku cenu.

Al nekad to ume da bude bas ocigledno, dodje neko, najede se, napije i ode bez da odgovara na poruke. E sad, zavisi kakva je ovo situacija bila... Al definitivno treba imati i socijalnu inteligenciju i odmah provaliti neke stvari, nikakva naknada pamet ne pomaze.

Andrej

pre 3 godine

Ljudi ,kakvu sreću ima ova devojka.
Zamislite da su se zbližili?
I razvod ...

Ne dao Bog nikom.
Otresla se na vreme pacijenta.
(Komša, 02. mart 2021 20:48)

Da, jer svi znamo da, kada već dođe do razvoda, muškarac UVEK prođe bolje.
Nikako mu ne otmu decu, pola plate, i ne isteraju ga iz rođene kuće da bi mama mogla da dovede drugog čiku koji joj se sada sviđa.

Nikola

pre 3 godine

A ja sve mislio da se danasnje feministkinje zalazu za totalnu ravnopravnost medju polovima. Pa kada je tako onda neka vlada i ravnopravnost i u placanju racuna.
Mada mi se sve cini da su feministkinje za selektivnu ravnopravnost, dakle samo onu koja njima ide u korist.
Samo ti so sine izguraj, pa ako treba i do suda guraj. Nisu pare u pitanju, vec princip.......polne "ravnopravnosti".

Бацач пламена

pre 3 godine

Све зависи од контекста. Јесте незрело и глупо ако је то урадио кад је схватио да она не жели да буде са њим, па да јој напакости. А опет, можда је пре ње доживљавао да се девојке после пар сусрета сете да ипак није њихов тип, или чак да од старта неће ништа са њим, али их то није спречавало да му више пута направе рачун.
Будимо искрени, девојке често знају да ураде то. Не само из неког користољубља или злобе, већ просто јер немају осећај и мисле да је нормално да се неко троши нервно и новчано на њих и доказује да му је стало, а за себе сматрају да нису дужне да му узврате. И то не мислим на случај да девојка нема срца да те одбије за дејт па прихвата позив, а онда те на крају одбије јер јој се стварно не свиђаш и још јој буде неугодно. Мислим на онај случај да девојка прихвата позив по инерцији очекујући да је забавиш, фасцинираш и обориш с ногу. Па ако јој се било каква ситница не свиди комотно те одбије, а то што си потрошио новац, време и живце уопште не допире до ње. Нађеш се у ситуацији као кад те одбију за визу, а не врате ти паре.
Могуће да није ништа од наведеног, већ да је момак само комплексаш. А могуће и да му је дојадио горе описани сценарио, па је решио из револта да се понаша тако незрело кад га девојка одбије, било да је у питању девојка која је испала фер или не.

Zena

pre 3 godine

Ja placala moje racune sa momkom. Jednom ja, jednom on. Isli na Zlatibor za ng, ja uplatim za sebe, nadjem sve, njemu skupo, jos pocne da me nabedjuje da ga lazem, da on sve placa. Posaljem priznanicu i dokaze o uplati i cao. I ja vise nista ne placam. Pametne su ove druge.

Blek - Chicago

pre 3 godine

U kvalitetnoj vezi pravi muškarac je srećan samo kada je njegova druga polovina srećna, sve ostalo nije vredno priče, tako da tu dalje nema govora o tome ko je koga iskoristio.
(Veliki brat, 02. mart 2021 23:23)” .... kvalitena veza”.... drage
devojke ja stvaro ne znam šta da vam kažem.... uh.

Stimpy

pre 3 godine

Pitanje za sve ove sto im je ovakvo ponasanje ok - da li biste sa istim zarom branili pravo devojke da trazi novac od momka kojem je platila veceru? :)
(Dida, 03. mart 2021 10:56)

To ne biva. Ako se ikad dogodi, možemo o tome raspravljati.

Dejan Anđus vrhunski analitičar

pre 3 godine

@Kibo

Druže, niko mi ništa nije dao. Doduše jeste da sam odma posle srednje nastavio porodični biznis, ali budi ubeđen da dinara ne bi video da nisam to hteo da radim. Znam moje, rekli bi traži posao, eventualno bi me pogurali da završim faks ako sam hteo to. Dakle i to što imam, veruj da itekako odradim za to. Nemoj biti pun predrasuda.

Nataša

pre 2 godine

@Adriano_Galliani nadam se da govoriš o supruzi, jer ako mene neko imitira pazi se, nisam ja... Onda su me upozorili pa pola pobrisali, zato se ne javljam, ne znam šta hoće od mene, ni ko. Bojim se da tebi ne naprave problem...

Silvester

pre 3 godine

Kakvi komentari majko moja. E moji muškarci, postali ste seka perse. Muškarce iz moje generacije uvredilo bi kad bi žena uopšte pomislila da izvadi novčanik da bi platila račun. Nemate vi pojma deco šta znači biti muškarac, hranitelj, branitelj, otac, suprug, sin, brat, džentlmen, gospodin, vitez. Još malo pa ćete se čupati za kosu i tući torbicama sa ženama.

Vučiću, uvodi vojni rok ili mi za par godina više muškaraca nećemo ni imati.

Stimpy

pre 3 godine

Retko će žena platiti bilo šta u izlasku, na putovanju. Jednostavno su takve po prirodi. Paraziti. Šlepaju se uz uspešnije od sebe. Naročito kada uđu u određene godine i u "daj šta daš" mod funkcionisanja.

Aurora

pre 3 godine

Ne bih imala ništa protiv da mu platim troškove koje je imao zbog sastanaka sa mnom. Nek mi pošalje odmah i račun za kozmetiku, parfem, eventualno nove komade garderobe koju je kupio da bi se sredio za izlazak sa mnom, za gorivo koje je potrošio da bi došao do mesta izlaska, kao i troškove za komunikaciju sa mnom na 4G mreži, dok smo ugovarali sastanak, ako ih je eventualno bilo. Kad idemo već u sitna crevca, momci, budite dosledni do kraja, zahtevajte da sve platimo. Mislim da je ovo odličan put u budućnost apsolutne ravnopravnosti izmedju polova, koji uliva nadu u bolje sutra. Mi ćemo vam sa naše strane poslati račun za troškove koje smo imali što smo se sredile za vas. Samo nek je što više romantike, pravih osećanja, zavodjenja i iščekivanja da li ćeš se svideti nekome ko ti se svideo. A da...izvinjavam se, pogrešna tema. Ok, pardon, samo nek je što više hladne računice i osiguranja da slučajno ne pretrpimo neki udarac za ego ili razočarenje, i negde ostanemo oštećeni. Osigurajmo se protiv svega! Napred u vrlu novu sutrašnjicu, daj bože da ubufuće ni ne idemo na dejtove, već se o svim detaljima snošaja dogovorimo na ig i tinderu, ne daj bože da negde nešto rizikujemo ili potrošimo.

Јабучило

pre 3 godine

To su one koje imaju zmiju u dzepu.. Drug i ja smo tako izlazili sa dve sestre kojima nikad nije palo na pamet proforme radi da se ponude da plate neko pice i onda smo ih tako jednom navukli da racun bude povelik u jednom fensi bg restoranu i dok su one po obicaju bile u wcu da poprave sminku dok smo mi zvali racun, nas dvojica smo se obukli iizasli, rekli konobaru one ce da plate kad izadju iz wc-a.. Nikad vise se nismo videli ali sam siguran da su lepo zapamtile racun od 150evrica;)klasicne asfalutse prilepuse
(djidji, 02. mart 2021 19:17)

По мени сте јадници испали ви...

Blek - Chicago

pre 3 godine

Kao zensko, potpuno sam na strani muskaraca da ne treba da oni placaju sve racune i sve izlaske. Tacnije. 50%vs50%. Muskarci ne treba da dozvole sebi da ih bilo ko iskoristava. Nejasno mi je da se uopste postavlja pitanje danas o tome da li muskarac treba ili ne treba sve da plati. Zena nikad, s druge strane, ne bi trebalo da dozvoli da sebe stavlja u inferioran polozaj, da joj neko placa veceru ili pice, bilo sta. Onog momenta kad se to podrazumeva, da ona ne treba da ucestvuje u placanju zajednickog racuna, ona je roba i tada nastaju problemi. Kao i u primeru iz clanka. Zena koja placa svoj deo racuna postuje sebe, u prvom redu, a i muskarca sa kojim je izasla. Sve drugo je necasno i neposteno u ovo vreme kada svi rade, zaradjuju i imaju troskove zivota za koje sami moraju da se pobrinu. Pitanje je casti ucestvovati ravnopravno u troskovima a i jednog fer i ljudskog odnosa jednog prema drugom i posle toga ne ostaju nikakve frustracije i losa osecanja jednog prema drugom.
(II, 02. mart 2021 22:09)” uz svo poštovanje, puno sreće vam želim u vezama. Suviše analiziraš , a gde je tu strast?

Blek - Chicago

pre 3 godine

“Nisam feministkinja, ali tri puta izaci sa relativno nepoznatim muskarcem i nijednom ne platiti racun, smatram nedostatkom elementarnog vaspitanja i pristojnosti.
(Tanja, 02. mart 2021 22:21)” niti si feministikinja, niti si heterosexual devojka/žena. Poštujem tvoj izbor ali nemoj drugim devojkama i tvojim muškarcima da prodaješ priču o “relativno nepoznatim muškarcima “. Ostavi to za tvoje. Uz poštovanje, još jednom. Tvoj izbor.

ja

pre 3 godine

Mene bolelo uvo, " kupovao" devojke dok im dozvoljavam da misle da me muzu, u stvari za mene je to bio kikiriki, a i trudio se da drugovi saznaju na kakve gadosti su spremne za vikend od par stotina eur. A bio sam ja i siromašan, pozajmljivao da izvedem devojku, nekako uspem da je osvojim i naravno posle mesec - dva - tri eto ga neko sa debljim novčanikom i ode. Ne, stvarno ne mislim da su sve takve, naprotiv, mislim da je jos uvek ogromna većina devojaka normalno ja sam bio iskrivljene svesti. Sada je drugo vreme, 40 mi je godina nisam više kre ten kao ranije, imam devojku koja je ludo zaljubljena u mene, vozimo se mojim službenim gradskim autom, ona misli da sam komercijalista u mojoj firmi ali dolazi vreme da se ličnije upoznamo i samo da korona prodje častiću je nekim jako egzotičnim putovanjem. A, ovaj je papan, na muškarcu je da časti i onu lakog morala i onu pravu, a takodje je na njemu da proceni kakva je

djidji

pre 3 godine

To su one koje imaju zmiju u dzepu.. Drug i ja smo tako izlazili sa dve sestre kojima nikad nije palo na pamet proforme radi da se ponude da plate neko pice i onda smo ih tako jednom navukli da racun bude povelik u jednom fensi bg restoranu i dok su one po obicaju bile u wcu da poprave sminku dok smo mi zvali racun, nas dvojica smo se obukli iizasli, rekli konobaru one ce da plate kad izadju iz wc-a.. Nikad vise se nismo videli ali sam siguran da su lepo zapamtile racun od 150evrica;)klasicne asfalutse prilepuse

wub

pre 3 godine

Kakav bedan potez, ok mu je da plaća dok misli da će nešto da dobije, a kad se ispostavilo suprotno hoće pare nazad. Ako je već hteo podelu računa trebao je to da zahteva na svakom sastanku i to bi bilo apsolutno okej, a ne sad kad ga ona neće. Tipičan tupan koji misli da će svaka žena pasti na pare, ego mu proradio.

recimo

pre 3 godine

Rado bi platila ali ne mogu jer toliko postrosim na uloske i tampone za jedno 6 meseci, a kupujem ih vec vise od 10 godina. S obzirom da su muskarci glavni krivci zbog kogojih ulosci i tamponi odavno nisu besplatni kao sto bi trebali da budu, mislim da je kompenzacija u vidu besplatnih pica najmanje sto mozete da uradite. Hvala.

P.S Bogami ga je dobro procenila i pobegla na vreme

Jelena

pre 3 godine

Nekad su postojali muskarci, danas postoje nezreli decaci i uplakani mamini sinovi koji bi da naplate ,,troskove" jer nemaju cime da osvoje devojku...srecna sam sto sam generacijski pripadala eri pravih muskaraca i dzentlmena.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Budi srećan da i to što si platio (35 dolara) je malo pošto si nesposoban da smuvaš devojku. Računaj da ti je to srećna investicija jer u budućnosti nećeš imati priliku da izadješ sa normalnom devojkom. Pa ćeš imati čega da se sećaš. Kakav luzer.... Za mladje: kad devojku odvedete na kafu/piće Ako posle drugog ili trećeg puta poželi da plati (ili da doda bakšiš) , dozvolite joj to. To je pametna i samostalna osoba koja zna šta hoće i drži do sebe....

Srbin

pre 3 godine

Beta muskarac...
Ovo se ovako ne radi. Pa sta ako te odbila cetvrti put! Pozovi neku drugu, jaka stvar.

Mene je uvek bilo sramota kada izadjem sa nekom devojkom da delim na pola ili da kazem ti plati, red je valjda musko da plati, mozda sam vec ostareo pa se u tim musko zenskim odnosima nesto promenilo.

Dejan Anđus vrhunski analitičar

pre 3 godine

Imam 26 godina. Od 18 sam u konstantnim vezama, što dužim što kraćim. Za sve te godine ne znam da li sam par puta počašćen od devojke, možda kad sam zaboravljao kod kuće novčanik ili tako nešto. Uvek plaćam ja, to je valjda normalno.

Hh

pre 3 godine

Ravonopravnost je super, i sasvim je ispravno podeliti račun na licu mesta (iako žene još uvek zarađuju manje za istu poziciju, nema veze, možemo mi to)... Ovako naknadno, svi znamo da se razočarao što mu nije isplaćeno u naturi. Izvini brale što nisu sve prostitutke. Svakako neukusno.

Јабучило

pre 3 godine

Bravo!
(lemur na sedativima, 02. mart 2021 18:50)

Његов гест прилично говори зашто му састанци слабо иду од руке. А ако је хтео да дели трошкове, требало је то одмах да каже.

Milutin

pre 3 godine

"Njegovo mu dostojanstvo vredi 35 dolara u vlastitim očima. Neverovatno"

Ja bih rekao da njeno dostojanstvo vredi 35 dolara, jer da je imala dostojanstva duga ne bi ni bilo.

recimo

pre 3 godine

Prilicno se jasno vidi da muskarci placaju zenama pice samo i iskljucivo jer OCEKUJU NESTO ZAUZVRAT, a ne zato sto su kavaljeri ili zato sto je to tradicija.
E pa muskarci posto ste za jednakost, molim vas da nam platite sminku koju smo nosile na sastanku, i novu odecu ako smo je kupile, jer smo ipak sve to kupile za sastanak sa vama a vi niste ispunili ocekivanja. Ocekujem da cete kao posteni momci platiti bar deo investicije.

Milo za drago

pre 3 godine

Decko ima potpuno pravo, jer ako ga nije odbila odmah posle prvog sastanka,
zasto bi momak trebao da joj placa za dzabe. Drugi put djevojka neka dobro
razmisli ciji ce poziv da prihvati.
.

I vecito ne pojedu do kraja

pre 3 godine

Koja je to logika, ne svidja ti se i onda platis svoj deo, a ako ti se svidja, onda on sve plati :))) Elem, imao sam dva kamiona devojki i nikada ni jednu nisam zvao na pice, a kamoli veceru, sve je bilo jasno mnogo pre toga!'Ej, vecera, k'o da smo brokeri u Njujorku!Veceraj kuci, ionako ne volim da gledam zenu dok jede!

567

pre 3 godine

momak Pirocanac?
(Nikola, 02. mart 2021 18:48)

Za njega ne znam, ali devojka 100%.

Sve zene na svetu su iz okoline Pirota i nesto malo iz Skotske.

ajde sovinisti

pre 3 godine

Ajmo feministkinje, na cijoj ste strani? Zasto devojka ne ucestvuje u racunu?:)
(aabb, 02. mart 2021 18:43)
Zato sto se on ocito ponudio tri puta da plati. Niko ga nije terao.
To se izjasni na prvom dejtu plati svoj racun i tacka a ne kad dobije nogu retroaktivno.
Smesan je. Nije ni svestan koliko je jadan.

Toni

pre 3 godine

Izašla je sa njim tri puta? Pa normalno da je nešto očekivao, i njegova reakcija je, aj da kažem nekako i logična, iako ja to nikada ne bih uradio. Cura se femka, izlazi na njegov račun, i onda, ah zaboga, ne bih više da se viđamo (naišla prava prilika)....

Lala iz Banata

pre 3 godine

To su one koje imaju zmiju u dzepu.. Drug i ja smo tako izlazili sa dve sestre kojima nikad nije palo na pamet proforme radi da se ponude da plate neko pice i onda smo ih tako jednom navukli da racun bude povelik u jednom fensi bg restoranu i dok su one po obicaju bile u wcu da poprave sminku dok smo mi zvali racun, nas dvojica smo se obukli iizasli, rekli konobaru one ce da plate kad izadju iz wc-a.. Nikad vise se nismo videli ali sam siguran da su lepo zapamtile racun od 150evrica;)klasicne asfalutse prilepuse
(djidji, 02. mart 2021 19:17)

Brale, ja sam paor ali ti si seljačina. Jesi li nekada čuo šta je kavaljer? Znaš ono, pridržiš dami kaput, primakneš stolicu, sipaš piće, pokloniš cvetić... te stvari? Ili ono ako pozoveš nekog na piće, red je da to i platiš?

Dragan Ferencevic

pre 3 godine

Ako joj se nije svidjao zasto je izilazila sa njim, pomislila je da je nasla ovcu za sisanje. Ustvari kada razmislim to se ovako radi svako placa svoje i nema problema a decko mislio sada ce da udari recku a ( recka je u pokusaju ) a ona nasla ovcu za sisanje zato najbolje odmah kada krenete napolje plati svako svoje.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Ako izlazak sa zenom gledate iskljucivo kao investiciju u sex nije mi jasno - sto onda ne unajmite zenu za sex, platite i znate na cemu ste? Vi biste da vas pod obavezno "ispostujemo" jer placate (kao sto to rade prostitutke), ali necete da platite/unajmite prostitutku. Licemeri nevidjeni! Daleko vam lepa kuca. Ne zovite na sastanke ako niste spremni da platite. Niko vas ne bije po usima. Ja kad zovnem decka, brata, druga, drugaricu, rodjaka, bilo koga, ja sam spremna da platim i nikad posle nisam zakukavala kao sto ovde ljudi kukaju. Ne zovite nikoga, ne trosite vase cenjene novce i necete se osecati iskorisceno! Prosto kao pasulj.
(Vanja, 02. mart 2021 22:02)

Dacu ti broj telefona jel mozes da me izvedes na veceru?.

Стрелац

pre 3 godine

Многе жене у Америци излазе са мушкарцима само да би јеле и пиле, без икаквих озбиљнијих намера. То су чињенице.
Звучи невероватно да је овај момак потрошио само $70 на три изласка.

fenomen

pre 3 godine

Koji glupson? Za te pare mogao da plati prostitutku, da se omrsi i ostalo bi mu da ode u burgerking. Ali ovaj povracaj novca slepački potez. U zivotu a imam dosta godina nikad nisam dozvolio da zensko plati racun. Osecao bih se nesposobno kad bi devojka platila pice ili hranu u kaficu ili restoranu. Ja sam dzentlmen, bio i biću.

Ja

pre 3 godine

Ajmo feministkinje, na cijoj ste strani? Zasto devojka ne ucestvuje u racunu?:)
(aabb, 02. mart 2021 18:43)

Evo ja sam feministkinja i ne znam zasto ona ne ucestvuje u racunu, posteno bi bilo da ucestvuju ravnopravno. Mozda je ona htela, a on ipak insistirao da on plati, dok se necemu nadao? To ne znamo. Kako god, insistirao je/pristao da samo on placa, i ko mu je kriv. Traziti pare nazad naknadno je dno dna, i to vise nema veze sa feminizmom i ravnopravnoscu vec sa brojem daski u glavi. Njemu neka ocigledno fali, i devojka je napravila dobru procenu.

sdvsd

pre 3 godine

Nekad su postojali muskarci, danas postoje nezreli decaci i uplakani mamini sinovi koji bi da naplate ,,troskove" jer nemaju cime da osvoje devojku...srecna sam sto sam generacijski pripadala eri pravih muskaraca i dzentlmena.
(Jelena, 2. mart 2021 21:51)

Nekada su postojale "neravnopravne " žene, smerne, čedne, majke dece..sada su ravnopravne a htele bi da su neravnopravne?

marko

pre 3 godine

Nikada neću razumeti taj stav kod žena da muškarac treba da plati, zašto? Zar nismo jednaki? Zar se niste borile za pravo da ne budete roba? Ako želite da vam neko plaća, onda otvoreno recite da ste sponzoruša i to je to.. jer vama ne treba momak, neko sponzor za izlaske.
Ne brinite momci, ima normalnih devojaka. Bežite od ovih rosipija koje su dame i ne plaćaju, molim vas.. neka im plaća večeru njihovo malo belo pašče.

Milorad

pre 3 godine

Dzabe vam novci moji sinovci i sinovice, vi se ozeniti i udati nikad nece te, sa takvim tupavim razmisljanjima. Koliko vidim nisu problem mladici, problem su umisljene devojke.

Strokavi mozak

pre 3 godine

Pa normalno da ocekujem nesto kad izvedem devojku i placam i cascavam.Ihhh koliko puta i drugarice natovari i na kraju me odbije.Ali nikad se nisam naljutio niti mi je bilo krivo zbog toga.Idemo dalje.

Kanadjanka

pre 3 godine

Aha, kako da ne, ali nekad bilo. Danas su se stvari malo promenile. Ja zivim u Norveskoj i ovde se prilicno sve deli na ravne casti, ali sam se tako ponasala i u Srbiji - ne zelim da ostajem nikome duzna, a POGOTOVO ako mi se momak ne svidja, tada sigurno trazim da delimo ili ja da platim. Pa posle mogu mirne duse da ga odbijem za dalja vidjanja.
(Ja, 2. mart 2021 21:39)
---
I ovde je slicna situacija. Kad sam bila mlada i izlazila nisam dozvoljavala da mi placaju, pa posle da misle da "imaju pravo" da me spopadaju. Neka, hvala lepo, ne bih da mi presedne par pica ili vecera...

Sto se tice ove price, da je moja cerka u pitanju, rekla bih joj da ga je dobro procenila i jos bolje to sto ga je u startu otkacila. Ova prica pokazuje da je tip i sitnicar i skrtica (potrosio celih 70 $ za tri izlaska ovde gde ti pice kosta po 10 $) i sujetan i osvetoljubiv. Ne znam nijednu uspesnu osobu sa svim tim osobinama. Cak ne znam nijednu uspesnu osobu a da je - sitnicar(ka) i cicija. Jednostavno, u zivotu moras da se tu i tamo isprsis i istrosis, cak i kad nemas, da bi kasnije profitirao. Sve ove jajare sto se drze za novcanik, nikad nista nece napraviti u zivotu, jer stvari jednostavno tako ne funkcionisu.

gox

pre 3 godine

na prvom sastanku plaćam iz inata, a na drugom iz tog razloga neću platim, pravim se mnogo mutav da vidim kako će reagovati, jedno je biti džentlmen a drugo iskorištavati Pazi molim te 2014 izađem sa jednom devojkom u Beogradu ja ne znam iskreno iz kakve porodice dolazi kakvog je materijalnog statusa uglavnom pije neki koktel od 680 RSD plus espreso nena tura 900 RSD, kad je dve ture poručila namerno sam rekao konobaru da mi plaćamo odvojeno, mnogo se unervozila, ali realno sastanak je očigledno bio Flop od samog početka što da se ku.. čim za 15 eura džaba, kad se više nećemo vidjati

pa sad

pre 3 godine

Jednakost polova.
(gost, 2. mart 2021 20:21)
Pa nismo jednaki vi recimo velicate zensku nevinost. Moze li onda devojka koju recimo prvi decko ostavi da trazi naknadu stete sto vise nije nevina a on se nije njom ozenio? Jeste da je ona spavala sa njim dobrovoljno ali i ovaj je dobrovoljno platio te racune. Sto nije odmah trazio da ona plati pola? Nego racuna da se pokaze dzentlmen pa ako dobije seks isplatice mu se tih 35$. U sustini on je tu kalkulant. A seljak svakako. Da je odmah rekao pola pola bilo bi ok, ovako je seljak.

Kika

pre 3 godine

S vremena na vreme udjem da vidim komentare na ovakve teme i svaki put se zahvalim bogu sto sam te godine izlazaka i upoznavanja prozivela u vremenu kad su ovakvi zaista bili u velikoj manjini, mogu reci da nisu ni postojali. Neverovatna regresija!

Lela

pre 3 godine

Vrlo zeznuta situacija - ovakvi muskarci su apsolutno prazni i nesposobni da privuku zenu bilo cim osim novcem, a novca cesto nema i svesni su da ce tesko naci ikoga u zivotu, pa se onda svete ovakvim pakostima. Dosta jadno!

Mila

pre 3 godine

Da je odmah bio u fazonu da treba da ravnopravno podele racun, skroz na mestu. Na mestu muskarca na drugom dejtu bih vec potegla to pitanje, ovde gde zivim je to normalna stvar. A ovako retroaktivno jer nije imao prodju - luzer kome je ok da "kupuje" dok dama igra kako njemu odgovara.

Jana

pre 3 godine

Jedan momak me je jurio za odlazak na kafu. Simpatičan, ja tek izašla iz veze, činio se fin, pa kao hajde. Popila sam jednu kolu, on ne znam šta je pio a ni koliko je bio račun. Posle toga je rekao da je sada red na mene (!!!) da ga zovem kod sebe na piće. Do-vi-đe-nja!

Jedan mi je platio sendvič (dok smo bili u vezi), ja kasnije raskinula sa njim, tražio tih 120 dinara. Spakovala u kovertu i odnela i doviđenja. Inače, nije bio problem da ja njemu plaćam u gradu, da jede kod mene i slično, to se valjda ne računa. Sramota me i da nabrajam šta sam sve ja plaćala (on je bio zaposlen, ja sam studirala).

Kasa zovem ljude u bioskop, na piće, na večeru, u goste, ne očekujem i ne tražim da mi se uzvraća, zovem ih jer želim njihovo društvo i ako imam novca i uslova za to.
Ovakvi "muškarci" su sramota ne samo za muški nego za kompletan ženski rod.

Sutra ja nemam posao, imamo dete, u braku smo, rintam po kući, on računa da ja treba - šta? Takvi i jesu za to da budu ovce za šišanje.

Znate, novcem se ne može baš sve kupiti. Neophodan je za život, ali se neke stvari ipak, ne mogu kupiti.

Vanja

pre 3 godine

Ako izlazak sa zenom gledate iskljucivo kao investiciju u sex nije mi jasno - sto onda ne unajmite zenu za sex, platite i znate na cemu ste? Vi biste da vas pod obavezno "ispostujemo" jer placate (kao sto to rade prostitutke), ali necete da platite/unajmite prostitutku. Licemeri nevidjeni! Daleko vam lepa kuca. Ne zovite na sastanke ako niste spremni da platite. Niko vas ne bije po usima. Ja kad zovnem decka, brata, druga, drugaricu, rodjaka, bilo koga, ja sam spremna da platim i nikad posle nisam zakukavala kao sto ovde ljudi kukaju. Ne zovite nikoga, ne trosite vase cenjene novce i necete se osecati iskorisceno! Prosto kao pasulj.

Maiko

pre 3 godine

Nema ovo veze sa jednakošću, već sa manirima, pogledima na život i često prikrivenom mizoginijom. Ovo je onaj tip muškarca koji će, ako uspe da devojku smuva, izigravati džentlmena, davati joj poklone, zlatni nakit, a onda jednog dana ako se raziđu tražiti te poklone i zlato obavezno natrag.

Ja

pre 3 godine

Takvog luzera odmah isplatiti koliko je naveo i prekinuti svaki kontakt u suprotnom ce samo da joj se nakaci na kontu tih 35 usd i da je smara, sto moze da predje u proganjanje i psihozu. Dobro da je na vreme prekinula sa njim. Cuvajte se devojke ovakvih, tu nema ljubavi samo interes.

Che

pre 3 godine

Kad sam bio mlad i neiskusan i ja sam plaćao večere i pića po nekoliko puta. Gotovo uvek je bilo uzalud. Žali Bože para i vremena. Kasnije sam shvatio da nas žene 8 sekundi nakon šta nas upoznaju stave u jednu od svojih "ladicu". Iz te ladice ne postoji izlaz ma kako se ponašali prema njoj.

Вук Караџић

pre 3 godine

Osecao bih se nesposobno kad bi devojka platila pice ili hranu u kaficu ili restoranu. Ja sam dzentlmen, bio i biću.
(fenomen, 02. mart 2021 21:36)

ти си џентлмен само у својој глави. поштовање подразумева да поштујеш жеље и размишљања других, у овом случају девојке или жене са којом проводиш неко време. ако се у таквој ситуацији осећаш "неспособно", ту постоји неки проблем, џентлмене.

II

pre 3 godine

"Nekad su postojali muskarci, danas postoje nezreli decaci i uplakani mamini sinovi koji bi da naplate ,,troskove" jer nemaju cime da osvoje devojku...srecna sam sto sam generacijski pripadala eri pravih muskaraca i dzentlmena."
(Jelena, 2. mart 2021 21:51)

E bas me zanima kojoj ste vi to eri pripadali!? Pre bih rekla da su uvek postojale zene koje su se hvatale za budzovane, kako smo ih nekad zvali, koji su sve placali i gde je sve bilo uracunato. Ali su postojale i one koje su bile vaspitane da takve dilove ne prihvataju i da takve "dzentlmene" izbegavaju, koje su se druzile sa svojom generacijom sa kojima smo delile sve racune. Jedini iskreni odnosi su bas takvi odnosi. A muskarac moze da bude dzentlmen i kada se racuni dele. Sve ostalo je tesko foliranje..-(

Bojan

pre 3 godine

Hvala komentarima sto sam uvideo da ipak nisam jadnik kao sto me je bivsa okarakterisala, jer eto nisam hteo da ja sve placam 100 posto iako mogu, i da kad se opasuljim naci cu devojku kojoj nece iz usta izaci: “ne moras ti tolko da me volis”, “ja da radim ne bih bila sa tobom”. 3 godine burazeri, a gistro vazim za pametnog decka.

Zmisha

pre 3 godine

lepo momak napisa - švercanje fora je više pokazatelj njenog shvatanja izlazaka za DŽ.
a njemu ko kriv - propustio je šansu da kao moderan mladić koji poštuje i feminizam, prepusti plaćanje 'ravnopravnom' polu ;)

VJ

pre 3 godine

Posledica polifiče korektnosti i isfolirane ravnopravnosti je smrt kavaljersva. To će povući nestanak džentlmenskih poteza, kao ustpanje mesta, kišobrana... Kada padne sneg ne idu samo muškarci da čiste sneg ispred firme. Ako se uvede obavezna vojska, onda mora i za žene.
Meni je to ogavno, ali svedoci smo da će prirodni odnosi i razlike biti dekretom ukinuti.
Tražili ste, gledajte.

Tanja

pre 3 godine

Nisam feministkinja, ali tri puta izaci sa relativno nepoznatim muskarcem i nijednom ne platiti racun, smatram nedostatkom elementarnog vaspitanja i pristojnosti.

The Unforgiven

pre 3 godine

E pa muskarci posto ste za jednakost, molim vas da nam platite sminku koju smo nosile na sastanku, i novu odecu ako smo je kupile, jer smo ipak sve to kupile za sastanak sa vama a vi niste ispunili ocekivanja. Ocekujem da cete kao posteni momci platiti bar deo investicije.
(recimo, 2. mart 2021 22:35)
--------------------

Ma sigurno ste zbog sastanka sa strancem kupovali posebnu sminku i odecu ... vazi, vazi ...

Lajavi Krelac

pre 3 godine

Provalila ga posle trece kafe pa ga poslala tamo gde mu je mesto.

Taj bi joj verovatno zaracunao sve radne sate provedene sa njom da je slucajno pristala da provede neki deo svog zivota sa ludakom.

Bolesno, u sta covek moze da se pretvori. Nekad se stvarno bojim na sta smo sve kao ljudska bica sposobni.

S

pre 3 godine

Ja volim da ponudim da platimo po pola, ali da momak odbije :)
To je dzentlmenski i pažljivo. A neće sigurno propasti za 400-500 rsd.
Posle, u ozbiljoj vezi/braku troši se zajednički, svako svačije.

II

pre 3 godine

Kao zensko, potpuno sam na strani muskaraca da ne treba da oni placaju sve racune i sve izlaske. Tacnije. 50%vs50%. Muskarci ne treba da dozvole sebi da ih bilo ko iskoristava. Nejasno mi je da se uopste postavlja pitanje danas o tome da li muskarac treba ili ne treba sve da plati. Zena nikad, s druge strane, ne bi trebalo da dozvoli da sebe stavlja u inferioran polozaj, da joj neko placa veceru ili pice, bilo sta. Onog momenta kad se to podrazumeva, da ona ne treba da ucestvuje u placanju zajednickog racuna, ona je roba i tada nastaju problemi. Kao i u primeru iz clanka. Zena koja placa svoj deo racuna postuje sebe, u prvom redu, a i muskarca sa kojim je izasla. Sve drugo je necasno i neposteno u ovo vreme kada svi rade, zaradjuju i imaju troskove zivota za koje sami moraju da se pobrinu. Pitanje je casti ucestvovati ravnopravno u troskovima a i jednog fer i ljudskog odnosa jednog prema drugom i posle toga ne ostaju nikakve frustracije i losa osecanja jednog prema drugom.

megi

pre 3 godine

A da je htela odnosno nastavila da se viđa sa njim onda bi ceh na njegov račun bio prihvatljiv? Za njega?
Da li se to sama po sebi nameće razmena valuta?
Zašto se njeno Ne dovodi u vezu sa nadoknadom troškova izlaska-hrane i pića?
I najzad-zbog čega zadnja namera?
Pa zar nije više fer naći adekvatan način i priznati nekome da prosto nije to to jer vreme je nenadoknadiv resurs i nema ga se na gubljenje.
I šta sad-ako prihvatim izlazak radi boljeg upoznavanja sa nekim nakon kog shvatim da nije to to jel treba da nudim naknadno trošak onoga što sam popila/pojela a desilo se da je on platio, jer tako je želeo, on je inicirao i itd
Ma dajte... scenario neverovatan.

The Unforgiven

pre 3 godine

A ona njemu posalje racun za garderobu I haljine koje je kupila za ta tri izlaska ima srcka da ga strefi
(qq, 2. mart 2021 23:52)
----------------------------

Sigurno je zbog njega kupovala novu garderobu jer je vec imala pun ormar "nemam sta da obucem" ... ;)

Toluca

pre 3 godine

Kakvi komentari majko moja. E moji muškarci, postali ste seka perse. Muškarce iz moje generacije uvredilo bi kad bi žena uopšte pomislila da izvadi novčanik da bi platila račun. Nemate vi pojma deco šta znači biti muškarac, hranitelj, branitelj, otac, suprug, sin, brat, džentlmen, gospodin, vitez. Još malo pa ćete se čupati za kosu i tući torbicama sa ženama.

Vučiću, uvodi vojni rok ili mi za par godina više muškaraca nećemo ni imati.
(Silvester, 02. mart 2021 19:37)

Zemljače, u pravu bi ti bio da si ovo rekao pre 30 godina, dok su zene imale dostojanstva. Cast izuzecima

XP

pre 3 godine

Naši muškarci ne ustupaju nikom mesto u prevozu. Žene ustupaju čak i one u ozbiljnim godinama..
(Nila, 02. mart 2021 23:15)

Grešiš. Veće su šanse da u autobusu trudnici mesto ustupi balavac koji se vraća iz škole i psuje kao kočijaš nego utegnuta gospođa koja uvek nađe nešto strašno zanimljivo da gleda kroz prozor kad stane trudnica pored nje.

Blek - Chicago

pre 3 godine

U kvalitetnoj vezi pravi muškarac je srećan samo kada je njegova druga polovina srećna, sve ostalo nije vredno priče, tako da tu dalje nema govora o tome ko je koga iskoristio.
(Veliki brat, 02. mart 2021 23:23)” .... kvalitena veza”.... drage
devojke ja stvaro ne znam šta da vam kažem.... uh.

Из угла

pre 3 godine

Моја супруга каже требали су по пола од старта да плате. Она би инсистирала.

Dida

pre 3 godine

Pitanje za sve ove sto im je ovakvo ponasanje ok - da li biste sa istim zarom branili pravo devojke da trazi novac od momka kojem je platila veceru? :)

Nikola

pre 3 godine

A ja sve mislio da se danasnje feministkinje zalazu za totalnu ravnopravnost medju polovima. Pa kada je tako onda neka vlada i ravnopravnost i u placanju racuna.
Mada mi se sve cini da su feministkinje za selektivnu ravnopravnost, dakle samo onu koja njima ide u korist.
Samo ti so sine izguraj, pa ako treba i do suda guraj. Nisu pare u pitanju, vec princip.......polne "ravnopravnosti".

Dijana

pre 3 godine

@aabb Da je od starta rekao da hoce da podeli bila bih na njegovoj. Ovako naknadno naravno nema sta da trazi. Pravila igre se utvrdjuju pre, ako si cestit covek, bez obzira na pol.

aca

pre 3 godine

sta bre kuka za 35$ ko jajara, sramote neopevane.
Ali meni je mnogo zanimljiviji onaj deo sa komentarom da je neko platio odstetu posle dve godine veze za emotivno nesto..ej dokle stiglo pa nisi u braku jbg, jos ce biti alimentacija kad nekog otkacis.

Terzio

pre 3 godine

@VJ
Naši muškarci ne ustupaju nikom mesto u prevozu. Žene ustupaju čak i one u ozbiljnim godinama..
(Nila, 02. mart 2021 23:15)

Ovo je naprosto netacno.

Andrej

pre 3 godine

Ljudi ,kakvu sreću ima ova devojka.
Zamislite da su se zbližili?
I razvod ...

Ne dao Bog nikom.
Otresla se na vreme pacijenta.
(Komša, 02. mart 2021 20:48)

Da, jer svi znamo da, kada već dođe do razvoda, muškarac UVEK prođe bolje.
Nikako mu ne otmu decu, pola plate, i ne isteraju ga iz rođene kuće da bi mama mogla da dovede drugog čiku koji joj se sada sviđa.

Veliki brat

pre 3 godine

Ne bih dozvolio njoj da plati, bar na prvih nekoliko sastanaka, a ne bih joj ni nakon toga tražio novac ako odbije da se dalje viđamo.
Jednostavno, to je ŠKOLA, a svaka škola se plaća.

Ko je pametan, ukapira na prvom sastanku da li će doći do ozbiljnije veze ili ne, druga je stvar što su ljudi spremni da izađu sa bilo kim u grad samo da bi bili viđeni... ono, bitno da me videlo društvo sa nekom "ribom", mogu posle da im pričam šta god mi padne na pamet, bitno je da mi zavide; ali, to što me posle tri kafe ispalila ne mogu da joj oprostim. Isto važi i za obrnuto, to davanje druge ili treće "šanse" je besmisleno, kako inače objasniti devojke koje su se udale za budale i trpe maltretiranje u braku, nego je devojci verovatno iskočila bolja prilika ili bolje reći ponuda, pa je ovaj izvisio i osetio se uvređen.
A nije pomislio da sačuva obraz i dostojanstvo i zaboravi na tih 35$, to mu je škola za neki drugi put, da već na prvom sastanku provali kakva je osoba u pitanju, ili da odmah traži plaćanje pola-pola.


A ovi što pričaju da mu "investicija nije isplatila" ne kapiram o čemu pričaju, nije ovo 15. vek. On nije dobio seks, ali nije ni ona, ne vidim zašto se u 3. milenijumu seks posmatra kao nešto što muškarci isključivo dobijaju, a žene isključivo daju?
U kvalitetnoj vezi pravi muškarac je srećan samo kada je njegova druga polovina srećna, sve ostalo nije vredno priče, tako da tu dalje nema govora o tome ko je koga iskoristio.

Lepo je to

pre 3 godine

Za ove muske kriticare sto kao nesto prebacuju momku sto trazi da podele racune:
- Kada prestanete da uzimate dzeparac od roditelja/baka/deka, i sami pocnete da zaradjujete novac, bicete manje galantni.

A njoj je kao trebalo 3 izlaska da se odlucila da li je momak dovoljno "dobar" za nju. Shush!

Ja

pre 3 godine

Retko će žena platiti bilo šta u izlasku, na putovanju. Jednostavno su takve po prirodi. Paraziti. Šlepaju se uz uspešnije od sebe. Naročito kada uđu u određene godine i u "daj šta daš" mod funkcionisanja.
(Stimpy, 02. mart 2021 18:53)

Aha, kako da ne, ali nekad bilo. Danas su se stvari malo promenile. Ja zivim u Norveskoj i ovde se prilicno sve deli na ravne casti, ali sam se tako ponasala i u Srbiji - ne zelim da ostajem nikome duzna, a POGOTOVO ako mi se momak ne svidja, tada sigurno trazim da delimo ili ja da platim. Pa posle mogu mirne duse da ga odbijem za dalja vidjanja.

Poznato odabranima

pre 3 godine

Moj racun za bilo sta placao do moje 18te otac, od tog dana uvek platim sama. Kad se muskarac pobuni objasnim da mi isti ne treba da bi mi placao racune

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Meni je brdo žena plaćalo pice. Pa i sad skoro kad sam sa svojom direktorkom bio. Ne bi mi smetalo ni da je bilo obrnuto, ako sa nekim hoću 4 puta da izađem, nebitno ko plaća piće i koliko sam potrošio.

Mapko

pre 3 godine

Старомодан јесам.
Али, постоји цео култ којимсе изродио на основи “то ће он иначе није мушкарац ни хранитељ ни отац итд. “ Ок је да он плати али је ок и да с еона понуди да плати или да плати једном у 5,10 шта год. Показује да цени њега и оно што он пружа то је само “симбол” да види и схвата шта он ради. Друго зашто не ни учествовали једнако ако зарађују једнако ? Ако буду правили породицу или живели заједно треба да учествују једнако - више ће се поштовати. А када некоме запне ту је ова друга страна да изнесе подржи итд . То су неке ствари којих је све мање и све ређе чујем ...

Jovana

pre 3 godine

Ja ne znam koliko vi imate godina, ali vam niko nije objasnio kako stvari funkcionisu (u najvecem broju slucajeva). Kad se ide na prva dva ili tri sastanka ide se da se ljudi upoznaju i da oboje procene da li je onaj drugi za njih i da li im se svidja. To moze da se zavrsi vezom, ali niko vam ne garantuje da ce i biti tako. Ako niste spremni da platite pice, zovite u setnju, ako niste spremni da platite veceru ne zovite na istu. Ako hocete da delite troskove, stavite to do znanja unapred (ako vi zovete). Devojke isto. Ako pozovete platite. Ako ste je osvojili sarmom i ako se zaljubila nece biti nikakav problem ako nemate da platite ceo racun. Nista ne bi trebalo da se uzme zdravo za gotovo, to zna svaka zrela osoba i u stanju je da se ponasa u skladu sa razvojem situacije. To se zove socijalna inteligencija.

Mirjana

pre 3 godine

Prvi put može da plati onaj koji zove, drugi put ako nisam sigurna da li mi se svidja- obavezno platim svoj deo. Trećeg puta bude samo ako mi se svidja i tu sve ostalo prestaje da bude važno :-)

PsihoLog

pre 3 godine

Najveca laz je da zene zaradjuju manje za istu poziciju ali je cinjenica da muskarci rade teze, zahtevnije i placenije poslove te je i logicno da imaju vecu prosecnu zaradu. To se nikad nece promeniti. Sto se tice megakorporacija tu se odavno ne zna ko koliko zaradjuje vec je princip koliko trazis i koliko ti daju. Po prirodi stvari zene su sramezljivije i uglavnom ne traze vise od ponudjenog dok muskarci traze. Postoji citava psihologija iza ovog socioloskog efekta. Licno znam drugaricu koja je 7g radila za visestruko manju platu u IT-u jer nije htela da trazi povisicu niti da promeni firmu. Jer se zaboga osecala zahvalno sto su je zaposlili kad niko nije hteo. Dakle problem je u karakteru. A sto se tice drzavnih sluzbi tu odavno postoji diskriminacija u korist zena ali o tome drugi put.

Kibo

pre 3 godine

Imam 26 godina. Od 18 sam u konstantnim vezama, što dužim što kraćim. Za sve te godine ne znam da li sam par puta počašćen od devojke, možda kad sam zaboravljao kod kuće novčanik ili tako nešto. Uvek plaćam ja, to je valjda normalno.
(Dejan Anđus vrhunski analitičar, 02. mart 2021 21:28)

Verovatno niste bili zaposleni ni ti ni devojke (barem nekoliko godina). Dakle, trosis novac koji su zaradili tvoji roditelji, a njeni roditelji sto su zaradili ocigledno je vaznije jer ona ne trosi. Sa tudjim parama placas.

Luka

pre 3 godine

Dosta sam izlazio na sastanke pre zenidbe. Nikad nisam dopustio da devojka plati kad sam ja predlozio nesto (pice/klopu). Nikad mi se nije desilo da posle prva dva ili tri sastanka devojka nije predlozila i platila neki izlazak (klopa/bioskop/pozoriste sta god). Kako dajete tako cete i dobiti. Ako ste sami proracunati, logicno je da cete biti iskljucivo sa proracunatim osobama i onda ce stalno izbijati taj jed i gnev, a sami ste kreirali takav aranzman. Zaista pogubno na sta smo spali. Nema vam tu srece, ali vi terajte kako mislite da je najbolje.

Вук Караџић

pre 3 godine

svedoci smo da će prirodni odnosi i razlike biti dekretom ukinuti.
Tražili ste, gledajte.
(VJ, 02. mart 2021 21:49)

не постоји ништа природно у каваљерству. морал и друштвене норме нису природне категорије, већ су у потпуности измишљене и прихваћене у некој мери у неким срединама, друштвима, народима или чак глобално. то такође значи да се те норме и обичаји стално мењају.

Stimpy

pre 3 godine

Pitanje za sve ove sto im je ovakvo ponasanje ok - da li biste sa istim zarom branili pravo devojke da trazi novac od momka kojem je platila veceru? :)
(Dida, 03. mart 2021 10:56)

To ne biva. Ako se ikad dogodi, možemo o tome raspravljati.

Zena

pre 3 godine

Ja placala moje racune sa momkom. Jednom ja, jednom on. Isli na Zlatibor za ng, ja uplatim za sebe, nadjem sve, njemu skupo, jos pocne da me nabedjuje da ga lazem, da on sve placa. Posaljem priznanicu i dokaze o uplati i cao. I ja vise nista ne placam. Pametne su ove druge.

Dejan Anđus vrhunski analitičar

pre 3 godine

@Kibo

Druže, niko mi ništa nije dao. Doduše jeste da sam odma posle srednje nastavio porodični biznis, ali budi ubeđen da dinara ne bi video da nisam to hteo da radim. Znam moje, rekli bi traži posao, eventualno bi me pogurali da završim faks ako sam hteo to. Dakle i to što imam, veruj da itekako odradim za to. Nemoj biti pun predrasuda.

Vagica

pre 3 godine

@Trebao je da je zamoli da ga ta devojka otprati do kuce posle izlaska da ne ide sam, ima raznih manijaka uvece...
(PowerRanger, 03. mart 2021 01:04)

Umirem od smeha :D
Ali, takvih stvarno ima...

Maja

pre 3 godine

Ja dok sam placala racune, restorane, letovanja, zimovanja ovaj bio sa mnom. Jos ja glupaca htela da mu radjam decu. Cim sam ostala bez tako dobre pozicije on nasao drugu.
Toliko o tome kako su muskarci fini i nisu interesdzije.

Mina

pre 3 godine

Sponzorusa se provali u prvih petnaest minuta prvog sastanka! Ako umete da slusate, opazate i promisljate... Odvetite je na prvi sastanak samo na kafu ili u setnju pa se necete osetiti iskorisceno. Sa druge strane, za devojke: sitna dusa se isto provali za 15 min, ne pristajte na vise od kafe i setnje da ovi ne bi kukali do kraja veka da su "orobljeni"!

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Vučiću, uvodi vojni rok ili mi za par godina više muškaraca nećemo ni imati.
(Silvester, 02. mart 2021 19:37)

Nije do toga, nego nemaju ni para ni žena. Meni su žene placale jer su videle da nemam. Ali 3 stvari se ne mogu sakriti - kasalj, siromaštvo i ljubav. Videće ona ako si stvarno zaljubljen u nju i platiće račun.

anima

pre 3 godine

Ja stvarno ne znam ko su te zene danas koje ne placaju nista, sto se pobogu krecete u takvim krugovima? Ja uvek imam dil sa svim ljudima sa kojima izlazim, jednom ti placas jednom ja a uvek cu se ponuditi svakako kad stigne racun a to i mislim, ne pitam radi reda. A iskreno bilo bi me blam da brojimo pare pred konobarom, sa takvom osobom ne bih produzavala kontakt jer mi je bas sramotno da dodjem u situaciju moramo da se raskusuramo pred drugim ljudima, fuj. Ja se bas lepo osetim kad ja castim nekog, pa neko mene, i tako u krug i sa prijateljima i porodicom takodje, drugacije ne bih mogla.

đole

pre 3 godine

Ne razumem zašto se sada buni. Ako mu je smetalo da samo on plaća, onda je to trebalo posle prvog izlaska da uradi. Ako je plaćao samo zato što je izlazila sa njim, ne znam zašto se žali. On je odlučio da plaća pića
i ispada da ona doživotno mora sa njim da se viđa zbog toga. Niko nikoga tu nije prisiljavao na nešto. Iz njegovog ugla, to je bila loša investicija i loše potrošen novac...što se dešava svakome milion puta u životu. Nastavi dalje, i izvuci pouke iz svojih odluka, ne glumi princezicu

nisam stereotip

pre 3 godine

Da sam žensko tako bih se iživljavao nad ovim nazovi džentlmenima što se javljaju ovde, praznio bih im džepove samo tako. Kad se ložite na tu patrijarhalnu mačo džentlmenštinu i treba da vas koriste žene.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Prvi put može da plati onaj koji zove, drugi put ako nisam sigurna da li mi se svidja- obavezno platim svoj deo. Trećeg puta bude samo ako mi se svidja i tu sve ostalo prestaje da bude važno :-)
(Mirjana, 02. mart 2021 23:43) Uf , Mirjana! To!

Kibo

pre 3 godine

Ako se devojka ni ne ponudi da plati nijednom u 3 puta, bilo bi mi sumnjivo, ali ok. Ako se ne ponudi jos par puta sve je jasno. Okej ako ja radim, a ona ne, ali ako smo oboje zaposleni i njoj posle 3-5x izlazaka ne padne na pamet da plati kafu, sve je jasno.

bora

pre 3 godine

Od žene možeš sve da tražiš, osim novca, kaže izreka. Ovaj je nju zvao na piće, tri puta platio bez prigovora, pa nema pravo da naknadno traži podelu računa.

Ana

pre 3 godine

Zaista ne znam gde nalazite ovakve devojke/zene. I ja i sve moje drugarice gledamo da budemo fer u odnosu-jednom plati decko, sledeci put mi i tako je oduvek i bilo, pocevsi od malih stvari do velikih. Ako mi se neko ne svidi, tek tada nema sanse da mu dozvolim da me casti.

izgovori za lenje i skrte

pre 3 godine

Lepo je to - ne, kad sam poceo da zaradjujem sam tad sam poceo i da izlazim i da placam i drustvu i devojkama jer me je grizla savest da kintu od roditelja trosim na izlaske. I nikad me niko nije iskoristio, a i da jeste pa nije me opljackao. Ako sam svojevoljno platio ili poklonio nesto nekome, nisam posle kukao i trazio nazad!

Zivorad

pre 3 godine

Kako bre 3 sastanka u USA samo 70$? Jel su to isli 3 puta u Mek i jeli cheeseburger meni sa malom kocom?
Pa samo da popiješ jedan koktel u običnom baru je preko 15$, da ne pričamo o hrani.
E svašta stvarno.
Onaj deo za traženje para ne bih da komentarišem zaista. Doživeo sam transfer blama.

Бацач пламена

pre 3 godine

Све зависи од контекста. Јесте незрело и глупо ако је то урадио кад је схватио да она не жели да буде са њим, па да јој напакости. А опет, можда је пре ње доживљавао да се девојке после пар сусрета сете да ипак није њихов тип, или чак да од старта неће ништа са њим, али их то није спречавало да му више пута направе рачун.
Будимо искрени, девојке често знају да ураде то. Не само из неког користољубља или злобе, већ просто јер немају осећај и мисле да је нормално да се неко троши нервно и новчано на њих и доказује да му је стало, а за себе сматрају да нису дужне да му узврате. И то не мислим на случај да девојка нема срца да те одбије за дејт па прихвата позив, а онда те на крају одбије јер јој се стварно не свиђаш и још јој буде неугодно. Мислим на онај случај да девојка прихвата позив по инерцији очекујући да је забавиш, фасцинираш и обориш с ногу. Па ако јој се било каква ситница не свиди комотно те одбије, а то што си потрошио новац, време и живце уопште не допире до ње. Нађеш се у ситуацији као кад те одбију за визу, а не врате ти паре.
Могуће да није ништа од наведеног, већ да је момак само комплексаш. А могуће и да му је дојадио горе описани сценарио, па је решио из револта да се понаша тако незрело кад га девојка одбије, било да је у питању девојка која је испала фер или не.

Mastrangello

pre 3 godine

@I vecito ne pojedu do kraja "...imao sam dva kamiona devojki..."

Kako, brate, kako?!

Pa ti ne umes da se izrazavas kako treba sa "devojki" umesto "devojaka" i imao si dva kamiona...?! I to bez da se potrudis i platis pica i izlaske...

A mene ni dva omanja kombija devojaka nije pogledalo, a kamoli nesto vise...

balkanoid

pre 3 godine

Ima mnogo normalnih devojaka koje ne kapiraju u cemu je ovde problem.

Postoje zene koje iskljucivo izlaze da bi se ogrebale u rucak u restoranu, koktel u klubu i sl... Znam da je normalnim devojkama ovo neverovatno i da im verovatno zvuci da je decko ocekivao nesto za uzvrat po svaku cenu.

Al nekad to ume da bude bas ocigledno, dodje neko, najede se, napije i ode bez da odgovara na poruke. E sad, zavisi kakva je ovo situacija bila... Al definitivno treba imati i socijalnu inteligenciju i odmah provaliti neke stvari, nikakva naknada pamet ne pomaze.

ljoberse

pre 3 godine

Ovaj clanak je vredeo samo zbog komentara. Citam uvek unazad, takoreci sam na pocetku i kucam komentar, svasta cu procitam do kraja.

Realno

pre 3 godine

Uvek insistiram da podelim racun ili platim sve na prvom dejtu, ukoliko shvatim da mi se osoba NE dopada. Isplacen si, aj zdravo. Ako mi se dopada, onda ocekujem da plati onaj koji zove, jer zanima me osoba cija su shvatanja i maniri slicni mojim. Kako ce sutra da ucestvuje u zajednickom zivotu ako nece da plati jednu obicnu kafu? Placacemo u Maksiju ko je sta stavio u korpu, i tako ceo zivot?

racun

pre 3 godine

Moju suprugu je blam da ona placa, iako uopste nije pitanje novca jer smo se ovlastili po racunima i delimo kartice. Cak i ako zaboravim novcanik, ona mi tutne kes ili karticu ispod stola da ja platim. I svaki put se posvadjamo oko toga, ne mogu joj dokazati

b.

pre 3 godine

Uvek su mi na ovakvim vestima interesantniji komentari nego sama vest. Sit se ismejem kad pročitam kakvih sve "normalnih" devojaka i momaka ima oko nas. A treba malo videti i kako žive ljudi pošto ja u svom okruženju nemam ovakva iskustva.

Fudbaler

pre 3 godine

Smatram da je pozeljno da svaka osoba ne polazi od toga da ce neko drugi da je casti samo zbog polnog pripadnistva. Ali ako castis bilo koga druga ili drugaricu castio si. Nema tu daj nazad pare. Pravio si se faca u momentu a sad plakis.

brm

pre 3 godine

Звучи невероватно да је овај момак потрошио само $70 на три изласка.
(Стрелац, 2. mart 2021 18:48)

Za američke prilike, neverovatno malo. Tri izlaska za dve osobe...pa to samo po jedno piće za svakoga + bakšiš (20%) i to je to.

Seljoberaj

pre 3 godine

Pitanje za sve ove sto im je ovakvo ponasanje ok - da li biste sa istim zarom branili pravo devojke da trazi novac od momka kojem je platila veceru? :)
(Dida, 3. mart 2021 10:56)

Ne sme da mu trazi ako je platila!
Niko je nije terao da plati.
Sta nije jasno?
To mi lici na one nase momke koji traze pare da im devojka da ranije, jer znaju da ce ona da plati jer on nema love, a da oni plate u restoranu ili kaficu i prave se dzekovi iako su pare njene "jer on je musko". Koliko takvih znam, cemu onda price o ravnopravnosti kad on sam hoce da bude vidjen da placa.
Tako ovaj plati pa posle trazi nazad.
Delis odmah pola i zdravo.

Nataša

pre 2 godine

@Adriano_Galliani nadam se da govoriš o supruzi, jer ako mene neko imitira pazi se, nisam ja... Onda su me upozorili pa pola pobrisali, zato se ne javljam, ne znam šta hoće od mene, ni ko. Bojim se da tebi ne naprave problem...