Dvoje tinejdžera oduzeto majci jer su - pregojazni!

Po presudi suda, dvoje tinejdžera mora da živi u hraniteljskoj porodici jer je majka zapostavila njihove zdravstvene potrebe.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. @Babindžem Ne, nego da treba (bar privremeno) oduzeti decu roditeljima kao što su moje komšije čije dete sa 4 godine već ima ozbiljne posledice po zdravlje od prekomerne težine. Kad god je vidiš, dete je do ušiju umazano od čokolade i stalno nešto jede, gega se dok se kreće, teško diše i jedva stoji uspravno od težine koja joj krivi noge u kolenima. Inače, stariji sin ide u 6. razred i ima preko 100 kg...
  (Paor of love, 11. mart 2021 16:02)

  # Link komentara

 2. Jadni ti budući hranitelji...
  (ja, 11. mart 2021 15:44)

  # Link komentara

 3. @Babindžem, ma ne, kao što piše, samo ova gdje te deset godina upozoravaju, sve ti plate, fitnes programe, nutricionistu, gadžete ti daju besplatno, mole te i kume svake nedelje, a ti ništa.
  (una, 11. mart 2021 13:47)

  Znači, po Vama, sasvim je u redu da neki tamo sudija odlučuje kako će neko da odgaja i hrani svoju decu?
  Možda bih se i složio, u slučaju da je sudija edukovan iz oblasti nutricionizma i medicine, i da isto važi i za te socijalne radnike koji su majku prijavili sudu. Takođe, da li je iko od njih odgajio neko dete?
  Još bitnije, gde je njihova odogovornost?
  Kako to oni rade svoj posao kada i posle 10 godina postoji isti problem?

  Suviše je tu mogućnosti za manipulaciju, posebno ako se ima u vidu da hiljade dece imaju mnogo veće probleme u životu svakoga dana.

  Bolje da i ne pričamo o tome da ta deca nemaju više 3 i 7 godina, nego 13 i 17!
  I mlađe dete je u mogućnosti da se hrani kako želi, a kamo li ovo starije!
  Da je sedamnaestogodišnjak nekoga npr. ubio - sudili bi mu kao odraslom, a ovamo ga odvajaju od majke zbog toga kako se hrani. Smejurija!
  (openhajmer, 11. mart 2021 15:44)

  # Link komentara

 4. 17 i 13 godina. Roditelji ne mogu bitno da utiču na ishranu samostalne dece, to je kasno za stvaranje zdravih navika.
  (Mama, 11. mart 2021 15:34)

  # Link komentara

 5. Stvarno mi nikada nece biti jasni roditelji koji dopustaju nekontrolisano odrastanje svoje dece. Bilo da se radi o mentalnom, intelektualnom ili fizickom razvoju. Pa, moralna obaveza roditelja je da odgoji dete na najbolji nacin u skladu sa svojim mogucnostima. Dopustiti tako maloj deci da postanu abnormalno gojazna znaci uskratiti im mogucnost da razviju svoje, ne samo fizicke, vec i ostale potencijale, jer to je sve usko povezano.
  (Tanja, 11. mart 2021 15:32)

  # Link komentara

 6. Што значи да сва гојазна деца треба да буду одузета од родитеља?
  (Бабинџем, 11. mart 2021 13:38)

  Naravno da ne. Lepo piše da je porodica pod nadzorom već 10 godina zbog iste stvari. Imali su 10 godina da nešto preduzmu, a nisu. Pruženu pomoć su odbijali. I ne piše koliko su, zapravo, gojazni. Rekao bih - poprilično.
  Upravo sam pročitao članak o ovom slučaju u Gardijanu. Tamo piše i da je 2012 od porodice (ne ove) oduzeta devojčica od 5 godina koja je imala 67 kilograma.
  Kada su deca u pitanju, svaki slučaj je slučaj za sebe. Oduzimanje je krajnja mera koja se primenjuje samo kada je sve drugo pokušano, ali ništa ne pomaže, ili ako je detetu ugrožen život (podrazumeva se da se dete momentalno oduzima u slučaju fizičkog ili seksualnog zlostavljanja - onda se ne pokušava ništa drugo)
  (John, 11. mart 2021 14:19)

  # Link komentara

 7. @Babindžem, ma ne, kao što piše, samo ova gdje te deset godina upozoravaju, sve ti plate, fitnes programe, nutricionistu, gadžete ti daju besplatno, mole te i kume svake nedelje, a ti ništa.
  (una, 11. mart 2021 13:47)

  # Link komentara

 8. Што значи да сва гојазна деца треба да буду одузета од родитеља?
  (Бабинџем, 11. mart 2021 13:38)

  # Link komentara

 9. i treba...
  (o0o, 11. mart 2021 13:19)

  # Link komentara

 10. Onda bi trebalo u Americi oduzeti decu iz svake druge porodice...!
  (Danijela, 11. mart 2021 13:17)

  # Link komentara