Mama, kako si: Žene na ivici pucanja zbog obaveza

Ponedeljak, 15.03.2021.

20:13

Izvor: TV Prva

Mama, kako si: Žene na ivici pucanja zbog obaveza IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

m

pre 3 godine

@Back in Black

U pravu ste, kod nas je (i uopste na balkanu) ludacka pomama za vestackim noktima. Ja u srbiji nisam isla kozmeticaru, nepoverljiva sam prema higijeni po tim salonima i upitne su mi te lampe po pitanju uticaja na zdravlje. Medjutim, cesto sam lakirala nokte, to je potpadalo cak pod neki obrazac skoro pa licne higijene na neki nacin, postoji odredjeni drustveni pritisak da nokti budu nalakirani, koliko god ovo sad sto pisem zvucalo apsurdno, i jest apsurdno. O noktima na nogama kad dodje leto da ne govorim, zenu u sandalama nenalakiranih noktiju kod nas necete videti. To je bojim se odraz siromasnog drustva, nemastine, zena mora biti doterana, sustinski, zena je ipak roba. Zatim svakako odsustvo nekog dubljeg sadrzaja cini nokte tako vaznima. U severo-zapadnoj evropi ima naravno i lakiranja noktiju i salona za vestacke nokte, ali daleko, daleko od toga da se moze reci da su zene opsednute noktima. Generalno cete videti klinke koje su se sminkanja tek dovatile s tim nokturinama, ili neke ekstravagantnije dame.

Ana

pre 3 godine

@tata - ti ocigledno zabusavas na poslu ako za vreme radnog vremena stignes i da spremis dorucak, i rucak i da spremis stan i poigras se sa decom. Good for you, ali nemoj onda da prosipas pamet kako ti sve stizes, a drugi ne. Pozdrav svim mamama i tatama, svako radi najbolje sto ume i moze u datom trenutku, ove teme nisu za prepucavanje vec za podrsku.

istina

pre 3 godine

Za @tata, i ostale očeve što rade kod kuće: verovatno ste ajtijevci koji zaradjuju hiljade evra mesečno...naravno da će vam žena biti srećna, ode malo na posao, tamo se opusti od kućnih obaveza i kada se vrati, uplati vikend na Kopu sa vaše kartice..

brm

pre 3 godine

Supruga i ja pre nego što smo se venčali i dobili dete, shvatili smo iz razgovora kako gledamo na roditeljstvo, da je to obaveza oba roditelja. Dobili smo bebu mesec dana pre nego što je izbila epidemija i do sada niko od nas dvoje nije bio ostavljen na cedilu. Oboje radimo sve oko bebe i organizujemo se oko naših poslova. Ako neko uđe u brak i ne definiše sa partnerom bitne stvari kao što je roditeljstvo, a planira da bude roditelj, onda je to greška i loš potez u startu. Ništa se ne podrazumeva. Mnogi muškarci misle da majka treba 90% obaveza oko deteta da završava, i majke koje ne žele tako nešto moraju da shvate da si se udaju za osobu sa takvim razmišljanjima ili ne, a mislim da nije teško detektovati takve muškarce i bez razgovora. A ako žena svesno uđe u brak da će prvenstveno da bude majka i preuzima svu brigu oko deteta, onda tu nema kukanja dalje. Ako ti je karijera bitna, onda tražiš partnera koji će jednako da brine o detetu. Izbori se za sebe pre braka i trudnoće, a ne posle da se kaješ jer nisi unapred shvatio u šta i sa kim se upuštaš.

anima

pre 3 godine

Ovi muskarci sto se ne skidaju sa super zene ocigledno ne pomazu u kuci jer vise redovno ovde umesto da se dignu s kreveta, znaci imaju vremena. Mislim da bi red bio da idete da skuvate nesto za promenu.

Toto-ko-tunjo

pre 3 godine

Radim od kuce, cuvam dete vec godinu dana, ne ide u vrtic, spremam mu dorucak i rucak. Dok se mama ne vrati sa posla, vec smo sve u kuci spremili, igrali se i ja radio za posao. Pa vi pitajte samo mamu kako je u pandemiji, jel joj tesko? Posto polazite od toga da je samo zeni tesko, vi sami pravite neravnopravnost polova.
(Tata, 15. mart 2021 22:38)

Sve si lepo rekao, druze, i jedino sto mogu da ti porucim je da se ne obazires previse na ovakve tekstove. Oni imaju sasvim drugu funkciju i uglavnom stvaraju jaz medju polovima. Zene koje poznajem i same se gade tih femi-otkrica, pa ako je i tvoja takva, i ako razume i ceni to sto radis, a radis to pre svega zbog svoje dece, cemu ulazenje u gluposti koje javno iznose uglavnom slabi ljudi i kroz razne pokrete pokusavaju da dobiju misice?

grgur

pre 3 godine

Dođe žena na pojacu, gleda boraniju, pita pošto? Baba kaže cenu, a zena će "Skupo!". Baba kaže: "Nije skupo, nego si se ti, ćero, loše udala".
Ja radim od kuće i ovih dana čuvam dvoje bolesne dece dok supriga ide na posao. Nekada je obratno. Sve je to normalno i super funkcionišemo.
Pozdrav ženama koje nisu birale muškarce sa skupim kolima, tetovažama, zadriglim stomacima, najglasnije u kafani, već su birale glavom.

Soko

pre 3 godine

Žene koje rade u drzavnoj upravi, a njih je mnogo, rade malo, odsustvuju sa posla često i imaju dovoljno vremena za kućne poslove i decu. To nema nigde na svetu, samo u Srbiji. Žene koje rade u privatnim firmama, pogotovu stranim firmama i jos ako su na menadzerskim pozicijama, one su u paklu jer je to nemoguće uskladiti sa porodičnim obavezama, briga o deci postaje problem.

zoran

pre 3 godine

Ako imate muža koji Vam ne pomaže, onda ste izabrale pogrešnog i sad milslite da će Vam feminizam pomoći. Neće, samo sebi pravite još veći problem. Kad Vam muž donese u kuću 5 puta više novca od Vas , tad Vam je to OK. Hoćete da bude kod kuće, da kuva, čuva decu i da zaradjuje novac. Neće da može.

trt

pre 3 godine

Ma da deca u Srbiji nemaju oca, on nista ne radi, figurira, samo pije i gleda arenu i tako po vama u 50% porodica..... posto jeli majke nemaju kome da se obrate za pomoc...... new feminisam i politicka korektnost a i malo para od donacija koje trebaju da se pravdaju fintiranim istrazivanjima.

Nbdb

pre 3 godine

"Haj'te se vi lepo dogovorite sta hocete pa se javite, a do tada, dosadne ste bre samo tako....."

Svaki drugi dan ti nosi dete na kuku dok kuvaš ručak. Dosta je prosta logika - dete je tvoje, a hoćeš i da jedeš. Osim ako slučajno nisi malouman pa ti treba staratelj, a ne supruga.

Mladen

pre 3 godine

Bas me briga. Niko ih ne bije po usima da se udaju i radjaju decu. Stalno neka kuknjava i titranje zenama. Dosta bre vise dosadili ste svima.

Ilija

pre 3 godine

@Back in Black
Pa kad si oženio neku koja voli plastične i imaš takve oko sebe. Oko mene nijedna ne lepi to s*anje. Nije ništa sa ženama, samo su to loši primerci.

Veličkovićka

pre 3 godine

sva sreca pa mi muskarci ovu koronu leskarimo pecemo rostilj i pijemo pivo
sjw i kod nas ponizava muskarce izgleda ili se samo ne sme reci nista o nasim problemima
daleko da zelim da umanjim probleme zena vec se previse porodicni problemi dele na zenske i ostale koji nisu bitni
(Izadji mala, 15. mart 2021 21:43)

Ako gledaš iz svog ugla i ja iz mog, a žena sam, rekla bih da ovo nije tačno t. E, kad bismo gledali iz ugla zena gde nemaju nikakvu pomoc od svog supruga i koji dodje s posla i sedne pred TV, to jeste ozbiljan teret za ženu . Plašim se da je ovo drugo mnogi češće.

Back in Black

pre 3 godine

Ja sam pimetio nešto što je trend od pre par godina,sveto pismo za žene.Sve muke mogu da imaju,da ne stižu kucne poslove,da su bolesne,glava ih boli od kada su se rodile ali nokti mora da budu sredjeni.Pazite ja sam sa sela,nije to ono grad pa fenserajka,to je znaci sveto pismo postalo za sve žene.Bolesna sam,nema ko da mi cuva decu,nemam vremena,boli me glava sve to pada u vodu kada dodje dan da se ide kod kozmeticara.Znaci verovali ili ne ja znam neke žene koje su izgubile muževe,znaci tuguju,u depresiji su zbog toga ali nokti cakum pakum.Još znam neke cime se bave i redovno ih pitam kako mogu to da rade sa takvim noktima.Znam jednu koja je tri dana bila bolesna,znaci nije iz kreveta ustajala,cetvrti dan ima zakazano kod kozmeticara nema ustaje i ide ako treba i pod infuzijom.Mislim može li neka žena da mi objasni šta je to sa njima i noktima?Ono moram sutra da odvedem decu kod babe i dede imam zakazano kod kozmeticara.Ako ne mogu baba i deda nema vodi decu sa sobom.Nokti mora da se srede pa makar bio i smak sveta.Ova moja pretrnula zbog korone, ne mrda iz kuce ali kod kozmeticara da sredi nokte ide i da zna da su svi tamo zaraženi.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Iskreno, ovo da žene moraju da kuvaju ručak i spremaju kuću mi je oduvek bilo glupo. Moja mama je naučna tako, al ja sam oduvek drugačiju. Žena mojih snova ne ume da kuva, to je, bez zezanja, jedan od uslova.

Tata

pre 3 godine

Radim od kuce, cuvam dete vec godinu dana, ne ide u vrtic, spremam mu dorucak i rucak. Dok se mama ne vrati sa posla, vec smo sve u kuci spremili, igrali se i ja radio za posao. Pa vi pitajte samo mamu kako je u pandemiji, jel joj tesko? Posto polazite od toga da je samo zeni tesko, vi sami pravite neravnopravnost polova.

mina335

pre 3 godine

Mame moraju da shvate da ako imaju muževe i odraslu decu da nisu same odgovorne za dobrobit porodice. Porodica je tim u kome svako mora da ima svoje učešće. Mama je kapetan broda koji treba da izdaje zadatke i upravlja brodom, a ne sama da radi sve. Svako u porodici može jednu stvar dnevno da uradi i već je lakše. Kad mama pukne, psihički ili fizički i izgubi zdravlje, onda je ceo tim puko.

lokal-patriota

pre 3 godine

pa cek, sta je sada sa onim da zelite veca prava, ista prava kao muskarci! da zelite da budete direktori firmi, da budete poslovodje ... mislite da je to lako! mi tako ceo zivot radimo i tako se osecamo kao vi ... baj-d-vej na tiktoku zaradjujete daleko vise od muskaraca, a vidim i ima vas daleko vise a tamo vam je manji trud ;)

Roki

pre 3 godine

A joj, opet zene ugrozene. Ne daj im da rade da se ne stresiraju, ne valja. Pusti ih da rade, previse su stresirane. Necemo decu da se ne stresiraju, ne valja. Hocemo decu, ne valja opet, previse se stresiraju.

Najbolje je kaze namaju vremena za fizicke aktivnosti. Pa setaj usisivac, peri prozore, nosi decu na kuku dok kuhas rucak. Nosi korpu sa vesom oko kuce, sta ce ti vise fizicke aktivnosti. Mozete i na olimpijadu sa ovakvim pripremama.

Ako je ko ugrozen onda su to muskarci, slusajuci svo to kukanje svaki bogovetni dan.

Haj'te se vi lepo dogovorite sta hocete pa se javite, a do tada, dosadne ste bre samo tako.....

Izadji mala

pre 3 godine

sva sreca pa mi muskarci ovu koronu leskarimo pecemo rostilj i pijemo pivo
sjw i kod nas ponizava muskarce izgleda ili se samo ne sme reci nista o nasim problemima
daleko da zelim da umanjim probleme zena vec se previse porodicni problemi dele na zenske i ostale koji nisu bitni

Gazda Nikolic

pre 3 godine

Žene mnogo komplikujete. Morate da se organizujete. Noću upalite veš mašinu,ujutru pre posla izvadite veš. Posle posla spremite ručak i večeru a za doručak ćemo se snađemo nekako. Ostaje vem samo peglanje a prašinu, nemo se vadite vi je brišete i usisavate radi vas nama ne smeta. Bar kod nas u Kursumlije to tako funkcioniše. Pa što ne bi u Beograd?

mina335

pre 3 godine

Mame moraju da shvate da ako imaju muževe i odraslu decu da nisu same odgovorne za dobrobit porodice. Porodica je tim u kome svako mora da ima svoje učešće. Mama je kapetan broda koji treba da izdaje zadatke i upravlja brodom, a ne sama da radi sve. Svako u porodici može jednu stvar dnevno da uradi i već je lakše. Kad mama pukne, psihički ili fizički i izgubi zdravlje, onda je ceo tim puko.

Tata

pre 3 godine

Radim od kuce, cuvam dete vec godinu dana, ne ide u vrtic, spremam mu dorucak i rucak. Dok se mama ne vrati sa posla, vec smo sve u kuci spremili, igrali se i ja radio za posao. Pa vi pitajte samo mamu kako je u pandemiji, jel joj tesko? Posto polazite od toga da je samo zeni tesko, vi sami pravite neravnopravnost polova.

Soko

pre 3 godine

Žene koje rade u drzavnoj upravi, a njih je mnogo, rade malo, odsustvuju sa posla često i imaju dovoljno vremena za kućne poslove i decu. To nema nigde na svetu, samo u Srbiji. Žene koje rade u privatnim firmama, pogotovu stranim firmama i jos ako su na menadzerskim pozicijama, one su u paklu jer je to nemoguće uskladiti sa porodičnim obavezama, briga o deci postaje problem.

Back in Black

pre 3 godine

Ja sam pimetio nešto što je trend od pre par godina,sveto pismo za žene.Sve muke mogu da imaju,da ne stižu kucne poslove,da su bolesne,glava ih boli od kada su se rodile ali nokti mora da budu sredjeni.Pazite ja sam sa sela,nije to ono grad pa fenserajka,to je znaci sveto pismo postalo za sve žene.Bolesna sam,nema ko da mi cuva decu,nemam vremena,boli me glava sve to pada u vodu kada dodje dan da se ide kod kozmeticara.Znaci verovali ili ne ja znam neke žene koje su izgubile muževe,znaci tuguju,u depresiji su zbog toga ali nokti cakum pakum.Još znam neke cime se bave i redovno ih pitam kako mogu to da rade sa takvim noktima.Znam jednu koja je tri dana bila bolesna,znaci nije iz kreveta ustajala,cetvrti dan ima zakazano kod kozmeticara nema ustaje i ide ako treba i pod infuzijom.Mislim može li neka žena da mi objasni šta je to sa njima i noktima?Ono moram sutra da odvedem decu kod babe i dede imam zakazano kod kozmeticara.Ako ne mogu baba i deda nema vodi decu sa sobom.Nokti mora da se srede pa makar bio i smak sveta.Ova moja pretrnula zbog korone, ne mrda iz kuce ali kod kozmeticara da sredi nokte ide i da zna da su svi tamo zaraženi.

Nbdb

pre 3 godine

"Haj'te se vi lepo dogovorite sta hocete pa se javite, a do tada, dosadne ste bre samo tako....."

Svaki drugi dan ti nosi dete na kuku dok kuvaš ručak. Dosta je prosta logika - dete je tvoje, a hoćeš i da jedeš. Osim ako slučajno nisi malouman pa ti treba staratelj, a ne supruga.

Izadji mala

pre 3 godine

sva sreca pa mi muskarci ovu koronu leskarimo pecemo rostilj i pijemo pivo
sjw i kod nas ponizava muskarce izgleda ili se samo ne sme reci nista o nasim problemima
daleko da zelim da umanjim probleme zena vec se previse porodicni problemi dele na zenske i ostale koji nisu bitni

Veličkovićka

pre 3 godine

sva sreca pa mi muskarci ovu koronu leskarimo pecemo rostilj i pijemo pivo
sjw i kod nas ponizava muskarce izgleda ili se samo ne sme reci nista o nasim problemima
daleko da zelim da umanjim probleme zena vec se previse porodicni problemi dele na zenske i ostale koji nisu bitni
(Izadji mala, 15. mart 2021 21:43)

Ako gledaš iz svog ugla i ja iz mog, a žena sam, rekla bih da ovo nije tačno t. E, kad bismo gledali iz ugla zena gde nemaju nikakvu pomoc od svog supruga i koji dodje s posla i sedne pred TV, to jeste ozbiljan teret za ženu . Plašim se da je ovo drugo mnogi češće.

Gazda Nikolic

pre 3 godine

Žene mnogo komplikujete. Morate da se organizujete. Noću upalite veš mašinu,ujutru pre posla izvadite veš. Posle posla spremite ručak i večeru a za doručak ćemo se snađemo nekako. Ostaje vem samo peglanje a prašinu, nemo se vadite vi je brišete i usisavate radi vas nama ne smeta. Bar kod nas u Kursumlije to tako funkcioniše. Pa što ne bi u Beograd?

grgur

pre 3 godine

Dođe žena na pojacu, gleda boraniju, pita pošto? Baba kaže cenu, a zena će "Skupo!". Baba kaže: "Nije skupo, nego si se ti, ćero, loše udala".
Ja radim od kuće i ovih dana čuvam dvoje bolesne dece dok supriga ide na posao. Nekada je obratno. Sve je to normalno i super funkcionišemo.
Pozdrav ženama koje nisu birale muškarce sa skupim kolima, tetovažama, zadriglim stomacima, najglasnije u kafani, već su birale glavom.

brm

pre 3 godine

Supruga i ja pre nego što smo se venčali i dobili dete, shvatili smo iz razgovora kako gledamo na roditeljstvo, da je to obaveza oba roditelja. Dobili smo bebu mesec dana pre nego što je izbila epidemija i do sada niko od nas dvoje nije bio ostavljen na cedilu. Oboje radimo sve oko bebe i organizujemo se oko naših poslova. Ako neko uđe u brak i ne definiše sa partnerom bitne stvari kao što je roditeljstvo, a planira da bude roditelj, onda je to greška i loš potez u startu. Ništa se ne podrazumeva. Mnogi muškarci misle da majka treba 90% obaveza oko deteta da završava, i majke koje ne žele tako nešto moraju da shvate da si se udaju za osobu sa takvim razmišljanjima ili ne, a mislim da nije teško detektovati takve muškarce i bez razgovora. A ako žena svesno uđe u brak da će prvenstveno da bude majka i preuzima svu brigu oko deteta, onda tu nema kukanja dalje. Ako ti je karijera bitna, onda tražiš partnera koji će jednako da brine o detetu. Izbori se za sebe pre braka i trudnoće, a ne posle da se kaješ jer nisi unapred shvatio u šta i sa kim se upuštaš.

Roki

pre 3 godine

A joj, opet zene ugrozene. Ne daj im da rade da se ne stresiraju, ne valja. Pusti ih da rade, previse su stresirane. Necemo decu da se ne stresiraju, ne valja. Hocemo decu, ne valja opet, previse se stresiraju.

Najbolje je kaze namaju vremena za fizicke aktivnosti. Pa setaj usisivac, peri prozore, nosi decu na kuku dok kuhas rucak. Nosi korpu sa vesom oko kuce, sta ce ti vise fizicke aktivnosti. Mozete i na olimpijadu sa ovakvim pripremama.

Ako je ko ugrozen onda su to muskarci, slusajuci svo to kukanje svaki bogovetni dan.

Haj'te se vi lepo dogovorite sta hocete pa se javite, a do tada, dosadne ste bre samo tako.....

Ilija

pre 3 godine

@Back in Black
Pa kad si oženio neku koja voli plastične i imaš takve oko sebe. Oko mene nijedna ne lepi to s*anje. Nije ništa sa ženama, samo su to loši primerci.

zoran

pre 3 godine

Ako imate muža koji Vam ne pomaže, onda ste izabrale pogrešnog i sad milslite da će Vam feminizam pomoći. Neće, samo sebi pravite još veći problem. Kad Vam muž donese u kuću 5 puta više novca od Vas , tad Vam je to OK. Hoćete da bude kod kuće, da kuva, čuva decu i da zaradjuje novac. Neće da može.

anima

pre 3 godine

Ovi muskarci sto se ne skidaju sa super zene ocigledno ne pomazu u kuci jer vise redovno ovde umesto da se dignu s kreveta, znaci imaju vremena. Mislim da bi red bio da idete da skuvate nesto za promenu.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Iskreno, ovo da žene moraju da kuvaju ručak i spremaju kuću mi je oduvek bilo glupo. Moja mama je naučna tako, al ja sam oduvek drugačiju. Žena mojih snova ne ume da kuva, to je, bez zezanja, jedan od uslova.

lokal-patriota

pre 3 godine

pa cek, sta je sada sa onim da zelite veca prava, ista prava kao muskarci! da zelite da budete direktori firmi, da budete poslovodje ... mislite da je to lako! mi tako ceo zivot radimo i tako se osecamo kao vi ... baj-d-vej na tiktoku zaradjujete daleko vise od muskaraca, a vidim i ima vas daleko vise a tamo vam je manji trud ;)

trt

pre 3 godine

Ma da deca u Srbiji nemaju oca, on nista ne radi, figurira, samo pije i gleda arenu i tako po vama u 50% porodica..... posto jeli majke nemaju kome da se obrate za pomoc...... new feminisam i politicka korektnost a i malo para od donacija koje trebaju da se pravdaju fintiranim istrazivanjima.

Mladen

pre 3 godine

Bas me briga. Niko ih ne bije po usima da se udaju i radjaju decu. Stalno neka kuknjava i titranje zenama. Dosta bre vise dosadili ste svima.

Ana

pre 3 godine

@tata - ti ocigledno zabusavas na poslu ako za vreme radnog vremena stignes i da spremis dorucak, i rucak i da spremis stan i poigras se sa decom. Good for you, ali nemoj onda da prosipas pamet kako ti sve stizes, a drugi ne. Pozdrav svim mamama i tatama, svako radi najbolje sto ume i moze u datom trenutku, ove teme nisu za prepucavanje vec za podrsku.

Toto-ko-tunjo

pre 3 godine

Radim od kuce, cuvam dete vec godinu dana, ne ide u vrtic, spremam mu dorucak i rucak. Dok se mama ne vrati sa posla, vec smo sve u kuci spremili, igrali se i ja radio za posao. Pa vi pitajte samo mamu kako je u pandemiji, jel joj tesko? Posto polazite od toga da je samo zeni tesko, vi sami pravite neravnopravnost polova.
(Tata, 15. mart 2021 22:38)

Sve si lepo rekao, druze, i jedino sto mogu da ti porucim je da se ne obazires previse na ovakve tekstove. Oni imaju sasvim drugu funkciju i uglavnom stvaraju jaz medju polovima. Zene koje poznajem i same se gade tih femi-otkrica, pa ako je i tvoja takva, i ako razume i ceni to sto radis, a radis to pre svega zbog svoje dece, cemu ulazenje u gluposti koje javno iznose uglavnom slabi ljudi i kroz razne pokrete pokusavaju da dobiju misice?

istina

pre 3 godine

Za @tata, i ostale očeve što rade kod kuće: verovatno ste ajtijevci koji zaradjuju hiljade evra mesečno...naravno da će vam žena biti srećna, ode malo na posao, tamo se opusti od kućnih obaveza i kada se vrati, uplati vikend na Kopu sa vaše kartice..

m

pre 3 godine

@Back in Black

U pravu ste, kod nas je (i uopste na balkanu) ludacka pomama za vestackim noktima. Ja u srbiji nisam isla kozmeticaru, nepoverljiva sam prema higijeni po tim salonima i upitne su mi te lampe po pitanju uticaja na zdravlje. Medjutim, cesto sam lakirala nokte, to je potpadalo cak pod neki obrazac skoro pa licne higijene na neki nacin, postoji odredjeni drustveni pritisak da nokti budu nalakirani, koliko god ovo sad sto pisem zvucalo apsurdno, i jest apsurdno. O noktima na nogama kad dodje leto da ne govorim, zenu u sandalama nenalakiranih noktiju kod nas necete videti. To je bojim se odraz siromasnog drustva, nemastine, zena mora biti doterana, sustinski, zena je ipak roba. Zatim svakako odsustvo nekog dubljeg sadrzaja cini nokte tako vaznima. U severo-zapadnoj evropi ima naravno i lakiranja noktiju i salona za vestacke nokte, ali daleko, daleko od toga da se moze reci da su zene opsednute noktima. Generalno cete videti klinke koje su se sminkanja tek dovatile s tim nokturinama, ili neke ekstravagantnije dame.

Gazda Nikolic

pre 3 godine

Žene mnogo komplikujete. Morate da se organizujete. Noću upalite veš mašinu,ujutru pre posla izvadite veš. Posle posla spremite ručak i večeru a za doručak ćemo se snađemo nekako. Ostaje vem samo peglanje a prašinu, nemo se vadite vi je brišete i usisavate radi vas nama ne smeta. Bar kod nas u Kursumlije to tako funkcioniše. Pa što ne bi u Beograd?

Roki

pre 3 godine

A joj, opet zene ugrozene. Ne daj im da rade da se ne stresiraju, ne valja. Pusti ih da rade, previse su stresirane. Necemo decu da se ne stresiraju, ne valja. Hocemo decu, ne valja opet, previse se stresiraju.

Najbolje je kaze namaju vremena za fizicke aktivnosti. Pa setaj usisivac, peri prozore, nosi decu na kuku dok kuhas rucak. Nosi korpu sa vesom oko kuce, sta ce ti vise fizicke aktivnosti. Mozete i na olimpijadu sa ovakvim pripremama.

Ako je ko ugrozen onda su to muskarci, slusajuci svo to kukanje svaki bogovetni dan.

Haj'te se vi lepo dogovorite sta hocete pa se javite, a do tada, dosadne ste bre samo tako.....

lokal-patriota

pre 3 godine

pa cek, sta je sada sa onim da zelite veca prava, ista prava kao muskarci! da zelite da budete direktori firmi, da budete poslovodje ... mislite da je to lako! mi tako ceo zivot radimo i tako se osecamo kao vi ... baj-d-vej na tiktoku zaradjujete daleko vise od muskaraca, a vidim i ima vas daleko vise a tamo vam je manji trud ;)

Mladen

pre 3 godine

Bas me briga. Niko ih ne bije po usima da se udaju i radjaju decu. Stalno neka kuknjava i titranje zenama. Dosta bre vise dosadili ste svima.

Back in Black

pre 3 godine

Ja sam pimetio nešto što je trend od pre par godina,sveto pismo za žene.Sve muke mogu da imaju,da ne stižu kucne poslove,da su bolesne,glava ih boli od kada su se rodile ali nokti mora da budu sredjeni.Pazite ja sam sa sela,nije to ono grad pa fenserajka,to je znaci sveto pismo postalo za sve žene.Bolesna sam,nema ko da mi cuva decu,nemam vremena,boli me glava sve to pada u vodu kada dodje dan da se ide kod kozmeticara.Znaci verovali ili ne ja znam neke žene koje su izgubile muževe,znaci tuguju,u depresiji su zbog toga ali nokti cakum pakum.Još znam neke cime se bave i redovno ih pitam kako mogu to da rade sa takvim noktima.Znam jednu koja je tri dana bila bolesna,znaci nije iz kreveta ustajala,cetvrti dan ima zakazano kod kozmeticara nema ustaje i ide ako treba i pod infuzijom.Mislim može li neka žena da mi objasni šta je to sa njima i noktima?Ono moram sutra da odvedem decu kod babe i dede imam zakazano kod kozmeticara.Ako ne mogu baba i deda nema vodi decu sa sobom.Nokti mora da se srede pa makar bio i smak sveta.Ova moja pretrnula zbog korone, ne mrda iz kuce ali kod kozmeticara da sredi nokte ide i da zna da su svi tamo zaraženi.

zoran

pre 3 godine

Ako imate muža koji Vam ne pomaže, onda ste izabrale pogrešnog i sad milslite da će Vam feminizam pomoći. Neće, samo sebi pravite još veći problem. Kad Vam muž donese u kuću 5 puta više novca od Vas , tad Vam je to OK. Hoćete da bude kod kuće, da kuva, čuva decu i da zaradjuje novac. Neće da može.

Izadji mala

pre 3 godine

sva sreca pa mi muskarci ovu koronu leskarimo pecemo rostilj i pijemo pivo
sjw i kod nas ponizava muskarce izgleda ili se samo ne sme reci nista o nasim problemima
daleko da zelim da umanjim probleme zena vec se previse porodicni problemi dele na zenske i ostale koji nisu bitni

Veličkovićka

pre 3 godine

sva sreca pa mi muskarci ovu koronu leskarimo pecemo rostilj i pijemo pivo
sjw i kod nas ponizava muskarce izgleda ili se samo ne sme reci nista o nasim problemima
daleko da zelim da umanjim probleme zena vec se previse porodicni problemi dele na zenske i ostale koji nisu bitni
(Izadji mala, 15. mart 2021 21:43)

Ako gledaš iz svog ugla i ja iz mog, a žena sam, rekla bih da ovo nije tačno t. E, kad bismo gledali iz ugla zena gde nemaju nikakvu pomoc od svog supruga i koji dodje s posla i sedne pred TV, to jeste ozbiljan teret za ženu . Plašim se da je ovo drugo mnogi češće.

Adriano_Galliani

pre 3 godine

Iskreno, ovo da žene moraju da kuvaju ručak i spremaju kuću mi je oduvek bilo glupo. Moja mama je naučna tako, al ja sam oduvek drugačiju. Žena mojih snova ne ume da kuva, to je, bez zezanja, jedan od uslova.

trt

pre 3 godine

Ma da deca u Srbiji nemaju oca, on nista ne radi, figurira, samo pije i gleda arenu i tako po vama u 50% porodica..... posto jeli majke nemaju kome da se obrate za pomoc...... new feminisam i politicka korektnost a i malo para od donacija koje trebaju da se pravdaju fintiranim istrazivanjima.

Tata

pre 3 godine

Radim od kuce, cuvam dete vec godinu dana, ne ide u vrtic, spremam mu dorucak i rucak. Dok se mama ne vrati sa posla, vec smo sve u kuci spremili, igrali se i ja radio za posao. Pa vi pitajte samo mamu kako je u pandemiji, jel joj tesko? Posto polazite od toga da je samo zeni tesko, vi sami pravite neravnopravnost polova.

mina335

pre 3 godine

Mame moraju da shvate da ako imaju muževe i odraslu decu da nisu same odgovorne za dobrobit porodice. Porodica je tim u kome svako mora da ima svoje učešće. Mama je kapetan broda koji treba da izdaje zadatke i upravlja brodom, a ne sama da radi sve. Svako u porodici može jednu stvar dnevno da uradi i već je lakše. Kad mama pukne, psihički ili fizički i izgubi zdravlje, onda je ceo tim puko.

istina

pre 3 godine

Za @tata, i ostale očeve što rade kod kuće: verovatno ste ajtijevci koji zaradjuju hiljade evra mesečno...naravno da će vam žena biti srećna, ode malo na posao, tamo se opusti od kućnih obaveza i kada se vrati, uplati vikend na Kopu sa vaše kartice..

Toto-ko-tunjo

pre 3 godine

Radim od kuce, cuvam dete vec godinu dana, ne ide u vrtic, spremam mu dorucak i rucak. Dok se mama ne vrati sa posla, vec smo sve u kuci spremili, igrali se i ja radio za posao. Pa vi pitajte samo mamu kako je u pandemiji, jel joj tesko? Posto polazite od toga da je samo zeni tesko, vi sami pravite neravnopravnost polova.
(Tata, 15. mart 2021 22:38)

Sve si lepo rekao, druze, i jedino sto mogu da ti porucim je da se ne obazires previse na ovakve tekstove. Oni imaju sasvim drugu funkciju i uglavnom stvaraju jaz medju polovima. Zene koje poznajem i same se gade tih femi-otkrica, pa ako je i tvoja takva, i ako razume i ceni to sto radis, a radis to pre svega zbog svoje dece, cemu ulazenje u gluposti koje javno iznose uglavnom slabi ljudi i kroz razne pokrete pokusavaju da dobiju misice?

anima

pre 3 godine

Ovi muskarci sto se ne skidaju sa super zene ocigledno ne pomazu u kuci jer vise redovno ovde umesto da se dignu s kreveta, znaci imaju vremena. Mislim da bi red bio da idete da skuvate nesto za promenu.

Nbdb

pre 3 godine

"Haj'te se vi lepo dogovorite sta hocete pa se javite, a do tada, dosadne ste bre samo tako....."

Svaki drugi dan ti nosi dete na kuku dok kuvaš ručak. Dosta je prosta logika - dete je tvoje, a hoćeš i da jedeš. Osim ako slučajno nisi malouman pa ti treba staratelj, a ne supruga.

Soko

pre 3 godine

Žene koje rade u drzavnoj upravi, a njih je mnogo, rade malo, odsustvuju sa posla često i imaju dovoljno vremena za kućne poslove i decu. To nema nigde na svetu, samo u Srbiji. Žene koje rade u privatnim firmama, pogotovu stranim firmama i jos ako su na menadzerskim pozicijama, one su u paklu jer je to nemoguće uskladiti sa porodičnim obavezama, briga o deci postaje problem.

grgur

pre 3 godine

Dođe žena na pojacu, gleda boraniju, pita pošto? Baba kaže cenu, a zena će "Skupo!". Baba kaže: "Nije skupo, nego si se ti, ćero, loše udala".
Ja radim od kuće i ovih dana čuvam dvoje bolesne dece dok supriga ide na posao. Nekada je obratno. Sve je to normalno i super funkcionišemo.
Pozdrav ženama koje nisu birale muškarce sa skupim kolima, tetovažama, zadriglim stomacima, najglasnije u kafani, već su birale glavom.

Ana

pre 3 godine

@tata - ti ocigledno zabusavas na poslu ako za vreme radnog vremena stignes i da spremis dorucak, i rucak i da spremis stan i poigras se sa decom. Good for you, ali nemoj onda da prosipas pamet kako ti sve stizes, a drugi ne. Pozdrav svim mamama i tatama, svako radi najbolje sto ume i moze u datom trenutku, ove teme nisu za prepucavanje vec za podrsku.

brm

pre 3 godine

Supruga i ja pre nego što smo se venčali i dobili dete, shvatili smo iz razgovora kako gledamo na roditeljstvo, da je to obaveza oba roditelja. Dobili smo bebu mesec dana pre nego što je izbila epidemija i do sada niko od nas dvoje nije bio ostavljen na cedilu. Oboje radimo sve oko bebe i organizujemo se oko naših poslova. Ako neko uđe u brak i ne definiše sa partnerom bitne stvari kao što je roditeljstvo, a planira da bude roditelj, onda je to greška i loš potez u startu. Ništa se ne podrazumeva. Mnogi muškarci misle da majka treba 90% obaveza oko deteta da završava, i majke koje ne žele tako nešto moraju da shvate da si se udaju za osobu sa takvim razmišljanjima ili ne, a mislim da nije teško detektovati takve muškarce i bez razgovora. A ako žena svesno uđe u brak da će prvenstveno da bude majka i preuzima svu brigu oko deteta, onda tu nema kukanja dalje. Ako ti je karijera bitna, onda tražiš partnera koji će jednako da brine o detetu. Izbori se za sebe pre braka i trudnoće, a ne posle da se kaješ jer nisi unapred shvatio u šta i sa kim se upuštaš.

Ilija

pre 3 godine

@Back in Black
Pa kad si oženio neku koja voli plastične i imaš takve oko sebe. Oko mene nijedna ne lepi to s*anje. Nije ništa sa ženama, samo su to loši primerci.

m

pre 3 godine

@Back in Black

U pravu ste, kod nas je (i uopste na balkanu) ludacka pomama za vestackim noktima. Ja u srbiji nisam isla kozmeticaru, nepoverljiva sam prema higijeni po tim salonima i upitne su mi te lampe po pitanju uticaja na zdravlje. Medjutim, cesto sam lakirala nokte, to je potpadalo cak pod neki obrazac skoro pa licne higijene na neki nacin, postoji odredjeni drustveni pritisak da nokti budu nalakirani, koliko god ovo sad sto pisem zvucalo apsurdno, i jest apsurdno. O noktima na nogama kad dodje leto da ne govorim, zenu u sandalama nenalakiranih noktiju kod nas necete videti. To je bojim se odraz siromasnog drustva, nemastine, zena mora biti doterana, sustinski, zena je ipak roba. Zatim svakako odsustvo nekog dubljeg sadrzaja cini nokte tako vaznima. U severo-zapadnoj evropi ima naravno i lakiranja noktiju i salona za vestacke nokte, ali daleko, daleko od toga da se moze reci da su zene opsednute noktima. Generalno cete videti klinke koje su se sminkanja tek dovatile s tim nokturinama, ili neke ekstravagantnije dame.