Sud naredio mužu da bivšoj ženi isplati 60.000 evra za kućne poslove

Petak, 16.04.2021.

10:05

Izvor: super zena

Sud naredio mužu da bivšoj ženi isplati 60.000 evra za kuæne poslove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 3 godine

Ovo će definitivno biti moj poslednji komentar. Ako sam nešto zaključio iz ove "konverzacije" to je da žene ništa ne slušaju (ne čitaju), uporno iskrivljuju ono što je izgovoreno, pristupaju krajnje površno, trude se iz sve snage da prikažu kako je sagovornik (muškarac) nešto iskrivio, slagao, pogrešno prikazao. Isto tako primetio sam da su komentatorke spremne da se po svaku cenu stave na stranu žene iz priče iako ništa o realnim okolnostima i ličnostima ne znaju i da im je empatija prema muškarcima na nivou nule. Pored toga, potpuno su nesposobne da priznaju da muškarac ima veće zasluge za nešto i to doživljavaju kao napad na sebe i ličnu uvredu. Sve što sam ispričao je 100% tačno, jedino nisam napisao svoje pravo ime iz razloga koji se tiču privatnosti. Ne zovem se stvarno Dragan ali sve ostalo je tačno. Hteo sam da vidim da li će makar jedna žena smoći snage da se uzdigne iznad svog pola. Iako se iz mojih komentara jasno vidi da moje dete pati zbog cele situacije i ponašanja njegove majke ni jedna jedina žena u komentarima se nije odvažila na tako nešto. Ni jedna nije bila u stanju da uvaži ni 10% onoga što sam napisao. Tragikomično je kad se pomisli da su to iste žene koje traže nepodeljenu mušku podršku za svoje probleme, zahtevaju da im se bespogovorno veruje kad govore o svojoj diskriminaciji, zlostavljanjima koja su preživele i slično. Možda će im pogled na ovu "konverzaciju" olakšati da razumeju zašto sve ređe dobijaju takvu podršku i poverenje od muškaraca.

dosao sam da ti kazem da mi ne trebas

pre 3 godine

@nemi posmatrac - apsolutno niko nikome ne brani da plati i spremacicu i prostitutku i da tako budete spokojni. Otkud potreba da dolazite ovde i zalite se na zivotne prilike kada su veze u pitanju, to je prava nepoznanica...

Samo kazem

pre 3 godine

@Dragan, vidis kako ti izvrces istinu i zasto je problem da se poveruje da to sto pricas jeste tako. Na komentar jednog lika ovde koji tebi daje savet da "objasnjavas detetu kako ne moze da racuna na majku" mi se ubismo da kazemo da to nikako nije strategija kojom treba ici i da je to ruzno - ti se nadovezes sa "vi biste to radile pa pripisujete nama". Ne, to te je savetovao tvoj kolega, muskarac, kao i to da se dogovoris sa poslodavcem da ti placa samo minimalac da bi ti primanja bila manja. Dakle, to su saveti muskog sveta ovde, a ti si i pored toga sto je to ocigledno te stavove pripisao nama. Takav ti je svaki segment rasprave, obojen frustracijom i gnevom, i onda nam ucitavas i ono sto nismo ni rekle ni pomislile. Bukvalno svaka zena danas radi, neko je imao mogucnosti da se duze skoluje neko nije, isto kao i kod muskaraca, ali ne moze porodica u najvecem broju slucajeva da opstane ako oboje ne rade. One koje nece da rade su upravo one koje su sve ulozile u izgled, koje su pikirale samo bogatase, i smatraju da je to dovoljno. Verovatno ce tako i ziveti, ili nece, njihova stvar. Ono sto je uvredljivo jeste sto vi tvrdite da nijedna nece da radi i da doprinosi finansijski i da su sve sponzoruse i ni ne trepnete kad to izgovorite, a na sve strane zene koje zajedno sa muzevima doprinose i fizicki i finansijski. I ja bih mogla da tvrdim. Ne znam zasto to radite, zaista. Mozda je neki odbrambeni mehanizam u stilu - ja se nisam usrecio izborom pa mi je lakse da verujem da srecnih izbora ni nema. Ne znam zasto ovde stalno imate potrebu da se pojavite i da tvrdite da su sve zene lenje i zle cak i kad neko pokusa da objasni da nije sve tako crno, sve izvrnete, uzmete selektivno napisano i opet popljuvate sagovornika. I niko ovde ne kaze da nijedan muskarac ne deli kucne poslove. Cenim da vam ne treba razmena misljenja, nego samo stranica na koju cenite da ce je citati zene da im kazete da su lenje i nikakve i da tako vratite nepoznatim zenama za ono sto su vam priredile neke vase bivse ili sto vam priredjuju sadasnje. Vasa stvar! Zapravo, mi smo blesave sto ulazimo u ove rasprave na prvom mestu, jer s vama razgovora nema. Samo ponavljate isto - vi ste sposobni i dobri mi smo nesposobne i lose.

Dragan

pre 3 godine

(Jadno, 20. april 2021 16:23)

Dete je mnogo više kod mene nego kod nje. Ako bi se držali toga ona bi trebalo da isplaćuje alimentaciju meni. Ja sam ispunjavam sve materijalne potrebe deteta i već sam mu u potpunosti obezbedio stil života koji ja maksimalno mogu da priuštim. Alimentacija za to nije potrebna i u mom konkretnom slučaju predstavlja problem zato što bivša taj novac uglavnom troši na sebe a ne na dete. U potpunosti podržavam samohrane majke koje su silom prilika ostale same i ne uspevaju da ostvare svoja prava. Međutim, to nema nikakve veze sa mnom niti bi zbog toga trebalo da trpimo moje dete i ja. To što ti veruješ da sam povlašćen samo zato što sam muškarac pokazuje samo kakvu ozlojeđenost prema muškarcima gajiš u srcu, kao i većina komentatorki ovde. Moja porodica je bila vrlo skromnog materijalnog stanja, pretrpeli smo 90-e dosta teško i u jednom trenutku bili na ivici ozbiljnog siromaštva i gotovo ostali beskućnici. Sve što sam stvorio u životu sam isključivo stvorio sam i sa sposobnim ljudima koje sam imao prilike da upoznam i sa njima sarađujem. Niko mi nije odmotavao ocrveni tepih pred noge nego sam za sve to morao da radim i snalazim se kako znam i umem. Vi žene ste stvorile mit o povlašćenom muškarcu kako biste mogle da izigravate žrtve i večito tražite da vam se da nešto što niste u stanju da same zaradite i stvorite. U realnosti su vam svi putevi otvoreni a društvo mnogo više brine o vašim potrebama i problemima.

Dragan

pre 3 godine

@kraljica

Bivša i ja imamo zajedničko vršenje roditeljskog prava. Međutim, meni je dosuđena isplata alimentacije pošto se dete formalno vodi na njenu adresu na šta sam ja pristao radi lakšeg postizanja sporazuma. Do razvoda se vodio na moju adresu kao i ona sama. Po presudi bi trebalo da provodi nešto malo više vremena kod nje, međutim dete to ne želi. Zapravo, da se on pita nikad kod majke ne bi ni otišao. Zato je situacija takva da ja plaćam nešto što ne treba. Dete provodi više od 70% vremena kod mene iako to ne piše u presudi. Bez obzira na to ne bih žalio ni dinar kad bi taj novac bivša supruga zaista trošila na moje dete. Taj novac zaista može da obezbedi dosta toga što je uz njena solidna primanja više nego dovoljno. Nažalost, ona oko 80% tog novca potroši na sebe. Dete kod nje jede najgoru moguću džank fud hranu i sa njim ne radi ništa korisno i pametno. Zbog toga dete i ne želi da ide kod nje. Što je stariji svaki njegov odlazak je sve teži i samo je pitanje vremena kada će postati potpuno nemoguć. Ako zaista veruješ da će sud zbog svega što sam naveo presuditi u moju korist i dodeliti mi potpuno starateljstvo ja moram da ti kažem da očigledno nisi upoznata sa tim kako sudovi rade u takvim slučajevima i kakva divljačka diskrimnacija nad očevima vlada u parnicama koje se vode prema porodičnom zakonu. Svi advokati i sudije sa kojima sam pričao su mi potpuno otvoreno rekli da to ne očekujem već da prosto istrpim dok dete ne poraste i samo odluči.

.. where the spirit meets the bones

pre 3 godine

Žalosno je to što naš svet svoju utehu sve masovnije pronalazi u starozavetnoj remediji - oko za oko.. žalosno, nedostojanstveno i rugobom protiv svake lepote života. Međusobno nesposobni da osete finesu gospodskog mentaliteta čine većinu koja radosno ogrezne u seljačku metfiziku. Dobronameran čovek bilo kog pola može lako da zaluta u taj lavirint i ako pokuša da u debelo uho zabode nežnu misao provešće se kao junak Balzakovog romana " Seljaci. " A koji bih svim roditeljima preporučila da uvedu svojoj deci kao obaveznu lektiru na neodređeno i to dva puta godišnje. Čim se upišu u osnovnu školu. Deca moraju biti svesna sveta u kojem stasavaju. I u romantizmu adolescencije nikada se ne sme smetnuti sa uma svest o mentalitetu većine. Nikada.

Dragan

pre 3 godine

(Samo kazem, 20. april 2021 09:50)

U meni nema gneva prema mojoj bivšoj ženi. Kao što sam više puta napomenuo, sam sam kriv što sam je izabrao i ne mogu da se ljutim na nju. Štaviše, pošto je ona ipak rodila moje dete uvek ću osećati tugu i setu kad kod pomislim na nju, bez obzira na to što ona prema meni nema nikakvog sažaljenja. Mom detetu o majci uvek pričam u superlativima i stajem na njenu stranu kad saznam da ga je zbog nečega vikala. To naravno radim zbog njega a ne zbog nje. Sa mojim detetom provodim vreme na najkvalitetniji mogući način, idemo u igraonice, na igralište, u prirodu, putujemo, posećujemo dečija pozorišta, muzeje, idemo na žurke sa njegovim drugarima i drugaricama... Zar je zaista neko toliko lud da misli da će neko ko može da priušti dosta toga imati nameru da sa svojim detetom sedi u kući i po ceo dan mu drobi kako mu je majka loša? Pre će biti da žene u komentarima iznose takvu pretpostavku zato što polaze o sebe jer znaju kako se ponašaju i kako ocrnjuju očeve svojoj deci nakon razvoda. I moja je to pokušala da uradi sa mojim sinom međutim on joj je uputio takav odgovor u svojoj sedmoj godini od kojeg će joj se lediti krv u žilama dok je živa. Dete joj je to samo odgovorilo, nisam ga ja podbadao. Da li bi meni smetalo da joj i pored svega dajem alimentaciju kad bih znao da taj novac zaista odlazi na ono što je potrebno mom detetu? Naravno da ne. Međutim, on uglavnom ide na manikir i pedikir moje žene i njene krpice, a sud se pravi da nije tako.

Dragan

pre 3 godine

(Darvinova teorija, 20. april 2021 09:39)

U tekstu ovog članka se bukvalno nigde ne navodi da je žena koja je naplatila rad u kuhinji bila nezaposlena. Možda je i bila, ali to se nigde ne navodi. Ukoliko bi ti uradila ovo što si napisala onda spadaš u 1% žena, ali iskreno rečeno sumnjam u to. Međutim, smešno je što vi sve ovde pišete o sebi kao da ste neke domaćice iz 19. veka kojima je nedostupno školovanje, usavršavanje, zapošljavanje i preduzetništvo. U današnje vreme ni jedna žena više ne mora da bude SAMO domaćica, a u većini porodica u kojima su supružnici mlađi od 45 godina poslovi u domaćinstvu se sve više dele. Naravno, nijedna od vas to nikad neće priznati. Verovatno žena i dalje u proseku ima nešto veći udeo u poslovima oko domaćinstva i dece ali zato obično muškarac nešto više zarađuje i radi druge poslove oko kuće, a u današnje vreme očevi provode više vremena sa svojom decom nego ikad. To znam po sebi i gomili svojih drugova i poznanika, a o tome postoji i vrlo precizna statistika. Prema tome, svaka žena koja u današnje vreme odluči da bude samo domaćica je tu odluku donela ne zato što nije mogla drugačije već zato što je SAMA HTELA da bude samo domaćica. Mislim da sam u komentarima već dovoljno pisao o samostalnosti, ravnopravnosti i posledicama koje idu uz samostalno donošenje odluka. Svaka osoba koja samostalno donosi odluke mora samostalno da snosi sve posledice koje proističu iz tih odluka. Deca su ta koja moraju da budu zaštićena. Ne žena, ne muškarac.

nemi posmatrac

pre 3 godine

Dragan i Trofazna struja - sve ko u Njegosa. Retoricko vokabularne sposobnosti na nivou, dugi tekstovi, prosto-prosirene recenice, elokventno.....ALI SUROVO ISKRENO, i onda pljuste minusi.

Zene - prvavopisa bez, recnik - zadruga, ideali - instagram, kratki tekstovi gde nije jasno sta pisac hoce da kaze (cast izuzecima), navrat-nanos, s'brda s'dola, ironicni podsmesi bazirani ni na cemu, samopouzdanje koje se crpi iz manjka intelekta/empatije/obrazovanja.

Zensko treba da se iskljucivo placa. Cist racun duga ljubav.

Lepo je rekao mag musko zenskih odnosa :
"Ukoliko imas zenu koja ti sredjuje, zenu koja ti kuva, i zenu ili zene sa kojima imas seks, zelja za brakom je samo opsesivno kompulsivna zelja da nekome u jednom trenutku das pola svoje imovine"

Jadno

pre 3 godine

@Dragan
Dete je prijavljeno na jednu adresu, ne može na dve, i ako je kod majke, za njega se plaća struja, voda i ostalo. Alimentacija je samo DEO u finansijskom izdržavanju deteta, većina ni to ne da. Naravno da dete treba da živi stilom kao bogatiji roditelj. Ako se tebi ne sviđa zakon, žali se i traži da ga menjaju, i pitaj malo i samohrane majke (ima ih mnogo) da li su i dinar dobile od očeva svoje dece, kakvim su se sve malverzacijama bavili da ne bi ništa plaćali za svoje dete. Većina žena plaća sve sama, čuva dete sama, pitaj majke bolesne dece, ometene u razvoju. Ne samo da plaćaju, nego i sve same rade oko dece, i onda nešto spominjete ravnopravnost a ne znate ni šta znači. Ti si dobio samo maleni udarac na svoj ponos i na džep, pa kukaš na sav glas.
Znam da ne vredi pričati ništa tako zaguljenim ljudima, ali je stvarno strašno čitati komentare nekoga ko ne može da shvati da je jedan od povlašćenih u ovom svetu.

Jadno

pre 3 godine

E, moj Dragane, tvoje dete je tvoj problem i ti ćeš ga sam finansirati. Misliš da je u kamen urezano da ćeš do kraja života i u svakom trenutku imati novca i moći se zaposliti? Da ti je to bogom dano jer si rođen muškog pola? Znaš kako kađu, kolo sreče se okreće, može te i ta sreća oko novca napustiti. Zato ljudi ulažu i nematerijalna dobra u veze, odnose i ljude, ali to kod tebe ne može da se naplati parama pa ni ne računaš. Treba ti još dobrano da sazriš i odrasteš, nisu te u kući svojim primerom naučili da voliš, saosećaš, ne meriš sve u parama. Ali, kada neko sve gleda kroz novac i bude grozan prema najbližima, nikakve reči ne vrede, i zato postoji život da te nauči svemu tome. Mada, neki umru tako zaguljeni, sitničavi i alavi, i svi oko njih to dožive kao olakšanje. Tako ti je to kada ljudi sve što su dobili od života, ničim zasluženo, bace u smeće i pročerdaju. Umesto da lepo živiš i napraviš i ljudima oko sebe lepe živote, ti biraš da se kupaš u samosažaljenu i da gledaš kako kome da upropastiš sve što možeš.

@Dragan

pre 3 godine

Opet ovaj koji ne razume šta je ravnopravnost. To nije nešto što žena neće da ima, nego što hoće da ima i zavisi od kompletnog društva, ne samo od žena ili samo od jedne žene. Znači, kod zapošljavanja da se gledaju isto kao i muškarci ako več rade isti posao, takođe i kod plate. Da se ne bira muškarac samo zato što ne može ostati trudan (to ga sklanja sa tržišta godinu dana, možda i duže, to kaže biologija). Kada bude tako, onda zahtevaj to što zahtevaš. Ovako ti je samo krivo što, pored svužih benefita koje imaš, misliš da zaslužuješ još i želiš da napakostiš bivšoj (sigurno postoje osećaja kod tebe, a ne možeš da rešiš svoje probleme).
@Trofazni - ti bi svom detetu minimalac? Pa treba vam uvesti da plaćate alimentaciju i bivšim ženama dok se ponovo ne udaju ili na zaposle, čisto da vam dođe malo u glavu.

Dragi komentatori su primer zašto je društvo ovakvo kakvo jeste, i što ih nijedna žena neće ili ih ostavi čim može.

Samo kazem

pre 3 godine

@Trofazna struja - ako dete provodi veci deo vremena s ocem i ako otac zaista u najvecoj meri finansijski ucestvuje u njegovom uzgoju, onda bi trebalo da sud postavi stvari tako da je on primarni staratelj, ili kako se to vec naziva i da dete bude registrivano na njegovu adresu. Majka da ucestvuje finansijski u uzgoju deteta ukoliko ne zeli da ucestvuje kao roditelj, takodje ispravno. Vaspitavati dete da mu drugi roditelj ne valja nista, potpuno pogresno i to je pujdanje. Sudovi su nepravedni, s tim se slazem i vidis kako ste se odmah digli na noge kad je ostecen muskarac, a na stotine zena same odgajaju decu bas zbog tih vasih saveta "dogovori se s gazdom ili preko ppala". Sto se tice toga da govori istinu, iz prethodnih argumenata koje je izneo ovde na razne teme da se primetiti da donosi zakljucke birajuci argumente koji su selektivni, parcijalni, samo oni koji idu njemu u prilog i da bi "ispao u pravu". Uzima kao neki valjan argument da su "muskarci vecim delom doprineli razvoju tehnologija" kroz istoriju uz apsolutno ignorisanje cinjenice da zene NISU IMALE PRISTUP OBRAZOVANJU NITI NAUCNIM I TEHNOLOSKIM CENTRIMA. One malobrojne koje jesu uspele da se izbore za obrazovanje u tehnickim naukama su se pokazale itekako vredne za drustvo. Posto tako zaslepljen i pun predrasuda formira stav vezan za teme m/ž uloge u drustvu, dozvoli da sumnjam da je skroz nepristrasan i objektivan kad je njegova zena u pitanju.

Jelica

pre 3 godine

@Dragan
Zakon kaže da je imovina stečena u braku zajednička. Ne traže žene šro nije njihovo. Inače, ono što se ulaže, a nije materijalno, i to se računa. Ako ti ne računaš, ne vidiš, nećeš da priznaš, to je samo tvoj problem. Ima toliko mnogo muškaraca koji izrabljuju žene da ti tvoji navodi padaju u vodu.
Napravi razliku između grešaka, jedno je slovna, drugo je iz neznanja. Nije lov, nego bode oči i opisuje te.
Živim u svom stanu i nemam gde da se kupim i idem, ne bi mi padalo na pamet ni da nije mojim parama kupljen stan. Isto tako ni muža ne bih terala na ulicu da se nekad razvedemo (a nećemo, jer smo se dobro odabrali). Detinjasto je sve to što ti pišeš, hteo bi da je drugačiji zakon, a punoletan si se oženio i nije ti ni ta tvoja bivša kriva, a ni sve ostale žene što ne možeš da razumeš zašro su zakoni takvi kakvi jesu, i pored toga žene nisu zaštićene.
Teško je razgovarati sa nekim ko gleda samo sebe i ne zanimaju ga drugi ljudi, ko je nerealna i misli da je samo njegovo ono pravo, da je on svetac, pravednik, mučenik, radan, vredan, dobar, a sve žene loše, raspikuće, traže pare (???), i ostalo što si pobrojao.
Mislim da si ti zreo za nekog psihijatra, em ćeš sebi pogoršati zdravlje, em ćeš upropastiti i dete sa takvim ograničenim razmišljanjima. Bivšu razumem što te je ostavila, niko nije lud da troši svoj život na nekog ko je proklet na pare, ko je umišljen da njegovo jedino valja i ostalo. Od toga se samo beži, jer svi imamo po jedan život.
Lepo je što je zakon poštovan u tvom slučaju i nije dete ostalo bez tvog udela za materijalno staranje, u 80% slučajeva majke same izdržavaju decu, očevi eskiviraju na sve moguče načine.

Sledeći put iščitaj zakon pre potpisivanja bilo čega, da ne bi kukumavčio po ženskim portalima što si nešto naslepo potpisao.

kraljica

pre 3 godine

Zašto onda Dragan ne traži starateljstvo, odnosno zajedničko vršenje roditeljskog prava? Kad je već tako posvećen roditelj, ima sigurno mogućnost da dokaže to i na sudu. Da ne bude kao ono što biva u mnogim slučajevima, da svoj doprinos precjenjuje, ženin potcjenjuje, a istina negdje drugo.

Trofazna struja

pre 3 godine

@(Samo kazem, 20. april 2021 09:50)

Nikoga ne loži da mrzi svet oko sebe već mu pomažemo da se bolje izbori sa nepravdom koja mu je nametnuta. Ako dete provodi veći deo vremena sa njim i on snosi svakodnevne troškove u vezi sa tim onda nema opravdanja za isplatu alimentacije majci.To što je sud dete dodelio majci je izraz automatizma i institucionalizovana nepravde a ne idealno stanje. Sama činjenica je nešto zakonito ne znači da je i pravedno. Setite se Nirnberških zakona i čitajte H. Kelzena. U vezi sa tim, mi kao gradjani bi trebalo da vršimo pritisak za modernizaciju propisa u smislu zajedničkog starateljstva kao pravila a alimentacije kao izuzetka,kao i u smislu maksimiziranje iznosa alimentacije u skladu sa min. zaradom.

Inače, čovek nije ni besan ni ogorčen nego jednostavno uviđa da mu se čini nepravda i pokušava da nađe izlaz. To što je kod vas ljudskost i empatija rezervisana za žene je Vaš problem i moralni defekt. Da je situacija obrnuta ja bih bio na strani žene ali ovde ne mogu da imam imalo razumevanja za osobu koja uzme pola dečije štednje.Takav moralni pad sebi ne bih dozvolio ni da sam doprinosio toj štednji a kamoli ovako.

Inače, kao i kod svakog drugog komentatora pretpostavka je da govori istinu. Drugačije je diskusija besmislena.

Darvinova teorija

pre 3 godine

@Dragan - kao sto sam vec rekla, a ti uporno ignorises ono sto ti ne ide u prilog - da je nasa zivotna situacija takva da smo se iz bilo kog razloga dogovorili da ja jurim karijeru i "donosim" novac a da on zrtvuje svoju samostalnost da bi bio sa decom, i da mi posle 30 g dodje da se razvedem, apsolutno smatram nehumano i nepravedno ako bi on morao da ostane na ulici bez stana, posla, u nemogucnosti da nadje posao jer je 30 g ulozio u odrzavanje kuce i podizanje dece i bez ikakvih primanja (ne moze ni penziju da ima). To njegovo je takodje ulaganje u zajednicu, iako ti to tako ne vidis. Zao mi je sto je tako. Zena je posle 30 g dobila minimalac od kojeg je odbijeno ono sto su izracunali da je potroseno na nju kao na clana domacinstva i ja mislim da to nije tako nefer. Da mom caletu sad padne na um da posle 35 godina, trazi razvod sa stavom da keva koja jeste bila domacica ostane na ulici, pa brat i ja bismo prvi reagovali i vrv ga vezali za radijator dok se ne opasulji.

Samo kazem

pre 3 godine

@Trofazna struja - da, ali zato ima ima gomilu ogorcenih koji ce ga naložiti da jos vise mrzi svet oko sebe. Poznato je da su se bas izrasli u valjane i kvalitetne ljude oni koji su odrastali uz jednog roditelja punog gneva i besa koji ga je pujdao na onog drugog, izbegavali alimentacije i slicno. (Kucu mu niko nije ni pipnuo jer je bila njegova pre braka a i to ste prigodno pripisali zeni i ponavljate tu laz da biste odrzavali gnev, a zenu niti poznajete niti znate ista o situaciji, osim ono sto kaze bivsi uvredjeni, povredjeni, besni muz).

Trofazna struja

pre 3 godine

E, moj Dragane. Tvoja suza na ovom portalu nema roditelja. Bar ne ženskog. A da vidiš koliko bi žalile i suza prolile da je obrnuto. Ovako sam si kriv za sve i još ti cinično, bezobrazno poručuju da pazis na zdravlje.

Nego šta ti je činiti? Prvo shvati da si sam birao ženu i da tu počinje i završava tvoja krivica za zao udes koji te je snašao. Zatim vidi kako možeš maksimalno da umanjis formalnu vidljivost svojih prihoda
Ako si u firmi vidi da li mogu da ti plaćaju minimalac na belo a ostalo na crno. Ako si preduzetnik prebaci fakturisanje na Pay Pal ili na druge.

Dete, koliko je moguće zbog uzrasta, drži uz sebe i vaspitavaj da na majku ne može da računa. Biće mu lakše kasnije kad shvati sa kakvom ženom ima posla.

Nije lako ali glavu gore. Imaš dete a i tu ženu ne moraš da gledaš svaki dan.

Srećno i drži se.Ti si jednu kuću sazidao sazidaces i drugu. Ona nikad ništa nije uradila pa neće ni sada. Jace je naše dobro od njihovog zla i pakosti.

Dragan

pre 3 godine

(Tktk tk tk, 19. april 2021 00:51)
Pošto si rešio da budeš običan ženski otirač i imaš kompleks niže vrednosti pred ženama neću gubiti vreme na to da ti menjam mišljenje. Očigledno uživaš u tome.

(Darvinova teorija, 19. april 2021 09:06)
Ako već nisi u stanju da razumeš ono što pokušavam da kažem o izgradnji sveta u kojem živimo i disproporcionalno neuporedivo većoj ulozi muškarca u tom poduhvatu tokom cele ljudske istorije onda se makar spusti na svakodnevni nivo i zapitaj se da li bi muškarac prilikom razvoda trebalo da naplati za sve što je radio oko kuće, oko kola, prilikom odlaska u kupovinu, svaki put kad je otišao da baci đubre...? Da li bi trebao da traži da mu žena vrati novac za sve poklone i čašćavanja, a znamo da mi mnogo više dajemo od vas u proseku za takve stvari? Gde je granica i šta se sve može naplatiti na takav način nakon razvoda? Zašto se računa samo vaš rad u kuhinji? Šta ako muškarac radi u kuhinji isto ili više nego žena čak i ako je zaposlen (moj slučaj)? Vi žene nikako da shvatite šta znači ravnopravnost iako vičete na sve strane kako se za nju zalažete. Ravnopravnost znači da moraš da prihvatiš da za tebe važi parola, snađi se sama, isto kao što od kad je sveta i veka važi za nas muškarce. Razvela si se? Nemaš sad para? Tvoj problem. Dete je moj problem i ja ću ga sam finansirati. Odrasla si osoba, snalazi se kako god znaš. Ja nikad ni dinar ne bih uzeo od bivše pa makar to dosudio vrhovni sud. Istinski samostalnoj osobi je to ispod časti.

Dragan

pre 3 godine

(Jelica, 19. april 2021 14:18)

Prvo, alimentacija je zastarelo rešenje iz vremena kada žena nije zarađivala i imala sopstvena primanja. U današnje vreme ona može imati smisla samo ukoliko jedan roditelj ne želi uopšte da se posveti čuvanju deteta. U tom slučaju bi trebalo to finansijski da nadoknadi. Ukoliko su oba roditelja voljna da učestvuju onda je alimentacija nepotrebna i dete treba da provodi podjednako vreme kod oba roditelja. Moje dete provodi preko 20 dana mesečno kod mene i ja mu sve sam kupujem, vodim ga svuda, ali i dalje plaćam alimentaciju. Bog će znati zašto. Dalje, moja žena nije stekla apsolutno ništa u braku. Ona je zaposlena, ima vrlo dobra primanja ali ima sklonost da sve potroši isključivo na sebe i možda nešto malo na dete. Jedan jedini dinar u svom životu uštedela nije. Naravno, kao i 90% žena, vodila se parolom, moje pare su samo moje, a muževljeve pare su zajedničke. Nigde nisam napisao da mi je uzela kuću. Nažalost, bila si suviše zauzeta lovljenjem mojih slovnih grešaka pa to nisi dobro razumela. Mada, da je mogla uradila bi i to iako je od roditelja nasledila jako veliku kuću. Ti ili bilo koja druga žena možeš biti inžinjer i inženjer, sve dok budeš tražila pare nakon razvoda bićeš obično dete i ništa više. Ako se razvedeš a imaš dete podeli ravnopravno obaveze oko deteta sa mužem. Podeli zajedničku imovinu ako je ima, pokupi svoje stvari i idi. Tad ćeš biti odrasla osoba.

Jelica

pre 3 godine

@Dragan, čoveče, pa dozovi se pameti. Zakom kaže da je alimentacija udeo u izdržavanju deteta, računa se naspram tvojih primanja i to je to, nije ti žena kriva za to!
Naravno da ima pravo na svega pola što se steklo u braku, tako zakon kaže. Ni tu nema šta da se buniš. Rodila je dete, i time stekla svakakva prava, pored potpisa kod matičara. Nisi morao da se ženiš a nisi morao ni da praviš dete i ne bi imao problema. Napisao si da ti je uzela kuću koju si ti zidao. Mislim da je vreme da odrasteš, prihvatiš okolnosti, prestaneš da se precenjuješ i da time truješ i to dete koje si napravio.
Inače, nije "inžinjer", nego "inženjer", to mi je prvo zvanje pa sam izdresirana da opominjem one koji ne znaju. Profesorica tehničkog crtanja i osnova mašinstva nas je muštrala samo tako oko naziva zvanja.

Nikad mi neće biti jasni ljudi koji zamrze svoje bivše i ceo život se svađaju sa njima. Oni koji ne daju svoje pare ni detetu jer su oni procenili da mu ne treba, iako zakon kaže drugačije. Pre umakanja i ženidbe pročitajte zakon, preračunajte se pa se onda upustite u odnose svih vrsta.
Pun si besa, ne valja ti to, prvenstveno zbog sopstvenog zdravlja. Menjaj način razmišljanja dpk ne bude kasno.

advokad

pre 3 godine

Najvise volim zenske komentare tipa 'najlakse je zaraditi pare kada ti neko sredjuje, kuva...' hahahahahahahahahahahahahahaahah pa izadjite onda na trziste i zaradite pare. Iz takvih konstatacija proizilazi da o zaradjivanju znate apsolutno nista. Nula. Krompa.

Ah to blazeno neznanje....

Darvinova teorija

pre 3 godine

@Dragan - pa malo si i izmenio. Pominjao si i inzenjere koji su projektovali i svima koji su omogucili zenama da "dignu sve cetiri u vis i ne rade nista" i da su svi bili muskarci, ali dobro. Poenta je da je radnik koji radi na izradi puta muskog pola, da u tom fizickom radu ne ucestvuju direktno zene ali ga one preko poreza i te kako placaju. Znaci vec su platile, ne postoji nikakav osnov da one to dodatno plate, ama bas nikakav. U suprotnom bi i muskaraci morali da plate bilo kakav fizicki posao u kojem oni ne ucestvuju a za koji su zene vec placene (tipa recimo negovateljica u domu za stare, med sestra, nastavnica, pa i neka zena inzenjer ako muskarac nije ucestvovao fizicki ili imtelektualno u tom projektu) sto je potpuni apsurd i sto nikako nije za poredjenje sa ovim. Moze se o ovome diskutovati, ali zar mislis da zena koja je bila domacica 30g a da to muzu nikako nije smetalo vec je uzivao u tome, bez obzira na razlog zasto je to tako i zasto su se tako dogovorili, ne treba da dobije ama bas nista nego treba da bude izbacena na ulicu bez dinara? Znas u nekim zemljama je postojala, ne znam da li jos postoji, kategorija domacice i one su dobijale od poreza neku mesecnu nadoknadu. Nije ovo bas necuveno. Ja razumem da si ti ogorcen, ali ja to nikome ne bih uradila ni pozelela a ne ocu mog deteta ukoliko ma oko cega se posvadjali nakon 30 g. Jbg, ogroman je broj ljudi koji alimentaciju nikad nisu platili, a dete vidjaju jednom godisnje, ili ga godinama ni ne vidjaju, pa niko od njih ne trazi nista ekstremno, majke ne mogu da se izbore ni za osnovno i najcesce i odustanu. To sto se ti brines o svom detetu treba da je pravilo i da se podrazumeva kod svih ljudi koji su pravili/radjali decu.

Drveni advokat

pre 3 godine

(...) Meni one nisu kao prosjaci, nego kao osobe koje su UVEK više ulagale u veze, brak i porodicu, samim time što su žene. (Tktk tk tk, 19. april 2021 00:51)

Ako si ti musko ja sam Skeletor iz Mastersa (ko se seca). O dusevenom zdravlju, elementarnoj logici, zivotnom iskustvu i sl. da ne pocinjemo...

Cudna situacija

pre 3 godine

Onda ok, naglasio si bio da u kucu nije ulozila ni dinar, pa je ispalo kao da je nesto ipak uzela jer to ne bi ni pominjao, ali dobro, nesporazum. Alimentacija je propisana zakonom, verujem da bi isto bilo i da je ona zaposlena i ima veca primanja a da je sud dete dodelio tebi. Sto je i fer. Ima ih mnogo koji zamole u firmama kad mogu da ih placaju na crno samo da ne bi ucestvovali finansijski u odgajanju deteta. Mnogo vise nego ovih sto ne placaju. Dete i ne vidjaju. Ako imas ikoga ko radi sa decom u bilo kom kolektivu, ispitaj ih kakvo je procentualno stanje u porodicama gde je, nazalost, dete sa nekom ozbiljnom bolescu... Ko u najvecem broju slucajeva ostaje ko nestane... Nijedna od ovih situacija nije laka to ne znaci da treba sve djuture da vredjamo i omalovazavamo. Ima ljudi koji su ok i koji nisu bez obzira na pol. Kad to naucimo bice nam svima bolje.

Dragan

pre 3 godine

(@Darvinova teorija)

Ti si zaista školski primer klasičnog ženskog manipulatora koji izvrće svaku reč naglavačke, a po potrebi i izmišlja one koje nisu izrečene. Praviš se da sam ja rekao da TREBA ženama da naplaćujemo dodatni porez zbog korišćenja usluga i infrastrukture u čijoj izgradnji i održavanju ne učestvuju, a ja sam već nekoliko puta napomenuo da sam to samo sarkastično iskoristio kao primer da dokažem koliko su takva potraživanja, kao i za rad u kuhinji, totalno besmislena. Objašnjavaš mi kako se takvi radovi finansiraju i da se žene školuju za inžinjere? Da li si ti pri sebi? Ja sam pričao o FIZIČKOM radu u kojem vi NE UČESTVUJETE. Da li bi ja trebalo da spomenem muškarce koji se školuju za kuvare i da na osnovu toga tvrdim kako muškarci podjednako rade u kuhinji kao žene? "Najbolji si, najlepsi si, najbolje kuvas i ekspert si u poslu..." i sve ostalo što si napisala u tom komentaru je klasičan primer podmetanja i izvrtanja. Omiljena metoda svih žena koje nemaju nijedan argument pa onda pokušavaju da prikažu sagovornika kao lošeg i nekog ko im je povredio osećanja. Bukvalno ništa od toga nisam rekao. Samo sam rekao da je za muškarca sasvim moguće da bude potpuno samostalan i dovoljno uspešan bez žene koje ide za njim, čisti i kuva. Ne znate šta hoćete. Kukate što morate da se bavite u kuhinji i oko dece, a kad vam muškarac kaže da može lako bez vaše pomoći u kuhinji i sa decom vi se uvredite. Očigledno biste htele da zavisimo i da nam to naplatite.

Dragan

pre 3 godine

(Cudna situacija, 18. april 2021 17:55)

Nigde nisam napisao da mi je uzela kuću nego da je dobro naplatila. Naplatila je i naplaćuje preko naknade za izdržavanje deteta. Dete se formalno vodi na njenu adresu ali sa mnom provodi oko 70% vremena pošto mnogo više voli da bude kod mene, a ona uopšte nema želju da mnogo vremena provodi sa njim već ga samo koristi kao sredstvo za iznudu novca, što inače radi veliki broj razvedenih žena. Pošto se naknada za dečije izdržavanje izračunava na osnovu primanja muža on je u mom slučaju poprilično solidna. Ta naknadna je daleko veća od onog što je njoj potrebno za izdržavanje deteta u tom kraćem periodu koji on provodi kod nje. Ja naravno rade volje pristajem da dete bude mnogo više kod mene iako tako ne piše u presudi. Međutim, ukoliko bih se pobunio i tužio je ona bi prestala da šalje dete kod mene i na sudu bi onda tražila još para. S obzirom na to kako sud postupa prema očevima u takvim slučajevima to bi lagano dobila. Isto tako, mom detetu bi time bila naneta velika šteta jer bi mu se drastično skratilo vreme koje provodi sa mnom. Pored toga, neposredno nakon razvoda je bez ikakve sudske odluke uzela polovinu detetove ušteđevine koju smo "zajednički" (u realnosti, ona nije dala ni dinar za to) skupljali i ostavljali na stranu. Međutim, kao i mnoge gospođice/gospođe u ovom odeljku sa komentarima i ona je smatrala da joj to što je rodila daje pravo na polovinu nečega u čijem sticanju nije učestvovala.

Tktk tk tk

pre 3 godine

@ ..zbog čega prilikom svakog razvoda pružate ruku prema nama kao prosjaci?
(Dragan, 18. april 2021 13:26)

Auuu. Volim ovakve likove, nikada ne računa ono što drugi potroši i uloži u njega, samo gleda svoj dinar. Kako ti je uzela tvoju kuću? Posle braka se deli zajednička imovina, a zajednička je ono što ste zajedno stekli u braku, nema veze ko je radio a ko bio trudan i rodio. Ne može ona uzeti tebi tvoje. Ja sam prepisao jedan svoj stan na dete tokom podele, da imaju on i bivša svoj mir. Ona mi ga je rodila i do kraja života joj hvala. To što smo nas dvoje imali problema je samo naša stvar.
Možda se ta tvoja više zeznula nego ti sa tim brakom i detetom, da li si ikada to pomislio. Besan si, frustriran, mrziš bivšu i sve žene. Meni one nisu kao prosjaci, nego kao osobe koje su UVEK više ulagale u veze, brak i porodicu, samim time što su žene. Naravno da i tu ima loših primeraka ali baš retko.Više znam bivših muževa koji sve prepišu na rođake da bivša i dete ne bi ništa imali, zagorčavaju im godinama živote, ne znam što se o tome ne piše kada ima previše takvih muškaraca. Na muškarca se sve vodi što je kupljeno zajedničkim parama, ovo je Srbija. Pravite sami od žena prosjake koje samo traže njihovo. Bedno.

Žnji

pre 3 godine

@moje iskustvo To kad ti budeš mogao da rodiš decu, da ih dojiš, i tako to. I kada svet bude blagonaklon prema ženama, a grub prema muškarcima. Onda ćeš moći da "uživaš" da budeš domaćica sa radnim vremenom 24 h na dan, bez da si plaćen. Najjače je kada neko ko ima sve privilegije i obavezu samo da zaradi krene da kuka i misli da je ženama lakše i da su muškarci sposobniji i više se trude, znaju i umeju. Pitaš ih ko je njih odgajao, dobiješ odgovor majka ili baba, nijedan oca nije video. E, pa taj najteži posao je na ženi. I cela kuća. I šira familija.
Ako si našao neku kilavu, to nije do ženskog roda, nego do tebe i nje, i ne mešaj ostale u vaše lične probleme.

Moje iskustvo

pre 3 godine

Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno.
Da to nije imao morao bi nekome to da plaća i nebi se toliko obogatio.
Prema tome razvodom treba i to da nadoknadi.
Ona verovatno da se nije udala, učila bi, usavrsavala se i imala svoju platu.
Ovako joj od rmbacenja po kući nije ništa drugo ostalo od zivota i normalno da to treba da joj se vrati.
Muškarci što se bune, treba zabiti u kuću sa decom i po ceo dan da rade oko dece i kuće a žena neka razvija svoj biznis i nek napreduje u poslu i kući nek dolazi na sve sredjeno.
Pitam se od ovih sto se bune koji bi pristao.
(Nina, 16. april 2021 18:31)

Nemam nista protiv da preuzmem sve kucne poslove ako je zena pre braka ulagala u sebe i moze vise od mene da zaradi, a sve radi dobrobiti dece i.porodice. Medjutim, zene, koje sam ja sretao, su formalno bile visoko obraxovane, ali pojma nisu imale kako da stvore kintu , za skolu, za.engleski,putovanka, za stednju, za planitanje buducnosti itd..dakle, ja bih bio presrecan da me snadje neka sposobna, a ja lepo budem domacica

Darvinova nagrada

pre 3 godine

@Dragan - U redu je, Dragane sve si u pravu. Najbolji si, najlepsi si, najbolje kuvas i ekspert si u poslu (i nadasve skroman). Samo su muskarci obrazovani i inovatori, sve zene su nepismene domacice a uz to i lenje i treba da placaju dodatne poreze muskarcima jer su oni sve smislili i izmislili. Sve su nesposobne i glupe, ali su eto samo sposobne da nekako zavrnu, iscede i opljackaju tog velikog inovatora i to intelektualno superiorno bice zvano muskarac . Sve ok, sve si u pravu.
Salu na stranu, sreca da tebe niko nista ne pita o tome sta jeste i sta nije i kako treba urediti neko drustvo.

Cudna situacija

pre 3 godine

@Dragane, ne znam kako ti je uzela kucu ako je bila tvoja pre braka. Nasledjena imovina ili imovina koja se kupi pre braka se ne deli prilikom razvoda. Deli se samo ono sto je steceno u braku..

Dragan

pre 3 godine

(Smesno, 18. april 2021 08:59)

Ne mislim da mi je bilo ko kriv za bilo šta u životu. Sve greške koje sam napravio su isključivo moja odgovornost i krivica i ja, za razliku od 90% žena koje poznajem, nemam nikakvih problema sa prihvatanjem lične odgovornosti. Međutim, tvoj komentar pokazuje ono što pokazuju i mnogi drugi komentari žena ispod ovakvih i sličnih vesti, a to je da ste vi spremne da sa neverovatnom lakoćom optužite muškarca za nešto i pripišete mu krivicu iako nemate nikakav dokaz za to. To radite da biste se oslobodile bilo kakve odgovornosti sa vaše strane. Ti odmah znaš, iako me nikad upoznala nisi, da sam ja birao "onom stvari"? Ne, draga moja. Bio sam neiskusan i naivan. Nisam imao mnogo devojaka, mladost sam uglavnom proveo učeći, radeći i baveći se sportom i želeo sam porodicu. Zbog svoje naivnosti, neiskustva i zaljubljenosti nisam prepoznao na vreme da imam posla sa ženskim kameleonom i to sam platio. Nisam ljut ni na koga zbog toga, čak ni na nju. Ja sam bio za miran i sporazuman razlaz. Međutim, ona je bila za to da to lepo naplati. Naravno, uz pomoć suda je u tome i uspela, iako provodi manje vremena sa detetom od mene a nismo imali ni zajedničku imovinu koju bismo delili već je ona živela u mojoj kući u koju ni jedan jedini dinar unela nije. Ako ste vi žene tako sposobne, samostalne i možete sve bez nas, a mi smo vam samo nepotreban teret i tlačimo vas, zbog čega prilikom svakog razvoda pružate ruku prema nama kao prosjaci?

Dragan

pre 3 godine

Vi što ostavljate komentare da muškarci uspevaju u životu zahvaljujući tome što im vi kuvate, čistite i slično pa stvarno ste za crtani film. Ja od studentskih dana živim sam i sve u kući radim sam, čak ni devojke koje su bile sa mnom nisam hteo da angažujem oko toga. Završio sam fakultet, radio i uvek radim više poslova, nakon razvoda potpuno sam brinem o detetu u periodu kad je kod mene, nekad mu spremim jelo sam, kad negde otputujemo jedemo u restoranu ili hotelu, nekad negde izađemo pa jedemo, svejedno. Vi sebe samo tešite tim pričama pošto znate da ništa ne postižete u životu zbog malih ambicija i sposobnosti. Međutim, teže je suočiti se sa tom realnošću nego svaliti krivicu na "robovanje" pod muškarcima. Bežite od lične odgovornosti i samo biste da naplatite nešto što nema ekonomsku vrednost pošto uglavnom niste u stanju da stvorite nešto što ima realnu ekonomsku vrednost. Tako i ova vaša drugarica iz teksta naplati svom bivšem mužu to što je po ceo dan sedela u kući, gledala TV novele, tračarila sa komšinicama i nešto malo morala da pospremi po kuhinji. Vi mislite da su vam muškarci krivi za nekakvu diskriminaciju? Prekinite više da se ponašate kao deca pa vas niko neće posmatrati manje vrednim. Kad se razvodite uradite to kao odrasla osoba. Pokupite svoje stvari, podelite ono u šta ste zajedno ulagale sa mužem, ljudski se pozdravite i idite. Prekinite više da izmišljate nove načine da naplatite muškarcu sa kojim ste raskinule. Pozdrav svima, odjavljujem se!

Zanimljivo

pre 3 godine

@ledu znaci skroz je ok da jedan supruznik (bez obzira na pol) 15 godina ima mogucnost da radi, napreduje, zaradjuje, obezbedi sebe stambeno i kad dodje do razlaza nastavi da zivi tako, samo bez supruznika. Da u usto vreme drugi supruznik, koji je prao, peglao, kuvao, odgajao decu, vodio u skolu, na treninge, na razne aktivnosti, bio s njima kad su bolesni, ostane bez icega. Na ulici, bez mogucnosti zaposlenja jer nema iskustva a vrlo moguce da je i u nekim ozbiljnijim godinama. Znaci ovaj jedan nastavlja sa zivotom uz malo ili nimalo nelagode, ovom drugom da se tlo izvuce ispod nogu... I vama je sve to ok?

Samo kazem

pre 3 godine

@Dragane, nije fuj kad ti izvrnes pricu i ponavljas kao papagaj da zene treba dodatno da plate jer se "muskarci penju na banderu" iako se elektricar placa od para svih gradjana (i gradjanki), ali jeste fuj kad ti neko kaze da je tog muskarca rodila zena, i to je sve sto treba da znamo o postovanju koje gajite za majke, sestre, cerke i zene.

Darvinova teorija

pre 3 godine

@Dragan - jeste zena iz teksta je trazila nadoknadu i sud je presudio u njenu korist. Sve legalno. Nije nista ukrala. Ono sto mozemo jeste da debatujemo da li je takav zakon potreban i kakav bi trebalo da bude. Ono sto je zaista glupost epskih razmera je "muskarac projektovao put, zene treda DODATNO da se oporezuju jer put koriste". Put i sva druga javna dobra se finansiraju iz budzeta koji placaju svi poreski obveznici bez obzira na pol. Da ne pominjem i da te ne stresiram dodatno, ne znam da li si cuo, godinama se vec i zene skoluju za inzenjere, lekare, profesore i mnoge druge oblasti koje takodje doprinose razvoju javnih dobara. Ti si pitao da li bi ijedan muskarac nabrojao tako svoje aktivnosti za koje treba platiti, ja sam ti dala primere sa ove iste stranice da su to vec uradili. Mozemo da diskutujemo da li bi oni to sproveli u delo ili ne, ja mislim da bi, da imaju mogucnosti, ti da ne bi, ok, ne slazemo se.

000

pre 3 godine

Naravno da mnogo lakše uspeti u poslu kada je sve kod kuće sredjeno,skuvano deca namirena, nabavka obavljena itd. Tradicionalno "zenske" obaveze oduzimaju nekoliko sati slobodnog vremena dnevno,svaki dan, dok su "muski" poslovi povremeni i oduzimaju mnogo manje slobodnog vremena. Sa takvom podelom obaveza muškarac ima mnogo više vremena i energije da radi placeni posao ili da razvija sopstveni, a žena koja želi da uspe u svojoj profesiji odlaze ili odustaje od stvaranja porodice.

Smesno

pre 3 godine

@Dragane
Pa nismo ti mi krive sto si lose odabrao zenu.
Morala je imati barem neki kvalitet inace sto si je birao?
Hajde priznaj onom stvari si birao

Ledu

pre 3 godine

Cekajte, nije mi jasno, ako muskarac zaradjuje, a ona je domacica, znaci da je on donosio novac za hranu, sredstva za higijenu, placao racune itd. Ako je ona placala i radila kucne poslove mozda ima osnova, ali ovako nema nikakve logike...

Dragan

pre 3 godine

@Auh,
Nije čudo što sam pomislio da si ti žensko. Ti si do te mere usvojio ženski način razmišljanja da je zaista teško da čovek razazna da li si muško ili žensko. Ti si naveo čitav niz insinuacija o meni i mom odnosu sa bivšom ženom i detetom iako o tome ne znaš ništa. Nisu sve žene iste kao ni svi muškarci. Da, ima žena koje nisu nigde zaposlene ali obavljaju čitav niz drugih izuzetno važnih poslova oko kuće dece i slično. Međutim, ima i onih koje nisu takve. Moja je nažalost bila ovaj drugi slučaj. Naravno, moja je krivica što sam završio u braku sa njom ali to nije bitno za ovu temu. Sve ono što sam naveo o mom provođenju vremena sa detetom je 100% tačno. U pravu si, nisam mogao da ga rodim ali pored nje bih i to uradio da sam bio fizički u stanju. Moja žena je bila ta kojoj je sve bilo računica i najviše je novac zanimao i njen lični provod i uživanje. Zato je sada bivša.

(Darvinova nagrada, 17. april 2021 23:22)
Ti zaista zaslužuješ nagradu koja ti stoji u nadimku. Pored toga i nagradu za manipulatora godine. Ko je ovde sitničav? Ja koji pričam o tome da je besmisleno da muškarac i žena naplaćuju jedan drugom za ono što su uradili u vezi ili žena iz ovog teksta koja zaista bila "uporna u sitničavosti" i naplatila svoj rad u kuhinji bivšem mužu? Kažeš "šljakera i inžinjera je rodila žena...tako da su žene itekako uložile..." Imaju li oni očeve? Same ste ih stvorile? Same odgajile? Naučile ih da se bave tim poslovima? Sve ste nas zadužile svojim porođajem? Fuj, bre!

Aule

pre 3 godine

Ko o čemu Dragan i dalje o posebnom porezu za zene jer se ne penju na bandere!!! Pa i sljakera i inzenjera je rodila zena, kad si bas toliko uporan u sitnicavosti, tako da su zene itekako ulozile i u banderu i džadu
(Darvinova nagrada, 17. april 2021 23:22)

...i neki ih otac napravio, jer bez toga one ne bi ni mogle da ih rode, da idemo jos malo u sitnicavost, tako da su i muskarci i na taj nacin ulagali u banderu i dzadu.

Da se vratimo na tekst, zena je ta koja je trazila poseban porez na kuvanje i spremanje, ne muskarac, prema tome ne izvrcite, to sto neko dovodi situaciju hipoteticki do apsurda nije nista naspram toga kada neko dobije konkretno sudsko resenje o apsurdu.
To je opasan presedan, koji ce dovesti samo do daljeg udaljavanja muskaraca i zena, ko to ne vidi je ili slep kod ociju, ili zlonameran.

Darvinova nagrada

pre 3 godine

Ko o čemu Dragan i dalje o posebnom porezu za zene jer se ne penju na bandere!!! Pa i sljakera i inzenjera je rodila zena, kad si bas toliko uporan u sitnicavosti, tako da su zene itekako ulozile i u banderu i džadu

Јабучило

pre 3 godine

@Nina "Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno."

Ali ja stvarno u zivotu nisam vecu glupost procitao. Ne mislim na temu musko-zenskih odnosa, nego ovako, inace.
(haahahahahah, 17. april 2021 16:09)

Нина је у праву. Тада не размишљаш о свакодневним тривијалностима и посвећујеш се другим стварима. А богатство деле обоје. Сада долазимо и до апсурда судске пресуде - имовина стечена у браку је заједничка и не гледа се ко је колико шта радио и доприносио јер се подразумева да обе стране раде у најбољем интересу заједнице. Зато је овакво одвајање доприноса лоше - шта ако је мушкарац зарађивао више, да ли ће онда после развода стећи већи део имовине? Или ако је стан његов, па јој судски обрачуна станарину? Овакве пресуде ће заиста довести до идиотизама да свака жена пише кад је правила шненокле, а мушко када је мењао гуму. А обоје када су ишли у куповину или бацали ђубре.

Aule

pre 3 godine

@Srki
Istraživanja kažu da je za nečije bogaćenje i za dobro odgojenu decu najvažnija supruga i majka - njeno obrazovanje, genetika i vaspitanje. Najvažnije je visoko obrazovanje. Oni koji imaju žene koje drže celu kuću i porodicu na sebi, najpre se i obogate. Lako je sa podrškom i logistikom. Sam niko ništa nije uradio, nempjte lagati sami sebe.
Moj prijatelj sve što ima, a ima mnogo, treba da zahvali svojoj majci, a kasnije ženi. Na njima je bilo sve, njegov je bio samo posao (deo u kom se radi, organizacija je opet bila na njima dvema). Znaš koliko to zahteva vremena, energije i odricanja? Ne znaš?
(Mile, 17. april 2021 17:13)

Nikola Tesla?
Silni svestenici Katolicke crkve koji su itekako doprineli napretku i nauci?

Ovo je tipican simpovski pamflet, besomucno se preuvelicavaju uloge zena, ali besomucno.

A to "njegov je bio samo posao" je toliko smesno da nije vredno komentarisanja.

Najnormalnije je ceo zivot osecati duboko postovanje prema zenama i to postovanje sprovoditi i mimo 8.marta, ali ovo sto danas pokusava da se proturi je jednostavno feministicko prekrajanje istorije, kada je zena uspesna u poslu koji radi, onda se na to gleda kao na samo olicenje vrline i potvrda niceg drugog nego samo njenih kvaliteta, a kada je muskarac uspesan, potezemo opskurna istrazivanja koja dokazuju da je zapravo on uspesan zbog mame i zene.

Uzgred, navedite mi jednu jedinu kulturu u istoriji ljudskih drustava u kojem su zene bile te koje su ga vukle napred?
Posto ih, naravno, nema, objasnite mi, molim Vas, kako naprosto prirodnom selekcijom nisu nigde isplivale?

I manite me unapred glupave price o patrijarhatu.

Auh

pre 3 godine

@Dragan
Tonšto si zaradio odbiješ lepo od njene zarade za trošenje tela oko nastanka deteta (ti ne možeš da rodiš, tako da je njena roba ipak skuplja), a to merenje i procenjivanje da ti više radiš oko deteta, pa još i dva posla, mislim da nije baš ok procena. Moja nema posao na koji ide, ali ima milion druhih obaveza koje se ne plaćaju parama, ali se cene i plaćaju ljubavlju. Zato i imaš bivšu ženu a ne sadašnju, sve ti je računica.

Mile

pre 3 godine

@Srki
Istraživanja kažu da je za nečije bogaćenje i za dobro odgojenu decu najvažnija supruga i majka - njeno obrazovanje, genetika i vaspitanje. Najvažnije je visoko obrazovanje. Oni koji imaju žene koje drže celu kuću i porodicu na sebi, najpre se i obogate. Lako je sa podrškom i logistikom. Sam niko ništa nije uradio, nempjte lagati sami sebe.
Moj prijatelj sve što ima, a ima mnogo, treba da zahvali svojoj majci, a kasnije ženi. Na njima je bilo sve, njegov je bio samo posao (deo u kom se radi, organizacija je opet bila na njima dvema). Znaš koliko to zahteva vremena, energije i odricanja? Ne znaš?

haahahahahah

pre 3 godine

@Nina "Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno."

Ali ja stvarno u zivotu nisam vecu glupost procitao. Ne mislim na temu musko-zenskih odnosa, nego ovako, inace.

Dragan

pre 3 godine

(Auh, 17. april 2021 13:22)

Ne znam da li si žensko ili muško, ali razmišljaš kao većina modernih žena. Iz tvojih reči se vidi koliko ceniš muškarce. Kažeš "ostali su šljakeri koji rade po komandi tih vrhunskih, obični robovi, nikakvih postignuća". Taj šljaker koji se penje na banderu da bi ti imala struju, radnik koji se zavlači u šahtu, graditelj na visokogradnji, radnik na naftnoj platformi, običan zidar, vodoinstalater, automehaničar... svi oni su za tebe neko kome ti samo ruku možeš da poljubiš. Jer od njih dobijaš nešto što sama nikad ne bi mogla da uradiš. Tražite džinovsko poštovanje za sebe, a muškarce karakterišete na ovakav način, kao obične robove bez postignuća. Jezik vam je poprilično porastao sada kad poslednjih stotinak godina živimo u izuzetno bogatom i razvijenom društvu u kojem više nema toliko nesigurnosti i neizvesnosti kao nekada. Znamo i mi i vi vrlo dobro ko je imao veći doprinos u materijalnoj izgradnji te civilizacije. Kad su stvari postale poprilično stabilne i sigurne, kad je muškarac izgradio za ženu sve što se moglo izgraditi ona je sada rešila da mu naplati za sve što je "trpela" pored njega. Zašto trpite, udajte se za nas, radite sa nama i slično? Ako smo mi zaista toliko odvratni i tlačimo vas pa okanite nas se više. Izgradite bolji svet i pokažite u praksi da možete sve same, ne morate nas da ribate, peglate i da nam kuvate.

Aule

pre 3 godine

Bukvalno svaki drugi komentar je na temu sta muskarci misle da zene treba da im plate, a lik kaze "navedite mi jednog koji bi trazio novac"... Od svih argumenata koji bi mogli ici njemu u prilog, izabrao onaj ocigledni koji mu nikako ne ide u prilog...
(Darvinova nagrda, 17. april 2021 14:51)

...osim sto svi ti muskarci to navode kao primer besmislenosti, i ne bi to nikada uradili, a ova zena iz teksta to jeste uradila, i nije usamljena u tome.

Dragan

pre 3 godine

@Lujo i @Yojimbo,

Alo inžinjeri, je l' vas uče na mašinskom ili elektrotehničkom fakultetu kako da tumačite pročitan tekst? Ja sam upravo hteo da ukažem na apsurd naplaćivanja takvih stvari koje pretežno obavljaju pripadnici jednog pola. I nemojte da se lažemo, žene ne rade one najteže i najopasnije fizičke poslove pa im niko to DODATNO ne naplaćuje niti im traži neku posebnu zahvalnost. Preko 95% žrtava na radu čine muškarci. Da li se iko od nas nešto naročito buni zbog toga i traži da nam žene to nadoknade? A one hoće svoj rad u kuhinji da naplate. Da ne pričamo o tome da sve manji broj njih uopšte bilo šta stvarno radi u toj kuhinji. Da li žena želi da napalti svoj rad u kuhinji nakon razvoda da bi ispunila neku pravdu ili da bi se osvetila? Ja bih rekao da je ovo drugo u pitanju.

@Auh,

Šta misliš, da li bi ja trebalo od svoje bivše žene da tražim da mi plati moj rad u kuhinji i oko deteta? Više sam radio u kuhinji od nje, više oko deteta iako sam radio i radim dva posla. Ona radi samo jedan. I sad se više angažujem oko deteta od nje i provodim više vremena sa njim od nje i on se neuporedivo zdravije hrani kad je sa mnom nego sa njom. Nismo baš predugo bili u braku, al' mogla bi neka lovica da mi legne. Kol'ko ti ceniš da sam zaradio?

Darvinova nagrada

pre 3 godine

@Aule, ne bi uradili jer nisu u prilici da urade. Prosto nisu sedeli kod kuce 15 g, kuvali, prali i bili samo i iskljucivo domacica. Da jesu, i da im zakon to omogucava i te kako bi trazili, vidis kako su sve minuciozno pobrojali, ne vodi niko tako sitnicavu evidenciju ako ne misli da to treba da mu se nadoknadi. Bez obzira na pol. Sto se tvoje supruge tice, apsolutno podrzavam da trazis nadoknadu, ako si ceo brak samo ti kuvao, prao, brinuo se o deci a da nisi imao posao, mogucnost napredovanja, ucenja ili usavrsavanja, ili bilo kakva druga primanja i da si ostao bez icega nakon razvoda.

Aule

pre 3 godine

@Yojimbo

I ti si inzenjer?
Procitaj ponovo sta je covek napisao, komentar je poceo sa "Kako bi bilo da DODATNO naplatimo...", shvatas?

Zene uzimaju zdravo za gotovo sve sto im danas daje mogucnost da lagodnije zive, u ogromnoj vecini slucajeva zahvaljujuci pronalascima muskaraca, a postavljaju se arogantno i nezahvalno, i svaki bogovetni doprinos koje daju bi da naplate, sto i ima smisla u profesionalnoj sferi, ali niposto unutar domacinstva u kojem zive i prema sopstvenim ukucanima.

I zaista velika vecina njih ima taj stav da im ceo svet stalno nesto duguje, stalno ocekuju podrsku i povladjivanje za sve cega se dotaknu, ne znam za vas, ali mene bi bilo sramota da sa preko 15 godina stalno.ocekujem da mi ceo svet govori kako sam specijalan i najbolji u svemu sto radim samo zato sto sam zensko, to niti je tacno, niti je korisno, a rezultat vidimo - generaciju samozivih, neiskrenih, nedoslednih princeza bez trunke empatije, zaslepljenih egoizmom, sto neko vec dva puta rece... FUJ bre!

Darvinova nagrda

pre 3 godine

Bukvalno svaki drugi komentar je na temu sta muskarci misle da zene treba da im plate, a lik kaze "navedite mi jednog koji bi trazio novac"... Od svih argumenata koji bi mogli ici njemu u prilog, izabrao onaj ocigledni koji mu nikako ne ide u prilog...

Yojimbo

pre 3 godine

@Aule, znaci svako ko nije doprineo nekom velikom izumu ili projektu, a koristi benefite tog istog izuma ili projekta treba DODATNO da plati to koriscenje ili vazi samo za zene?

Naveli se sami

pre 3 godine

@Aule - evo ti u ovim komentarima bar 5 koji su do tancina pobrojali sta bi sve trebalo naplatiti zenama,ali ti biras da to ne uzimas u obzir :)

Auh

pre 3 godine

(Dragan, 17. april 2021 00:29)
Tebe neka ciko bas ispalila.
Pri tom smesno je sto neki prosecni ili ispodprosecni muskarci sebi pripisuju uspehe i zasluge vrhunskih muskaraca koji su nesto znacili za civilizaciju. Takvih je jako malo, otali su sljakeri koji rade po komandi tih vrhunskih, obicni robovi, nikakvih postignuca.

Nina

pre 3 godine

Meni je zao udatih žena kad vidim kako žive. Žene su vekovima degradirane u brakovima i sad se većini ne udaje, jer ne želi da ih neko iskorišćava, što ima logike.
Međutim sa druge strane, al u manjini, vidim i žene koje su udajom, promenile svoj život nabolje.Postoje i dobri muškarci, oni koji mogu sve da razumeju i kojima ne treba zena iz koristi nego iz ljubavi.
Nije ni bitno dali žena ima imucnog ili siromaha već koliko se trudi oko nje, koliko je razume, hoće da sasluša i da deli poslove sa njom tako da i ona može da ima svoj život van kuće.

Yojimbo

pre 3 godine

"Da im lepo dodatno naplatimo upotrebu struje, vode, kanalizacije, hodanje putevima, život u kućama i stanovima, korišćenje infrastrukture, korišćenje benzina, svih rudnih bogatstava..."

Pa ti si sou!! Pravi mali bog, sve si ti napravio. Nisu ni svi muskarci inzenjeri, znas, to bi znacilo da neki nezaposleni muskarac treba nama inzenjerima da plati koriscenje struje i puteva???

Lujo

pre 3 godine

@Dragane, evo ja sam muskarac i ne verujem sta citam!!! Puteve, kanalizacije i infrastrukturu placaju svi koji placaju poreze bez obzira na pol, kako si ti tu zaslugu pripisao sebi ja ne znam, ali brate, smiri se i razmisli pre nego sto naposes neku glupost!

Rooze

pre 3 godine

Sto je simpaticno videti mamine sinove kako drame kad zene pocnu da se ponasaju bas kao oni tj. kad zahtevaju nagradu i paznju za svako ucinjeno delo kao da su u pitanju posebni bodovi, a ne prosto "zivis ovde, oribaj klonju mrcino" dela :)
Inace mislim da je ovoj zeni mala cifra dodeljena. Ko zna koji se to teror prezivljavao kad je doslo dovde.
(Tafak, 17. april 2021 05:11)

Koliko si kevi/zeni do sada dao para za ono sto je radila za tebe?
Mislim, daj primer da te drugi slede kad si vec tako prepun razumevanja, beli viteze.

P.S.
I dalje se ne svidjas zenama, mali simp-u, a ti se ubi od truda i povladjivanja.

Aule

pre 3 godine

Sto je simpaticno videti mamine sinove kako drame kad zene pocnu da se ponasaju bas kao oni tj. kad zahtevaju nagradu i paznju za svako ucinjeno delo kao da su u pitanju posebni bodovi, a ne prosto "zivis ovde, oribaj klonju mrcino" dela :)
Inace mislim da je ovoj zeni mala cifra dodeljena. Ko zna koji se to teror prezivljavao kad je doslo dovde.
(Tafak, 17. april 2021 05:11)

Ovde je zena ta koja trazi posebne bodove, ne muskarac, navedi mi jednog jedinog muskarca koji bi ovo trazio za obavljanje kucnih poslova?
Ali tvoje vučenje zenske suknje ocigledno zamucuje zdrav razum, ti si samo jos jedan papucar koji bezuslovno podrzava svaku glupost koje zene danas izmisljaju, nisi u stanju da kriticki razmisljas kada su one u pitanju jer si odavno vec dobro dresiran.

Srki

pre 3 godine

@Nina "Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno."

Pomoć u kući, preko agencije, košta 400-500 dinara sat. Realno je potrebno 30-40 sati mesečno za sva pranja i čišćenja u kući. Gotova hrana je na svakom koraku, po sasvim prihvatljivim cenama. Sve zajedno, čovek za max 50.000 mesečno može da ne pipne metlu i usisivač, i da ne uđe u kuhinju. Da li zaista mislite da je za nečije bogaćenje presudan rad žene u kući?

Tafak

pre 3 godine

Sto je simpaticno videti mamine sinove kako drame kad zene pocnu da se ponasaju bas kao oni tj. kad zahtevaju nagradu i paznju za svako ucinjeno delo kao da su u pitanju posebni bodovi, a ne prosto "zivis ovde, oribaj klonju mrcino" dela :)
Inace mislim da je ovoj zeni mala cifra dodeljena. Ko zna koji se to teror prezivljavao kad je doslo dovde.

Dragan

pre 3 godine

A kako bi bilo da mi konačno ženicama dodatno naplatimo sve ono što koriste a u čijem stvaranju i održavanju nisu učestvovale i ne učestvuju ni u najmanjoj mogućoj meri. Da im lepo dodatno naplatimo upotrebu struje, vode, kanalizacije, hodanje putevima, život u kućama i stanovima, korišćenje infrastrukture, korišćenje benzina, svih rudnih bogatstava... Sve ono što vrlo rado koriste a dobijaju od muškaraca na dlanu bez ikakvog uloženog truda i zasluge. Isto tako, da im se uvede duži radni vek od muškarčevog pošto žive duže, a decu pratktično više i ne rađaju. Kad one lepo isplate sva dugovanja prema nama platićemo i mi njima taj prteški rad u kuhinji. Realno, da nema muškarca žena bi i dalje živela u pećini pošto nikad ništa izgradila ne bi. Sve što je muškarac izgradio je bukvalno poklonio ženi, a za uzvrat je samo očekivao da se ona malo više angažuje oko domaćinstva i dece. Da li ste ikad čuli da neka žena izjavi, ne zahvalnost, nego da makar kaže da je fino što one ne mora da radi sve te teške poslove a može da koristi rezultate tih teških polsova? Ne, naravno. Zato što one očigledno misle da smo im mi nešto dužni. Da li planirate i svojoj deci da naplatite to što ste za njih spremale u kuhinji, drage namučene ženice? Hoćete li i njima da naplatite vreme koje ste provele čuvajući ih i odgajajući ih? Lepo je ovde već neko rekao za vas. Fuj, bre!

anima

pre 3 godine

(Laprdalo, 16. april 2021 16:35)


Izvrtanjem reci neces nista postici. :)
Ne volis nekoga sigurno ako imas potrebu sve da mu brojis - nevezano za pol. To sto si ti besan i ogorcen na zene konkretno, pa...niko ti ne brani da budes sam kad ti ne odgovara. :)

taki p

pre 3 godine

Ovaj kako ga ja zovem Postapokalipticni kapitalizam uzima sve vise maha,forsira individualnost,sebicnost,samozivost,vise ni porodica nije svetinja.Ako ovo postane sudska praksa,brak vise postojati nece,kao u onim SF filmovima,deca ce rasti u kolektivnom smestaju bez roditelja,savrsena za programiranje.Bracni parovi su pre svega partneri,sve sto su stvorili treba da bude odraz zajednickog truda i zalaganja,a ne da broje zalogaje i oprane case,ovi sto se tuze,njima su deca odrasla,sta ce biti sa onima cija su mala,kako ce se to odraziti na njihovu buducnost mogu da zamislim.

aha

pre 3 godine

Bez brige, nama ovde u Srbiji od ovoga ne preti nikakva opasnost, jer su nase zene odavno zaboravile ili odbijaju da bilo sta pipaju po kuci, sto ne znaci da ne kukaju stalno da im muzevi samo leze i ne rade nista.
Razmazene princeze koje prasinu ne umeju da obrisu, jaje da obare, ali umeju itekako da isticu kako su jake, samosvesne i slobodne...i vecite zrtve.
(Rooze, 16. april 2021 18:34)
Na ovim stranama su samo muskarci zrtve. Samo kukate nije vas sramota.

Upravo prosečan i odbojan

pre 3 godine

(Jedan prosecan, tipican, odbojan..., 16. april 2021 13:15

Kako si to sve pedantno pobrojao - filigranski tacno i precizno. Svaka cast. Da si zensko, optuzili bi te da si materijalista, sitnicav i sitna dusa, a ovako ces, na svu srecu, dobiti tapsanje po ramenu i "bravo legendice"...

svet ipak ide u dobrom pravcu

pre 3 godine

Kako su poskakali kao opareni cim je zeni samo delimično vraćeno ono sto zaslužuje. 60.000 je premalo za to sta sve zene rade. Ona je zaradila samo 60.000 za 20 godina dok je on zario dvadeset puta vise za isto to vreme. Zato se kod mene u kuci smenjujemo svake nedelje, nema samo mog rmbanja. Izvoli peri, kuvaj, skidaj ves. Ja da ti budem jeftina radna snaga, ne dolazi u obzir. Nego to naviklo da eksploatiše, pa sad kuka za dobrim starim vremenima. E pa mozda su stara vremena vama bila dobra, ali meni su bila grozna

Dragan

pre 3 godine

Dok god brojite, naplaćujete, procenjujete, i to svaki dan i svaku sitnicu, nije ni čudo što ste sami i/ili nezadovoljni i nesrećni.
(Vagica, 16. april 2021 18:36)

Hajde da budemo malo precizniji. Ko je taj ko najčešće prebraja i traži da mu se nešto da prilikom razvoda? Žena, muškarac ili oboje podjednako? Ova priča predstavlja samo ekstreman primer, ali svi dobro znamo ko inače naplaćuje razvod. Samo, izgleda da nikad nije dosta.

Bane

pre 3 godine

Koliko sam ja razumeo zena je bila domacica. Njoj se sav posao svodio na kucu pa je posle razvoda ostala bez icega. Sud je zakljucio da njen rad u kuci isto ima neku ekonomsku vrednost kako da je to vreme provodila komercijalno radeci negde za platu pa je taj rad na mesecnom nivou vrednovao u visini minimalca i obracunao za sve mesece tokom 30 godina. Takodje pise i da je sud odbio trecinu od tog obracuna na ime onoga sto je ona kostala u toj kuci za tih 30 godina

Mislim koliko god bilo cudno kada se tako postavi ima smisla.

Vagica

pre 3 godine

Dok god brojite, naplaćujete, procenjujete, i to svaki dan i svaku sitnicu, nije ni čudo što ste sami i/ili nezadovoljni i nesrećni.

Nina

pre 3 godine

Dobar zakon, treba ga uvesti svuda.
Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno.
Da to nije imao morao bi nekome to da plaća i nebi se toliko obogatio.
Prema tome razvodom treba i to da nadoknadi.
Ona verovatno da se nije udala, učila bi, usavrsavala se i imala svoju platu.
Ovako joj od rmbacenja po kući nije ništa drugo ostalo od zivota i normalno da to treba da joj se vrati.
Muškarci što se bune, treba zabiti u kuću sa decom i po ceo dan da rade oko dece i kuće a žena neka razvija svoj biznis i nek napreduje u poslu i kući nek dolazi na sve sredjeno.
Pitam se od ovih sto se bune koji bi pristao.

Rooze

pre 3 godine

Bez brige, nama ovde u Srbiji od ovoga ne preti nikakva opasnost, jer su nase zene odavno zaboravile ili odbijaju da bilo sta pipaju po kuci, sto ne znaci da ne kukaju stalno da im muzevi samo leze i ne rade nista.

Razmazene princeze koje prasinu ne umeju da obrisu, jaje da obare, ali umeju itekako da isticu kako su jake, samosvesne i slobodne...i vecite zrtve.

Laprdalo

pre 3 godine

@ Nesto mi se cini da ti uopste ne volis tu jadnu zenu... (anima, 16. april 2021 15:14)

E, ovo je najjace.

Cim ostanete bez argumenta i kad je svim ajsno koliko ste razmazene, samozive i nesposobne da bilo sta same uradite bez kukanja onda:

"Pa ti mene u stvari ne volis?"

Kako je kod vas ljubav jednostrana - ona postoji samo da se prima nikako da se daje.

Cenim i da je ova Portuglaka beas volela svog muaz pa mu je uredno zaracunala svaku soljicu kafe koju je oprala.

I da kad smo vec kod toga, @Prosecan, tipican, odbojan... je zbaoravio parnje sudova, bacanje djubreta, verovatno jos toga sto svaki dan odradimo i zaboravimo.

Zato vi pamtite k'o slonovi i racunate k'o fiskalne kase.

Fuj! I jos jednom ... Fuj! Kakve ste...

Danas covek bolje da fasuje tri korone nego da se ozeni.

....

pre 3 godine

Kako je meni ustvari lepo sto sam single...svaki dan procitas neko s*anje sto se tice tkzv veza i brakova i samo pomislis neka lepo je meni samom....

bole

pre 3 godine

Šta će ovaj text u kategoriji "ljubav i strast"? Di je ovde ljubav? A tek strast...? Jedino ako se misli na ljubav i strast prema novcu dotične, onda možda i ima nekog smisla...

Јабучило

pre 3 godine

Znaci muz je poslodavac u braku. Mozda ce da mu naplate i seksualne usluge koje mu je pruzala.
(magistar colovic, 16. april 2021 11:57)

Неће. То по новом спада у напаствовање.

Dragan

pre 3 godine

Inače ne verujem u teorije zavere ali kad pročitam ovako nešto zaista počnem da verujem da neko namerno radi na tome da posvađa muškarce i žene. Zar zaista ima žena koje veruju da je ovako nešto fer i pravedno? Hoće li bivši supružnici jedan drugom naplaćivati sve što su ikad radili jedan za drugog ili samo rad u kuhinji zavređuje tako nešto?

Slovenac

pre 3 godine

@ Mile: znaci jedno leto si radio i ozidao kucu, a posle je ona tebi kuvala 30 godina i spremala svaki dan. A ti bi, da ona plati, ipak, a? Znaci, kako ste podeljeni u SERB; neverovatno. Ovde se zene cene, uvek jim pomazemo u svakom polsu. A ne kad se vratis s posla, na kauc i novine u ruke.

boles

pre 3 godine

Odličan text za domaće udavače, koje kukaju kako ne mogu da nadju "normalnog" za udaju... Normalni se više ne žene, upravo zahvaljujući ženama i baš zbog ovakvih i sličnih gluposti... Ovom je bilo bolje da je iznajmio kućnu pomoćnicu... Pazi kuvala i spremala stan? A on rmbačio za to vreme da bi ona imala šta da kuva da jedu oboje i čistila da valjda ne bi živeli u štali? Svet je odavno otišao u nepovrat...

Jedan prosecan, tipican, odbojan...

pre 3 godine

Super.

Znaci ako se razidjem sa zenom koliko potrazujem za svakdnevno jurcanje po samoposluzi i lokalnim prodavnicama, nedeljno smrzavanje i znojenje po pijaci i dvonedeljno malteretiranje i tegljenje po hipermarketima?

To je sto se tice funkcije - spoljni momak.

E sad posebno obracunati pranje kupatila i usisavanje - jednom do dva puta nedeljno, nekad i cesce.

One redje poslove tipa popravke instalacija, kucnih uredjaja, automobila i sl. kao i prenos izuzetno teskih tereta cu posebno da obracunavam po konkretnom poslu.

Rusenje zidova macolom i krecenje kad smo renovirali stan po trzisnoj ceni.

Od zene ocekujem da takodje obracuna na isti nacin i po istim cenama svoj doprinos.

Samo posteno.

za svakog po nesto

pre 3 godine

magistar
to nece jer je obostrani rad. on pruza njoj ona njemu. Ali to sto je radila po kuci 30 g to svakako ima svoju cenu.

Čika Žika

pre 3 godine

60,000 na 360 meseci je 166 eura mesecno ili preko 5 eura dnevno. ona je trazila 240,000 ili preko 20 eura dnevno

pa zvuci mi fer dil

Jedan prosecan, tipican, odbojan...

pre 3 godine

Super.

Znaci ako se razidjem sa zenom koliko potrazujem za svakdnevno jurcanje po samoposluzi i lokalnim prodavnicama, nedeljno smrzavanje i znojenje po pijaci i dvonedeljno malteretiranje i tegljenje po hipermarketima?

To je sto se tice funkcije - spoljni momak.

E sad posebno obracunati pranje kupatila i usisavanje - jednom do dva puta nedeljno, nekad i cesce.

One redje poslove tipa popravke instalacija, kucnih uredjaja, automobila i sl. kao i prenos izuzetno teskih tereta cu posebno da obracunavam po konkretnom poslu.

Rusenje zidova macolom i krecenje kad smo renovirali stan po trzisnoj ceni.

Od zene ocekujem da takodje obracuna na isti nacin i po istim cenama svoj doprinos.

Samo posteno.

Nina

pre 3 godine

Dobar zakon, treba ga uvesti svuda.
Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno.
Da to nije imao morao bi nekome to da plaća i nebi se toliko obogatio.
Prema tome razvodom treba i to da nadoknadi.
Ona verovatno da se nije udala, učila bi, usavrsavala se i imala svoju platu.
Ovako joj od rmbacenja po kući nije ništa drugo ostalo od zivota i normalno da to treba da joj se vrati.
Muškarci što se bune, treba zabiti u kuću sa decom i po ceo dan da rade oko dece i kuće a žena neka razvija svoj biznis i nek napreduje u poslu i kući nek dolazi na sve sredjeno.
Pitam se od ovih sto se bune koji bi pristao.

aha

pre 3 godine

Bez brige, nama ovde u Srbiji od ovoga ne preti nikakva opasnost, jer su nase zene odavno zaboravile ili odbijaju da bilo sta pipaju po kuci, sto ne znaci da ne kukaju stalno da im muzevi samo leze i ne rade nista.
Razmazene princeze koje prasinu ne umeju da obrisu, jaje da obare, ali umeju itekako da isticu kako su jake, samosvesne i slobodne...i vecite zrtve.
(Rooze, 16. april 2021 18:34)
Na ovim stranama su samo muskarci zrtve. Samo kukate nije vas sramota.

Bane

pre 3 godine

Koliko sam ja razumeo zena je bila domacica. Njoj se sav posao svodio na kucu pa je posle razvoda ostala bez icega. Sud je zakljucio da njen rad u kuci isto ima neku ekonomsku vrednost kako da je to vreme provodila komercijalno radeci negde za platu pa je taj rad na mesecnom nivou vrednovao u visini minimalca i obracunao za sve mesece tokom 30 godina. Takodje pise i da je sud odbio trecinu od tog obracuna na ime onoga sto je ona kostala u toj kuci za tih 30 godina

Mislim koliko god bilo cudno kada se tako postavi ima smisla.

Slovenac

pre 3 godine

@ Mile: znaci jedno leto si radio i ozidao kucu, a posle je ona tebi kuvala 30 godina i spremala svaki dan. A ti bi, da ona plati, ipak, a? Znaci, kako ste podeljeni u SERB; neverovatno. Ovde se zene cene, uvek jim pomazemo u svakom polsu. A ne kad se vratis s posla, na kauc i novine u ruke.

svet ipak ide u dobrom pravcu

pre 3 godine

Kako su poskakali kao opareni cim je zeni samo delimično vraćeno ono sto zaslužuje. 60.000 je premalo za to sta sve zene rade. Ona je zaradila samo 60.000 za 20 godina dok je on zario dvadeset puta vise za isto to vreme. Zato se kod mene u kuci smenjujemo svake nedelje, nema samo mog rmbanja. Izvoli peri, kuvaj, skidaj ves. Ja da ti budem jeftina radna snaga, ne dolazi u obzir. Nego to naviklo da eksploatiše, pa sad kuka za dobrim starim vremenima. E pa mozda su stara vremena vama bila dobra, ali meni su bila grozna

....

pre 3 godine

Kako je meni ustvari lepo sto sam single...svaki dan procitas neko s*anje sto se tice tkzv veza i brakova i samo pomislis neka lepo je meni samom....

Јабучило

pre 3 godine

Znaci muz je poslodavac u braku. Mozda ce da mu naplate i seksualne usluge koje mu je pruzala.
(magistar colovic, 16. april 2021 11:57)

Неће. То по новом спада у напаствовање.

Laprdalo

pre 3 godine

@ Nesto mi se cini da ti uopste ne volis tu jadnu zenu... (anima, 16. april 2021 15:14)

E, ovo je najjace.

Cim ostanete bez argumenta i kad je svim ajsno koliko ste razmazene, samozive i nesposobne da bilo sta same uradite bez kukanja onda:

"Pa ti mene u stvari ne volis?"

Kako je kod vas ljubav jednostrana - ona postoji samo da se prima nikako da se daje.

Cenim i da je ova Portuglaka beas volela svog muaz pa mu je uredno zaracunala svaku soljicu kafe koju je oprala.

I da kad smo vec kod toga, @Prosecan, tipican, odbojan... je zbaoravio parnje sudova, bacanje djubreta, verovatno jos toga sto svaki dan odradimo i zaboravimo.

Zato vi pamtite k'o slonovi i racunate k'o fiskalne kase.

Fuj! I jos jednom ... Fuj! Kakve ste...

Danas covek bolje da fasuje tri korone nego da se ozeni.

boles

pre 3 godine

Odličan text za domaće udavače, koje kukaju kako ne mogu da nadju "normalnog" za udaju... Normalni se više ne žene, upravo zahvaljujući ženama i baš zbog ovakvih i sličnih gluposti... Ovom je bilo bolje da je iznajmio kućnu pomoćnicu... Pazi kuvala i spremala stan? A on rmbačio za to vreme da bi ona imala šta da kuva da jedu oboje i čistila da valjda ne bi živeli u štali? Svet je odavno otišao u nepovrat...

Vagica

pre 3 godine

Dok god brojite, naplaćujete, procenjujete, i to svaki dan i svaku sitnicu, nije ni čudo što ste sami i/ili nezadovoljni i nesrećni.

za svakog po nesto

pre 3 godine

magistar
to nece jer je obostrani rad. on pruza njoj ona njemu. Ali to sto je radila po kuci 30 g to svakako ima svoju cenu.

Dragan

pre 3 godine

Inače ne verujem u teorije zavere ali kad pročitam ovako nešto zaista počnem da verujem da neko namerno radi na tome da posvađa muškarce i žene. Zar zaista ima žena koje veruju da je ovako nešto fer i pravedno? Hoće li bivši supružnici jedan drugom naplaćivati sve što su ikad radili jedan za drugog ili samo rad u kuhinji zavređuje tako nešto?

Upravo prosečan i odbojan

pre 3 godine

(Jedan prosecan, tipican, odbojan..., 16. april 2021 13:15

Kako si to sve pedantno pobrojao - filigranski tacno i precizno. Svaka cast. Da si zensko, optuzili bi te da si materijalista, sitnicav i sitna dusa, a ovako ces, na svu srecu, dobiti tapsanje po ramenu i "bravo legendice"...

anima

pre 3 godine

(Laprdalo, 16. april 2021 16:35)


Izvrtanjem reci neces nista postici. :)
Ne volis nekoga sigurno ako imas potrebu sve da mu brojis - nevezano za pol. To sto si ti besan i ogorcen na zene konkretno, pa...niko ti ne brani da budes sam kad ti ne odgovara. :)

Tafak

pre 3 godine

Sto je simpaticno videti mamine sinove kako drame kad zene pocnu da se ponasaju bas kao oni tj. kad zahtevaju nagradu i paznju za svako ucinjeno delo kao da su u pitanju posebni bodovi, a ne prosto "zivis ovde, oribaj klonju mrcino" dela :)
Inace mislim da je ovoj zeni mala cifra dodeljena. Ko zna koji se to teror prezivljavao kad je doslo dovde.

Mile

pre 3 godine

@Srki
Istraživanja kažu da je za nečije bogaćenje i za dobro odgojenu decu najvažnija supruga i majka - njeno obrazovanje, genetika i vaspitanje. Najvažnije je visoko obrazovanje. Oni koji imaju žene koje drže celu kuću i porodicu na sebi, najpre se i obogate. Lako je sa podrškom i logistikom. Sam niko ništa nije uradio, nempjte lagati sami sebe.
Moj prijatelj sve što ima, a ima mnogo, treba da zahvali svojoj majci, a kasnije ženi. Na njima je bilo sve, njegov je bio samo posao (deo u kom se radi, organizacija je opet bila na njima dvema). Znaš koliko to zahteva vremena, energije i odricanja? Ne znaš?

Lujo

pre 3 godine

@Dragane, evo ja sam muskarac i ne verujem sta citam!!! Puteve, kanalizacije i infrastrukturu placaju svi koji placaju poreze bez obzira na pol, kako si ti tu zaslugu pripisao sebi ja ne znam, ali brate, smiri se i razmisli pre nego sto naposes neku glupost!

Rooze

pre 3 godine

Bez brige, nama ovde u Srbiji od ovoga ne preti nikakva opasnost, jer su nase zene odavno zaboravile ili odbijaju da bilo sta pipaju po kuci, sto ne znaci da ne kukaju stalno da im muzevi samo leze i ne rade nista.

Razmazene princeze koje prasinu ne umeju da obrisu, jaje da obare, ali umeju itekako da isticu kako su jake, samosvesne i slobodne...i vecite zrtve.

Auh

pre 3 godine

@Dragan
Tonšto si zaradio odbiješ lepo od njene zarade za trošenje tela oko nastanka deteta (ti ne možeš da rodiš, tako da je njena roba ipak skuplja), a to merenje i procenjivanje da ti više radiš oko deteta, pa još i dva posla, mislim da nije baš ok procena. Moja nema posao na koji ide, ali ima milion druhih obaveza koje se ne plaćaju parama, ali se cene i plaćaju ljubavlju. Zato i imaš bivšu ženu a ne sadašnju, sve ti je računica.

Darvinova nagrada

pre 3 godine

Ko o čemu Dragan i dalje o posebnom porezu za zene jer se ne penju na bandere!!! Pa i sljakera i inzenjera je rodila zena, kad si bas toliko uporan u sitnicavosti, tako da su zene itekako ulozile i u banderu i džadu

Yojimbo

pre 3 godine

"Da im lepo dodatno naplatimo upotrebu struje, vode, kanalizacije, hodanje putevima, život u kućama i stanovima, korišćenje infrastrukture, korišćenje benzina, svih rudnih bogatstava..."

Pa ti si sou!! Pravi mali bog, sve si ti napravio. Nisu ni svi muskarci inzenjeri, znas, to bi znacilo da neki nezaposleni muskarac treba nama inzenjerima da plati koriscenje struje i puteva???

Nina

pre 3 godine

Meni je zao udatih žena kad vidim kako žive. Žene su vekovima degradirane u brakovima i sad se većini ne udaje, jer ne želi da ih neko iskorišćava, što ima logike.
Međutim sa druge strane, al u manjini, vidim i žene koje su udajom, promenile svoj život nabolje.Postoje i dobri muškarci, oni koji mogu sve da razumeju i kojima ne treba zena iz koristi nego iz ljubavi.
Nije ni bitno dali žena ima imucnog ili siromaha već koliko se trudi oko nje, koliko je razume, hoće da sasluša i da deli poslove sa njom tako da i ona može da ima svoj život van kuće.

Yojimbo

pre 3 godine

@Aule, znaci svako ko nije doprineo nekom velikom izumu ili projektu, a koristi benefite tog istog izuma ili projekta treba DODATNO da plati to koriscenje ili vazi samo za zene?

Cudna situacija

pre 3 godine

@Dragane, ne znam kako ti je uzela kucu ako je bila tvoja pre braka. Nasledjena imovina ili imovina koja se kupi pre braka se ne deli prilikom razvoda. Deli se samo ono sto je steceno u braku..

000

pre 3 godine

Naravno da mnogo lakše uspeti u poslu kada je sve kod kuće sredjeno,skuvano deca namirena, nabavka obavljena itd. Tradicionalno "zenske" obaveze oduzimaju nekoliko sati slobodnog vremena dnevno,svaki dan, dok su "muski" poslovi povremeni i oduzimaju mnogo manje slobodnog vremena. Sa takvom podelom obaveza muškarac ima mnogo više vremena i energije da radi placeni posao ili da razvija sopstveni, a žena koja želi da uspe u svojoj profesiji odlaze ili odustaje od stvaranja porodice.

Darvinova nagrada

pre 3 godine

@Aule, ne bi uradili jer nisu u prilici da urade. Prosto nisu sedeli kod kuce 15 g, kuvali, prali i bili samo i iskljucivo domacica. Da jesu, i da im zakon to omogucava i te kako bi trazili, vidis kako su sve minuciozno pobrojali, ne vodi niko tako sitnicavu evidenciju ako ne misli da to treba da mu se nadoknadi. Bez obzira na pol. Sto se tvoje supruge tice, apsolutno podrzavam da trazis nadoknadu, ako si ceo brak samo ti kuvao, prao, brinuo se o deci a da nisi imao posao, mogucnost napredovanja, ucenja ili usavrsavanja, ili bilo kakva druga primanja i da si ostao bez icega nakon razvoda.

bole

pre 3 godine

Šta će ovaj text u kategoriji "ljubav i strast"? Di je ovde ljubav? A tek strast...? Jedino ako se misli na ljubav i strast prema novcu dotične, onda možda i ima nekog smisla...

Darvinova nagrada

pre 3 godine

@Dragan - U redu je, Dragane sve si u pravu. Najbolji si, najlepsi si, najbolje kuvas i ekspert si u poslu (i nadasve skroman). Samo su muskarci obrazovani i inovatori, sve zene su nepismene domacice a uz to i lenje i treba da placaju dodatne poreze muskarcima jer su oni sve smislili i izmislili. Sve su nesposobne i glupe, ali su eto samo sposobne da nekako zavrnu, iscede i opljackaju tog velikog inovatora i to intelektualno superiorno bice zvano muskarac . Sve ok, sve si u pravu.
Salu na stranu, sreca da tebe niko nista ne pita o tome sta jeste i sta nije i kako treba urediti neko drustvo.

Jelica

pre 3 godine

@Dragan, čoveče, pa dozovi se pameti. Zakom kaže da je alimentacija udeo u izdržavanju deteta, računa se naspram tvojih primanja i to je to, nije ti žena kriva za to!
Naravno da ima pravo na svega pola što se steklo u braku, tako zakon kaže. Ni tu nema šta da se buniš. Rodila je dete, i time stekla svakakva prava, pored potpisa kod matičara. Nisi morao da se ženiš a nisi morao ni da praviš dete i ne bi imao problema. Napisao si da ti je uzela kuću koju si ti zidao. Mislim da je vreme da odrasteš, prihvatiš okolnosti, prestaneš da se precenjuješ i da time truješ i to dete koje si napravio.
Inače, nije "inžinjer", nego "inženjer", to mi je prvo zvanje pa sam izdresirana da opominjem one koji ne znaju. Profesorica tehničkog crtanja i osnova mašinstva nas je muštrala samo tako oko naziva zvanja.

Nikad mi neće biti jasni ljudi koji zamrze svoje bivše i ceo život se svađaju sa njima. Oni koji ne daju svoje pare ni detetu jer su oni procenili da mu ne treba, iako zakon kaže drugačije. Pre umakanja i ženidbe pročitajte zakon, preračunajte se pa se onda upustite u odnose svih vrsta.
Pun si besa, ne valja ti to, prvenstveno zbog sopstvenog zdravlja. Menjaj način razmišljanja dpk ne bude kasno.

Samo kazem

pre 3 godine

@Trofazna struja - da, ali zato ima ima gomilu ogorcenih koji ce ga naložiti da jos vise mrzi svet oko sebe. Poznato je da su se bas izrasli u valjane i kvalitetne ljude oni koji su odrastali uz jednog roditelja punog gneva i besa koji ga je pujdao na onog drugog, izbegavali alimentacije i slicno. (Kucu mu niko nije ni pipnuo jer je bila njegova pre braka a i to ste prigodno pripisali zeni i ponavljate tu laz da biste odrzavali gnev, a zenu niti poznajete niti znate ista o situaciji, osim ono sto kaze bivsi uvredjeni, povredjeni, besni muz).

Čika Žika

pre 3 godine

60,000 na 360 meseci je 166 eura mesecno ili preko 5 eura dnevno. ona je trazila 240,000 ili preko 20 eura dnevno

pa zvuci mi fer dil

Auh

pre 3 godine

(Dragan, 17. april 2021 00:29)
Tebe neka ciko bas ispalila.
Pri tom smesno je sto neki prosecni ili ispodprosecni muskarci sebi pripisuju uspehe i zasluge vrhunskih muskaraca koji su nesto znacili za civilizaciju. Takvih je jako malo, otali su sljakeri koji rade po komandi tih vrhunskih, obicni robovi, nikakvih postignuca.

Smesno

pre 3 godine

@Dragane
Pa nismo ti mi krive sto si lose odabrao zenu.
Morala je imati barem neki kvalitet inace sto si je birao?
Hajde priznaj onom stvari si birao

Zanimljivo

pre 3 godine

@ledu znaci skroz je ok da jedan supruznik (bez obzira na pol) 15 godina ima mogucnost da radi, napreduje, zaradjuje, obezbedi sebe stambeno i kad dodje do razlaza nastavi da zivi tako, samo bez supruznika. Da u usto vreme drugi supruznik, koji je prao, peglao, kuvao, odgajao decu, vodio u skolu, na treninge, na razne aktivnosti, bio s njima kad su bolesni, ostane bez icega. Na ulici, bez mogucnosti zaposlenja jer nema iskustva a vrlo moguce da je i u nekim ozbiljnijim godinama. Znaci ovaj jedan nastavlja sa zivotom uz malo ili nimalo nelagode, ovom drugom da se tlo izvuce ispod nogu... I vama je sve to ok?

Darvinova teorija

pre 3 godine

@Dragan - kao sto sam vec rekla, a ti uporno ignorises ono sto ti ne ide u prilog - da je nasa zivotna situacija takva da smo se iz bilo kog razloga dogovorili da ja jurim karijeru i "donosim" novac a da on zrtvuje svoju samostalnost da bi bio sa decom, i da mi posle 30 g dodje da se razvedem, apsolutno smatram nehumano i nepravedno ako bi on morao da ostane na ulici bez stana, posla, u nemogucnosti da nadje posao jer je 30 g ulozio u odrzavanje kuce i podizanje dece i bez ikakvih primanja (ne moze ni penziju da ima). To njegovo je takodje ulaganje u zajednicu, iako ti to tako ne vidis. Zao mi je sto je tako. Zena je posle 30 g dobila minimalac od kojeg je odbijeno ono sto su izracunali da je potroseno na nju kao na clana domacinstva i ja mislim da to nije tako nefer. Da mom caletu sad padne na um da posle 35 godina, trazi razvod sa stavom da keva koja jeste bila domacica ostane na ulici, pa brat i ja bismo prvi reagovali i vrv ga vezali za radijator dok se ne opasulji.

Samo kazem

pre 3 godine

@Dragane, nije fuj kad ti izvrnes pricu i ponavljas kao papagaj da zene treba dodatno da plate jer se "muskarci penju na banderu" iako se elektricar placa od para svih gradjana (i gradjanki), ali jeste fuj kad ti neko kaze da je tog muskarca rodila zena, i to je sve sto treba da znamo o postovanju koje gajite za majke, sestre, cerke i zene.

Јабучило

pre 3 godine

@Nina "Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno."

Ali ja stvarno u zivotu nisam vecu glupost procitao. Ne mislim na temu musko-zenskih odnosa, nego ovako, inace.
(haahahahahah, 17. april 2021 16:09)

Нина је у праву. Тада не размишљаш о свакодневним тривијалностима и посвећујеш се другим стварима. А богатство деле обоје. Сада долазимо и до апсурда судске пресуде - имовина стечена у браку је заједничка и не гледа се ко је колико шта радио и доприносио јер се подразумева да обе стране раде у најбољем интересу заједнице. Зато је овакво одвајање доприноса лоше - шта ако је мушкарац зарађивао више, да ли ће онда после развода стећи већи део имовине? Или ако је стан његов, па јој судски обрачуна станарину? Овакве пресуде ће заиста довести до идиотизама да свака жена пише кад је правила шненокле, а мушко када је мењао гуму. А обоје када су ишли у куповину или бацали ђубре.

Tktk tk tk

pre 3 godine

@ ..zbog čega prilikom svakog razvoda pružate ruku prema nama kao prosjaci?
(Dragan, 18. april 2021 13:26)

Auuu. Volim ovakve likove, nikada ne računa ono što drugi potroši i uloži u njega, samo gleda svoj dinar. Kako ti je uzela tvoju kuću? Posle braka se deli zajednička imovina, a zajednička je ono što ste zajedno stekli u braku, nema veze ko je radio a ko bio trudan i rodio. Ne može ona uzeti tebi tvoje. Ja sam prepisao jedan svoj stan na dete tokom podele, da imaju on i bivša svoj mir. Ona mi ga je rodila i do kraja života joj hvala. To što smo nas dvoje imali problema je samo naša stvar.
Možda se ta tvoja više zeznula nego ti sa tim brakom i detetom, da li si ikada to pomislio. Besan si, frustriran, mrziš bivšu i sve žene. Meni one nisu kao prosjaci, nego kao osobe koje su UVEK više ulagale u veze, brak i porodicu, samim time što su žene. Naravno da i tu ima loših primeraka ali baš retko.Više znam bivših muževa koji sve prepišu na rođake da bivša i dete ne bi ništa imali, zagorčavaju im godinama živote, ne znam što se o tome ne piše kada ima previše takvih muškaraca. Na muškarca se sve vodi što je kupljeno zajedničkim parama, ovo je Srbija. Pravite sami od žena prosjake koje samo traže njihovo. Bedno.

Srki

pre 3 godine

@Nina "Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno."

Pomoć u kući, preko agencije, košta 400-500 dinara sat. Realno je potrebno 30-40 sati mesečno za sva pranja i čišćenja u kući. Gotova hrana je na svakom koraku, po sasvim prihvatljivim cenama. Sve zajedno, čovek za max 50.000 mesečno može da ne pipne metlu i usisivač, i da ne uđe u kuhinju. Da li zaista mislite da je za nečije bogaćenje presudan rad žene u kući?

Žnji

pre 3 godine

@moje iskustvo To kad ti budeš mogao da rodiš decu, da ih dojiš, i tako to. I kada svet bude blagonaklon prema ženama, a grub prema muškarcima. Onda ćeš moći da "uživaš" da budeš domaćica sa radnim vremenom 24 h na dan, bez da si plaćen. Najjače je kada neko ko ima sve privilegije i obavezu samo da zaradi krene da kuka i misli da je ženama lakše i da su muškarci sposobniji i više se trude, znaju i umeju. Pitaš ih ko je njih odgajao, dobiješ odgovor majka ili baba, nijedan oca nije video. E, pa taj najteži posao je na ženi. I cela kuća. I šira familija.
Ako si našao neku kilavu, to nije do ženskog roda, nego do tebe i nje, i ne mešaj ostale u vaše lične probleme.

Darvinova teorija

pre 3 godine

@Dragan - pa malo si i izmenio. Pominjao si i inzenjere koji su projektovali i svima koji su omogucili zenama da "dignu sve cetiri u vis i ne rade nista" i da su svi bili muskarci, ali dobro. Poenta je da je radnik koji radi na izradi puta muskog pola, da u tom fizickom radu ne ucestvuju direktno zene ali ga one preko poreza i te kako placaju. Znaci vec su platile, ne postoji nikakav osnov da one to dodatno plate, ama bas nikakav. U suprotnom bi i muskaraci morali da plate bilo kakav fizicki posao u kojem oni ne ucestvuju a za koji su zene vec placene (tipa recimo negovateljica u domu za stare, med sestra, nastavnica, pa i neka zena inzenjer ako muskarac nije ucestvovao fizicki ili imtelektualno u tom projektu) sto je potpuni apsurd i sto nikako nije za poredjenje sa ovim. Moze se o ovome diskutovati, ali zar mislis da zena koja je bila domacica 30g a da to muzu nikako nije smetalo vec je uzivao u tome, bez obzira na razlog zasto je to tako i zasto su se tako dogovorili, ne treba da dobije ama bas nista nego treba da bude izbacena na ulicu bez dinara? Znas u nekim zemljama je postojala, ne znam da li jos postoji, kategorija domacice i one su dobijale od poreza neku mesecnu nadoknadu. Nije ovo bas necuveno. Ja razumem da si ti ogorcen, ali ja to nikome ne bih uradila ni pozelela a ne ocu mog deteta ukoliko ma oko cega se posvadjali nakon 30 g. Jbg, ogroman je broj ljudi koji alimentaciju nikad nisu platili, a dete vidjaju jednom godisnje, ili ga godinama ni ne vidjaju, pa niko od njih ne trazi nista ekstremno, majke ne mogu da se izbore ni za osnovno i najcesce i odustanu. To sto se ti brines o svom detetu treba da je pravilo i da se podrazumeva kod svih ljudi koji su pravili/radjali decu.

Darvinova nagrda

pre 3 godine

Bukvalno svaki drugi komentar je na temu sta muskarci misle da zene treba da im plate, a lik kaze "navedite mi jednog koji bi trazio novac"... Od svih argumenata koji bi mogli ici njemu u prilog, izabrao onaj ocigledni koji mu nikako ne ide u prilog...

Cudna situacija

pre 3 godine

Onda ok, naglasio si bio da u kucu nije ulozila ni dinar, pa je ispalo kao da je nesto ipak uzela jer to ne bi ni pominjao, ali dobro, nesporazum. Alimentacija je propisana zakonom, verujem da bi isto bilo i da je ona zaposlena i ima veca primanja a da je sud dete dodelio tebi. Sto je i fer. Ima ih mnogo koji zamole u firmama kad mogu da ih placaju na crno samo da ne bi ucestvovali finansijski u odgajanju deteta. Mnogo vise nego ovih sto ne placaju. Dete i ne vidjaju. Ako imas ikoga ko radi sa decom u bilo kom kolektivu, ispitaj ih kakvo je procentualno stanje u porodicama gde je, nazalost, dete sa nekom ozbiljnom bolescu... Ko u najvecem broju slucajeva ostaje ko nestane... Nijedna od ovih situacija nije laka to ne znaci da treba sve djuture da vredjamo i omalovazavamo. Ima ljudi koji su ok i koji nisu bez obzira na pol. Kad to naucimo bice nam svima bolje.

Dragan

pre 3 godine

Dok god brojite, naplaćujete, procenjujete, i to svaki dan i svaku sitnicu, nije ni čudo što ste sami i/ili nezadovoljni i nesrećni.
(Vagica, 16. april 2021 18:36)

Hajde da budemo malo precizniji. Ko je taj ko najčešće prebraja i traži da mu se nešto da prilikom razvoda? Žena, muškarac ili oboje podjednako? Ova priča predstavlja samo ekstreman primer, ali svi dobro znamo ko inače naplaćuje razvod. Samo, izgleda da nikad nije dosta.

Aule

pre 3 godine

Sto je simpaticno videti mamine sinove kako drame kad zene pocnu da se ponasaju bas kao oni tj. kad zahtevaju nagradu i paznju za svako ucinjeno delo kao da su u pitanju posebni bodovi, a ne prosto "zivis ovde, oribaj klonju mrcino" dela :)
Inace mislim da je ovoj zeni mala cifra dodeljena. Ko zna koji se to teror prezivljavao kad je doslo dovde.
(Tafak, 17. april 2021 05:11)

Ovde je zena ta koja trazi posebne bodove, ne muskarac, navedi mi jednog jedinog muskarca koji bi ovo trazio za obavljanje kucnih poslova?
Ali tvoje vučenje zenske suknje ocigledno zamucuje zdrav razum, ti si samo jos jedan papucar koji bezuslovno podrzava svaku glupost koje zene danas izmisljaju, nisi u stanju da kriticki razmisljas kada su one u pitanju jer si odavno vec dobro dresiran.

Darvinova teorija

pre 3 godine

@Dragan - jeste zena iz teksta je trazila nadoknadu i sud je presudio u njenu korist. Sve legalno. Nije nista ukrala. Ono sto mozemo jeste da debatujemo da li je takav zakon potreban i kakav bi trebalo da bude. Ono sto je zaista glupost epskih razmera je "muskarac projektovao put, zene treda DODATNO da se oporezuju jer put koriste". Put i sva druga javna dobra se finansiraju iz budzeta koji placaju svi poreski obveznici bez obzira na pol. Da ne pominjem i da te ne stresiram dodatno, ne znam da li si cuo, godinama se vec i zene skoluju za inzenjere, lekare, profesore i mnoge druge oblasti koje takodje doprinose razvoju javnih dobara. Ti si pitao da li bi ijedan muskarac nabrojao tako svoje aktivnosti za koje treba platiti, ja sam ti dala primere sa ove iste stranice da su to vec uradili. Mozemo da diskutujemo da li bi oni to sproveli u delo ili ne, ja mislim da bi, da imaju mogucnosti, ti da ne bi, ok, ne slazemo se.

Aule

pre 3 godine

@Yojimbo

I ti si inzenjer?
Procitaj ponovo sta je covek napisao, komentar je poceo sa "Kako bi bilo da DODATNO naplatimo...", shvatas?

Zene uzimaju zdravo za gotovo sve sto im danas daje mogucnost da lagodnije zive, u ogromnoj vecini slucajeva zahvaljujuci pronalascima muskaraca, a postavljaju se arogantno i nezahvalno, i svaki bogovetni doprinos koje daju bi da naplate, sto i ima smisla u profesionalnoj sferi, ali niposto unutar domacinstva u kojem zive i prema sopstvenim ukucanima.

I zaista velika vecina njih ima taj stav da im ceo svet stalno nesto duguje, stalno ocekuju podrsku i povladjivanje za sve cega se dotaknu, ne znam za vas, ali mene bi bilo sramota da sa preko 15 godina stalno.ocekujem da mi ceo svet govori kako sam specijalan i najbolji u svemu sto radim samo zato sto sam zensko, to niti je tacno, niti je korisno, a rezultat vidimo - generaciju samozivih, neiskrenih, nedoslednih princeza bez trunke empatije, zaslepljenih egoizmom, sto neko vec dva puta rece... FUJ bre!

Dragan

pre 3 godine

@Lujo i @Yojimbo,

Alo inžinjeri, je l' vas uče na mašinskom ili elektrotehničkom fakultetu kako da tumačite pročitan tekst? Ja sam upravo hteo da ukažem na apsurd naplaćivanja takvih stvari koje pretežno obavljaju pripadnici jednog pola. I nemojte da se lažemo, žene ne rade one najteže i najopasnije fizičke poslove pa im niko to DODATNO ne naplaćuje niti im traži neku posebnu zahvalnost. Preko 95% žrtava na radu čine muškarci. Da li se iko od nas nešto naročito buni zbog toga i traži da nam žene to nadoknade? A one hoće svoj rad u kuhinji da naplate. Da ne pričamo o tome da sve manji broj njih uopšte bilo šta stvarno radi u toj kuhinji. Da li žena želi da napalti svoj rad u kuhinji nakon razvoda da bi ispunila neku pravdu ili da bi se osvetila? Ja bih rekao da je ovo drugo u pitanju.

@Auh,

Šta misliš, da li bi ja trebalo od svoje bivše žene da tražim da mi plati moj rad u kuhinji i oko deteta? Više sam radio u kuhinji od nje, više oko deteta iako sam radio i radim dva posla. Ona radi samo jedan. I sad se više angažujem oko deteta od nje i provodim više vremena sa njim od nje i on se neuporedivo zdravije hrani kad je sa mnom nego sa njom. Nismo baš predugo bili u braku, al' mogla bi neka lovica da mi legne. Kol'ko ti ceniš da sam zaradio?

taki p

pre 3 godine

Ovaj kako ga ja zovem Postapokalipticni kapitalizam uzima sve vise maha,forsira individualnost,sebicnost,samozivost,vise ni porodica nije svetinja.Ako ovo postane sudska praksa,brak vise postojati nece,kao u onim SF filmovima,deca ce rasti u kolektivnom smestaju bez roditelja,savrsena za programiranje.Bracni parovi su pre svega partneri,sve sto su stvorili treba da bude odraz zajednickog truda i zalaganja,a ne da broje zalogaje i oprane case,ovi sto se tuze,njima su deca odrasla,sta ce biti sa onima cija su mala,kako ce se to odraziti na njihovu buducnost mogu da zamislim.

Dragan

pre 3 godine

Vi što ostavljate komentare da muškarci uspevaju u životu zahvaljujući tome što im vi kuvate, čistite i slično pa stvarno ste za crtani film. Ja od studentskih dana živim sam i sve u kući radim sam, čak ni devojke koje su bile sa mnom nisam hteo da angažujem oko toga. Završio sam fakultet, radio i uvek radim više poslova, nakon razvoda potpuno sam brinem o detetu u periodu kad je kod mene, nekad mu spremim jelo sam, kad negde otputujemo jedemo u restoranu ili hotelu, nekad negde izađemo pa jedemo, svejedno. Vi sebe samo tešite tim pričama pošto znate da ništa ne postižete u životu zbog malih ambicija i sposobnosti. Međutim, teže je suočiti se sa tom realnošću nego svaliti krivicu na "robovanje" pod muškarcima. Bežite od lične odgovornosti i samo biste da naplatite nešto što nema ekonomsku vrednost pošto uglavnom niste u stanju da stvorite nešto što ima realnu ekonomsku vrednost. Tako i ova vaša drugarica iz teksta naplati svom bivšem mužu to što je po ceo dan sedela u kući, gledala TV novele, tračarila sa komšinicama i nešto malo morala da pospremi po kuhinji. Vi mislite da su vam muškarci krivi za nekakvu diskriminaciju? Prekinite više da se ponašate kao deca pa vas niko neće posmatrati manje vrednim. Kad se razvodite uradite to kao odrasla osoba. Pokupite svoje stvari, podelite ono u šta ste zajedno ulagale sa mužem, ljudski se pozdravite i idite. Prekinite više da izmišljate nove načine da naplatite muškarcu sa kojim ste raskinule. Pozdrav svima, odjavljujem se!

Dragan

pre 3 godine

A kako bi bilo da mi konačno ženicama dodatno naplatimo sve ono što koriste a u čijem stvaranju i održavanju nisu učestvovale i ne učestvuju ni u najmanjoj mogućoj meri. Da im lepo dodatno naplatimo upotrebu struje, vode, kanalizacije, hodanje putevima, život u kućama i stanovima, korišćenje infrastrukture, korišćenje benzina, svih rudnih bogatstava... Sve ono što vrlo rado koriste a dobijaju od muškaraca na dlanu bez ikakvog uloženog truda i zasluge. Isto tako, da im se uvede duži radni vek od muškarčevog pošto žive duže, a decu pratktično više i ne rađaju. Kad one lepo isplate sva dugovanja prema nama platićemo i mi njima taj prteški rad u kuhinji. Realno, da nema muškarca žena bi i dalje živela u pećini pošto nikad ništa izgradila ne bi. Sve što je muškarac izgradio je bukvalno poklonio ženi, a za uzvrat je samo očekivao da se ona malo više angažuje oko domaćinstva i dece. Da li ste ikad čuli da neka žena izjavi, ne zahvalnost, nego da makar kaže da je fino što one ne mora da radi sve te teške poslove a može da koristi rezultate tih teških polsova? Ne, naravno. Zato što one očigledno misle da smo im mi nešto dužni. Da li planirate i svojoj deci da naplatite to što ste za njih spremale u kuhinji, drage namučene ženice? Hoćete li i njima da naplatite vreme koje ste provele čuvajući ih i odgajajući ih? Lepo je ovde već neko rekao za vas. Fuj, bre!

Dragan

pre 3 godine

(Auh, 17. april 2021 13:22)

Ne znam da li si žensko ili muško, ali razmišljaš kao većina modernih žena. Iz tvojih reči se vidi koliko ceniš muškarce. Kažeš "ostali su šljakeri koji rade po komandi tih vrhunskih, obični robovi, nikakvih postignuća". Taj šljaker koji se penje na banderu da bi ti imala struju, radnik koji se zavlači u šahtu, graditelj na visokogradnji, radnik na naftnoj platformi, običan zidar, vodoinstalater, automehaničar... svi oni su za tebe neko kome ti samo ruku možeš da poljubiš. Jer od njih dobijaš nešto što sama nikad ne bi mogla da uradiš. Tražite džinovsko poštovanje za sebe, a muškarce karakterišete na ovakav način, kao obične robove bez postignuća. Jezik vam je poprilično porastao sada kad poslednjih stotinak godina živimo u izuzetno bogatom i razvijenom društvu u kojem više nema toliko nesigurnosti i neizvesnosti kao nekada. Znamo i mi i vi vrlo dobro ko je imao veći doprinos u materijalnoj izgradnji te civilizacije. Kad su stvari postale poprilično stabilne i sigurne, kad je muškarac izgradio za ženu sve što se moglo izgraditi ona je sada rešila da mu naplati za sve što je "trpela" pored njega. Zašto trpite, udajte se za nas, radite sa nama i slično? Ako smo mi zaista toliko odvratni i tlačimo vas pa okanite nas se više. Izgradite bolji svet i pokažite u praksi da možete sve same, ne morate nas da ribate, peglate i da nam kuvate.

Aule

pre 3 godine

@Srki
Istraživanja kažu da je za nečije bogaćenje i za dobro odgojenu decu najvažnija supruga i majka - njeno obrazovanje, genetika i vaspitanje. Najvažnije je visoko obrazovanje. Oni koji imaju žene koje drže celu kuću i porodicu na sebi, najpre se i obogate. Lako je sa podrškom i logistikom. Sam niko ništa nije uradio, nempjte lagati sami sebe.
Moj prijatelj sve što ima, a ima mnogo, treba da zahvali svojoj majci, a kasnije ženi. Na njima je bilo sve, njegov je bio samo posao (deo u kom se radi, organizacija je opet bila na njima dvema). Znaš koliko to zahteva vremena, energije i odricanja? Ne znaš?
(Mile, 17. april 2021 17:13)

Nikola Tesla?
Silni svestenici Katolicke crkve koji su itekako doprineli napretku i nauci?

Ovo je tipican simpovski pamflet, besomucno se preuvelicavaju uloge zena, ali besomucno.

A to "njegov je bio samo posao" je toliko smesno da nije vredno komentarisanja.

Najnormalnije je ceo zivot osecati duboko postovanje prema zenama i to postovanje sprovoditi i mimo 8.marta, ali ovo sto danas pokusava da se proturi je jednostavno feministicko prekrajanje istorije, kada je zena uspesna u poslu koji radi, onda se na to gleda kao na samo olicenje vrline i potvrda niceg drugog nego samo njenih kvaliteta, a kada je muskarac uspesan, potezemo opskurna istrazivanja koja dokazuju da je zapravo on uspesan zbog mame i zene.

Uzgred, navedite mi jednu jedinu kulturu u istoriji ljudskih drustava u kojem su zene bile te koje su ga vukle napred?
Posto ih, naravno, nema, objasnite mi, molim Vas, kako naprosto prirodnom selekcijom nisu nigde isplivale?

I manite me unapred glupave price o patrijarhatu.

Dragan

pre 3 godine

(Smesno, 18. april 2021 08:59)

Ne mislim da mi je bilo ko kriv za bilo šta u životu. Sve greške koje sam napravio su isključivo moja odgovornost i krivica i ja, za razliku od 90% žena koje poznajem, nemam nikakvih problema sa prihvatanjem lične odgovornosti. Međutim, tvoj komentar pokazuje ono što pokazuju i mnogi drugi komentari žena ispod ovakvih i sličnih vesti, a to je da ste vi spremne da sa neverovatnom lakoćom optužite muškarca za nešto i pripišete mu krivicu iako nemate nikakav dokaz za to. To radite da biste se oslobodile bilo kakve odgovornosti sa vaše strane. Ti odmah znaš, iako me nikad upoznala nisi, da sam ja birao "onom stvari"? Ne, draga moja. Bio sam neiskusan i naivan. Nisam imao mnogo devojaka, mladost sam uglavnom proveo učeći, radeći i baveći se sportom i želeo sam porodicu. Zbog svoje naivnosti, neiskustva i zaljubljenosti nisam prepoznao na vreme da imam posla sa ženskim kameleonom i to sam platio. Nisam ljut ni na koga zbog toga, čak ni na nju. Ja sam bio za miran i sporazuman razlaz. Međutim, ona je bila za to da to lepo naplati. Naravno, uz pomoć suda je u tome i uspela, iako provodi manje vremena sa detetom od mene a nismo imali ni zajedničku imovinu koju bismo delili već je ona živela u mojoj kući u koju ni jedan jedini dinar unela nije. Ako ste vi žene tako sposobne, samostalne i možete sve bez nas, a mi smo vam samo nepotreban teret i tlačimo vas, zbog čega prilikom svakog razvoda pružate ruku prema nama kao prosjaci?

Moje iskustvo

pre 3 godine

Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno.
Da to nije imao morao bi nekome to da plaća i nebi se toliko obogatio.
Prema tome razvodom treba i to da nadoknadi.
Ona verovatno da se nije udala, učila bi, usavrsavala se i imala svoju platu.
Ovako joj od rmbacenja po kući nije ništa drugo ostalo od zivota i normalno da to treba da joj se vrati.
Muškarci što se bune, treba zabiti u kuću sa decom i po ceo dan da rade oko dece i kuće a žena neka razvija svoj biznis i nek napreduje u poslu i kući nek dolazi na sve sredjeno.
Pitam se od ovih sto se bune koji bi pristao.
(Nina, 16. april 2021 18:31)

Nemam nista protiv da preuzmem sve kucne poslove ako je zena pre braka ulagala u sebe i moze vise od mene da zaradi, a sve radi dobrobiti dece i.porodice. Medjutim, zene, koje sam ja sretao, su formalno bile visoko obraxovane, ali pojma nisu imale kako da stvore kintu , za skolu, za.engleski,putovanka, za stednju, za planitanje buducnosti itd..dakle, ja bih bio presrecan da me snadje neka sposobna, a ja lepo budem domacica

Dragan

pre 3 godine

(Cudna situacija, 18. april 2021 17:55)

Nigde nisam napisao da mi je uzela kuću nego da je dobro naplatila. Naplatila je i naplaćuje preko naknade za izdržavanje deteta. Dete se formalno vodi na njenu adresu ali sa mnom provodi oko 70% vremena pošto mnogo više voli da bude kod mene, a ona uopšte nema želju da mnogo vremena provodi sa njim već ga samo koristi kao sredstvo za iznudu novca, što inače radi veliki broj razvedenih žena. Pošto se naknada za dečije izdržavanje izračunava na osnovu primanja muža on je u mom slučaju poprilično solidna. Ta naknadna je daleko veća od onog što je njoj potrebno za izdržavanje deteta u tom kraćem periodu koji on provodi kod nje. Ja naravno rade volje pristajem da dete bude mnogo više kod mene iako tako ne piše u presudi. Međutim, ukoliko bih se pobunio i tužio je ona bi prestala da šalje dete kod mene i na sudu bi onda tražila još para. S obzirom na to kako sud postupa prema očevima u takvim slučajevima to bi lagano dobila. Isto tako, mom detetu bi time bila naneta velika šteta jer bi mu se drastično skratilo vreme koje provodi sa mnom. Pored toga, neposredno nakon razvoda je bez ikakve sudske odluke uzela polovinu detetove ušteđevine koju smo "zajednički" (u realnosti, ona nije dala ni dinar za to) skupljali i ostavljali na stranu. Međutim, kao i mnoge gospođice/gospođe u ovom odeljku sa komentarima i ona je smatrala da joj to što je rodila daje pravo na polovinu nečega u čijem sticanju nije učestvovala.

Samo kazem

pre 3 godine

@Trofazna struja - ako dete provodi veci deo vremena s ocem i ako otac zaista u najvecoj meri finansijski ucestvuje u njegovom uzgoju, onda bi trebalo da sud postavi stvari tako da je on primarni staratelj, ili kako se to vec naziva i da dete bude registrivano na njegovu adresu. Majka da ucestvuje finansijski u uzgoju deteta ukoliko ne zeli da ucestvuje kao roditelj, takodje ispravno. Vaspitavati dete da mu drugi roditelj ne valja nista, potpuno pogresno i to je pujdanje. Sudovi su nepravedni, s tim se slazem i vidis kako ste se odmah digli na noge kad je ostecen muskarac, a na stotine zena same odgajaju decu bas zbog tih vasih saveta "dogovori se s gazdom ili preko ppala". Sto se tice toga da govori istinu, iz prethodnih argumenata koje je izneo ovde na razne teme da se primetiti da donosi zakljucke birajuci argumente koji su selektivni, parcijalni, samo oni koji idu njemu u prilog i da bi "ispao u pravu". Uzima kao neki valjan argument da su "muskarci vecim delom doprineli razvoju tehnologija" kroz istoriju uz apsolutno ignorisanje cinjenice da zene NISU IMALE PRISTUP OBRAZOVANJU NITI NAUCNIM I TEHNOLOSKIM CENTRIMA. One malobrojne koje jesu uspele da se izbore za obrazovanje u tehnickim naukama su se pokazale itekako vredne za drustvo. Posto tako zaslepljen i pun predrasuda formira stav vezan za teme m/ž uloge u drustvu, dozvoli da sumnjam da je skroz nepristrasan i objektivan kad je njegova zena u pitanju.

Dragan

pre 3 godine

Ovo će definitivno biti moj poslednji komentar. Ako sam nešto zaključio iz ove "konverzacije" to je da žene ništa ne slušaju (ne čitaju), uporno iskrivljuju ono što je izgovoreno, pristupaju krajnje površno, trude se iz sve snage da prikažu kako je sagovornik (muškarac) nešto iskrivio, slagao, pogrešno prikazao. Isto tako primetio sam da su komentatorke spremne da se po svaku cenu stave na stranu žene iz priče iako ništa o realnim okolnostima i ličnostima ne znaju i da im je empatija prema muškarcima na nivou nule. Pored toga, potpuno su nesposobne da priznaju da muškarac ima veće zasluge za nešto i to doživljavaju kao napad na sebe i ličnu uvredu. Sve što sam ispričao je 100% tačno, jedino nisam napisao svoje pravo ime iz razloga koji se tiču privatnosti. Ne zovem se stvarno Dragan ali sve ostalo je tačno. Hteo sam da vidim da li će makar jedna žena smoći snage da se uzdigne iznad svog pola. Iako se iz mojih komentara jasno vidi da moje dete pati zbog cele situacije i ponašanja njegove majke ni jedna jedina žena u komentarima se nije odvažila na tako nešto. Ni jedna nije bila u stanju da uvaži ni 10% onoga što sam napisao. Tragikomično je kad se pomisli da su to iste žene koje traže nepodeljenu mušku podršku za svoje probleme, zahtevaju da im se bespogovorno veruje kad govore o svojoj diskriminaciji, zlostavljanjima koja su preživele i slično. Možda će im pogled na ovu "konverzaciju" olakšati da razumeju zašto sve ređe dobijaju takvu podršku i poverenje od muškaraca.

Dragan

pre 3 godine

(@Darvinova teorija)

Ti si zaista školski primer klasičnog ženskog manipulatora koji izvrće svaku reč naglavačke, a po potrebi i izmišlja one koje nisu izrečene. Praviš se da sam ja rekao da TREBA ženama da naplaćujemo dodatni porez zbog korišćenja usluga i infrastrukture u čijoj izgradnji i održavanju ne učestvuju, a ja sam već nekoliko puta napomenuo da sam to samo sarkastično iskoristio kao primer da dokažem koliko su takva potraživanja, kao i za rad u kuhinji, totalno besmislena. Objašnjavaš mi kako se takvi radovi finansiraju i da se žene školuju za inžinjere? Da li si ti pri sebi? Ja sam pričao o FIZIČKOM radu u kojem vi NE UČESTVUJETE. Da li bi ja trebalo da spomenem muškarce koji se školuju za kuvare i da na osnovu toga tvrdim kako muškarci podjednako rade u kuhinji kao žene? "Najbolji si, najlepsi si, najbolje kuvas i ekspert si u poslu..." i sve ostalo što si napisala u tom komentaru je klasičan primer podmetanja i izvrtanja. Omiljena metoda svih žena koje nemaju nijedan argument pa onda pokušavaju da prikažu sagovornika kao lošeg i nekog ko im je povredio osećanja. Bukvalno ništa od toga nisam rekao. Samo sam rekao da je za muškarca sasvim moguće da bude potpuno samostalan i dovoljno uspešan bez žene koje ide za njim, čisti i kuva. Ne znate šta hoćete. Kukate što morate da se bavite u kuhinji i oko dece, a kad vam muškarac kaže da može lako bez vaše pomoći u kuhinji i sa decom vi se uvredite. Očigledno biste htele da zavisimo i da nam to naplatite.

Rooze

pre 3 godine

Sto je simpaticno videti mamine sinove kako drame kad zene pocnu da se ponasaju bas kao oni tj. kad zahtevaju nagradu i paznju za svako ucinjeno delo kao da su u pitanju posebni bodovi, a ne prosto "zivis ovde, oribaj klonju mrcino" dela :)
Inace mislim da je ovoj zeni mala cifra dodeljena. Ko zna koji se to teror prezivljavao kad je doslo dovde.
(Tafak, 17. april 2021 05:11)

Koliko si kevi/zeni do sada dao para za ono sto je radila za tebe?
Mislim, daj primer da te drugi slede kad si vec tako prepun razumevanja, beli viteze.

P.S.
I dalje se ne svidjas zenama, mali simp-u, a ti se ubi od truda i povladjivanja.

Naveli se sami

pre 3 godine

@Aule - evo ti u ovim komentarima bar 5 koji su do tancina pobrojali sta bi sve trebalo naplatiti zenama,ali ti biras da to ne uzimas u obzir :)

haahahahahah

pre 3 godine

@Nina "Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno."

Ali ja stvarno u zivotu nisam vecu glupost procitao. Ne mislim na temu musko-zenskih odnosa, nego ovako, inace.

Trofazna struja

pre 3 godine

E, moj Dragane. Tvoja suza na ovom portalu nema roditelja. Bar ne ženskog. A da vidiš koliko bi žalile i suza prolile da je obrnuto. Ovako sam si kriv za sve i još ti cinično, bezobrazno poručuju da pazis na zdravlje.

Nego šta ti je činiti? Prvo shvati da si sam birao ženu i da tu počinje i završava tvoja krivica za zao udes koji te je snašao. Zatim vidi kako možeš maksimalno da umanjis formalnu vidljivost svojih prihoda
Ako si u firmi vidi da li mogu da ti plaćaju minimalac na belo a ostalo na crno. Ako si preduzetnik prebaci fakturisanje na Pay Pal ili na druge.

Dete, koliko je moguće zbog uzrasta, drži uz sebe i vaspitavaj da na majku ne može da računa. Biće mu lakše kasnije kad shvati sa kakvom ženom ima posla.

Nije lako ali glavu gore. Imaš dete a i tu ženu ne moraš da gledaš svaki dan.

Srećno i drži se.Ti si jednu kuću sazidao sazidaces i drugu. Ona nikad ništa nije uradila pa neće ni sada. Jace je naše dobro od njihovog zla i pakosti.

Jelica

pre 3 godine

@Dragan
Zakon kaže da je imovina stečena u braku zajednička. Ne traže žene šro nije njihovo. Inače, ono što se ulaže, a nije materijalno, i to se računa. Ako ti ne računaš, ne vidiš, nećeš da priznaš, to je samo tvoj problem. Ima toliko mnogo muškaraca koji izrabljuju žene da ti tvoji navodi padaju u vodu.
Napravi razliku između grešaka, jedno je slovna, drugo je iz neznanja. Nije lov, nego bode oči i opisuje te.
Živim u svom stanu i nemam gde da se kupim i idem, ne bi mi padalo na pamet ni da nije mojim parama kupljen stan. Isto tako ni muža ne bih terala na ulicu da se nekad razvedemo (a nećemo, jer smo se dobro odabrali). Detinjasto je sve to što ti pišeš, hteo bi da je drugačiji zakon, a punoletan si se oženio i nije ti ni ta tvoja bivša kriva, a ni sve ostale žene što ne možeš da razumeš zašro su zakoni takvi kakvi jesu, i pored toga žene nisu zaštićene.
Teško je razgovarati sa nekim ko gleda samo sebe i ne zanimaju ga drugi ljudi, ko je nerealna i misli da je samo njegovo ono pravo, da je on svetac, pravednik, mučenik, radan, vredan, dobar, a sve žene loše, raspikuće, traže pare (???), i ostalo što si pobrojao.
Mislim da si ti zreo za nekog psihijatra, em ćeš sebi pogoršati zdravlje, em ćeš upropastiti i dete sa takvim ograničenim razmišljanjima. Bivšu razumem što te je ostavila, niko nije lud da troši svoj život na nekog ko je proklet na pare, ko je umišljen da njegovo jedino valja i ostalo. Od toga se samo beži, jer svi imamo po jedan život.
Lepo je što je zakon poštovan u tvom slučaju i nije dete ostalo bez tvog udela za materijalno staranje, u 80% slučajeva majke same izdržavaju decu, očevi eskiviraju na sve moguče načine.

Sledeći put iščitaj zakon pre potpisivanja bilo čega, da ne bi kukumavčio po ženskim portalima što si nešto naslepo potpisao.

Jadno

pre 3 godine

@Dragan
Dete je prijavljeno na jednu adresu, ne može na dve, i ako je kod majke, za njega se plaća struja, voda i ostalo. Alimentacija je samo DEO u finansijskom izdržavanju deteta, većina ni to ne da. Naravno da dete treba da živi stilom kao bogatiji roditelj. Ako se tebi ne sviđa zakon, žali se i traži da ga menjaju, i pitaj malo i samohrane majke (ima ih mnogo) da li su i dinar dobile od očeva svoje dece, kakvim su se sve malverzacijama bavili da ne bi ništa plaćali za svoje dete. Većina žena plaća sve sama, čuva dete sama, pitaj majke bolesne dece, ometene u razvoju. Ne samo da plaćaju, nego i sve same rade oko dece, i onda nešto spominjete ravnopravnost a ne znate ni šta znači. Ti si dobio samo maleni udarac na svoj ponos i na džep, pa kukaš na sav glas.
Znam da ne vredi pričati ništa tako zaguljenim ljudima, ali je stvarno strašno čitati komentare nekoga ko ne može da shvati da je jedan od povlašćenih u ovom svetu.

Dragan

pre 3 godine

@kraljica

Bivša i ja imamo zajedničko vršenje roditeljskog prava. Međutim, meni je dosuđena isplata alimentacije pošto se dete formalno vodi na njenu adresu na šta sam ja pristao radi lakšeg postizanja sporazuma. Do razvoda se vodio na moju adresu kao i ona sama. Po presudi bi trebalo da provodi nešto malo više vremena kod nje, međutim dete to ne želi. Zapravo, da se on pita nikad kod majke ne bi ni otišao. Zato je situacija takva da ja plaćam nešto što ne treba. Dete provodi više od 70% vremena kod mene iako to ne piše u presudi. Bez obzira na to ne bih žalio ni dinar kad bi taj novac bivša supruga zaista trošila na moje dete. Taj novac zaista može da obezbedi dosta toga što je uz njena solidna primanja više nego dovoljno. Nažalost, ona oko 80% tog novca potroši na sebe. Dete kod nje jede najgoru moguću džank fud hranu i sa njim ne radi ništa korisno i pametno. Zbog toga dete i ne želi da ide kod nje. Što je stariji svaki njegov odlazak je sve teži i samo je pitanje vremena kada će postati potpuno nemoguć. Ako zaista veruješ da će sud zbog svega što sam naveo presuditi u moju korist i dodeliti mi potpuno starateljstvo ja moram da ti kažem da očigledno nisi upoznata sa tim kako sudovi rade u takvim slučajevima i kakva divljačka diskrimnacija nad očevima vlada u parnicama koje se vode prema porodičnom zakonu. Svi advokati i sudije sa kojima sam pričao su mi potpuno otvoreno rekli da to ne očekujem već da prosto istrpim dok dete ne poraste i samo odluči.

Aule

pre 3 godine

Bukvalno svaki drugi komentar je na temu sta muskarci misle da zene treba da im plate, a lik kaze "navedite mi jednog koji bi trazio novac"... Od svih argumenata koji bi mogli ici njemu u prilog, izabrao onaj ocigledni koji mu nikako ne ide u prilog...
(Darvinova nagrda, 17. april 2021 14:51)

...osim sto svi ti muskarci to navode kao primer besmislenosti, i ne bi to nikada uradili, a ova zena iz teksta to jeste uradila, i nije usamljena u tome.

advokad

pre 3 godine

Najvise volim zenske komentare tipa 'najlakse je zaraditi pare kada ti neko sredjuje, kuva...' hahahahahahahahahahahahahahaahah pa izadjite onda na trziste i zaradite pare. Iz takvih konstatacija proizilazi da o zaradjivanju znate apsolutno nista. Nula. Krompa.

Ah to blazeno neznanje....

kraljica

pre 3 godine

Zašto onda Dragan ne traži starateljstvo, odnosno zajedničko vršenje roditeljskog prava? Kad je već tako posvećen roditelj, ima sigurno mogućnost da dokaže to i na sudu. Da ne bude kao ono što biva u mnogim slučajevima, da svoj doprinos precjenjuje, ženin potcjenjuje, a istina negdje drugo.

@Dragan

pre 3 godine

Opet ovaj koji ne razume šta je ravnopravnost. To nije nešto što žena neće da ima, nego što hoće da ima i zavisi od kompletnog društva, ne samo od žena ili samo od jedne žene. Znači, kod zapošljavanja da se gledaju isto kao i muškarci ako več rade isti posao, takođe i kod plate. Da se ne bira muškarac samo zato što ne može ostati trudan (to ga sklanja sa tržišta godinu dana, možda i duže, to kaže biologija). Kada bude tako, onda zahtevaj to što zahtevaš. Ovako ti je samo krivo što, pored svužih benefita koje imaš, misliš da zaslužuješ još i želiš da napakostiš bivšoj (sigurno postoje osećaja kod tebe, a ne možeš da rešiš svoje probleme).
@Trofazni - ti bi svom detetu minimalac? Pa treba vam uvesti da plaćate alimentaciju i bivšim ženama dok se ponovo ne udaju ili na zaposle, čisto da vam dođe malo u glavu.

Dragi komentatori su primer zašto je društvo ovakvo kakvo jeste, i što ih nijedna žena neće ili ih ostavi čim može.

Jadno

pre 3 godine

E, moj Dragane, tvoje dete je tvoj problem i ti ćeš ga sam finansirati. Misliš da je u kamen urezano da ćeš do kraja života i u svakom trenutku imati novca i moći se zaposliti? Da ti je to bogom dano jer si rođen muškog pola? Znaš kako kađu, kolo sreče se okreće, može te i ta sreća oko novca napustiti. Zato ljudi ulažu i nematerijalna dobra u veze, odnose i ljude, ali to kod tebe ne može da se naplati parama pa ni ne računaš. Treba ti još dobrano da sazriš i odrasteš, nisu te u kući svojim primerom naučili da voliš, saosećaš, ne meriš sve u parama. Ali, kada neko sve gleda kroz novac i bude grozan prema najbližima, nikakve reči ne vrede, i zato postoji život da te nauči svemu tome. Mada, neki umru tako zaguljeni, sitničavi i alavi, i svi oko njih to dožive kao olakšanje. Tako ti je to kada ljudi sve što su dobili od života, ničim zasluženo, bace u smeće i pročerdaju. Umesto da lepo živiš i napraviš i ljudima oko sebe lepe živote, ti biraš da se kupaš u samosažaljenu i da gledaš kako kome da upropastiš sve što možeš.

Samo kazem

pre 3 godine

@Dragan, vidis kako ti izvrces istinu i zasto je problem da se poveruje da to sto pricas jeste tako. Na komentar jednog lika ovde koji tebi daje savet da "objasnjavas detetu kako ne moze da racuna na majku" mi se ubismo da kazemo da to nikako nije strategija kojom treba ici i da je to ruzno - ti se nadovezes sa "vi biste to radile pa pripisujete nama". Ne, to te je savetovao tvoj kolega, muskarac, kao i to da se dogovoris sa poslodavcem da ti placa samo minimalac da bi ti primanja bila manja. Dakle, to su saveti muskog sveta ovde, a ti si i pored toga sto je to ocigledno te stavove pripisao nama. Takav ti je svaki segment rasprave, obojen frustracijom i gnevom, i onda nam ucitavas i ono sto nismo ni rekle ni pomislile. Bukvalno svaka zena danas radi, neko je imao mogucnosti da se duze skoluje neko nije, isto kao i kod muskaraca, ali ne moze porodica u najvecem broju slucajeva da opstane ako oboje ne rade. One koje nece da rade su upravo one koje su sve ulozile u izgled, koje su pikirale samo bogatase, i smatraju da je to dovoljno. Verovatno ce tako i ziveti, ili nece, njihova stvar. Ono sto je uvredljivo jeste sto vi tvrdite da nijedna nece da radi i da doprinosi finansijski i da su sve sponzoruse i ni ne trepnete kad to izgovorite, a na sve strane zene koje zajedno sa muzevima doprinose i fizicki i finansijski. I ja bih mogla da tvrdim. Ne znam zasto to radite, zaista. Mozda je neki odbrambeni mehanizam u stilu - ja se nisam usrecio izborom pa mi je lakse da verujem da srecnih izbora ni nema. Ne znam zasto ovde stalno imate potrebu da se pojavite i da tvrdite da su sve zene lenje i zle cak i kad neko pokusa da objasni da nije sve tako crno, sve izvrnete, uzmete selektivno napisano i opet popljuvate sagovornika. I niko ovde ne kaze da nijedan muskarac ne deli kucne poslove. Cenim da vam ne treba razmena misljenja, nego samo stranica na koju cenite da ce je citati zene da im kazete da su lenje i nikakve i da tako vratite nepoznatim zenama za ono sto su vam priredile neke vase bivse ili sto vam priredjuju sadasnje. Vasa stvar! Zapravo, mi smo blesave sto ulazimo u ove rasprave na prvom mestu, jer s vama razgovora nema. Samo ponavljate isto - vi ste sposobni i dobri mi smo nesposobne i lose.

dosao sam da ti kazem da mi ne trebas

pre 3 godine

@nemi posmatrac - apsolutno niko nikome ne brani da plati i spremacicu i prostitutku i da tako budete spokojni. Otkud potreba da dolazite ovde i zalite se na zivotne prilike kada su veze u pitanju, to je prava nepoznanica...

Dragan

pre 3 godine

@Auh,
Nije čudo što sam pomislio da si ti žensko. Ti si do te mere usvojio ženski način razmišljanja da je zaista teško da čovek razazna da li si muško ili žensko. Ti si naveo čitav niz insinuacija o meni i mom odnosu sa bivšom ženom i detetom iako o tome ne znaš ništa. Nisu sve žene iste kao ni svi muškarci. Da, ima žena koje nisu nigde zaposlene ali obavljaju čitav niz drugih izuzetno važnih poslova oko kuće dece i slično. Međutim, ima i onih koje nisu takve. Moja je nažalost bila ovaj drugi slučaj. Naravno, moja je krivica što sam završio u braku sa njom ali to nije bitno za ovu temu. Sve ono što sam naveo o mom provođenju vremena sa detetom je 100% tačno. U pravu si, nisam mogao da ga rodim ali pored nje bih i to uradio da sam bio fizički u stanju. Moja žena je bila ta kojoj je sve bilo računica i najviše je novac zanimao i njen lični provod i uživanje. Zato je sada bivša.

(Darvinova nagrada, 17. april 2021 23:22)
Ti zaista zaslužuješ nagradu koja ti stoji u nadimku. Pored toga i nagradu za manipulatora godine. Ko je ovde sitničav? Ja koji pričam o tome da je besmisleno da muškarac i žena naplaćuju jedan drugom za ono što su uradili u vezi ili žena iz ovog teksta koja zaista bila "uporna u sitničavosti" i naplatila svoj rad u kuhinji bivšem mužu? Kažeš "šljakera i inžinjera je rodila žena...tako da su žene itekako uložile..." Imaju li oni očeve? Same ste ih stvorile? Same odgajile? Naučile ih da se bave tim poslovima? Sve ste nas zadužile svojim porođajem? Fuj, bre!

Ledu

pre 3 godine

Cekajte, nije mi jasno, ako muskarac zaradjuje, a ona je domacica, znaci da je on donosio novac za hranu, sredstva za higijenu, placao racune itd. Ako je ona placala i radila kucne poslove mozda ima osnova, ali ovako nema nikakve logike...

Dragan

pre 3 godine

(Tktk tk tk, 19. april 2021 00:51)
Pošto si rešio da budeš običan ženski otirač i imaš kompleks niže vrednosti pred ženama neću gubiti vreme na to da ti menjam mišljenje. Očigledno uživaš u tome.

(Darvinova teorija, 19. april 2021 09:06)
Ako već nisi u stanju da razumeš ono što pokušavam da kažem o izgradnji sveta u kojem živimo i disproporcionalno neuporedivo većoj ulozi muškarca u tom poduhvatu tokom cele ljudske istorije onda se makar spusti na svakodnevni nivo i zapitaj se da li bi muškarac prilikom razvoda trebalo da naplati za sve što je radio oko kuće, oko kola, prilikom odlaska u kupovinu, svaki put kad je otišao da baci đubre...? Da li bi trebao da traži da mu žena vrati novac za sve poklone i čašćavanja, a znamo da mi mnogo više dajemo od vas u proseku za takve stvari? Gde je granica i šta se sve može naplatiti na takav način nakon razvoda? Zašto se računa samo vaš rad u kuhinji? Šta ako muškarac radi u kuhinji isto ili više nego žena čak i ako je zaposlen (moj slučaj)? Vi žene nikako da shvatite šta znači ravnopravnost iako vičete na sve strane kako se za nju zalažete. Ravnopravnost znači da moraš da prihvatiš da za tebe važi parola, snađi se sama, isto kao što od kad je sveta i veka važi za nas muškarce. Razvela si se? Nemaš sad para? Tvoj problem. Dete je moj problem i ja ću ga sam finansirati. Odrasla si osoba, snalazi se kako god znaš. Ja nikad ni dinar ne bih uzeo od bivše pa makar to dosudio vrhovni sud. Istinski samostalnoj osobi je to ispod časti.

nemi posmatrac

pre 3 godine

Dragan i Trofazna struja - sve ko u Njegosa. Retoricko vokabularne sposobnosti na nivou, dugi tekstovi, prosto-prosirene recenice, elokventno.....ALI SUROVO ISKRENO, i onda pljuste minusi.

Zene - prvavopisa bez, recnik - zadruga, ideali - instagram, kratki tekstovi gde nije jasno sta pisac hoce da kaze (cast izuzecima), navrat-nanos, s'brda s'dola, ironicni podsmesi bazirani ni na cemu, samopouzdanje koje se crpi iz manjka intelekta/empatije/obrazovanja.

Zensko treba da se iskljucivo placa. Cist racun duga ljubav.

Lepo je rekao mag musko zenskih odnosa :
"Ukoliko imas zenu koja ti sredjuje, zenu koja ti kuva, i zenu ili zene sa kojima imas seks, zelja za brakom je samo opsesivno kompulsivna zelja da nekome u jednom trenutku das pola svoje imovine"

Dragan

pre 3 godine

(Darvinova teorija, 20. april 2021 09:39)

U tekstu ovog članka se bukvalno nigde ne navodi da je žena koja je naplatila rad u kuhinji bila nezaposlena. Možda je i bila, ali to se nigde ne navodi. Ukoliko bi ti uradila ovo što si napisala onda spadaš u 1% žena, ali iskreno rečeno sumnjam u to. Međutim, smešno je što vi sve ovde pišete o sebi kao da ste neke domaćice iz 19. veka kojima je nedostupno školovanje, usavršavanje, zapošljavanje i preduzetništvo. U današnje vreme ni jedna žena više ne mora da bude SAMO domaćica, a u većini porodica u kojima su supružnici mlađi od 45 godina poslovi u domaćinstvu se sve više dele. Naravno, nijedna od vas to nikad neće priznati. Verovatno žena i dalje u proseku ima nešto veći udeo u poslovima oko domaćinstva i dece ali zato obično muškarac nešto više zarađuje i radi druge poslove oko kuće, a u današnje vreme očevi provode više vremena sa svojom decom nego ikad. To znam po sebi i gomili svojih drugova i poznanika, a o tome postoji i vrlo precizna statistika. Prema tome, svaka žena koja u današnje vreme odluči da bude samo domaćica je tu odluku donela ne zato što nije mogla drugačije već zato što je SAMA HTELA da bude samo domaćica. Mislim da sam u komentarima već dovoljno pisao o samostalnosti, ravnopravnosti i posledicama koje idu uz samostalno donošenje odluka. Svaka osoba koja samostalno donosi odluke mora samostalno da snosi sve posledice koje proističu iz tih odluka. Deca su ta koja moraju da budu zaštićena. Ne žena, ne muškarac.

.. where the spirit meets the bones

pre 3 godine

Žalosno je to što naš svet svoju utehu sve masovnije pronalazi u starozavetnoj remediji - oko za oko.. žalosno, nedostojanstveno i rugobom protiv svake lepote života. Međusobno nesposobni da osete finesu gospodskog mentaliteta čine većinu koja radosno ogrezne u seljačku metfiziku. Dobronameran čovek bilo kog pola može lako da zaluta u taj lavirint i ako pokuša da u debelo uho zabode nežnu misao provešće se kao junak Balzakovog romana " Seljaci. " A koji bih svim roditeljima preporučila da uvedu svojoj deci kao obaveznu lektiru na neodređeno i to dva puta godišnje. Čim se upišu u osnovnu školu. Deca moraju biti svesna sveta u kojem stasavaju. I u romantizmu adolescencije nikada se ne sme smetnuti sa uma svest o mentalitetu većine. Nikada.

Aule

pre 3 godine

Ko o čemu Dragan i dalje o posebnom porezu za zene jer se ne penju na bandere!!! Pa i sljakera i inzenjera je rodila zena, kad si bas toliko uporan u sitnicavosti, tako da su zene itekako ulozile i u banderu i džadu
(Darvinova nagrada, 17. april 2021 23:22)

...i neki ih otac napravio, jer bez toga one ne bi ni mogle da ih rode, da idemo jos malo u sitnicavost, tako da su i muskarci i na taj nacin ulagali u banderu i dzadu.

Da se vratimo na tekst, zena je ta koja je trazila poseban porez na kuvanje i spremanje, ne muskarac, prema tome ne izvrcite, to sto neko dovodi situaciju hipoteticki do apsurda nije nista naspram toga kada neko dobije konkretno sudsko resenje o apsurdu.
To je opasan presedan, koji ce dovesti samo do daljeg udaljavanja muskaraca i zena, ko to ne vidi je ili slep kod ociju, ili zlonameran.

Dragan

pre 3 godine

(Jelica, 19. april 2021 14:18)

Prvo, alimentacija je zastarelo rešenje iz vremena kada žena nije zarađivala i imala sopstvena primanja. U današnje vreme ona može imati smisla samo ukoliko jedan roditelj ne želi uopšte da se posveti čuvanju deteta. U tom slučaju bi trebalo to finansijski da nadoknadi. Ukoliko su oba roditelja voljna da učestvuju onda je alimentacija nepotrebna i dete treba da provodi podjednako vreme kod oba roditelja. Moje dete provodi preko 20 dana mesečno kod mene i ja mu sve sam kupujem, vodim ga svuda, ali i dalje plaćam alimentaciju. Bog će znati zašto. Dalje, moja žena nije stekla apsolutno ništa u braku. Ona je zaposlena, ima vrlo dobra primanja ali ima sklonost da sve potroši isključivo na sebe i možda nešto malo na dete. Jedan jedini dinar u svom životu uštedela nije. Naravno, kao i 90% žena, vodila se parolom, moje pare su samo moje, a muževljeve pare su zajedničke. Nigde nisam napisao da mi je uzela kuću. Nažalost, bila si suviše zauzeta lovljenjem mojih slovnih grešaka pa to nisi dobro razumela. Mada, da je mogla uradila bi i to iako je od roditelja nasledila jako veliku kuću. Ti ili bilo koja druga žena možeš biti inžinjer i inženjer, sve dok budeš tražila pare nakon razvoda bićeš obično dete i ništa više. Ako se razvedeš a imaš dete podeli ravnopravno obaveze oko deteta sa mužem. Podeli zajedničku imovinu ako je ima, pokupi svoje stvari i idi. Tad ćeš biti odrasla osoba.

Trofazna struja

pre 3 godine

@(Samo kazem, 20. april 2021 09:50)

Nikoga ne loži da mrzi svet oko sebe već mu pomažemo da se bolje izbori sa nepravdom koja mu je nametnuta. Ako dete provodi veći deo vremena sa njim i on snosi svakodnevne troškove u vezi sa tim onda nema opravdanja za isplatu alimentacije majci.To što je sud dete dodelio majci je izraz automatizma i institucionalizovana nepravde a ne idealno stanje. Sama činjenica je nešto zakonito ne znači da je i pravedno. Setite se Nirnberških zakona i čitajte H. Kelzena. U vezi sa tim, mi kao gradjani bi trebalo da vršimo pritisak za modernizaciju propisa u smislu zajedničkog starateljstva kao pravila a alimentacije kao izuzetka,kao i u smislu maksimiziranje iznosa alimentacije u skladu sa min. zaradom.

Inače, čovek nije ni besan ni ogorčen nego jednostavno uviđa da mu se čini nepravda i pokušava da nađe izlaz. To što je kod vas ljudskost i empatija rezervisana za žene je Vaš problem i moralni defekt. Da je situacija obrnuta ja bih bio na strani žene ali ovde ne mogu da imam imalo razumevanja za osobu koja uzme pola dečije štednje.Takav moralni pad sebi ne bih dozvolio ni da sam doprinosio toj štednji a kamoli ovako.

Inače, kao i kod svakog drugog komentatora pretpostavka je da govori istinu. Drugačije je diskusija besmislena.

Dragan

pre 3 godine

(Jadno, 20. april 2021 16:23)

Dete je mnogo više kod mene nego kod nje. Ako bi se držali toga ona bi trebalo da isplaćuje alimentaciju meni. Ja sam ispunjavam sve materijalne potrebe deteta i već sam mu u potpunosti obezbedio stil života koji ja maksimalno mogu da priuštim. Alimentacija za to nije potrebna i u mom konkretnom slučaju predstavlja problem zato što bivša taj novac uglavnom troši na sebe a ne na dete. U potpunosti podržavam samohrane majke koje su silom prilika ostale same i ne uspevaju da ostvare svoja prava. Međutim, to nema nikakve veze sa mnom niti bi zbog toga trebalo da trpimo moje dete i ja. To što ti veruješ da sam povlašćen samo zato što sam muškarac pokazuje samo kakvu ozlojeđenost prema muškarcima gajiš u srcu, kao i većina komentatorki ovde. Moja porodica je bila vrlo skromnog materijalnog stanja, pretrpeli smo 90-e dosta teško i u jednom trenutku bili na ivici ozbiljnog siromaštva i gotovo ostali beskućnici. Sve što sam stvorio u životu sam isključivo stvorio sam i sa sposobnim ljudima koje sam imao prilike da upoznam i sa njima sarađujem. Niko mi nije odmotavao ocrveni tepih pred noge nego sam za sve to morao da radim i snalazim se kako znam i umem. Vi žene ste stvorile mit o povlašćenom muškarcu kako biste mogle da izigravate žrtve i večito tražite da vam se da nešto što niste u stanju da same zaradite i stvorite. U realnosti su vam svi putevi otvoreni a društvo mnogo više brine o vašim potrebama i problemima.

Drveni advokat

pre 3 godine

(...) Meni one nisu kao prosjaci, nego kao osobe koje su UVEK više ulagale u veze, brak i porodicu, samim time što su žene. (Tktk tk tk, 19. april 2021 00:51)

Ako si ti musko ja sam Skeletor iz Mastersa (ko se seca). O dusevenom zdravlju, elementarnoj logici, zivotnom iskustvu i sl. da ne pocinjemo...

Dragan

pre 3 godine

(Samo kazem, 20. april 2021 09:50)

U meni nema gneva prema mojoj bivšoj ženi. Kao što sam više puta napomenuo, sam sam kriv što sam je izabrao i ne mogu da se ljutim na nju. Štaviše, pošto je ona ipak rodila moje dete uvek ću osećati tugu i setu kad kod pomislim na nju, bez obzira na to što ona prema meni nema nikakvog sažaljenja. Mom detetu o majci uvek pričam u superlativima i stajem na njenu stranu kad saznam da ga je zbog nečega vikala. To naravno radim zbog njega a ne zbog nje. Sa mojim detetom provodim vreme na najkvalitetniji mogući način, idemo u igraonice, na igralište, u prirodu, putujemo, posećujemo dečija pozorišta, muzeje, idemo na žurke sa njegovim drugarima i drugaricama... Zar je zaista neko toliko lud da misli da će neko ko može da priušti dosta toga imati nameru da sa svojim detetom sedi u kući i po ceo dan mu drobi kako mu je majka loša? Pre će biti da žene u komentarima iznose takvu pretpostavku zato što polaze o sebe jer znaju kako se ponašaju i kako ocrnjuju očeve svojoj deci nakon razvoda. I moja je to pokušala da uradi sa mojim sinom međutim on joj je uputio takav odgovor u svojoj sedmoj godini od kojeg će joj se lediti krv u žilama dok je živa. Dete joj je to samo odgovorilo, nisam ga ja podbadao. Da li bi meni smetalo da joj i pored svega dajem alimentaciju kad bih znao da taj novac zaista odlazi na ono što je potrebno mom detetu? Naravno da ne. Međutim, on uglavnom ide na manikir i pedikir moje žene i njene krpice, a sud se pravi da nije tako.

Laprdalo

pre 3 godine

@ Nesto mi se cini da ti uopste ne volis tu jadnu zenu... (anima, 16. april 2021 15:14)

E, ovo je najjace.

Cim ostanete bez argumenta i kad je svim ajsno koliko ste razmazene, samozive i nesposobne da bilo sta same uradite bez kukanja onda:

"Pa ti mene u stvari ne volis?"

Kako je kod vas ljubav jednostrana - ona postoji samo da se prima nikako da se daje.

Cenim i da je ova Portuglaka beas volela svog muaz pa mu je uredno zaracunala svaku soljicu kafe koju je oprala.

I da kad smo vec kod toga, @Prosecan, tipican, odbojan... je zbaoravio parnje sudova, bacanje djubreta, verovatno jos toga sto svaki dan odradimo i zaboravimo.

Zato vi pamtite k'o slonovi i racunate k'o fiskalne kase.

Fuj! I jos jednom ... Fuj! Kakve ste...

Danas covek bolje da fasuje tri korone nego da se ozeni.

Rooze

pre 3 godine

Bez brige, nama ovde u Srbiji od ovoga ne preti nikakva opasnost, jer su nase zene odavno zaboravile ili odbijaju da bilo sta pipaju po kuci, sto ne znaci da ne kukaju stalno da im muzevi samo leze i ne rade nista.

Razmazene princeze koje prasinu ne umeju da obrisu, jaje da obare, ali umeju itekako da isticu kako su jake, samosvesne i slobodne...i vecite zrtve.

boles

pre 3 godine

Odličan text za domaće udavače, koje kukaju kako ne mogu da nadju "normalnog" za udaju... Normalni se više ne žene, upravo zahvaljujući ženama i baš zbog ovakvih i sličnih gluposti... Ovom je bilo bolje da je iznajmio kućnu pomoćnicu... Pazi kuvala i spremala stan? A on rmbačio za to vreme da bi ona imala šta da kuva da jedu oboje i čistila da valjda ne bi živeli u štali? Svet je odavno otišao u nepovrat...

Dragan

pre 3 godine

A kako bi bilo da mi konačno ženicama dodatno naplatimo sve ono što koriste a u čijem stvaranju i održavanju nisu učestvovale i ne učestvuju ni u najmanjoj mogućoj meri. Da im lepo dodatno naplatimo upotrebu struje, vode, kanalizacije, hodanje putevima, život u kućama i stanovima, korišćenje infrastrukture, korišćenje benzina, svih rudnih bogatstava... Sve ono što vrlo rado koriste a dobijaju od muškaraca na dlanu bez ikakvog uloženog truda i zasluge. Isto tako, da im se uvede duži radni vek od muškarčevog pošto žive duže, a decu pratktično više i ne rađaju. Kad one lepo isplate sva dugovanja prema nama platićemo i mi njima taj prteški rad u kuhinji. Realno, da nema muškarca žena bi i dalje živela u pećini pošto nikad ništa izgradila ne bi. Sve što je muškarac izgradio je bukvalno poklonio ženi, a za uzvrat je samo očekivao da se ona malo više angažuje oko domaćinstva i dece. Da li ste ikad čuli da neka žena izjavi, ne zahvalnost, nego da makar kaže da je fino što one ne mora da radi sve te teške poslove a može da koristi rezultate tih teških polsova? Ne, naravno. Zato što one očigledno misle da smo im mi nešto dužni. Da li planirate i svojoj deci da naplatite to što ste za njih spremale u kuhinji, drage namučene ženice? Hoćete li i njima da naplatite vreme koje ste provele čuvajući ih i odgajajući ih? Lepo je ovde već neko rekao za vas. Fuj, bre!

Jedan prosecan, tipican, odbojan...

pre 3 godine

Super.

Znaci ako se razidjem sa zenom koliko potrazujem za svakdnevno jurcanje po samoposluzi i lokalnim prodavnicama, nedeljno smrzavanje i znojenje po pijaci i dvonedeljno malteretiranje i tegljenje po hipermarketima?

To je sto se tice funkcije - spoljni momak.

E sad posebno obracunati pranje kupatila i usisavanje - jednom do dva puta nedeljno, nekad i cesce.

One redje poslove tipa popravke instalacija, kucnih uredjaja, automobila i sl. kao i prenos izuzetno teskih tereta cu posebno da obracunavam po konkretnom poslu.

Rusenje zidova macolom i krecenje kad smo renovirali stan po trzisnoj ceni.

Od zene ocekujem da takodje obracuna na isti nacin i po istim cenama svoj doprinos.

Samo posteno.

Dragan

pre 3 godine

Inače ne verujem u teorije zavere ali kad pročitam ovako nešto zaista počnem da verujem da neko namerno radi na tome da posvađa muškarce i žene. Zar zaista ima žena koje veruju da je ovako nešto fer i pravedno? Hoće li bivši supružnici jedan drugom naplaćivati sve što su ikad radili jedan za drugog ili samo rad u kuhinji zavređuje tako nešto?

Srki

pre 3 godine

@Nina "Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno."

Pomoć u kući, preko agencije, košta 400-500 dinara sat. Realno je potrebno 30-40 sati mesečno za sva pranja i čišćenja u kući. Gotova hrana je na svakom koraku, po sasvim prihvatljivim cenama. Sve zajedno, čovek za max 50.000 mesečno može da ne pipne metlu i usisivač, i da ne uđe u kuhinju. Da li zaista mislite da je za nečije bogaćenje presudan rad žene u kući?

Dragan

pre 3 godine

Dok god brojite, naplaćujete, procenjujete, i to svaki dan i svaku sitnicu, nije ni čudo što ste sami i/ili nezadovoljni i nesrećni.
(Vagica, 16. april 2021 18:36)

Hajde da budemo malo precizniji. Ko je taj ko najčešće prebraja i traži da mu se nešto da prilikom razvoda? Žena, muškarac ili oboje podjednako? Ova priča predstavlja samo ekstreman primer, ali svi dobro znamo ko inače naplaćuje razvod. Samo, izgleda da nikad nije dosta.

bole

pre 3 godine

Šta će ovaj text u kategoriji "ljubav i strast"? Di je ovde ljubav? A tek strast...? Jedino ako se misli na ljubav i strast prema novcu dotične, onda možda i ima nekog smisla...

Nina

pre 3 godine

Dobar zakon, treba ga uvesti svuda.
Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno.
Da to nije imao morao bi nekome to da plaća i nebi se toliko obogatio.
Prema tome razvodom treba i to da nadoknadi.
Ona verovatno da se nije udala, učila bi, usavrsavala se i imala svoju platu.
Ovako joj od rmbacenja po kući nije ništa drugo ostalo od zivota i normalno da to treba da joj se vrati.
Muškarci što se bune, treba zabiti u kuću sa decom i po ceo dan da rade oko dece i kuće a žena neka razvija svoj biznis i nek napreduje u poslu i kući nek dolazi na sve sredjeno.
Pitam se od ovih sto se bune koji bi pristao.

Aule

pre 3 godine

@Srki
Istraživanja kažu da je za nečije bogaćenje i za dobro odgojenu decu najvažnija supruga i majka - njeno obrazovanje, genetika i vaspitanje. Najvažnije je visoko obrazovanje. Oni koji imaju žene koje drže celu kuću i porodicu na sebi, najpre se i obogate. Lako je sa podrškom i logistikom. Sam niko ništa nije uradio, nempjte lagati sami sebe.
Moj prijatelj sve što ima, a ima mnogo, treba da zahvali svojoj majci, a kasnije ženi. Na njima je bilo sve, njegov je bio samo posao (deo u kom se radi, organizacija je opet bila na njima dvema). Znaš koliko to zahteva vremena, energije i odricanja? Ne znaš?
(Mile, 17. april 2021 17:13)

Nikola Tesla?
Silni svestenici Katolicke crkve koji su itekako doprineli napretku i nauci?

Ovo je tipican simpovski pamflet, besomucno se preuvelicavaju uloge zena, ali besomucno.

A to "njegov je bio samo posao" je toliko smesno da nije vredno komentarisanja.

Najnormalnije je ceo zivot osecati duboko postovanje prema zenama i to postovanje sprovoditi i mimo 8.marta, ali ovo sto danas pokusava da se proturi je jednostavno feministicko prekrajanje istorije, kada je zena uspesna u poslu koji radi, onda se na to gleda kao na samo olicenje vrline i potvrda niceg drugog nego samo njenih kvaliteta, a kada je muskarac uspesan, potezemo opskurna istrazivanja koja dokazuju da je zapravo on uspesan zbog mame i zene.

Uzgred, navedite mi jednu jedinu kulturu u istoriji ljudskih drustava u kojem su zene bile te koje su ga vukle napred?
Posto ih, naravno, nema, objasnite mi, molim Vas, kako naprosto prirodnom selekcijom nisu nigde isplivale?

I manite me unapred glupave price o patrijarhatu.

Dragan

pre 3 godine

Vi što ostavljate komentare da muškarci uspevaju u životu zahvaljujući tome što im vi kuvate, čistite i slično pa stvarno ste za crtani film. Ja od studentskih dana živim sam i sve u kući radim sam, čak ni devojke koje su bile sa mnom nisam hteo da angažujem oko toga. Završio sam fakultet, radio i uvek radim više poslova, nakon razvoda potpuno sam brinem o detetu u periodu kad je kod mene, nekad mu spremim jelo sam, kad negde otputujemo jedemo u restoranu ili hotelu, nekad negde izađemo pa jedemo, svejedno. Vi sebe samo tešite tim pričama pošto znate da ništa ne postižete u životu zbog malih ambicija i sposobnosti. Međutim, teže je suočiti se sa tom realnošću nego svaliti krivicu na "robovanje" pod muškarcima. Bežite od lične odgovornosti i samo biste da naplatite nešto što nema ekonomsku vrednost pošto uglavnom niste u stanju da stvorite nešto što ima realnu ekonomsku vrednost. Tako i ova vaša drugarica iz teksta naplati svom bivšem mužu to što je po ceo dan sedela u kući, gledala TV novele, tračarila sa komšinicama i nešto malo morala da pospremi po kuhinji. Vi mislite da su vam muškarci krivi za nekakvu diskriminaciju? Prekinite više da se ponašate kao deca pa vas niko neće posmatrati manje vrednim. Kad se razvodite uradite to kao odrasla osoba. Pokupite svoje stvari, podelite ono u šta ste zajedno ulagale sa mužem, ljudski se pozdravite i idite. Prekinite više da izmišljate nove načine da naplatite muškarcu sa kojim ste raskinule. Pozdrav svima, odjavljujem se!

Јабучило

pre 3 godine

Znaci muz je poslodavac u braku. Mozda ce da mu naplate i seksualne usluge koje mu je pruzala.
(magistar colovic, 16. april 2021 11:57)

Неће. То по новом спада у напаствовање.

Slovenac

pre 3 godine

@ Mile: znaci jedno leto si radio i ozidao kucu, a posle je ona tebi kuvala 30 godina i spremala svaki dan. A ti bi, da ona plati, ipak, a? Znaci, kako ste podeljeni u SERB; neverovatno. Ovde se zene cene, uvek jim pomazemo u svakom polsu. A ne kad se vratis s posla, na kauc i novine u ruke.

Rooze

pre 3 godine

Sto je simpaticno videti mamine sinove kako drame kad zene pocnu da se ponasaju bas kao oni tj. kad zahtevaju nagradu i paznju za svako ucinjeno delo kao da su u pitanju posebni bodovi, a ne prosto "zivis ovde, oribaj klonju mrcino" dela :)
Inace mislim da je ovoj zeni mala cifra dodeljena. Ko zna koji se to teror prezivljavao kad je doslo dovde.
(Tafak, 17. april 2021 05:11)

Koliko si kevi/zeni do sada dao para za ono sto je radila za tebe?
Mislim, daj primer da te drugi slede kad si vec tako prepun razumevanja, beli viteze.

P.S.
I dalje se ne svidjas zenama, mali simp-u, a ti se ubi od truda i povladjivanja.

Aule

pre 3 godine

Sto je simpaticno videti mamine sinove kako drame kad zene pocnu da se ponasaju bas kao oni tj. kad zahtevaju nagradu i paznju za svako ucinjeno delo kao da su u pitanju posebni bodovi, a ne prosto "zivis ovde, oribaj klonju mrcino" dela :)
Inace mislim da je ovoj zeni mala cifra dodeljena. Ko zna koji se to teror prezivljavao kad je doslo dovde.
(Tafak, 17. april 2021 05:11)

Ovde je zena ta koja trazi posebne bodove, ne muskarac, navedi mi jednog jedinog muskarca koji bi ovo trazio za obavljanje kucnih poslova?
Ali tvoje vučenje zenske suknje ocigledno zamucuje zdrav razum, ti si samo jos jedan papucar koji bezuslovno podrzava svaku glupost koje zene danas izmisljaju, nisi u stanju da kriticki razmisljas kada su one u pitanju jer si odavno vec dobro dresiran.

taki p

pre 3 godine

Ovaj kako ga ja zovem Postapokalipticni kapitalizam uzima sve vise maha,forsira individualnost,sebicnost,samozivost,vise ni porodica nije svetinja.Ako ovo postane sudska praksa,brak vise postojati nece,kao u onim SF filmovima,deca ce rasti u kolektivnom smestaju bez roditelja,savrsena za programiranje.Bracni parovi su pre svega partneri,sve sto su stvorili treba da bude odraz zajednickog truda i zalaganja,a ne da broje zalogaje i oprane case,ovi sto se tuze,njima su deca odrasla,sta ce biti sa onima cija su mala,kako ce se to odraziti na njihovu buducnost mogu da zamislim.

....

pre 3 godine

Kako je meni ustvari lepo sto sam single...svaki dan procitas neko s*anje sto se tice tkzv veza i brakova i samo pomislis neka lepo je meni samom....

Aule

pre 3 godine

@Yojimbo

I ti si inzenjer?
Procitaj ponovo sta je covek napisao, komentar je poceo sa "Kako bi bilo da DODATNO naplatimo...", shvatas?

Zene uzimaju zdravo za gotovo sve sto im danas daje mogucnost da lagodnije zive, u ogromnoj vecini slucajeva zahvaljujuci pronalascima muskaraca, a postavljaju se arogantno i nezahvalno, i svaki bogovetni doprinos koje daju bi da naplate, sto i ima smisla u profesionalnoj sferi, ali niposto unutar domacinstva u kojem zive i prema sopstvenim ukucanima.

I zaista velika vecina njih ima taj stav da im ceo svet stalno nesto duguje, stalno ocekuju podrsku i povladjivanje za sve cega se dotaknu, ne znam za vas, ali mene bi bilo sramota da sa preko 15 godina stalno.ocekujem da mi ceo svet govori kako sam specijalan i najbolji u svemu sto radim samo zato sto sam zensko, to niti je tacno, niti je korisno, a rezultat vidimo - generaciju samozivih, neiskrenih, nedoslednih princeza bez trunke empatije, zaslepljenih egoizmom, sto neko vec dva puta rece... FUJ bre!

Dragan

pre 3 godine

@Lujo i @Yojimbo,

Alo inžinjeri, je l' vas uče na mašinskom ili elektrotehničkom fakultetu kako da tumačite pročitan tekst? Ja sam upravo hteo da ukažem na apsurd naplaćivanja takvih stvari koje pretežno obavljaju pripadnici jednog pola. I nemojte da se lažemo, žene ne rade one najteže i najopasnije fizičke poslove pa im niko to DODATNO ne naplaćuje niti im traži neku posebnu zahvalnost. Preko 95% žrtava na radu čine muškarci. Da li se iko od nas nešto naročito buni zbog toga i traži da nam žene to nadoknade? A one hoće svoj rad u kuhinji da naplate. Da ne pričamo o tome da sve manji broj njih uopšte bilo šta stvarno radi u toj kuhinji. Da li žena želi da napalti svoj rad u kuhinji nakon razvoda da bi ispunila neku pravdu ili da bi se osvetila? Ja bih rekao da je ovo drugo u pitanju.

@Auh,

Šta misliš, da li bi ja trebalo od svoje bivše žene da tražim da mi plati moj rad u kuhinji i oko deteta? Više sam radio u kuhinji od nje, više oko deteta iako sam radio i radim dva posla. Ona radi samo jedan. I sad se više angažujem oko deteta od nje i provodim više vremena sa njim od nje i on se neuporedivo zdravije hrani kad je sa mnom nego sa njom. Nismo baš predugo bili u braku, al' mogla bi neka lovica da mi legne. Kol'ko ti ceniš da sam zaradio?

haahahahahah

pre 3 godine

@Nina "Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno."

Ali ja stvarno u zivotu nisam vecu glupost procitao. Ne mislim na temu musko-zenskih odnosa, nego ovako, inace.

Dragan

pre 3 godine

(Auh, 17. april 2021 13:22)

Ne znam da li si žensko ili muško, ali razmišljaš kao većina modernih žena. Iz tvojih reči se vidi koliko ceniš muškarce. Kažeš "ostali su šljakeri koji rade po komandi tih vrhunskih, obični robovi, nikakvih postignuća". Taj šljaker koji se penje na banderu da bi ti imala struju, radnik koji se zavlači u šahtu, graditelj na visokogradnji, radnik na naftnoj platformi, običan zidar, vodoinstalater, automehaničar... svi oni su za tebe neko kome ti samo ruku možeš da poljubiš. Jer od njih dobijaš nešto što sama nikad ne bi mogla da uradiš. Tražite džinovsko poštovanje za sebe, a muškarce karakterišete na ovakav način, kao obične robove bez postignuća. Jezik vam je poprilično porastao sada kad poslednjih stotinak godina živimo u izuzetno bogatom i razvijenom društvu u kojem više nema toliko nesigurnosti i neizvesnosti kao nekada. Znamo i mi i vi vrlo dobro ko je imao veći doprinos u materijalnoj izgradnji te civilizacije. Kad su stvari postale poprilično stabilne i sigurne, kad je muškarac izgradio za ženu sve što se moglo izgraditi ona je sada rešila da mu naplati za sve što je "trpela" pored njega. Zašto trpite, udajte se za nas, radite sa nama i slično? Ako smo mi zaista toliko odvratni i tlačimo vas pa okanite nas se više. Izgradite bolji svet i pokažite u praksi da možete sve same, ne morate nas da ribate, peglate i da nam kuvate.

Dragan

pre 3 godine

@Auh,
Nije čudo što sam pomislio da si ti žensko. Ti si do te mere usvojio ženski način razmišljanja da je zaista teško da čovek razazna da li si muško ili žensko. Ti si naveo čitav niz insinuacija o meni i mom odnosu sa bivšom ženom i detetom iako o tome ne znaš ništa. Nisu sve žene iste kao ni svi muškarci. Da, ima žena koje nisu nigde zaposlene ali obavljaju čitav niz drugih izuzetno važnih poslova oko kuće dece i slično. Međutim, ima i onih koje nisu takve. Moja je nažalost bila ovaj drugi slučaj. Naravno, moja je krivica što sam završio u braku sa njom ali to nije bitno za ovu temu. Sve ono što sam naveo o mom provođenju vremena sa detetom je 100% tačno. U pravu si, nisam mogao da ga rodim ali pored nje bih i to uradio da sam bio fizički u stanju. Moja žena je bila ta kojoj je sve bilo računica i najviše je novac zanimao i njen lični provod i uživanje. Zato je sada bivša.

(Darvinova nagrada, 17. april 2021 23:22)
Ti zaista zaslužuješ nagradu koja ti stoji u nadimku. Pored toga i nagradu za manipulatora godine. Ko je ovde sitničav? Ja koji pričam o tome da je besmisleno da muškarac i žena naplaćuju jedan drugom za ono što su uradili u vezi ili žena iz ovog teksta koja zaista bila "uporna u sitničavosti" i naplatila svoj rad u kuhinji bivšem mužu? Kažeš "šljakera i inžinjera je rodila žena...tako da su žene itekako uložile..." Imaju li oni očeve? Same ste ih stvorile? Same odgajile? Naučile ih da se bave tim poslovima? Sve ste nas zadužile svojim porođajem? Fuj, bre!

svet ipak ide u dobrom pravcu

pre 3 godine

Kako su poskakali kao opareni cim je zeni samo delimično vraćeno ono sto zaslužuje. 60.000 je premalo za to sta sve zene rade. Ona je zaradila samo 60.000 za 20 godina dok je on zario dvadeset puta vise za isto to vreme. Zato se kod mene u kuci smenjujemo svake nedelje, nema samo mog rmbanja. Izvoli peri, kuvaj, skidaj ves. Ja da ti budem jeftina radna snaga, ne dolazi u obzir. Nego to naviklo da eksploatiše, pa sad kuka za dobrim starim vremenima. E pa mozda su stara vremena vama bila dobra, ali meni su bila grozna

aha

pre 3 godine

Bez brige, nama ovde u Srbiji od ovoga ne preti nikakva opasnost, jer su nase zene odavno zaboravile ili odbijaju da bilo sta pipaju po kuci, sto ne znaci da ne kukaju stalno da im muzevi samo leze i ne rade nista.
Razmazene princeze koje prasinu ne umeju da obrisu, jaje da obare, ali umeju itekako da isticu kako su jake, samosvesne i slobodne...i vecite zrtve.
(Rooze, 16. april 2021 18:34)
Na ovim stranama su samo muskarci zrtve. Samo kukate nije vas sramota.

Aule

pre 3 godine

Bukvalno svaki drugi komentar je na temu sta muskarci misle da zene treba da im plate, a lik kaze "navedite mi jednog koji bi trazio novac"... Od svih argumenata koji bi mogli ici njemu u prilog, izabrao onaj ocigledni koji mu nikako ne ide u prilog...
(Darvinova nagrda, 17. april 2021 14:51)

...osim sto svi ti muskarci to navode kao primer besmislenosti, i ne bi to nikada uradili, a ova zena iz teksta to jeste uradila, i nije usamljena u tome.

Ledu

pre 3 godine

Cekajte, nije mi jasno, ako muskarac zaradjuje, a ona je domacica, znaci da je on donosio novac za hranu, sredstva za higijenu, placao racune itd. Ako je ona placala i radila kucne poslove mozda ima osnova, ali ovako nema nikakve logike...

Trofazna struja

pre 3 godine

@(Samo kazem, 20. april 2021 09:50)

Nikoga ne loži da mrzi svet oko sebe već mu pomažemo da se bolje izbori sa nepravdom koja mu je nametnuta. Ako dete provodi veći deo vremena sa njim i on snosi svakodnevne troškove u vezi sa tim onda nema opravdanja za isplatu alimentacije majci.To što je sud dete dodelio majci je izraz automatizma i institucionalizovana nepravde a ne idealno stanje. Sama činjenica je nešto zakonito ne znači da je i pravedno. Setite se Nirnberških zakona i čitajte H. Kelzena. U vezi sa tim, mi kao gradjani bi trebalo da vršimo pritisak za modernizaciju propisa u smislu zajedničkog starateljstva kao pravila a alimentacije kao izuzetka,kao i u smislu maksimiziranje iznosa alimentacije u skladu sa min. zaradom.

Inače, čovek nije ni besan ni ogorčen nego jednostavno uviđa da mu se čini nepravda i pokušava da nađe izlaz. To što je kod vas ljudskost i empatija rezervisana za žene je Vaš problem i moralni defekt. Da je situacija obrnuta ja bih bio na strani žene ali ovde ne mogu da imam imalo razumevanja za osobu koja uzme pola dečije štednje.Takav moralni pad sebi ne bih dozvolio ni da sam doprinosio toj štednji a kamoli ovako.

Inače, kao i kod svakog drugog komentatora pretpostavka je da govori istinu. Drugačije je diskusija besmislena.

Vagica

pre 3 godine

Dok god brojite, naplaćujete, procenjujete, i to svaki dan i svaku sitnicu, nije ni čudo što ste sami i/ili nezadovoljni i nesrećni.

Dragan

pre 3 godine

(Tktk tk tk, 19. april 2021 00:51)
Pošto si rešio da budeš običan ženski otirač i imaš kompleks niže vrednosti pred ženama neću gubiti vreme na to da ti menjam mišljenje. Očigledno uživaš u tome.

(Darvinova teorija, 19. april 2021 09:06)
Ako već nisi u stanju da razumeš ono što pokušavam da kažem o izgradnji sveta u kojem živimo i disproporcionalno neuporedivo većoj ulozi muškarca u tom poduhvatu tokom cele ljudske istorije onda se makar spusti na svakodnevni nivo i zapitaj se da li bi muškarac prilikom razvoda trebalo da naplati za sve što je radio oko kuće, oko kola, prilikom odlaska u kupovinu, svaki put kad je otišao da baci đubre...? Da li bi trebao da traži da mu žena vrati novac za sve poklone i čašćavanja, a znamo da mi mnogo više dajemo od vas u proseku za takve stvari? Gde je granica i šta se sve može naplatiti na takav način nakon razvoda? Zašto se računa samo vaš rad u kuhinji? Šta ako muškarac radi u kuhinji isto ili više nego žena čak i ako je zaposlen (moj slučaj)? Vi žene nikako da shvatite šta znači ravnopravnost iako vičete na sve strane kako se za nju zalažete. Ravnopravnost znači da moraš da prihvatiš da za tebe važi parola, snađi se sama, isto kao što od kad je sveta i veka važi za nas muškarce. Razvela si se? Nemaš sad para? Tvoj problem. Dete je moj problem i ja ću ga sam finansirati. Odrasla si osoba, snalazi se kako god znaš. Ja nikad ni dinar ne bih uzeo od bivše pa makar to dosudio vrhovni sud. Istinski samostalnoj osobi je to ispod časti.

Trofazna struja

pre 3 godine

E, moj Dragane. Tvoja suza na ovom portalu nema roditelja. Bar ne ženskog. A da vidiš koliko bi žalile i suza prolile da je obrnuto. Ovako sam si kriv za sve i još ti cinično, bezobrazno poručuju da pazis na zdravlje.

Nego šta ti je činiti? Prvo shvati da si sam birao ženu i da tu počinje i završava tvoja krivica za zao udes koji te je snašao. Zatim vidi kako možeš maksimalno da umanjis formalnu vidljivost svojih prihoda
Ako si u firmi vidi da li mogu da ti plaćaju minimalac na belo a ostalo na crno. Ako si preduzetnik prebaci fakturisanje na Pay Pal ili na druge.

Dete, koliko je moguće zbog uzrasta, drži uz sebe i vaspitavaj da na majku ne može da računa. Biće mu lakše kasnije kad shvati sa kakvom ženom ima posla.

Nije lako ali glavu gore. Imaš dete a i tu ženu ne moraš da gledaš svaki dan.

Srećno i drži se.Ti si jednu kuću sazidao sazidaces i drugu. Ona nikad ništa nije uradila pa neće ni sada. Jace je naše dobro od njihovog zla i pakosti.

Aule

pre 3 godine

Ko o čemu Dragan i dalje o posebnom porezu za zene jer se ne penju na bandere!!! Pa i sljakera i inzenjera je rodila zena, kad si bas toliko uporan u sitnicavosti, tako da su zene itekako ulozile i u banderu i džadu
(Darvinova nagrada, 17. april 2021 23:22)

...i neki ih otac napravio, jer bez toga one ne bi ni mogle da ih rode, da idemo jos malo u sitnicavost, tako da su i muskarci i na taj nacin ulagali u banderu i dzadu.

Da se vratimo na tekst, zena je ta koja je trazila poseban porez na kuvanje i spremanje, ne muskarac, prema tome ne izvrcite, to sto neko dovodi situaciju hipoteticki do apsurda nije nista naspram toga kada neko dobije konkretno sudsko resenje o apsurdu.
To je opasan presedan, koji ce dovesti samo do daljeg udaljavanja muskaraca i zena, ko to ne vidi je ili slep kod ociju, ili zlonameran.

Moje iskustvo

pre 3 godine

Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno.
Da to nije imao morao bi nekome to da plaća i nebi se toliko obogatio.
Prema tome razvodom treba i to da nadoknadi.
Ona verovatno da se nije udala, učila bi, usavrsavala se i imala svoju platu.
Ovako joj od rmbacenja po kući nije ništa drugo ostalo od zivota i normalno da to treba da joj se vrati.
Muškarci što se bune, treba zabiti u kuću sa decom i po ceo dan da rade oko dece i kuće a žena neka razvija svoj biznis i nek napreduje u poslu i kući nek dolazi na sve sredjeno.
Pitam se od ovih sto se bune koji bi pristao.
(Nina, 16. april 2021 18:31)

Nemam nista protiv da preuzmem sve kucne poslove ako je zena pre braka ulagala u sebe i moze vise od mene da zaradi, a sve radi dobrobiti dece i.porodice. Medjutim, zene, koje sam ja sretao, su formalno bile visoko obraxovane, ali pojma nisu imale kako da stvore kintu , za skolu, za.engleski,putovanka, za stednju, za planitanje buducnosti itd..dakle, ja bih bio presrecan da me snadje neka sposobna, a ja lepo budem domacica

Tafak

pre 3 godine

Sto je simpaticno videti mamine sinove kako drame kad zene pocnu da se ponasaju bas kao oni tj. kad zahtevaju nagradu i paznju za svako ucinjeno delo kao da su u pitanju posebni bodovi, a ne prosto "zivis ovde, oribaj klonju mrcino" dela :)
Inace mislim da je ovoj zeni mala cifra dodeljena. Ko zna koji se to teror prezivljavao kad je doslo dovde.

Dragan

pre 3 godine

(@Darvinova teorija)

Ti si zaista školski primer klasičnog ženskog manipulatora koji izvrće svaku reč naglavačke, a po potrebi i izmišlja one koje nisu izrečene. Praviš se da sam ja rekao da TREBA ženama da naplaćujemo dodatni porez zbog korišćenja usluga i infrastrukture u čijoj izgradnji i održavanju ne učestvuju, a ja sam već nekoliko puta napomenuo da sam to samo sarkastično iskoristio kao primer da dokažem koliko su takva potraživanja, kao i za rad u kuhinji, totalno besmislena. Objašnjavaš mi kako se takvi radovi finansiraju i da se žene školuju za inžinjere? Da li si ti pri sebi? Ja sam pričao o FIZIČKOM radu u kojem vi NE UČESTVUJETE. Da li bi ja trebalo da spomenem muškarce koji se školuju za kuvare i da na osnovu toga tvrdim kako muškarci podjednako rade u kuhinji kao žene? "Najbolji si, najlepsi si, najbolje kuvas i ekspert si u poslu..." i sve ostalo što si napisala u tom komentaru je klasičan primer podmetanja i izvrtanja. Omiljena metoda svih žena koje nemaju nijedan argument pa onda pokušavaju da prikažu sagovornika kao lošeg i nekog ko im je povredio osećanja. Bukvalno ništa od toga nisam rekao. Samo sam rekao da je za muškarca sasvim moguće da bude potpuno samostalan i dovoljno uspešan bez žene koje ide za njim, čisti i kuva. Ne znate šta hoćete. Kukate što morate da se bavite u kuhinji i oko dece, a kad vam muškarac kaže da može lako bez vaše pomoći u kuhinji i sa decom vi se uvredite. Očigledno biste htele da zavisimo i da nam to naplatite.

Dragan

pre 3 godine

(Cudna situacija, 18. april 2021 17:55)

Nigde nisam napisao da mi je uzela kuću nego da je dobro naplatila. Naplatila je i naplaćuje preko naknade za izdržavanje deteta. Dete se formalno vodi na njenu adresu ali sa mnom provodi oko 70% vremena pošto mnogo više voli da bude kod mene, a ona uopšte nema želju da mnogo vremena provodi sa njim već ga samo koristi kao sredstvo za iznudu novca, što inače radi veliki broj razvedenih žena. Pošto se naknada za dečije izdržavanje izračunava na osnovu primanja muža on je u mom slučaju poprilično solidna. Ta naknadna je daleko veća od onog što je njoj potrebno za izdržavanje deteta u tom kraćem periodu koji on provodi kod nje. Ja naravno rade volje pristajem da dete bude mnogo više kod mene iako tako ne piše u presudi. Međutim, ukoliko bih se pobunio i tužio je ona bi prestala da šalje dete kod mene i na sudu bi onda tražila još para. S obzirom na to kako sud postupa prema očevima u takvim slučajevima to bi lagano dobila. Isto tako, mom detetu bi time bila naneta velika šteta jer bi mu se drastično skratilo vreme koje provodi sa mnom. Pored toga, neposredno nakon razvoda je bez ikakve sudske odluke uzela polovinu detetove ušteđevine koju smo "zajednički" (u realnosti, ona nije dala ni dinar za to) skupljali i ostavljali na stranu. Međutim, kao i mnoge gospođice/gospođe u ovom odeljku sa komentarima i ona je smatrala da joj to što je rodila daje pravo na polovinu nečega u čijem sticanju nije učestvovala.

Dragan

pre 3 godine

(Jelica, 19. april 2021 14:18)

Prvo, alimentacija je zastarelo rešenje iz vremena kada žena nije zarađivala i imala sopstvena primanja. U današnje vreme ona može imati smisla samo ukoliko jedan roditelj ne želi uopšte da se posveti čuvanju deteta. U tom slučaju bi trebalo to finansijski da nadoknadi. Ukoliko su oba roditelja voljna da učestvuju onda je alimentacija nepotrebna i dete treba da provodi podjednako vreme kod oba roditelja. Moje dete provodi preko 20 dana mesečno kod mene i ja mu sve sam kupujem, vodim ga svuda, ali i dalje plaćam alimentaciju. Bog će znati zašto. Dalje, moja žena nije stekla apsolutno ništa u braku. Ona je zaposlena, ima vrlo dobra primanja ali ima sklonost da sve potroši isključivo na sebe i možda nešto malo na dete. Jedan jedini dinar u svom životu uštedela nije. Naravno, kao i 90% žena, vodila se parolom, moje pare su samo moje, a muževljeve pare su zajedničke. Nigde nisam napisao da mi je uzela kuću. Nažalost, bila si suviše zauzeta lovljenjem mojih slovnih grešaka pa to nisi dobro razumela. Mada, da je mogla uradila bi i to iako je od roditelja nasledila jako veliku kuću. Ti ili bilo koja druga žena možeš biti inžinjer i inženjer, sve dok budeš tražila pare nakon razvoda bićeš obično dete i ništa više. Ako se razvedeš a imaš dete podeli ravnopravno obaveze oko deteta sa mužem. Podeli zajedničku imovinu ako je ima, pokupi svoje stvari i idi. Tad ćeš biti odrasla osoba.

Dragan

pre 3 godine

(Smesno, 18. april 2021 08:59)

Ne mislim da mi je bilo ko kriv za bilo šta u životu. Sve greške koje sam napravio su isključivo moja odgovornost i krivica i ja, za razliku od 90% žena koje poznajem, nemam nikakvih problema sa prihvatanjem lične odgovornosti. Međutim, tvoj komentar pokazuje ono što pokazuju i mnogi drugi komentari žena ispod ovakvih i sličnih vesti, a to je da ste vi spremne da sa neverovatnom lakoćom optužite muškarca za nešto i pripišete mu krivicu iako nemate nikakav dokaz za to. To radite da biste se oslobodile bilo kakve odgovornosti sa vaše strane. Ti odmah znaš, iako me nikad upoznala nisi, da sam ja birao "onom stvari"? Ne, draga moja. Bio sam neiskusan i naivan. Nisam imao mnogo devojaka, mladost sam uglavnom proveo učeći, radeći i baveći se sportom i želeo sam porodicu. Zbog svoje naivnosti, neiskustva i zaljubljenosti nisam prepoznao na vreme da imam posla sa ženskim kameleonom i to sam platio. Nisam ljut ni na koga zbog toga, čak ni na nju. Ja sam bio za miran i sporazuman razlaz. Međutim, ona je bila za to da to lepo naplati. Naravno, uz pomoć suda je u tome i uspela, iako provodi manje vremena sa detetom od mene a nismo imali ni zajedničku imovinu koju bismo delili već je ona živela u mojoj kući u koju ni jedan jedini dinar unela nije. Ako ste vi žene tako sposobne, samostalne i možete sve bez nas, a mi smo vam samo nepotreban teret i tlačimo vas, zbog čega prilikom svakog razvoda pružate ruku prema nama kao prosjaci?

Darvinova nagrada

pre 3 godine

Ko o čemu Dragan i dalje o posebnom porezu za zene jer se ne penju na bandere!!! Pa i sljakera i inzenjera je rodila zena, kad si bas toliko uporan u sitnicavosti, tako da su zene itekako ulozile i u banderu i džadu

nemi posmatrac

pre 3 godine

Dragan i Trofazna struja - sve ko u Njegosa. Retoricko vokabularne sposobnosti na nivou, dugi tekstovi, prosto-prosirene recenice, elokventno.....ALI SUROVO ISKRENO, i onda pljuste minusi.

Zene - prvavopisa bez, recnik - zadruga, ideali - instagram, kratki tekstovi gde nije jasno sta pisac hoce da kaze (cast izuzecima), navrat-nanos, s'brda s'dola, ironicni podsmesi bazirani ni na cemu, samopouzdanje koje se crpi iz manjka intelekta/empatije/obrazovanja.

Zensko treba da se iskljucivo placa. Cist racun duga ljubav.

Lepo je rekao mag musko zenskih odnosa :
"Ukoliko imas zenu koja ti sredjuje, zenu koja ti kuva, i zenu ili zene sa kojima imas seks, zelja za brakom je samo opsesivno kompulsivna zelja da nekome u jednom trenutku das pola svoje imovine"

anima

pre 3 godine

(Laprdalo, 16. april 2021 16:35)


Izvrtanjem reci neces nista postici. :)
Ne volis nekoga sigurno ako imas potrebu sve da mu brojis - nevezano za pol. To sto si ti besan i ogorcen na zene konkretno, pa...niko ti ne brani da budes sam kad ti ne odgovara. :)

Auh

pre 3 godine

@Dragan
Tonšto si zaradio odbiješ lepo od njene zarade za trošenje tela oko nastanka deteta (ti ne možeš da rodiš, tako da je njena roba ipak skuplja), a to merenje i procenjivanje da ti više radiš oko deteta, pa još i dva posla, mislim da nije baš ok procena. Moja nema posao na koji ide, ali ima milion druhih obaveza koje se ne plaćaju parama, ali se cene i plaćaju ljubavlju. Zato i imaš bivšu ženu a ne sadašnju, sve ti je računica.

Drveni advokat

pre 3 godine

(...) Meni one nisu kao prosjaci, nego kao osobe koje su UVEK više ulagale u veze, brak i porodicu, samim time što su žene. (Tktk tk tk, 19. april 2021 00:51)

Ako si ti musko ja sam Skeletor iz Mastersa (ko se seca). O dusevenom zdravlju, elementarnoj logici, zivotnom iskustvu i sl. da ne pocinjemo...

Čika Žika

pre 3 godine

60,000 na 360 meseci je 166 eura mesecno ili preko 5 eura dnevno. ona je trazila 240,000 ili preko 20 eura dnevno

pa zvuci mi fer dil

Upravo prosečan i odbojan

pre 3 godine

(Jedan prosecan, tipican, odbojan..., 16. april 2021 13:15

Kako si to sve pedantno pobrojao - filigranski tacno i precizno. Svaka cast. Da si zensko, optuzili bi te da si materijalista, sitnicav i sitna dusa, a ovako ces, na svu srecu, dobiti tapsanje po ramenu i "bravo legendice"...

Mile

pre 3 godine

@Srki
Istraživanja kažu da je za nečije bogaćenje i za dobro odgojenu decu najvažnija supruga i majka - njeno obrazovanje, genetika i vaspitanje. Najvažnije je visoko obrazovanje. Oni koji imaju žene koje drže celu kuću i porodicu na sebi, najpre se i obogate. Lako je sa podrškom i logistikom. Sam niko ništa nije uradio, nempjte lagati sami sebe.
Moj prijatelj sve što ima, a ima mnogo, treba da zahvali svojoj majci, a kasnije ženi. Na njima je bilo sve, njegov je bio samo posao (deo u kom se radi, organizacija je opet bila na njima dvema). Znaš koliko to zahteva vremena, energije i odricanja? Ne znaš?

Auh

pre 3 godine

(Dragan, 17. april 2021 00:29)
Tebe neka ciko bas ispalila.
Pri tom smesno je sto neki prosecni ili ispodprosecni muskarci sebi pripisuju uspehe i zasluge vrhunskih muskaraca koji su nesto znacili za civilizaciju. Takvih je jako malo, otali su sljakeri koji rade po komandi tih vrhunskih, obicni robovi, nikakvih postignuca.

Samo kazem

pre 3 godine

@Dragane, nije fuj kad ti izvrnes pricu i ponavljas kao papagaj da zene treba dodatno da plate jer se "muskarci penju na banderu" iako se elektricar placa od para svih gradjana (i gradjanki), ali jeste fuj kad ti neko kaze da je tog muskarca rodila zena, i to je sve sto treba da znamo o postovanju koje gajite za majke, sestre, cerke i zene.

Darvinova nagrada

pre 3 godine

@Dragan - U redu je, Dragane sve si u pravu. Najbolji si, najlepsi si, najbolje kuvas i ekspert si u poslu (i nadasve skroman). Samo su muskarci obrazovani i inovatori, sve zene su nepismene domacice a uz to i lenje i treba da placaju dodatne poreze muskarcima jer su oni sve smislili i izmislili. Sve su nesposobne i glupe, ali su eto samo sposobne da nekako zavrnu, iscede i opljackaju tog velikog inovatora i to intelektualno superiorno bice zvano muskarac . Sve ok, sve si u pravu.
Salu na stranu, sreca da tebe niko nista ne pita o tome sta jeste i sta nije i kako treba urediti neko drustvo.

Dragan

pre 3 godine

(Darvinova teorija, 20. april 2021 09:39)

U tekstu ovog članka se bukvalno nigde ne navodi da je žena koja je naplatila rad u kuhinji bila nezaposlena. Možda je i bila, ali to se nigde ne navodi. Ukoliko bi ti uradila ovo što si napisala onda spadaš u 1% žena, ali iskreno rečeno sumnjam u to. Međutim, smešno je što vi sve ovde pišete o sebi kao da ste neke domaćice iz 19. veka kojima je nedostupno školovanje, usavršavanje, zapošljavanje i preduzetništvo. U današnje vreme ni jedna žena više ne mora da bude SAMO domaćica, a u većini porodica u kojima su supružnici mlađi od 45 godina poslovi u domaćinstvu se sve više dele. Naravno, nijedna od vas to nikad neće priznati. Verovatno žena i dalje u proseku ima nešto veći udeo u poslovima oko domaćinstva i dece ali zato obično muškarac nešto više zarađuje i radi druge poslove oko kuće, a u današnje vreme očevi provode više vremena sa svojom decom nego ikad. To znam po sebi i gomili svojih drugova i poznanika, a o tome postoji i vrlo precizna statistika. Prema tome, svaka žena koja u današnje vreme odluči da bude samo domaćica je tu odluku donela ne zato što nije mogla drugačije već zato što je SAMA HTELA da bude samo domaćica. Mislim da sam u komentarima već dovoljno pisao o samostalnosti, ravnopravnosti i posledicama koje idu uz samostalno donošenje odluka. Svaka osoba koja samostalno donosi odluke mora samostalno da snosi sve posledice koje proističu iz tih odluka. Deca su ta koja moraju da budu zaštićena. Ne žena, ne muškarac.

Dragan

pre 3 godine

(Samo kazem, 20. april 2021 09:50)

U meni nema gneva prema mojoj bivšoj ženi. Kao što sam više puta napomenuo, sam sam kriv što sam je izabrao i ne mogu da se ljutim na nju. Štaviše, pošto je ona ipak rodila moje dete uvek ću osećati tugu i setu kad kod pomislim na nju, bez obzira na to što ona prema meni nema nikakvog sažaljenja. Mom detetu o majci uvek pričam u superlativima i stajem na njenu stranu kad saznam da ga je zbog nečega vikala. To naravno radim zbog njega a ne zbog nje. Sa mojim detetom provodim vreme na najkvalitetniji mogući način, idemo u igraonice, na igralište, u prirodu, putujemo, posećujemo dečija pozorišta, muzeje, idemo na žurke sa njegovim drugarima i drugaricama... Zar je zaista neko toliko lud da misli da će neko ko može da priušti dosta toga imati nameru da sa svojim detetom sedi u kući i po ceo dan mu drobi kako mu je majka loša? Pre će biti da žene u komentarima iznose takvu pretpostavku zato što polaze o sebe jer znaju kako se ponašaju i kako ocrnjuju očeve svojoj deci nakon razvoda. I moja je to pokušala da uradi sa mojim sinom međutim on joj je uputio takav odgovor u svojoj sedmoj godini od kojeg će joj se lediti krv u žilama dok je živa. Dete joj je to samo odgovorilo, nisam ga ja podbadao. Da li bi meni smetalo da joj i pored svega dajem alimentaciju kad bih znao da taj novac zaista odlazi na ono što je potrebno mom detetu? Naravno da ne. Međutim, on uglavnom ide na manikir i pedikir moje žene i njene krpice, a sud se pravi da nije tako.

za svakog po nesto

pre 3 godine

magistar
to nece jer je obostrani rad. on pruza njoj ona njemu. Ali to sto je radila po kuci 30 g to svakako ima svoju cenu.

Lujo

pre 3 godine

@Dragane, evo ja sam muskarac i ne verujem sta citam!!! Puteve, kanalizacije i infrastrukturu placaju svi koji placaju poreze bez obzira na pol, kako si ti tu zaslugu pripisao sebi ja ne znam, ali brate, smiri se i razmisli pre nego sto naposes neku glupost!

Yojimbo

pre 3 godine

"Da im lepo dodatno naplatimo upotrebu struje, vode, kanalizacije, hodanje putevima, život u kućama i stanovima, korišćenje infrastrukture, korišćenje benzina, svih rudnih bogatstava..."

Pa ti si sou!! Pravi mali bog, sve si ti napravio. Nisu ni svi muskarci inzenjeri, znas, to bi znacilo da neki nezaposleni muskarac treba nama inzenjerima da plati koriscenje struje i puteva???

Nina

pre 3 godine

Meni je zao udatih žena kad vidim kako žive. Žene su vekovima degradirane u brakovima i sad se većini ne udaje, jer ne želi da ih neko iskorišćava, što ima logike.
Međutim sa druge strane, al u manjini, vidim i žene koje su udajom, promenile svoj život nabolje.Postoje i dobri muškarci, oni koji mogu sve da razumeju i kojima ne treba zena iz koristi nego iz ljubavi.
Nije ni bitno dali žena ima imucnog ili siromaha već koliko se trudi oko nje, koliko je razume, hoće da sasluša i da deli poslove sa njom tako da i ona može da ima svoj život van kuće.

Јабучило

pre 3 godine

@Nina "Najlakše se bogatiti i posvetiti poslu kad te kući čeka, oprano, skuvano i sredjeno."

Ali ja stvarno u zivotu nisam vecu glupost procitao. Ne mislim na temu musko-zenskih odnosa, nego ovako, inace.
(haahahahahah, 17. april 2021 16:09)

Нина је у праву. Тада не размишљаш о свакодневним тривијалностима и посвећујеш се другим стварима. А богатство деле обоје. Сада долазимо и до апсурда судске пресуде - имовина стечена у браку је заједничка и не гледа се ко је колико шта радио и доприносио јер се подразумева да обе стране раде у најбољем интересу заједнице. Зато је овакво одвајање доприноса лоше - шта ако је мушкарац зарађивао више, да ли ће онда после развода стећи већи део имовине? Или ако је стан његов, па јој судски обрачуна станарину? Овакве пресуде ће заиста довести до идиотизама да свака жена пише кад је правила шненокле, а мушко када је мењао гуму. А обоје када су ишли у куповину или бацали ђубре.

Žnji

pre 3 godine

@moje iskustvo To kad ti budeš mogao da rodiš decu, da ih dojiš, i tako to. I kada svet bude blagonaklon prema ženama, a grub prema muškarcima. Onda ćeš moći da "uživaš" da budeš domaćica sa radnim vremenom 24 h na dan, bez da si plaćen. Najjače je kada neko ko ima sve privilegije i obavezu samo da zaradi krene da kuka i misli da je ženama lakše i da su muškarci sposobniji i više se trude, znaju i umeju. Pitaš ih ko je njih odgajao, dobiješ odgovor majka ili baba, nijedan oca nije video. E, pa taj najteži posao je na ženi. I cela kuća. I šira familija.
Ako si našao neku kilavu, to nije do ženskog roda, nego do tebe i nje, i ne mešaj ostale u vaše lične probleme.

Tktk tk tk

pre 3 godine

@ ..zbog čega prilikom svakog razvoda pružate ruku prema nama kao prosjaci?
(Dragan, 18. april 2021 13:26)

Auuu. Volim ovakve likove, nikada ne računa ono što drugi potroši i uloži u njega, samo gleda svoj dinar. Kako ti je uzela tvoju kuću? Posle braka se deli zajednička imovina, a zajednička je ono što ste zajedno stekli u braku, nema veze ko je radio a ko bio trudan i rodio. Ne može ona uzeti tebi tvoje. Ja sam prepisao jedan svoj stan na dete tokom podele, da imaju on i bivša svoj mir. Ona mi ga je rodila i do kraja života joj hvala. To što smo nas dvoje imali problema je samo naša stvar.
Možda se ta tvoja više zeznula nego ti sa tim brakom i detetom, da li si ikada to pomislio. Besan si, frustriran, mrziš bivšu i sve žene. Meni one nisu kao prosjaci, nego kao osobe koje su UVEK više ulagale u veze, brak i porodicu, samim time što su žene. Naravno da i tu ima loših primeraka ali baš retko.Više znam bivših muževa koji sve prepišu na rođake da bivša i dete ne bi ništa imali, zagorčavaju im godinama živote, ne znam što se o tome ne piše kada ima previše takvih muškaraca. Na muškarca se sve vodi što je kupljeno zajedničkim parama, ovo je Srbija. Pravite sami od žena prosjake koje samo traže njihovo. Bedno.

advokad

pre 3 godine

Najvise volim zenske komentare tipa 'najlakse je zaraditi pare kada ti neko sredjuje, kuva...' hahahahahahahahahahahahahahaahah pa izadjite onda na trziste i zaradite pare. Iz takvih konstatacija proizilazi da o zaradjivanju znate apsolutno nista. Nula. Krompa.

Ah to blazeno neznanje....

Samo kazem

pre 3 godine

@Trofazna struja - da, ali zato ima ima gomilu ogorcenih koji ce ga naložiti da jos vise mrzi svet oko sebe. Poznato je da su se bas izrasli u valjane i kvalitetne ljude oni koji su odrastali uz jednog roditelja punog gneva i besa koji ga je pujdao na onog drugog, izbegavali alimentacije i slicno. (Kucu mu niko nije ni pipnuo jer je bila njegova pre braka a i to ste prigodno pripisali zeni i ponavljate tu laz da biste odrzavali gnev, a zenu niti poznajete niti znate ista o situaciji, osim ono sto kaze bivsi uvredjeni, povredjeni, besni muz).

Dragan

pre 3 godine

@kraljica

Bivša i ja imamo zajedničko vršenje roditeljskog prava. Međutim, meni je dosuđena isplata alimentacije pošto se dete formalno vodi na njenu adresu na šta sam ja pristao radi lakšeg postizanja sporazuma. Do razvoda se vodio na moju adresu kao i ona sama. Po presudi bi trebalo da provodi nešto malo više vremena kod nje, međutim dete to ne želi. Zapravo, da se on pita nikad kod majke ne bi ni otišao. Zato je situacija takva da ja plaćam nešto što ne treba. Dete provodi više od 70% vremena kod mene iako to ne piše u presudi. Bez obzira na to ne bih žalio ni dinar kad bi taj novac bivša supruga zaista trošila na moje dete. Taj novac zaista može da obezbedi dosta toga što je uz njena solidna primanja više nego dovoljno. Nažalost, ona oko 80% tog novca potroši na sebe. Dete kod nje jede najgoru moguću džank fud hranu i sa njim ne radi ništa korisno i pametno. Zbog toga dete i ne želi da ide kod nje. Što je stariji svaki njegov odlazak je sve teži i samo je pitanje vremena kada će postati potpuno nemoguć. Ako zaista veruješ da će sud zbog svega što sam naveo presuditi u moju korist i dodeliti mi potpuno starateljstvo ja moram da ti kažem da očigledno nisi upoznata sa tim kako sudovi rade u takvim slučajevima i kakva divljačka diskrimnacija nad očevima vlada u parnicama koje se vode prema porodičnom zakonu. Svi advokati i sudije sa kojima sam pričao su mi potpuno otvoreno rekli da to ne očekujem već da prosto istrpim dok dete ne poraste i samo odluči.

Naveli se sami

pre 3 godine

@Aule - evo ti u ovim komentarima bar 5 koji su do tancina pobrojali sta bi sve trebalo naplatiti zenama,ali ti biras da to ne uzimas u obzir :)

Darvinova nagrda

pre 3 godine

Bukvalno svaki drugi komentar je na temu sta muskarci misle da zene treba da im plate, a lik kaze "navedite mi jednog koji bi trazio novac"... Od svih argumenata koji bi mogli ici njemu u prilog, izabrao onaj ocigledni koji mu nikako ne ide u prilog...

Smesno

pre 3 godine

@Dragane
Pa nismo ti mi krive sto si lose odabrao zenu.
Morala je imati barem neki kvalitet inace sto si je birao?
Hajde priznaj onom stvari si birao

Zanimljivo

pre 3 godine

@ledu znaci skroz je ok da jedan supruznik (bez obzira na pol) 15 godina ima mogucnost da radi, napreduje, zaradjuje, obezbedi sebe stambeno i kad dodje do razlaza nastavi da zivi tako, samo bez supruznika. Da u usto vreme drugi supruznik, koji je prao, peglao, kuvao, odgajao decu, vodio u skolu, na treninge, na razne aktivnosti, bio s njima kad su bolesni, ostane bez icega. Na ulici, bez mogucnosti zaposlenja jer nema iskustva a vrlo moguce da je i u nekim ozbiljnijim godinama. Znaci ovaj jedan nastavlja sa zivotom uz malo ili nimalo nelagode, ovom drugom da se tlo izvuce ispod nogu... I vama je sve to ok?

Darvinova teorija

pre 3 godine

@Dragan - pa malo si i izmenio. Pominjao si i inzenjere koji su projektovali i svima koji su omogucili zenama da "dignu sve cetiri u vis i ne rade nista" i da su svi bili muskarci, ali dobro. Poenta je da je radnik koji radi na izradi puta muskog pola, da u tom fizickom radu ne ucestvuju direktno zene ali ga one preko poreza i te kako placaju. Znaci vec su platile, ne postoji nikakav osnov da one to dodatno plate, ama bas nikakav. U suprotnom bi i muskaraci morali da plate bilo kakav fizicki posao u kojem oni ne ucestvuju a za koji su zene vec placene (tipa recimo negovateljica u domu za stare, med sestra, nastavnica, pa i neka zena inzenjer ako muskarac nije ucestvovao fizicki ili imtelektualno u tom projektu) sto je potpuni apsurd i sto nikako nije za poredjenje sa ovim. Moze se o ovome diskutovati, ali zar mislis da zena koja je bila domacica 30g a da to muzu nikako nije smetalo vec je uzivao u tome, bez obzira na razlog zasto je to tako i zasto su se tako dogovorili, ne treba da dobije ama bas nista nego treba da bude izbacena na ulicu bez dinara? Znas u nekim zemljama je postojala, ne znam da li jos postoji, kategorija domacice i one su dobijale od poreza neku mesecnu nadoknadu. Nije ovo bas necuveno. Ja razumem da si ti ogorcen, ali ja to nikome ne bih uradila ni pozelela a ne ocu mog deteta ukoliko ma oko cega se posvadjali nakon 30 g. Jbg, ogroman je broj ljudi koji alimentaciju nikad nisu platili, a dete vidjaju jednom godisnje, ili ga godinama ni ne vidjaju, pa niko od njih ne trazi nista ekstremno, majke ne mogu da se izbore ni za osnovno i najcesce i odustanu. To sto se ti brines o svom detetu treba da je pravilo i da se podrazumeva kod svih ljudi koji su pravili/radjali decu.

Darvinova teorija

pre 3 godine

@Dragan - kao sto sam vec rekla, a ti uporno ignorises ono sto ti ne ide u prilog - da je nasa zivotna situacija takva da smo se iz bilo kog razloga dogovorili da ja jurim karijeru i "donosim" novac a da on zrtvuje svoju samostalnost da bi bio sa decom, i da mi posle 30 g dodje da se razvedem, apsolutno smatram nehumano i nepravedno ako bi on morao da ostane na ulici bez stana, posla, u nemogucnosti da nadje posao jer je 30 g ulozio u odrzavanje kuce i podizanje dece i bez ikakvih primanja (ne moze ni penziju da ima). To njegovo je takodje ulaganje u zajednicu, iako ti to tako ne vidis. Zao mi je sto je tako. Zena je posle 30 g dobila minimalac od kojeg je odbijeno ono sto su izracunali da je potroseno na nju kao na clana domacinstva i ja mislim da to nije tako nefer. Da mom caletu sad padne na um da posle 35 godina, trazi razvod sa stavom da keva koja jeste bila domacica ostane na ulici, pa brat i ja bismo prvi reagovali i vrv ga vezali za radijator dok se ne opasulji.

Samo kazem

pre 3 godine

@Dragan, vidis kako ti izvrces istinu i zasto je problem da se poveruje da to sto pricas jeste tako. Na komentar jednog lika ovde koji tebi daje savet da "objasnjavas detetu kako ne moze da racuna na majku" mi se ubismo da kazemo da to nikako nije strategija kojom treba ici i da je to ruzno - ti se nadovezes sa "vi biste to radile pa pripisujete nama". Ne, to te je savetovao tvoj kolega, muskarac, kao i to da se dogovoris sa poslodavcem da ti placa samo minimalac da bi ti primanja bila manja. Dakle, to su saveti muskog sveta ovde, a ti si i pored toga sto je to ocigledno te stavove pripisao nama. Takav ti je svaki segment rasprave, obojen frustracijom i gnevom, i onda nam ucitavas i ono sto nismo ni rekle ni pomislile. Bukvalno svaka zena danas radi, neko je imao mogucnosti da se duze skoluje neko nije, isto kao i kod muskaraca, ali ne moze porodica u najvecem broju slucajeva da opstane ako oboje ne rade. One koje nece da rade su upravo one koje su sve ulozile u izgled, koje su pikirale samo bogatase, i smatraju da je to dovoljno. Verovatno ce tako i ziveti, ili nece, njihova stvar. Ono sto je uvredljivo jeste sto vi tvrdite da nijedna nece da radi i da doprinosi finansijski i da su sve sponzoruse i ni ne trepnete kad to izgovorite, a na sve strane zene koje zajedno sa muzevima doprinose i fizicki i finansijski. I ja bih mogla da tvrdim. Ne znam zasto to radite, zaista. Mozda je neki odbrambeni mehanizam u stilu - ja se nisam usrecio izborom pa mi je lakse da verujem da srecnih izbora ni nema. Ne znam zasto ovde stalno imate potrebu da se pojavite i da tvrdite da su sve zene lenje i zle cak i kad neko pokusa da objasni da nije sve tako crno, sve izvrnete, uzmete selektivno napisano i opet popljuvate sagovornika. I niko ovde ne kaze da nijedan muskarac ne deli kucne poslove. Cenim da vam ne treba razmena misljenja, nego samo stranica na koju cenite da ce je citati zene da im kazete da su lenje i nikakve i da tako vratite nepoznatim zenama za ono sto su vam priredile neke vase bivse ili sto vam priredjuju sadasnje. Vasa stvar! Zapravo, mi smo blesave sto ulazimo u ove rasprave na prvom mestu, jer s vama razgovora nema. Samo ponavljate isto - vi ste sposobni i dobri mi smo nesposobne i lose.

Dragan

pre 3 godine

Ovo će definitivno biti moj poslednji komentar. Ako sam nešto zaključio iz ove "konverzacije" to je da žene ništa ne slušaju (ne čitaju), uporno iskrivljuju ono što je izgovoreno, pristupaju krajnje površno, trude se iz sve snage da prikažu kako je sagovornik (muškarac) nešto iskrivio, slagao, pogrešno prikazao. Isto tako primetio sam da su komentatorke spremne da se po svaku cenu stave na stranu žene iz priče iako ništa o realnim okolnostima i ličnostima ne znaju i da im je empatija prema muškarcima na nivou nule. Pored toga, potpuno su nesposobne da priznaju da muškarac ima veće zasluge za nešto i to doživljavaju kao napad na sebe i ličnu uvredu. Sve što sam ispričao je 100% tačno, jedino nisam napisao svoje pravo ime iz razloga koji se tiču privatnosti. Ne zovem se stvarno Dragan ali sve ostalo je tačno. Hteo sam da vidim da li će makar jedna žena smoći snage da se uzdigne iznad svog pola. Iako se iz mojih komentara jasno vidi da moje dete pati zbog cele situacije i ponašanja njegove majke ni jedna jedina žena u komentarima se nije odvažila na tako nešto. Ni jedna nije bila u stanju da uvaži ni 10% onoga što sam napisao. Tragikomično je kad se pomisli da su to iste žene koje traže nepodeljenu mušku podršku za svoje probleme, zahtevaju da im se bespogovorno veruje kad govore o svojoj diskriminaciji, zlostavljanjima koja su preživele i slično. Možda će im pogled na ovu "konverzaciju" olakšati da razumeju zašto sve ređe dobijaju takvu podršku i poverenje od muškaraca.

Darvinova nagrada

pre 3 godine

@Aule, ne bi uradili jer nisu u prilici da urade. Prosto nisu sedeli kod kuce 15 g, kuvali, prali i bili samo i iskljucivo domacica. Da jesu, i da im zakon to omogucava i te kako bi trazili, vidis kako su sve minuciozno pobrojali, ne vodi niko tako sitnicavu evidenciju ako ne misli da to treba da mu se nadoknadi. Bez obzira na pol. Sto se tvoje supruge tice, apsolutno podrzavam da trazis nadoknadu, ako si ceo brak samo ti kuvao, prao, brinuo se o deci a da nisi imao posao, mogucnost napredovanja, ucenja ili usavrsavanja, ili bilo kakva druga primanja i da si ostao bez icega nakon razvoda.

Jelica

pre 3 godine

@Dragan, čoveče, pa dozovi se pameti. Zakom kaže da je alimentacija udeo u izdržavanju deteta, računa se naspram tvojih primanja i to je to, nije ti žena kriva za to!
Naravno da ima pravo na svega pola što se steklo u braku, tako zakon kaže. Ni tu nema šta da se buniš. Rodila je dete, i time stekla svakakva prava, pored potpisa kod matičara. Nisi morao da se ženiš a nisi morao ni da praviš dete i ne bi imao problema. Napisao si da ti je uzela kuću koju si ti zidao. Mislim da je vreme da odrasteš, prihvatiš okolnosti, prestaneš da se precenjuješ i da time truješ i to dete koje si napravio.
Inače, nije "inžinjer", nego "inženjer", to mi je prvo zvanje pa sam izdresirana da opominjem one koji ne znaju. Profesorica tehničkog crtanja i osnova mašinstva nas je muštrala samo tako oko naziva zvanja.

Nikad mi neće biti jasni ljudi koji zamrze svoje bivše i ceo život se svađaju sa njima. Oni koji ne daju svoje pare ni detetu jer su oni procenili da mu ne treba, iako zakon kaže drugačije. Pre umakanja i ženidbe pročitajte zakon, preračunajte se pa se onda upustite u odnose svih vrsta.
Pun si besa, ne valja ti to, prvenstveno zbog sopstvenog zdravlja. Menjaj način razmišljanja dpk ne bude kasno.

Yojimbo

pre 3 godine

@Aule, znaci svako ko nije doprineo nekom velikom izumu ili projektu, a koristi benefite tog istog izuma ili projekta treba DODATNO da plati to koriscenje ili vazi samo za zene?

000

pre 3 godine

Naravno da mnogo lakše uspeti u poslu kada je sve kod kuće sredjeno,skuvano deca namirena, nabavka obavljena itd. Tradicionalno "zenske" obaveze oduzimaju nekoliko sati slobodnog vremena dnevno,svaki dan, dok su "muski" poslovi povremeni i oduzimaju mnogo manje slobodnog vremena. Sa takvom podelom obaveza muškarac ima mnogo više vremena i energije da radi placeni posao ili da razvija sopstveni, a žena koja želi da uspe u svojoj profesiji odlaze ili odustaje od stvaranja porodice.

Darvinova teorija

pre 3 godine

@Dragan - jeste zena iz teksta je trazila nadoknadu i sud je presudio u njenu korist. Sve legalno. Nije nista ukrala. Ono sto mozemo jeste da debatujemo da li je takav zakon potreban i kakav bi trebalo da bude. Ono sto je zaista glupost epskih razmera je "muskarac projektovao put, zene treda DODATNO da se oporezuju jer put koriste". Put i sva druga javna dobra se finansiraju iz budzeta koji placaju svi poreski obveznici bez obzira na pol. Da ne pominjem i da te ne stresiram dodatno, ne znam da li si cuo, godinama se vec i zene skoluju za inzenjere, lekare, profesore i mnoge druge oblasti koje takodje doprinose razvoju javnih dobara. Ti si pitao da li bi ijedan muskarac nabrojao tako svoje aktivnosti za koje treba platiti, ja sam ti dala primere sa ove iste stranice da su to vec uradili. Mozemo da diskutujemo da li bi oni to sproveli u delo ili ne, ja mislim da bi, da imaju mogucnosti, ti da ne bi, ok, ne slazemo se.

Jadno

pre 3 godine

E, moj Dragane, tvoje dete je tvoj problem i ti ćeš ga sam finansirati. Misliš da je u kamen urezano da ćeš do kraja života i u svakom trenutku imati novca i moći se zaposliti? Da ti je to bogom dano jer si rođen muškog pola? Znaš kako kađu, kolo sreče se okreće, može te i ta sreća oko novca napustiti. Zato ljudi ulažu i nematerijalna dobra u veze, odnose i ljude, ali to kod tebe ne može da se naplati parama pa ni ne računaš. Treba ti još dobrano da sazriš i odrasteš, nisu te u kući svojim primerom naučili da voliš, saosećaš, ne meriš sve u parama. Ali, kada neko sve gleda kroz novac i bude grozan prema najbližima, nikakve reči ne vrede, i zato postoji život da te nauči svemu tome. Mada, neki umru tako zaguljeni, sitničavi i alavi, i svi oko njih to dožive kao olakšanje. Tako ti je to kada ljudi sve što su dobili od života, ničim zasluženo, bace u smeće i pročerdaju. Umesto da lepo živiš i napraviš i ljudima oko sebe lepe živote, ti biraš da se kupaš u samosažaljenu i da gledaš kako kome da upropastiš sve što možeš.

Dragan

pre 3 godine

(Jadno, 20. april 2021 16:23)

Dete je mnogo više kod mene nego kod nje. Ako bi se držali toga ona bi trebalo da isplaćuje alimentaciju meni. Ja sam ispunjavam sve materijalne potrebe deteta i već sam mu u potpunosti obezbedio stil života koji ja maksimalno mogu da priuštim. Alimentacija za to nije potrebna i u mom konkretnom slučaju predstavlja problem zato što bivša taj novac uglavnom troši na sebe a ne na dete. U potpunosti podržavam samohrane majke koje su silom prilika ostale same i ne uspevaju da ostvare svoja prava. Međutim, to nema nikakve veze sa mnom niti bi zbog toga trebalo da trpimo moje dete i ja. To što ti veruješ da sam povlašćen samo zato što sam muškarac pokazuje samo kakvu ozlojeđenost prema muškarcima gajiš u srcu, kao i većina komentatorki ovde. Moja porodica je bila vrlo skromnog materijalnog stanja, pretrpeli smo 90-e dosta teško i u jednom trenutku bili na ivici ozbiljnog siromaštva i gotovo ostali beskućnici. Sve što sam stvorio u životu sam isključivo stvorio sam i sa sposobnim ljudima koje sam imao prilike da upoznam i sa njima sarađujem. Niko mi nije odmotavao ocrveni tepih pred noge nego sam za sve to morao da radim i snalazim se kako znam i umem. Vi žene ste stvorile mit o povlašćenom muškarcu kako biste mogle da izigravate žrtve i večito tražite da vam se da nešto što niste u stanju da same zaradite i stvorite. U realnosti su vam svi putevi otvoreni a društvo mnogo više brine o vašim potrebama i problemima.

dosao sam da ti kazem da mi ne trebas

pre 3 godine

@nemi posmatrac - apsolutno niko nikome ne brani da plati i spremacicu i prostitutku i da tako budete spokojni. Otkud potreba da dolazite ovde i zalite se na zivotne prilike kada su veze u pitanju, to je prava nepoznanica...

Cudna situacija

pre 3 godine

@Dragane, ne znam kako ti je uzela kucu ako je bila tvoja pre braka. Nasledjena imovina ili imovina koja se kupi pre braka se ne deli prilikom razvoda. Deli se samo ono sto je steceno u braku..

Cudna situacija

pre 3 godine

Onda ok, naglasio si bio da u kucu nije ulozila ni dinar, pa je ispalo kao da je nesto ipak uzela jer to ne bi ni pominjao, ali dobro, nesporazum. Alimentacija je propisana zakonom, verujem da bi isto bilo i da je ona zaposlena i ima veca primanja a da je sud dete dodelio tebi. Sto je i fer. Ima ih mnogo koji zamole u firmama kad mogu da ih placaju na crno samo da ne bi ucestvovali finansijski u odgajanju deteta. Mnogo vise nego ovih sto ne placaju. Dete i ne vidjaju. Ako imas ikoga ko radi sa decom u bilo kom kolektivu, ispitaj ih kakvo je procentualno stanje u porodicama gde je, nazalost, dete sa nekom ozbiljnom bolescu... Ko u najvecem broju slucajeva ostaje ko nestane... Nijedna od ovih situacija nije laka to ne znaci da treba sve djuture da vredjamo i omalovazavamo. Ima ljudi koji su ok i koji nisu bez obzira na pol. Kad to naucimo bice nam svima bolje.

kraljica

pre 3 godine

Zašto onda Dragan ne traži starateljstvo, odnosno zajedničko vršenje roditeljskog prava? Kad je već tako posvećen roditelj, ima sigurno mogućnost da dokaže to i na sudu. Da ne bude kao ono što biva u mnogim slučajevima, da svoj doprinos precjenjuje, ženin potcjenjuje, a istina negdje drugo.

@Dragan

pre 3 godine

Opet ovaj koji ne razume šta je ravnopravnost. To nije nešto što žena neće da ima, nego što hoće da ima i zavisi od kompletnog društva, ne samo od žena ili samo od jedne žene. Znači, kod zapošljavanja da se gledaju isto kao i muškarci ako več rade isti posao, takođe i kod plate. Da se ne bira muškarac samo zato što ne može ostati trudan (to ga sklanja sa tržišta godinu dana, možda i duže, to kaže biologija). Kada bude tako, onda zahtevaj to što zahtevaš. Ovako ti je samo krivo što, pored svužih benefita koje imaš, misliš da zaslužuješ još i želiš da napakostiš bivšoj (sigurno postoje osećaja kod tebe, a ne možeš da rešiš svoje probleme).
@Trofazni - ti bi svom detetu minimalac? Pa treba vam uvesti da plaćate alimentaciju i bivšim ženama dok se ponovo ne udaju ili na zaposle, čisto da vam dođe malo u glavu.

Dragi komentatori su primer zašto je društvo ovakvo kakvo jeste, i što ih nijedna žena neće ili ih ostavi čim može.

Jelica

pre 3 godine

@Dragan
Zakon kaže da je imovina stečena u braku zajednička. Ne traže žene šro nije njihovo. Inače, ono što se ulaže, a nije materijalno, i to se računa. Ako ti ne računaš, ne vidiš, nećeš da priznaš, to je samo tvoj problem. Ima toliko mnogo muškaraca koji izrabljuju žene da ti tvoji navodi padaju u vodu.
Napravi razliku između grešaka, jedno je slovna, drugo je iz neznanja. Nije lov, nego bode oči i opisuje te.
Živim u svom stanu i nemam gde da se kupim i idem, ne bi mi padalo na pamet ni da nije mojim parama kupljen stan. Isto tako ni muža ne bih terala na ulicu da se nekad razvedemo (a nećemo, jer smo se dobro odabrali). Detinjasto je sve to što ti pišeš, hteo bi da je drugačiji zakon, a punoletan si se oženio i nije ti ni ta tvoja bivša kriva, a ni sve ostale žene što ne možeš da razumeš zašro su zakoni takvi kakvi jesu, i pored toga žene nisu zaštićene.
Teško je razgovarati sa nekim ko gleda samo sebe i ne zanimaju ga drugi ljudi, ko je nerealna i misli da je samo njegovo ono pravo, da je on svetac, pravednik, mučenik, radan, vredan, dobar, a sve žene loše, raspikuće, traže pare (???), i ostalo što si pobrojao.
Mislim da si ti zreo za nekog psihijatra, em ćeš sebi pogoršati zdravlje, em ćeš upropastiti i dete sa takvim ograničenim razmišljanjima. Bivšu razumem što te je ostavila, niko nije lud da troši svoj život na nekog ko je proklet na pare, ko je umišljen da njegovo jedino valja i ostalo. Od toga se samo beži, jer svi imamo po jedan život.
Lepo je što je zakon poštovan u tvom slučaju i nije dete ostalo bez tvog udela za materijalno staranje, u 80% slučajeva majke same izdržavaju decu, očevi eskiviraju na sve moguče načine.

Sledeći put iščitaj zakon pre potpisivanja bilo čega, da ne bi kukumavčio po ženskim portalima što si nešto naslepo potpisao.

Jadno

pre 3 godine

@Dragan
Dete je prijavljeno na jednu adresu, ne može na dve, i ako je kod majke, za njega se plaća struja, voda i ostalo. Alimentacija je samo DEO u finansijskom izdržavanju deteta, većina ni to ne da. Naravno da dete treba da živi stilom kao bogatiji roditelj. Ako se tebi ne sviđa zakon, žali se i traži da ga menjaju, i pitaj malo i samohrane majke (ima ih mnogo) da li su i dinar dobile od očeva svoje dece, kakvim su se sve malverzacijama bavili da ne bi ništa plaćali za svoje dete. Većina žena plaća sve sama, čuva dete sama, pitaj majke bolesne dece, ometene u razvoju. Ne samo da plaćaju, nego i sve same rade oko dece, i onda nešto spominjete ravnopravnost a ne znate ni šta znači. Ti si dobio samo maleni udarac na svoj ponos i na džep, pa kukaš na sav glas.
Znam da ne vredi pričati ništa tako zaguljenim ljudima, ali je stvarno strašno čitati komentare nekoga ko ne može da shvati da je jedan od povlašćenih u ovom svetu.

.. where the spirit meets the bones

pre 3 godine

Žalosno je to što naš svet svoju utehu sve masovnije pronalazi u starozavetnoj remediji - oko za oko.. žalosno, nedostojanstveno i rugobom protiv svake lepote života. Međusobno nesposobni da osete finesu gospodskog mentaliteta čine većinu koja radosno ogrezne u seljačku metfiziku. Dobronameran čovek bilo kog pola može lako da zaluta u taj lavirint i ako pokuša da u debelo uho zabode nežnu misao provešće se kao junak Balzakovog romana " Seljaci. " A koji bih svim roditeljima preporučila da uvedu svojoj deci kao obaveznu lektiru na neodređeno i to dva puta godišnje. Čim se upišu u osnovnu školu. Deca moraju biti svesna sveta u kojem stasavaju. I u romantizmu adolescencije nikada se ne sme smetnuti sa uma svest o mentalitetu većine. Nikada.

Bane

pre 3 godine

Koliko sam ja razumeo zena je bila domacica. Njoj se sav posao svodio na kucu pa je posle razvoda ostala bez icega. Sud je zakljucio da njen rad u kuci isto ima neku ekonomsku vrednost kako da je to vreme provodila komercijalno radeci negde za platu pa je taj rad na mesecnom nivou vrednovao u visini minimalca i obracunao za sve mesece tokom 30 godina. Takodje pise i da je sud odbio trecinu od tog obracuna na ime onoga sto je ona kostala u toj kuci za tih 30 godina

Mislim koliko god bilo cudno kada se tako postavi ima smisla.

Samo kazem

pre 3 godine

@Trofazna struja - ako dete provodi veci deo vremena s ocem i ako otac zaista u najvecoj meri finansijski ucestvuje u njegovom uzgoju, onda bi trebalo da sud postavi stvari tako da je on primarni staratelj, ili kako se to vec naziva i da dete bude registrivano na njegovu adresu. Majka da ucestvuje finansijski u uzgoju deteta ukoliko ne zeli da ucestvuje kao roditelj, takodje ispravno. Vaspitavati dete da mu drugi roditelj ne valja nista, potpuno pogresno i to je pujdanje. Sudovi su nepravedni, s tim se slazem i vidis kako ste se odmah digli na noge kad je ostecen muskarac, a na stotine zena same odgajaju decu bas zbog tih vasih saveta "dogovori se s gazdom ili preko ppala". Sto se tice toga da govori istinu, iz prethodnih argumenata koje je izneo ovde na razne teme da se primetiti da donosi zakljucke birajuci argumente koji su selektivni, parcijalni, samo oni koji idu njemu u prilog i da bi "ispao u pravu". Uzima kao neki valjan argument da su "muskarci vecim delom doprineli razvoju tehnologija" kroz istoriju uz apsolutno ignorisanje cinjenice da zene NISU IMALE PRISTUP OBRAZOVANJU NITI NAUCNIM I TEHNOLOSKIM CENTRIMA. One malobrojne koje jesu uspele da se izbore za obrazovanje u tehnickim naukama su se pokazale itekako vredne za drustvo. Posto tako zaslepljen i pun predrasuda formira stav vezan za teme m/ž uloge u drustvu, dozvoli da sumnjam da je skroz nepristrasan i objektivan kad je njegova zena u pitanju.