10 stvari koje žene rade da privuku muškarce, ali ih tako odbijaju

Ponedeljak, 19.04.2021.

19:00

Izvor: 24sata.hr

10 stvari koje žene rade da privuku muškarce, ali ih tako odbijaju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Garozzo

pre 2 godine

Dakle, da pojasnim: ovaj text je ocigledno prenet iz nekog stranog casopisa (portala, ili sta vec) i odnosi se na ljude koji tamo zive. I ja pripadam onima koji zive napolju jako dugo, i razlika u razmisljanju u odnosu na Srbiju (i Balkan generalno) je ogromna.
Verovatno je vecini ljudi kod nezamislivo da neko od svoje plate moze da iznajmi stan, i zivi pristojan zivot. Mnogi i ne zele stalnog partnera, osim ako se bas ne sloze kockice. Imaju svoju udobnost, konfor, mir. Potencijalni partner ce to vrlo lako narusiti smaranjem bilo koje vrste, pa otuda i neke od ovih stvari u pocetku, koje su, doduse, nevesto srocene, ili lose prevedene, to ne mogu da tvrdim. Takodje, i muskarci i zene koji su 40+ imaju i neke navike, po pravilu su vec profesionalno ostvareni, ili imaju odraslu decu, ili su resili da je ne zele, i prosto ne zele nekog sa nekim velikim planovima i suludim idejama.
Cenim da velika vecina u Srbiji ne moze da zamisli ovakav zivotni stav, ali meni je sasvim jasan i prihvatljiv. Ako kroz ovu prizmu citate ove savete (ponavljam: nevesto srocene), trebalo bi da vam stvari budu mnogo jasnije. Kod nas je beda velika, i svako razmisljanje ovog tipa je potpuno strano.

Mulder

pre 2 godine

Uzivao sam citajuci komentare, najbolji je za glumljenje nezainteresovanosti i nedodirljivosti a zapravo bi sve dale da se bace u narucje, iskrenost je nekako uvek najbolja.

mda

pre 3 godine

0. glumite (previse) nezainteresovanost i nedodirljivost, te ovaj misli, sta god da uradi ne valja, i da ste stvarno nezainteresovane!
(Pipi, 19. april 2021 21:28)

Jel tu spada i ono kad napravi drugoj dete, pa krene da obilazi kao pokislo mace cekajuci lepu rec? Umesto da je od starta rekao sta zeli.
I nakon svog trpljenja takvog ponasanja, kad se ne izjasnjava sta hoce i da li hoce, kad konacno kazete kako se vi osecate, onda je ili "nisam znao da me volis" ili "jao ne voli me zato sam i otisao drugoj. Ona ne drami."

Ko tu ne zna sta radi pojasni mi, molim te. U stvari nemoj.
Znate vi odlicno da koristite i unistavate kad vam treba. I da odete trecoj koja ce vam uz dlaku. Kukavice.

mm

pre 3 godine

Ukoliko zelite da imate normalan, ozbiljan i kvalitetan odnos sa nekim, ovakva ponasanja vam govore da to necete imati sa tom osobom, zensko ili musko, bez izuzetka. Nemojte trositi vase vreme na ovakve relacije.
Budite otvoreni, opusteni, onakvi kakvi jeste jer jedino tako cete naci pravu osobu za sebe i ona vas. Krecite se u pravim krugovima i trazite slicne sebi.

Vazi

pre 3 godine

(Cinique, 19. april 2021 22:57)
To je ono kada neki gosn intelektualac sebe uzme za primer celog muskog roda a neku kokosku za primer zenskog.
A muskih alapaca koliko volis...

Marijana

pre 3 godine

Pitao me jedan zašto ga ne zovem, stalno me zvao prvi. A ja nažalost, nisam imala šta da mu kažem. Postoje ti ljudi, sa kojima ne možemo o ničemu pričati. Brzo smo se razišli.

daj mi razlog

pre 3 godine

Radi na sebi, vežbaj, pogledaj savete za oblačenje i nekoliko Ted predavanja da imaš zanimljive teme za priču i razmišljanje, kreći se više, pa će te devojke same pronaći. Kad se nekoj devojci svidiš, daće ti do znanja, tako da nije stvar u prilazu. Dame biraju, a ko misli suprotno u velikoj je zabludi
(Belić, 19. april 2021 23:34)

Sem toga da žene biraju sve ostalo što si napisao je glupost. Izgled je 80% privlačnosti, ako nemaš to džabe ti i Ted predavanja (??), oblačenje i ostalo, neće ti žene davati signale. Bićeš im dobar prijatelj i to je to.

Masariko

pre 3 godine

"Kad covjek voli zenu
salje vojske da je traze
kad covjek voli zenu
sam sebe vara, sam sebe laze

Kad covjek voli zenu
pise joj pjesme i cuva straze
kad covjek voli zenu
na sve je spreman
osim da joj kaze"

A ovo nam kaže Merlin. I šta ćemo sad? Ne kaže muškarac, ne kaže žena. Pa kako će onda da shvate da se vole. Pritom, saveti iz teksta me podsećaju na Srednji vek. Čuj "čekajte da on preuzme inicijativu, ne smetajte mu, ne zovite ga, neka on zove kada on smatra da treba itd itd.". Savete kao da je pisala neka neispunjena baba, koja se raduje kada joj dođe unuk a ne unuka. Sikter!

Činjenice i propaganda

pre 3 godine

Ovo je bitno:

5. Mislite da možete da ga promenite
6. Tražite savršenstvo
10. Pokušavate da pronađete onog pravog

Ostalo zaboravite.

Nataša

pre 3 godine

Ovi saveti su za praznjikave,nadobudne, pokondirene i histerične žene,smaračice-koje smatraju da su jako bitne i da imaju pravo da ganjaju lovinu koju naciljaju. I dobri su saveti, da malo prikoče, da se smire, da se nauče ponašanju i kakvoj-takvoj etici(mada, čisto sumnjam, ali je red bar da im se kaže) Prave žene znaju kad, šta i kako.Imaju integritet, intelekt, žensku toplinu i smirenost-za početak. A samo pravi muškarac će to prepoznati, onako, bar u naznakama, na prvu loptu. I, plivajući kroz more naduvanih balona i silikona, doći će do te obične/neobične prave...

Vlada

pre 3 godine

Meni kad se neka ne javi sama u toku dana, pošalje neku smešnu sličicu ili video - ja to tumačim kao da uopšte nije zainteresovana pa ni ja nju ne uznemiravam. Devojke samo slušajte ovakve savete i neće vam niko "prilaziti", tu mislim i virtuelno.

e

pre 3 godine

(Cinique, 19. april 2021 22:57)
Da vise citate nego sto napamet pisete otkrili bi da zene i muskarci po relevantnim istrazivanjima psihologa gotovo podjednak broj reci izgovore u toku dana.

Milos

pre 3 godine

Totalne gluposti, nema veze sa realnoscu tekst. Mene najvise odbija kod zena previse foliranja i laganja, ostale stvari su manje vise ok

Zzx

pre 3 godine

Žene praktikuju jednu stvar koja uvek pali kod muškaraca: objavljivanje sofisticiranih fotki na kojima su u tangama i slikane odpozadi. Toga se više ne libe ni staramajke. Odgovor muškaraca je uvek pozitivan. Prefinjena i elegantna tehnika u skladu sa stanjem u društvu.

Belić

pre 3 godine

Mene su zene toliko "izodbijale" da vise ne znam uopste kako da prilazim. Inace mi nikad nije bio problem da pridjem devojci, nisam stidljiv.
(Cile, 19. april 2021 21:57)
Radi na sebi, vežbaj, pogledaj savete za oblačenje i nekoliko Ted predavanja da imaš zanimljive teme za priču i razmišljanje, kreći se više, pa će te devojke same pronaći. Kad se nekoj devojci svidiš, daće ti do znanja, tako da nije stvar u prilazu. Dame biraju, a ko misli suprotno u velikoj je zabludi

Romanticna

pre 3 godine

Problem je kad ovakve tekstove pisu zene koje nemaju dovoljno iskustva sa muskarcima, ni zadovodljivosti, niti su strastvene, ni privlacne, niti su ikada iskusile neku pravu ljubav, a najmanje verovatno je da su u trenutku pisanja u nekoj velikoj ljubavi sa muskarcem.
Ovakve knjige pisu i savete dele "babe" i to po nekom "naucnom sablonu", pa onda ne treba da cudi sto ti saveti zvuce glupo, nakaradno i sto su puni rupa i nelogicnosti.
Sto se mene tice, smatram da pravila ne postoje, sve zavisi od situacije, tog konkretnog coveka, i zelja i potreba tog para.
Moj savet je da u ljubavi treba biti kreativan i hrabar, a kad stvoris takvu zanimljivu osnovu posle mozes da se zezas do mile volje i da to uvek vodi nekim dobrim stvarima u vezi i pravom napretku. A prava osoba jeste ona koja uvidja i tvoju kreativnost i zanimljivost i razume tvoju zivotnu logiku. Sve ostalo smatram da je manje vazno.

Miki

pre 3 godine

Kakve gluposti... Budite to što jeste, nemojte igrati igrice i to je to.

Samo tako možete naći pravu osobu za sebe, sve ostalo je gubljenje svog i tuđeg vremena.

Javiš se kad ti se javlja, pričaš o onome o čemu ti se priča, "spavaš" kad ti se spava i nikada ne razmišljaš šta će misliti druga strana. Kome ne odgovaraš široka vrata...

zatostoznam

pre 3 godine

kad klikne nema razmisljanja,nema igrica,to nekako sve lepo ide... imao sam to jednom secam se da sam u jednom trenutku pomislio da li je moguce da mi se ovako lepa stvar desava... sedmo nebo,neopisiv osecaj... ono kad radis ono sto ti srce kaze,a sve uzvraceno mnogostruko... nazalost zavrsilo se posle 3 godine. Trazim taj osecaj vec duze vreme ali nazalost nema ga... bice valjda a?

Splavar

pre 3 godine

Procitala pod 1 i pod 2 i odustala...Cuj neko mi se svidja i ja ostanem bez reakcije sa kojom bi eventualno ostvarila kontakt ili se zblizila.Svasta.
(ns, 19. april 2021 20:37)

Absolutno si u pravu za 1 i 2, isto se odnosi na skoro sve ostale tacke, besmislica. Ipak jedno su pogodili, tacka 5, absolutno najveci problem u vezama, a po pravilu dolazi sa zenske strane. Razlog zasto sam se i ja i vecina mojih drugara razvodili. Ne pokaze se u startu, ali vremenom ispliva kao sukob koji se ne moze prevazici

Cinique

pre 3 godine

Svih ovih deset može da se objedini pod jedno: žene imaju opsesivnu potrebu da govore. Ili o sebi (što muškarcima dosadi) ili o njemu (što ih iritira) ili o nekome drugom (što ih apsolutno nikada ne zanima). Žena i muškarac mogu da pričaju o nekome drugom samo kad je taj neko drugi njihova deca.
Ženski mozak nije u stanju da priča "o nečemu", nego uvek "o nekome". I kada pokušavaju da se koncentrišu na nešto, neki fenomen, obavezno završe sa primerima iz života (ili još gore iz medija). Muškarci to vrlo kratko mogu da istrpe jer je njihov mozak konstruisan sasvim suprotno, da ne donose odluke na osnovu primera, nego apstraktnih principa. Ukoliko se ženski primeri ne uklapaju u te principe (a to je uglavnom nemoguće), muškarac se isključuje iz diskusije... stim što žena to ili ne primećuje (i nastavlja) ili smatra da je pobedila, pa drži "trijumfalni govor".

Ove razlike se reflektuju i na najtrivijalnije situacije i odluke. Žene uvek preferiraju situacije i ambijente u kojima mogu da pričaju. Muškarci one gde će to unapred da onemoguće i ako je moguće, da im to prođe bez priče. Idealan par je samo onaj gde je muškarac gluv ili žena mutava, a najidealniji gde su oboje.

Sabre

pre 3 godine

Procitala pod 1 i pod 2 i odustala...Cuj neko mi se svidja i ja ostanem bez reakcije sa kojom bi eventualno ostvarila kontakt ili se zblizila.Svasta.
(ns, 19. april 2021 20:37)

Bukvalno. Evo ja kao musko potpisujem da ako mi se devojka svidi bice veliki PLUS a ne minus ako me zove i inicira kontakt, sve dok to nije 25 puta na dan svaki dan, naravno. Ovakvi glupavi "saveti" su i doveli dotle da sve devojke glume nedodirljivost i nezainteresovanost pa se posle smore kad muskarci samo nastave dalje...

Eeee to je

pre 3 godine

Znaci prva cetiri su da mu se ne javljate i ne izgledate ni slucajno zainteresovani za vezu inace ce se uplasiti ko zeko i pobeci.
I gde je sad onaj sto se stalno zali da mu devojke uzmu tel pa se ne jave ili ga kuliraju. Citale strucne savete

Cile

pre 3 godine

Mene su zene toliko "izodbijale" da vise ne znam uopste kako da prilazim. Inace mi nikad nije bio problem da pridjem devojci, nisam stidljiv.

one & only

pre 3 godine

Kad se dvoje ljudi pronadje, ne vodi se racuna o tome ko se prvi javio, da l se javio, sto se nije javio, koliko je ko sati ili dana bio na "seen". Ljudi kliknu i sve ide lagano, nema igrica. Ovo cak nema veze ni sa godinama zivota. Oboma je podjednako bitno da se cuju, vide, razgovaraju.
Problem je sto je nekim ljudima potrebna drama, posle koje je pomirenje "dokz ljubavi". Prava ljubav ne boli. Boli toksican odnos, bilo s muske, bilo sa zenske strane.

ns

pre 3 godine

Procitala pod 1 i pod 2 i odustala...Cuj neko mi se svidja i ja ostanem bez reakcije sa kojom bi eventualno ostvarila kontakt ili se zblizila.Svasta.

one & only

pre 3 godine

Kad se dvoje ljudi pronadje, ne vodi se racuna o tome ko se prvi javio, da l se javio, sto se nije javio, koliko je ko sati ili dana bio na "seen". Ljudi kliknu i sve ide lagano, nema igrica. Ovo cak nema veze ni sa godinama zivota. Oboma je podjednako bitno da se cuju, vide, razgovaraju.
Problem je sto je nekim ljudima potrebna drama, posle koje je pomirenje "dokz ljubavi". Prava ljubav ne boli. Boli toksican odnos, bilo s muske, bilo sa zenske strane.

ns

pre 3 godine

Procitala pod 1 i pod 2 i odustala...Cuj neko mi se svidja i ja ostanem bez reakcije sa kojom bi eventualno ostvarila kontakt ili se zblizila.Svasta.

Sabre

pre 3 godine

Procitala pod 1 i pod 2 i odustala...Cuj neko mi se svidja i ja ostanem bez reakcije sa kojom bi eventualno ostvarila kontakt ili se zblizila.Svasta.
(ns, 19. april 2021 20:37)

Bukvalno. Evo ja kao musko potpisujem da ako mi se devojka svidi bice veliki PLUS a ne minus ako me zove i inicira kontakt, sve dok to nije 25 puta na dan svaki dan, naravno. Ovakvi glupavi "saveti" su i doveli dotle da sve devojke glume nedodirljivost i nezainteresovanost pa se posle smore kad muskarci samo nastave dalje...

Miki

pre 3 godine

Kakve gluposti... Budite to što jeste, nemojte igrati igrice i to je to.

Samo tako možete naći pravu osobu za sebe, sve ostalo je gubljenje svog i tuđeg vremena.

Javiš se kad ti se javlja, pričaš o onome o čemu ti se priča, "spavaš" kad ti se spava i nikada ne razmišljaš šta će misliti druga strana. Kome ne odgovaraš široka vrata...

zatostoznam

pre 3 godine

kad klikne nema razmisljanja,nema igrica,to nekako sve lepo ide... imao sam to jednom secam se da sam u jednom trenutku pomislio da li je moguce da mi se ovako lepa stvar desava... sedmo nebo,neopisiv osecaj... ono kad radis ono sto ti srce kaze,a sve uzvraceno mnogostruko... nazalost zavrsilo se posle 3 godine. Trazim taj osecaj vec duze vreme ali nazalost nema ga... bice valjda a?

Eeee to je

pre 3 godine

Znaci prva cetiri su da mu se ne javljate i ne izgledate ni slucajno zainteresovani za vezu inace ce se uplasiti ko zeko i pobeci.
I gde je sad onaj sto se stalno zali da mu devojke uzmu tel pa se ne jave ili ga kuliraju. Citale strucne savete

Romanticna

pre 3 godine

Problem je kad ovakve tekstove pisu zene koje nemaju dovoljno iskustva sa muskarcima, ni zadovodljivosti, niti su strastvene, ni privlacne, niti su ikada iskusile neku pravu ljubav, a najmanje verovatno je da su u trenutku pisanja u nekoj velikoj ljubavi sa muskarcem.
Ovakve knjige pisu i savete dele "babe" i to po nekom "naucnom sablonu", pa onda ne treba da cudi sto ti saveti zvuce glupo, nakaradno i sto su puni rupa i nelogicnosti.
Sto se mene tice, smatram da pravila ne postoje, sve zavisi od situacije, tog konkretnog coveka, i zelja i potreba tog para.
Moj savet je da u ljubavi treba biti kreativan i hrabar, a kad stvoris takvu zanimljivu osnovu posle mozes da se zezas do mile volje i da to uvek vodi nekim dobrim stvarima u vezi i pravom napretku. A prava osoba jeste ona koja uvidja i tvoju kreativnost i zanimljivost i razume tvoju zivotnu logiku. Sve ostalo smatram da je manje vazno.

Zzx

pre 3 godine

Žene praktikuju jednu stvar koja uvek pali kod muškaraca: objavljivanje sofisticiranih fotki na kojima su u tangama i slikane odpozadi. Toga se više ne libe ni staramajke. Odgovor muškaraca je uvek pozitivan. Prefinjena i elegantna tehnika u skladu sa stanjem u društvu.

Cile

pre 3 godine

Mene su zene toliko "izodbijale" da vise ne znam uopste kako da prilazim. Inace mi nikad nije bio problem da pridjem devojci, nisam stidljiv.

Cinique

pre 3 godine

Svih ovih deset može da se objedini pod jedno: žene imaju opsesivnu potrebu da govore. Ili o sebi (što muškarcima dosadi) ili o njemu (što ih iritira) ili o nekome drugom (što ih apsolutno nikada ne zanima). Žena i muškarac mogu da pričaju o nekome drugom samo kad je taj neko drugi njihova deca.
Ženski mozak nije u stanju da priča "o nečemu", nego uvek "o nekome". I kada pokušavaju da se koncentrišu na nešto, neki fenomen, obavezno završe sa primerima iz života (ili još gore iz medija). Muškarci to vrlo kratko mogu da istrpe jer je njihov mozak konstruisan sasvim suprotno, da ne donose odluke na osnovu primera, nego apstraktnih principa. Ukoliko se ženski primeri ne uklapaju u te principe (a to je uglavnom nemoguće), muškarac se isključuje iz diskusije... stim što žena to ili ne primećuje (i nastavlja) ili smatra da je pobedila, pa drži "trijumfalni govor".

Ove razlike se reflektuju i na najtrivijalnije situacije i odluke. Žene uvek preferiraju situacije i ambijente u kojima mogu da pričaju. Muškarci one gde će to unapred da onemoguće i ako je moguće, da im to prođe bez priče. Idealan par je samo onaj gde je muškarac gluv ili žena mutava, a najidealniji gde su oboje.

mm

pre 3 godine

Ukoliko zelite da imate normalan, ozbiljan i kvalitetan odnos sa nekim, ovakva ponasanja vam govore da to necete imati sa tom osobom, zensko ili musko, bez izuzetka. Nemojte trositi vase vreme na ovakve relacije.
Budite otvoreni, opusteni, onakvi kakvi jeste jer jedino tako cete naci pravu osobu za sebe i ona vas. Krecite se u pravim krugovima i trazite slicne sebi.

Belić

pre 3 godine

Mene su zene toliko "izodbijale" da vise ne znam uopste kako da prilazim. Inace mi nikad nije bio problem da pridjem devojci, nisam stidljiv.
(Cile, 19. april 2021 21:57)
Radi na sebi, vežbaj, pogledaj savete za oblačenje i nekoliko Ted predavanja da imaš zanimljive teme za priču i razmišljanje, kreći se više, pa će te devojke same pronaći. Kad se nekoj devojci svidiš, daće ti do znanja, tako da nije stvar u prilazu. Dame biraju, a ko misli suprotno u velikoj je zabludi

Vlada

pre 3 godine

Meni kad se neka ne javi sama u toku dana, pošalje neku smešnu sličicu ili video - ja to tumačim kao da uopšte nije zainteresovana pa ni ja nju ne uznemiravam. Devojke samo slušajte ovakve savete i neće vam niko "prilaziti", tu mislim i virtuelno.

Splavar

pre 3 godine

Procitala pod 1 i pod 2 i odustala...Cuj neko mi se svidja i ja ostanem bez reakcije sa kojom bi eventualno ostvarila kontakt ili se zblizila.Svasta.
(ns, 19. april 2021 20:37)

Absolutno si u pravu za 1 i 2, isto se odnosi na skoro sve ostale tacke, besmislica. Ipak jedno su pogodili, tacka 5, absolutno najveci problem u vezama, a po pravilu dolazi sa zenske strane. Razlog zasto sam se i ja i vecina mojih drugara razvodili. Ne pokaze se u startu, ali vremenom ispliva kao sukob koji se ne moze prevazici

Nataša

pre 3 godine

Ovi saveti su za praznjikave,nadobudne, pokondirene i histerične žene,smaračice-koje smatraju da su jako bitne i da imaju pravo da ganjaju lovinu koju naciljaju. I dobri su saveti, da malo prikoče, da se smire, da se nauče ponašanju i kakvoj-takvoj etici(mada, čisto sumnjam, ali je red bar da im se kaže) Prave žene znaju kad, šta i kako.Imaju integritet, intelekt, žensku toplinu i smirenost-za početak. A samo pravi muškarac će to prepoznati, onako, bar u naznakama, na prvu loptu. I, plivajući kroz more naduvanih balona i silikona, doći će do te obične/neobične prave...

e

pre 3 godine

(Cinique, 19. april 2021 22:57)
Da vise citate nego sto napamet pisete otkrili bi da zene i muskarci po relevantnim istrazivanjima psihologa gotovo podjednak broj reci izgovore u toku dana.

Milos

pre 3 godine

Totalne gluposti, nema veze sa realnoscu tekst. Mene najvise odbija kod zena previse foliranja i laganja, ostale stvari su manje vise ok

Vazi

pre 3 godine

(Cinique, 19. april 2021 22:57)
To je ono kada neki gosn intelektualac sebe uzme za primer celog muskog roda a neku kokosku za primer zenskog.
A muskih alapaca koliko volis...

Činjenice i propaganda

pre 3 godine

Ovo je bitno:

5. Mislite da možete da ga promenite
6. Tražite savršenstvo
10. Pokušavate da pronađete onog pravog

Ostalo zaboravite.

Masariko

pre 3 godine

"Kad covjek voli zenu
salje vojske da je traze
kad covjek voli zenu
sam sebe vara, sam sebe laze

Kad covjek voli zenu
pise joj pjesme i cuva straze
kad covjek voli zenu
na sve je spreman
osim da joj kaze"

A ovo nam kaže Merlin. I šta ćemo sad? Ne kaže muškarac, ne kaže žena. Pa kako će onda da shvate da se vole. Pritom, saveti iz teksta me podsećaju na Srednji vek. Čuj "čekajte da on preuzme inicijativu, ne smetajte mu, ne zovite ga, neka on zove kada on smatra da treba itd itd.". Savete kao da je pisala neka neispunjena baba, koja se raduje kada joj dođe unuk a ne unuka. Sikter!

daj mi razlog

pre 3 godine

Radi na sebi, vežbaj, pogledaj savete za oblačenje i nekoliko Ted predavanja da imaš zanimljive teme za priču i razmišljanje, kreći se više, pa će te devojke same pronaći. Kad se nekoj devojci svidiš, daće ti do znanja, tako da nije stvar u prilazu. Dame biraju, a ko misli suprotno u velikoj je zabludi
(Belić, 19. april 2021 23:34)

Sem toga da žene biraju sve ostalo što si napisao je glupost. Izgled je 80% privlačnosti, ako nemaš to džabe ti i Ted predavanja (??), oblačenje i ostalo, neće ti žene davati signale. Bićeš im dobar prijatelj i to je to.

Marijana

pre 3 godine

Pitao me jedan zašto ga ne zovem, stalno me zvao prvi. A ja nažalost, nisam imala šta da mu kažem. Postoje ti ljudi, sa kojima ne možemo o ničemu pričati. Brzo smo se razišli.

mda

pre 3 godine

0. glumite (previse) nezainteresovanost i nedodirljivost, te ovaj misli, sta god da uradi ne valja, i da ste stvarno nezainteresovane!
(Pipi, 19. april 2021 21:28)

Jel tu spada i ono kad napravi drugoj dete, pa krene da obilazi kao pokislo mace cekajuci lepu rec? Umesto da je od starta rekao sta zeli.
I nakon svog trpljenja takvog ponasanja, kad se ne izjasnjava sta hoce i da li hoce, kad konacno kazete kako se vi osecate, onda je ili "nisam znao da me volis" ili "jao ne voli me zato sam i otisao drugoj. Ona ne drami."

Ko tu ne zna sta radi pojasni mi, molim te. U stvari nemoj.
Znate vi odlicno da koristite i unistavate kad vam treba. I da odete trecoj koja ce vam uz dlaku. Kukavice.

Mulder

pre 2 godine

Uzivao sam citajuci komentare, najbolji je za glumljenje nezainteresovanosti i nedodirljivosti a zapravo bi sve dale da se bace u narucje, iskrenost je nekako uvek najbolja.

Garozzo

pre 2 godine

Dakle, da pojasnim: ovaj text je ocigledno prenet iz nekog stranog casopisa (portala, ili sta vec) i odnosi se na ljude koji tamo zive. I ja pripadam onima koji zive napolju jako dugo, i razlika u razmisljanju u odnosu na Srbiju (i Balkan generalno) je ogromna.
Verovatno je vecini ljudi kod nezamislivo da neko od svoje plate moze da iznajmi stan, i zivi pristojan zivot. Mnogi i ne zele stalnog partnera, osim ako se bas ne sloze kockice. Imaju svoju udobnost, konfor, mir. Potencijalni partner ce to vrlo lako narusiti smaranjem bilo koje vrste, pa otuda i neke od ovih stvari u pocetku, koje su, doduse, nevesto srocene, ili lose prevedene, to ne mogu da tvrdim. Takodje, i muskarci i zene koji su 40+ imaju i neke navike, po pravilu su vec profesionalno ostvareni, ili imaju odraslu decu, ili su resili da je ne zele, i prosto ne zele nekog sa nekim velikim planovima i suludim idejama.
Cenim da velika vecina u Srbiji ne moze da zamisli ovakav zivotni stav, ali meni je sasvim jasan i prihvatljiv. Ako kroz ovu prizmu citate ove savete (ponavljam: nevesto srocene), trebalo bi da vam stvari budu mnogo jasnije. Kod nas je beda velika, i svako razmisljanje ovog tipa je potpuno strano.

Cinique

pre 3 godine

Svih ovih deset može da se objedini pod jedno: žene imaju opsesivnu potrebu da govore. Ili o sebi (što muškarcima dosadi) ili o njemu (što ih iritira) ili o nekome drugom (što ih apsolutno nikada ne zanima). Žena i muškarac mogu da pričaju o nekome drugom samo kad je taj neko drugi njihova deca.
Ženski mozak nije u stanju da priča "o nečemu", nego uvek "o nekome". I kada pokušavaju da se koncentrišu na nešto, neki fenomen, obavezno završe sa primerima iz života (ili još gore iz medija). Muškarci to vrlo kratko mogu da istrpe jer je njihov mozak konstruisan sasvim suprotno, da ne donose odluke na osnovu primera, nego apstraktnih principa. Ukoliko se ženski primeri ne uklapaju u te principe (a to je uglavnom nemoguće), muškarac se isključuje iz diskusije... stim što žena to ili ne primećuje (i nastavlja) ili smatra da je pobedila, pa drži "trijumfalni govor".

Ove razlike se reflektuju i na najtrivijalnije situacije i odluke. Žene uvek preferiraju situacije i ambijente u kojima mogu da pričaju. Muškarci one gde će to unapred da onemoguće i ako je moguće, da im to prođe bez priče. Idealan par je samo onaj gde je muškarac gluv ili žena mutava, a najidealniji gde su oboje.

Belić

pre 3 godine

Mene su zene toliko "izodbijale" da vise ne znam uopste kako da prilazim. Inace mi nikad nije bio problem da pridjem devojci, nisam stidljiv.
(Cile, 19. april 2021 21:57)
Radi na sebi, vežbaj, pogledaj savete za oblačenje i nekoliko Ted predavanja da imaš zanimljive teme za priču i razmišljanje, kreći se više, pa će te devojke same pronaći. Kad se nekoj devojci svidiš, daće ti do znanja, tako da nije stvar u prilazu. Dame biraju, a ko misli suprotno u velikoj je zabludi

Zzx

pre 3 godine

Žene praktikuju jednu stvar koja uvek pali kod muškaraca: objavljivanje sofisticiranih fotki na kojima su u tangama i slikane odpozadi. Toga se više ne libe ni staramajke. Odgovor muškaraca je uvek pozitivan. Prefinjena i elegantna tehnika u skladu sa stanjem u društvu.

daj mi razlog

pre 3 godine

Radi na sebi, vežbaj, pogledaj savete za oblačenje i nekoliko Ted predavanja da imaš zanimljive teme za priču i razmišljanje, kreći se više, pa će te devojke same pronaći. Kad se nekoj devojci svidiš, daće ti do znanja, tako da nije stvar u prilazu. Dame biraju, a ko misli suprotno u velikoj je zabludi
(Belić, 19. april 2021 23:34)

Sem toga da žene biraju sve ostalo što si napisao je glupost. Izgled je 80% privlačnosti, ako nemaš to džabe ti i Ted predavanja (??), oblačenje i ostalo, neće ti žene davati signale. Bićeš im dobar prijatelj i to je to.

Nataša

pre 3 godine

Ovi saveti su za praznjikave,nadobudne, pokondirene i histerične žene,smaračice-koje smatraju da su jako bitne i da imaju pravo da ganjaju lovinu koju naciljaju. I dobri su saveti, da malo prikoče, da se smire, da se nauče ponašanju i kakvoj-takvoj etici(mada, čisto sumnjam, ali je red bar da im se kaže) Prave žene znaju kad, šta i kako.Imaju integritet, intelekt, žensku toplinu i smirenost-za početak. A samo pravi muškarac će to prepoznati, onako, bar u naznakama, na prvu loptu. I, plivajući kroz more naduvanih balona i silikona, doći će do te obične/neobične prave...

Romanticna

pre 3 godine

Problem je kad ovakve tekstove pisu zene koje nemaju dovoljno iskustva sa muskarcima, ni zadovodljivosti, niti su strastvene, ni privlacne, niti su ikada iskusile neku pravu ljubav, a najmanje verovatno je da su u trenutku pisanja u nekoj velikoj ljubavi sa muskarcem.
Ovakve knjige pisu i savete dele "babe" i to po nekom "naucnom sablonu", pa onda ne treba da cudi sto ti saveti zvuce glupo, nakaradno i sto su puni rupa i nelogicnosti.
Sto se mene tice, smatram da pravila ne postoje, sve zavisi od situacije, tog konkretnog coveka, i zelja i potreba tog para.
Moj savet je da u ljubavi treba biti kreativan i hrabar, a kad stvoris takvu zanimljivu osnovu posle mozes da se zezas do mile volje i da to uvek vodi nekim dobrim stvarima u vezi i pravom napretku. A prava osoba jeste ona koja uvidja i tvoju kreativnost i zanimljivost i razume tvoju zivotnu logiku. Sve ostalo smatram da je manje vazno.

Marijana

pre 3 godine

Pitao me jedan zašto ga ne zovem, stalno me zvao prvi. A ja nažalost, nisam imala šta da mu kažem. Postoje ti ljudi, sa kojima ne možemo o ničemu pričati. Brzo smo se razišli.

ns

pre 3 godine

Procitala pod 1 i pod 2 i odustala...Cuj neko mi se svidja i ja ostanem bez reakcije sa kojom bi eventualno ostvarila kontakt ili se zblizila.Svasta.

Miki

pre 3 godine

Kakve gluposti... Budite to što jeste, nemojte igrati igrice i to je to.

Samo tako možete naći pravu osobu za sebe, sve ostalo je gubljenje svog i tuđeg vremena.

Javiš se kad ti se javlja, pričaš o onome o čemu ti se priča, "spavaš" kad ti se spava i nikada ne razmišljaš šta će misliti druga strana. Kome ne odgovaraš široka vrata...

Splavar

pre 3 godine

Procitala pod 1 i pod 2 i odustala...Cuj neko mi se svidja i ja ostanem bez reakcije sa kojom bi eventualno ostvarila kontakt ili se zblizila.Svasta.
(ns, 19. april 2021 20:37)

Absolutno si u pravu za 1 i 2, isto se odnosi na skoro sve ostale tacke, besmislica. Ipak jedno su pogodili, tacka 5, absolutno najveci problem u vezama, a po pravilu dolazi sa zenske strane. Razlog zasto sam se i ja i vecina mojih drugara razvodili. Ne pokaze se u startu, ali vremenom ispliva kao sukob koji se ne moze prevazici

mda

pre 3 godine

0. glumite (previse) nezainteresovanost i nedodirljivost, te ovaj misli, sta god da uradi ne valja, i da ste stvarno nezainteresovane!
(Pipi, 19. april 2021 21:28)

Jel tu spada i ono kad napravi drugoj dete, pa krene da obilazi kao pokislo mace cekajuci lepu rec? Umesto da je od starta rekao sta zeli.
I nakon svog trpljenja takvog ponasanja, kad se ne izjasnjava sta hoce i da li hoce, kad konacno kazete kako se vi osecate, onda je ili "nisam znao da me volis" ili "jao ne voli me zato sam i otisao drugoj. Ona ne drami."

Ko tu ne zna sta radi pojasni mi, molim te. U stvari nemoj.
Znate vi odlicno da koristite i unistavate kad vam treba. I da odete trecoj koja ce vam uz dlaku. Kukavice.

Masariko

pre 3 godine

"Kad covjek voli zenu
salje vojske da je traze
kad covjek voli zenu
sam sebe vara, sam sebe laze

Kad covjek voli zenu
pise joj pjesme i cuva straze
kad covjek voli zenu
na sve je spreman
osim da joj kaze"

A ovo nam kaže Merlin. I šta ćemo sad? Ne kaže muškarac, ne kaže žena. Pa kako će onda da shvate da se vole. Pritom, saveti iz teksta me podsećaju na Srednji vek. Čuj "čekajte da on preuzme inicijativu, ne smetajte mu, ne zovite ga, neka on zove kada on smatra da treba itd itd.". Savete kao da je pisala neka neispunjena baba, koja se raduje kada joj dođe unuk a ne unuka. Sikter!

one & only

pre 3 godine

Kad se dvoje ljudi pronadje, ne vodi se racuna o tome ko se prvi javio, da l se javio, sto se nije javio, koliko je ko sati ili dana bio na "seen". Ljudi kliknu i sve ide lagano, nema igrica. Ovo cak nema veze ni sa godinama zivota. Oboma je podjednako bitno da se cuju, vide, razgovaraju.
Problem je sto je nekim ljudima potrebna drama, posle koje je pomirenje "dokz ljubavi". Prava ljubav ne boli. Boli toksican odnos, bilo s muske, bilo sa zenske strane.

Činjenice i propaganda

pre 3 godine

Ovo je bitno:

5. Mislite da možete da ga promenite
6. Tražite savršenstvo
10. Pokušavate da pronađete onog pravog

Ostalo zaboravite.

zatostoznam

pre 3 godine

kad klikne nema razmisljanja,nema igrica,to nekako sve lepo ide... imao sam to jednom secam se da sam u jednom trenutku pomislio da li je moguce da mi se ovako lepa stvar desava... sedmo nebo,neopisiv osecaj... ono kad radis ono sto ti srce kaze,a sve uzvraceno mnogostruko... nazalost zavrsilo se posle 3 godine. Trazim taj osecaj vec duze vreme ali nazalost nema ga... bice valjda a?

Eeee to je

pre 3 godine

Znaci prva cetiri su da mu se ne javljate i ne izgledate ni slucajno zainteresovani za vezu inace ce se uplasiti ko zeko i pobeci.
I gde je sad onaj sto se stalno zali da mu devojke uzmu tel pa se ne jave ili ga kuliraju. Citale strucne savete

e

pre 3 godine

(Cinique, 19. april 2021 22:57)
Da vise citate nego sto napamet pisete otkrili bi da zene i muskarci po relevantnim istrazivanjima psihologa gotovo podjednak broj reci izgovore u toku dana.

Vlada

pre 3 godine

Meni kad se neka ne javi sama u toku dana, pošalje neku smešnu sličicu ili video - ja to tumačim kao da uopšte nije zainteresovana pa ni ja nju ne uznemiravam. Devojke samo slušajte ovakve savete i neće vam niko "prilaziti", tu mislim i virtuelno.

Vazi

pre 3 godine

(Cinique, 19. april 2021 22:57)
To je ono kada neki gosn intelektualac sebe uzme za primer celog muskog roda a neku kokosku za primer zenskog.
A muskih alapaca koliko volis...

Sabre

pre 3 godine

Procitala pod 1 i pod 2 i odustala...Cuj neko mi se svidja i ja ostanem bez reakcije sa kojom bi eventualno ostvarila kontakt ili se zblizila.Svasta.
(ns, 19. april 2021 20:37)

Bukvalno. Evo ja kao musko potpisujem da ako mi se devojka svidi bice veliki PLUS a ne minus ako me zove i inicira kontakt, sve dok to nije 25 puta na dan svaki dan, naravno. Ovakvi glupavi "saveti" su i doveli dotle da sve devojke glume nedodirljivost i nezainteresovanost pa se posle smore kad muskarci samo nastave dalje...

Cile

pre 3 godine

Mene su zene toliko "izodbijale" da vise ne znam uopste kako da prilazim. Inace mi nikad nije bio problem da pridjem devojci, nisam stidljiv.

Milos

pre 3 godine

Totalne gluposti, nema veze sa realnoscu tekst. Mene najvise odbija kod zena previse foliranja i laganja, ostale stvari su manje vise ok

mm

pre 3 godine

Ukoliko zelite da imate normalan, ozbiljan i kvalitetan odnos sa nekim, ovakva ponasanja vam govore da to necete imati sa tom osobom, zensko ili musko, bez izuzetka. Nemojte trositi vase vreme na ovakve relacije.
Budite otvoreni, opusteni, onakvi kakvi jeste jer jedino tako cete naci pravu osobu za sebe i ona vas. Krecite se u pravim krugovima i trazite slicne sebi.

Mulder

pre 2 godine

Uzivao sam citajuci komentare, najbolji je za glumljenje nezainteresovanosti i nedodirljivosti a zapravo bi sve dale da se bace u narucje, iskrenost je nekako uvek najbolja.

Garozzo

pre 2 godine

Dakle, da pojasnim: ovaj text je ocigledno prenet iz nekog stranog casopisa (portala, ili sta vec) i odnosi se na ljude koji tamo zive. I ja pripadam onima koji zive napolju jako dugo, i razlika u razmisljanju u odnosu na Srbiju (i Balkan generalno) je ogromna.
Verovatno je vecini ljudi kod nezamislivo da neko od svoje plate moze da iznajmi stan, i zivi pristojan zivot. Mnogi i ne zele stalnog partnera, osim ako se bas ne sloze kockice. Imaju svoju udobnost, konfor, mir. Potencijalni partner ce to vrlo lako narusiti smaranjem bilo koje vrste, pa otuda i neke od ovih stvari u pocetku, koje su, doduse, nevesto srocene, ili lose prevedene, to ne mogu da tvrdim. Takodje, i muskarci i zene koji su 40+ imaju i neke navike, po pravilu su vec profesionalno ostvareni, ili imaju odraslu decu, ili su resili da je ne zele, i prosto ne zele nekog sa nekim velikim planovima i suludim idejama.
Cenim da velika vecina u Srbiji ne moze da zamisli ovakav zivotni stav, ali meni je sasvim jasan i prihvatljiv. Ako kroz ovu prizmu citate ove savete (ponavljam: nevesto srocene), trebalo bi da vam stvari budu mnogo jasnije. Kod nas je beda velika, i svako razmisljanje ovog tipa je potpuno strano.