Reč stručnjaka: Zašto muškarci prestanu da se javljaju ženama nakon seksa

Petak, 07.05.2021.

10:53

Izvor: B92

Reè struènjaka: Zašto muškarci prestanu da se javljaju ženama nakon seksa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

kraljica

pre 2 godine

@Tipografija:
Ako hoćeš da vidiš prosječne stavove, pronađi tekstove na teme "koliko partnera je previše" i slično (na ovom sajtu ih je bilo dosta), pa pregledaj komentare.

Samo kazem

pre 2 godine

Tipografija - pa birao je i on nju. Nije ga valjda odalamila oklagijom pa uzela za taoca! Ko im je kriv sto nemaju hrabrosti da pridju uspesnijoj, njihov problem!

Martin

pre 2 godine

I da, to niste vi, niti vase prijateljice, to su tamo nek "sponzoruse" - problem je sto te "sponzoruse" cine 80% zenske populacije u Srbiji.

Da se ne lazemo, 80% muske populacije bi rado bilo sponzor nekoj "prelepotici" da mu moze biti, tako da su tu stvari egal. Ne vidim nikakvu disproporciju.

Tipografija

pre 2 godine

@ U kom se vi drustvu krecete kad su oko vas sve neke na jahtama a da ne rade nista ja ne znam. Oko mene sve obicni ljudi. S druge strane, ako kod vas ima toliko takvih koje nista ne rade a svrckaju se o trosku muza - niko tog muza nije bio po usima da bas njih izabere. Mogao je neku sto ima zvanje i zanimanje. Mozda i njemu vise odgovara bas ta, ne znam sto se sekirate za njih toliko, osim ako ne prizeljkujete iste takve cice, a nemate da im platite Spaniju...
(Samo kazem, 10. maj 2021 12:12)

U kom se vi drustvi krecete ako su kod vas parovi tako idealno ravnopravni?

Ja ne znam ni jedan par da muskarac nije bio primetno bolji u materijalnom smislu od zene. To ne znaci da je kasirka posla za advokata, ali definitifno nije birala kasira nego poslovodju. Advokatica je nasla imucnijeg i uspesnijeg advokata ili biznismena, doktorka bankara ili kolgu sa privatnom ordinacijom itd. Muskarac, u nasim uslovima uvek mora da bude uspesniji, imucniji i etabliraniji da bi bili ravnopravni.

Poenta je opsti princip - pricate o ravnopravnosti a zapravo tezite socijalnom usponu kroz "emotivne" veze.

I da, to niste vi, niti vase prijateljice, to su tamo nek "sponzoruse" - problem je sto te "sponzoruse" cine 80% zenske populacije u Srbiji.

Samo kazem

pre 2 godine

"E, to sto je prosecna zena ukapirala da je lakse da se uda i to bez dinara ustedjevine, udajom uleti u stan i umesto u Paraliju sa drugaricam ode na letovanje u Spaniju, uglavnom o muzevljevom trosku to je nesto sasvim drugo - to se zove monetizacija sopstvene seksualnosti ili, jednostavnije, primitivizam."

U mom okruzenju prosecna zena radi, neke su bebisiterke, neke rade u prosveti, neke su lekarke i programeri, neke rade u trgovini. Sve otplacuju stambene kredite zajedno sa muzevima. Neki parovi letuju u Paraliji, neki, nazalost, nigde, neki, naravno, u zapadnoj evropi. Nijedna koja letuje u zapadnoj evropi sa porodicom nije od onih koje i da su same ne bi mogle da priuste zapadnu evropu. Opet,najvise je onih koji nemaju takve uslove i letuju u skladu sa onim kako mogu ili kao sto sam rekla ne letuju uopste. U kom se vi drustvu krecete kad su oko vas sve neke na jahtama a da ne rade nista ja ne znam. Oko mene sve obicni ljudi. S druge strane, ako kod vas ima toliko takvih koje nista ne rade a svrckaju se o trosku muza - niko tog muza nije bio po usima da bas njih izabere. Mogao je neku sto ima zvanje i zanimanje. Mozda i njemu vise odgovara bas ta, ne znam sto se sekirate za njih toliko, osim ako ne prizeljkujete iste takve cice, a nemate da im platite Spaniju...

Tipografija

pre 2 godine

Nisam primetila da je osudio taj stav prosecnog srpskog muskarca, samo se dotakao zena. Ja sam misljenja da ne moze da se ocekuje emancipacija zena ako ne postoji emancipacija drustva u celini (znaci, i muskog dela). Lako je reci, pusti sta drugi pricaju, ako nisi predmet ogovaranja. Ne treba zaboraviti da je Srbija mesto gde se moze cuti "ne da, k..va". Kad se tako nesto izgovori, nema nijednog muskarca kojice tom koji izgovara reci da je primitivac. Ni od korova.
(Samo kazem, 10. maj 2021 00:44)

Nije osudio jer to nije stav prosecnog muskarca. Prosecni muskarci, medju njima Idealista i Gurman, svaki dan ovde pisu o tome kako je nenormalno koliko smo seksualno licemerno drustvo. Emancipacija muskaraca, tzv. spoljna emapncipacija, je izvedena zakonski zakljucno sa 1945. Od tada su zene potpuno izjednacene sa muskarcima - i mnoge su su postale naucnici, ministri, predsednici itd. E, to sto je prosecna zena ukapirala da je lakse da se uda i to bez dinara ustedjevine, udajom uleti u stan i umesto u Paraliju sa drugaricam ode na letovanje u Spaniju, uglavnom o muzevljevom trosku to je nesto sasvim drugo - to se zove monetizacija sopstvene seksualnosti ili, jednostavnije, primitivizam.

Inace, ako ne loce pivo, ne zanima ga fudbal, ne pati za porseima, i ne visi u teretani i muskarca ce ogovarati i to mnogo vise zene nego muskarci ("malo je cudan?!") - ali muskarci po pravilu imaju svoje ja pa ih zabole za to...

Mare

pre 2 godine

Ne znam zašto, meni se nije desilo a nisam ni čula od prijateljica. Muškarci su najgori kada ih odbiješ za seks, odbiješ za brak i na kraju kada ih odbiješ da imaš dete sa njima. Tada se najviše svete, mrze i slično.
(jedan i jedan, 08. maj 2021 07:00)

Isto važi za žene. :)

Samo kazem

pre 2 godine

@ Tipografija - ja sam se nadovezala na komentar idealiste. Nisam primetila da je osudio taj stav prosecnog srpskog muskarca, samo se dotakao zena. Ja sam misljenja da ne moze da se ocekuje emancipacija zena ako ne postoji emancipacija drustva u celini (znaci, i muskog dela). Lako je reci, pusti sta drugi pricaju, ako nisi predmet ogovaranja. Ne treba zaboraviti da je Srbija mesto gde se moze cuti "ne da, k..va". Kad se tako nesto izgovori, nema nijednog muskarca kojice tom koji izgovara reci da je primitivac. Ni od korova.

Tipografija

pre 2 godine

@ Tamo gde zene dozivljavaju sex kao zadovoljstvo koje mogu sebi priustiti bez grize savesti, tamo muskarci ne smatraju da zena nece biti dobra majka i supruga ako je imala preko x partnera.(Samo kazem, 9. maj 2021 16:55)

Pa covek upravo tu ideju i brani u komentarima a daleko od toga da je jedini...

Skoro je na ovim stranicam nekim momak, branci devojku koja je napisala da je imala neobavezan seks i u tome uzivala, napisao savresenu definiciju seksualno oslobodjene zene u najpohvalnijem mogucem maniru i onda dobio gomili minusa, po svoj prlici zenskih posto su ga zenski komentatori napali k'o ajkule.

Vi zaista imate problema da razumete procitano ili, verovatnije, trolujete mizandrijom. No dobro, svakome svoja zabava...

Samo kazem

pre 2 godine

Poenta je u tome sto negde zene dozivljavaju seks kao zadovoljstvo samo po sebi i ne vezuju ga za nesto drugo. Negde, kao recimo ovde, vecina zena ne gleda tako na seks i to je njihovo pravo.

Tamo gde zene dozivljavaju sex kao zadovoljstvo koje mogu sebi priustiti bez grize savesti, tamo muskarci ne smatraju da zena nece biti dobra majka i supruga ako je imala preko x partnera. Tako da je i za nase zene bolje da uzivaju u zivotu u drustvima gde muskarci nisu u fazonu "za mene privilegija sexualne slobode a za nju stigma da ce biti losa zena i majka".

Idealista

pre 2 godine

@ (Svasta, 9. maj 2021 11:50)

Ok, i kako si ti tacno opovrgla istinitost bilo cega sto je @Гурман rekao?

Mislim, iz tvog komentra proizilazi da je sve sto je on napisao istina.

Moj doprinos diskusiji - Niko nikome ne duguje seks ni obavezan ni neobavezan (osim prostitutki kada im se plati).

Poenta je u tome sto negde zene dozivljavaju seks kao zadovoljstvo samo po sebi i ne vezuju ga za nesto drugo. Negde, kao recimo ovde, vecina zena ne gleda tako na seks i to je njihovo pravo. To je samo jedna od mnogih razlika izmedju razlicitih drustva. Manje vise je opste mesto da Srbija i, lupam, Svedska nisu narocito slicna drustva kao ni recimo Japan i Jemen.

I svako ima pravo da mu se vise svidja Svedska nego Jemen odnosno Srbija i obrnuto. I ne vidim zbog cega toliko besa usmerenog na @Гурманa.

zato smo tu gde jesmo

pre 2 godine

@Svasta

Гурман je sve lepo rekao. Nista tebi nije jasno, ali dobro nisam nista bolje ni ocekivao. I hvala ti na komentaru, jos jednom si potvrdila da su vam proste, kristalno jasne stvari, ipak enigma.

Sto bi nas narod rekao - Ti ga krstis, ono prdi

Svasta

pre 2 godine

(Гурман, 8. maj 2021 11:05)
Niko ti nije duzan neobavezan seks.
Plati prostitutku ako to zelis, to je najkorektnije. A posto za razliku od nasih zena ti si se obrazovao i ulagao u sebe da se materijalno obezbedis to ti i nije neki izdatak.
Treba dobra riba da ti rasiri noge cim se pojavis...kako da ne. Mislim ja bih to uradila ali znas kakav dasa to treba da bude, vidjam takvog jefnom gidisnje

Ime

pre 2 godine

Vidim imamo strucnjake za sve. Zar nije posao seksologa da leci osobe koje ne zele sseks i u njemu ne uzivaju a ne da raspravlja o javljanju

Ma ajde bre vise

pre 2 godine

Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
(Vazi, 7. maj 2021 21:11)

Ne valja ako se trudi, onda je glup zato što ga vuku za nos. Ne valja ako odustane, onda mu nije stalo. Ne valja ako je isfrustriran zbog toga što su ga druge vukle za nos, sam je kriv zato što je to dozvolio.

Da li ste vi devojke normalne? Nista vam ne odgovara... A kada Vas neki vuče za nos, proglasite ga za oštećenu robu, kompleksasa, neozbiljnog, osobu za izbegavanje... A ako devojka vuče za nos dečka, onda je to OK, ona ga testira da bi videla da li je psiho. Ma samo neka ste vi savršene..........

Toliko od mene

pre 2 godine

Sa dosta godina i dosta iskustva, sa zenskog aspekta tvrdim da seks sa novim partnerom obicno i nije nesto, otprilike do treceg puta. Jednostavno, potrebno je upoznati telo partnera i otkriti i zelje i sta kome prija.
Verovatno je i muskarcima isto, ako stignu do treceg puta, pa uspeju da procene, ma koliko obicno (pogresno) mislili da su vrhunski majstori u krevetu i da ne mogu da omanu.
Sto se pak javljanja/ne javljanja tice, to vazi za obe strane i realno je to u redu, jer ako on/ona nisu zainteresovani da vezu produze preko tog jednog kresa, cemu se natezati i gubiti vreme?
To mu dodje nekako kao rizik posla.

Nina

pre 2 godine

@Aleksandar

Tako je. Upravo se meni to desavalo da sam sa sexom pozurila. Dva puta. I nije bilo ni tako lose, nisam tu lezala kao stvar, trudila sam se, ali sam se osecala neprijatno, ogoljeno, ranjivo, nisam mogla uzivati. Oba puta sam to i priznala momcima, oni su zaista i imali razumevanje, onaj drugi se puno zagrejao, ali sta sad... Da pravim duzu pauzu do sledeceg sexa je bezveze. I tako sam prosto prestajala ja da se javljam iz sopstvenog osecaja neprijatnosti.
Sa deckom, koji mi je i posao muz, sacekala sam tri meseca. Nisam imala neki unapred odredjen broj meseci ili nedelja u glavi, nego sam pustila da hemija prokljuca, magija proradi i onda je bilo sjajno.
Ne znam sta muskarci svode pod los sex, volela bih cuti neki odgovor ovde, ali za mene je to zaista preuranjen sex, kad nema nikakvih osecanja i osecam se kao na casu fizickog u skoli- malo gimnastike, razmrdavanje i rastezanje i to bi bilo samo to.
Dobar sex je prisutnost obe strane u trenutku. To se oseca. Takav sex povezuje, a o nejavljanju nema ni govora.

Velja

pre 2 godine

"Ja kao muškarac tvrdim da će se nakon seksa muškarac uvek javiti kvalitetnoj ženi..."

Inače ima dosta nekvalitetnih žena u Srbiji...

Bb

pre 2 godine

"Ne razumem kako neko može da uživa u tako plitkom, više nego polovičnom i bezosećajnom odnosu."

Pa, ljudi koji u životu nisu imali kvalitetan seks zaista nikako ne mogu da razumeju taj osećaj. Šta ga znam, probajte da se kupate dva puta dnevno, to je baš važna osnova za lep osećaj u krevetu. I ne brinite, Bog je veliki i nema razloga da se jedi i podgreva pakao zato što je neko, eto, imao lep seks van braka.

Гурман

pre 2 godine

Прави проблем је што је у овој нашој забити света јако тешко доћи до необавезног секса. Овде је секс исто вече или после пар дана, нарочито са згодном девојком, ређи од поштеног политичара тј. ако ниси фудбалер, естрада и сл. а тада се заправо ради о врсти проституције.

Зашто је то тако? Па углавном зато што жене секс виде као начин да нешто добију - најчешће везу по могућству са неким ко ће бити финансијски, статусно и образовно супериорнији јер је веза/брак за српску жену најефикаснији начин друштвеног успона. За разлики од жена на Западу наше успон радом, образовањем и стручношћу сматрају баченим временом и енергијом. Код нас се женска еманципација свела на то да сад саме траже добру прилику за удају уместо да им то раде родитељи и то не мења чињеница да су жене данас премијерке, министарке, диреторке, посланице итд. - у глави и срцу су и даље лукава и неповерљива турска раја, само женска.

Жене ће наравно рећи да је необавезан секс избегавају због оговарања али, да су заиста еманциповане, њих би за оговарање било брига као и за оне који им броје партнере. Ипак, то није тако, јер оне управо на те бројаче гледају као потенцијалне мужеве.

С друге стране ти што броје, то раде пре свега због сопствене фрустрације одсуством промискуитета који је ван ове наше паланаке нормална ствар.

И тако - зачарани круг блискоисточног друштва (нпр. наша музика) које је стицајем околносто мање-више у срцу Европе.

Милан

pre 2 godine

1. Зато што су добили оно шта су тражили.
2. Зато што нису добили оно што су тражили.

Aleksandar

pre 2 godine

Ja kao muškarac tvrdim da će se nakon seksa muškarac uvek javiti kvalitetnoj ženi,i obrnuto.
E sada dešava se da žena udje u sve to,a da možda nije baš u potpunosti bila spremna pa onda taj seks izgleda totalno bezveze i možda razočaravajuće,pa šta će onaj kukavac,da ne bi uvredio tu ženu ili da bi izbegao jako neprijatan razgovor,on jednostavno prestane da se javlja.
Savet ženama,mladjim posebno,je da nipošto ne ulaze u seks ako nisu skroz spremne,bez obzira na protok vremena. Muškarac će je sačekati,ako mu je imalo stalo. Ne treba se opterećivati da li je sastanak 5. ili 50. i da li je prošlo 3 nedelje ili 3 meseca.
Sve žene su garantovano dobre za seks,ali vrlo često ne umeju da odaberu trenutak i ulaze u to samo zato što je on bio,eto tako,fin.
To je pogrešno i bolje sačekajte nekoliko nedelja,pa ga razbucajte,nego da požurite,pa se spetljate,jer ste nespremne,i onda se on skenja pa se ne javlja.
Veliki pozdrav!

XXL

pre 2 godine

Razlog je prost zašto im se ne javljaju posle sexa. Jednostavno nisu u mogućnosti. Kako? Pa kad je pitaju za broj one se naljute i kažu da se dame ne pitaju za broj.

jedan i jedan

pre 2 godine

Ne znam zašto, meni se nije desilo a nisam ni čula od prijateljica. Muškarci su najgori kada ih odbiješ za seks, odbiješ za brak i na kraju kada ih odbiješ da imaš dete sa njima. Tada se najviše svete, mrze i slično.

Marijana

pre 2 godine

Zato što ste loši ljudi, bolje i da se ne javljate. To je dobro, sa jedne strane, jer tu se vidi ko je žito, a ko kukolj. Kako se to kaže u našem narodu.

P76-er

pre 2 godine

Nije svako za svakoga...

Nekad shvatiš pre seksa, pa se praviš naivan, neiskusan, stidljiv. Vidiš da vajde nema i da je džabe trošiti vreme i energiju...

Najgora stvar je kad shvatiš posle prvog seksa, gde drugi ne dolazi u obzir ni pod tačkom razno. Ni pod pretnjom smrtne kazne...

Treća verzija je nakon nekoliko puta u iščekivanju poboljšanja i rasta linije na grafikonu, a ono ravna crta... To ti je što ti je, bolje biti neće...

Četvrta je gde sve funkcioniše fenomenalno po dogovoru, doživljaj vrhunski, poklapanje 100%, sve super. Ali kreću jednostrane emocije, izlivi ljubavi, planovi šta bi bilo kad bi bilo i baš bi nam lepa bila deca. Ajd u tri lepe...

Inače svesnoj ženi, koja ima određena znanja i veštine i zreloj (preležala pubertetska stanja) javljam se i ispred žene i dece...

ilija

pre 2 godine

seksoloskinja!? ma daj bre! gde ima da se zavrsi ta skola? hocu i ja da budem "seksologinist". i da... ne javljaju se ako je sex los ili je neki gabor koji se desi posle velike kolicine raznoraznih opijata.

lovely jubbly

pre 2 godine

Imao sam slučaj u kom sam se devojci javljao skoro uvek prvi, uvek predlagao viđanje, i uvek bio u obavezi da ja kod nje idem u posetu (ovo je sama izjavila) a ne živimo u istom gradu. Iako je provođenje vremena sa njom bilo ok, kao i sam seks, odustao sam posle par viđanja jer sam ubrzo dobio taj glupi osećaj da samo ja igram oko nje i da to nema smisla na duži rok...
(moj komentar, 07. maj 2021 18:57)

Nisi ni svjestan koliko ti je bilo dobro. Ne zove te, ne davi, kad hoces prangijat zoves i odes, ma milina. A sto moras doklipsat do nje i nije bas neka zrtva, pogotovo jel ides kad ti pozelis. Problem je ocito da si se ti zagrijao za nju, a njoj je bilo samo do neobaveznog seksa. Zato si i digao nos i prekinuo. Ti si ocigledan primjer da se i muskarci nekad ponasaju ko zene.

los seks

pre 2 godine

ako je lose iskustvo/los seks onda je najlakse ne javiti se. ali licno je za tekve zene lakse da misle da decko lupa recke, ili su svi muski gadovi ili neko objasnjenje od ove zene, koja je seksolog ( ovo x-oloskinja je neprihvatljivo po tumacenju SANU). ali stvarno- ako pojedete dobar kolac, trazicete jos. ako uzmete lep kolac, a unutra je bez veze, necete traziti jos. jednostavno je, ne treba vam za to fakultet. ali kako da ovu istinu prepakujete u laz koju zene koje ne valjaju i ne zele da se poprave mogu da prihvate kao nesto gde su krivi muskarci- za to vam treba da ste doktor

otkud sad ovi sto se ne javljaju?

pre 2 godine

Ma nemoguce!! Do juce su na ovim stranama kukali da su oni upravo naivni, dobri, trude se, zovu, pruzaju paznju, a zene ih samo zavlace i ne javljuju se i okrenu im ledja iz cista mira...

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

A što bismo se više javljali kada smo dobili šta smo hteli? Idemo dalje i to je to.
(Larva, 7. maj 2021 19:01)
Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
Za seks radi seksa uvek je bolji Francuz ili Talijan nasi ni klitoris ne znaju da gde je tacno.
(Vazi, 07. maj 2021 21:11)

Ko ne zna?! Klitoris je Grcki kosarkas.

W

pre 2 godine

Potpuno je ok ne javiti se ako si prethodno obavestio drugu stranu da je sex jedini interes flerta (nisi zainteresovan za vezu ili sl.), i druga strana iz svojih razloga na takav sex pristane, ali je na toliko mnogo nivoa jadno nekog zavlaciti danima, dopisivati se, vidjati...i onda "nestati". Narocito sada kada postoji toliko aplikacija sa vrlo trasparentnim motivima za konekciju zarad istog cilja

Mastrangello

pre 2 godine

@Mgyu Lhu "Sto kaze ona pesma 'One hoce isto sto i mi' tako da opusteno."

Joj, jeste...jeste...znam..verujem da je tako, ali...ne mogu da poverujem da bas ni jedna nece sa mnom... da bas kod nijedne ne proizvedem reakciju, stvorim zelju...po zakonu verovatnoce prosto je nemoguce da bas niti jedna...ali eto...

Sta uradite, ljudi, sta kazete, kako tece razgovor da se ode u tom smeru...

"Meni je jedna bukvalno rekla oces ti samo da pricas il' ces da ..bes :P"

Eeeh, eto... cak bi i ja primetio takav "signal"...
Koliko vremena i...price, je proslo od upoznavanja do toga?

@Djokica "Iskuliram devojku kad bas vidim da hoce jedino seks i da me je zato zvala ili cimala da se vidimo iskljucivo zbog toga. ...ali ako ste baksuz i cesto nalecete na ovakve tipove zena, koje hoce seks radi seksa...iskulirajte takvu ponudu. I prekinite odmah takav kontakt."

Mislim...sta reci...
Ne, ovo se vise ne moze izdrzati, ovo je neko prokletstvo, ... nema racionalnijeg objasnjenja...

g

pre 2 godine

@Mgyu Lhu - e bas tako. Meni jedna gospodjica rekla, dobro je, vec sam mislila da ces da me vodas po vecerama i na izlet na Grusku Goru, umesto da j...es.

Samo momci, jedan savet sa druge strane Atlantika. Pazite se sa tim nejavljanjem. U doba #metoo mozete da popijete optuzbu da ste "predator" k'o vrata. To vam je sad statutorno silovanje, pa gledajte sta cete.

Brzi

pre 2 godine

A što bismo se više javljali kada smo dobili šta smo hteli? Idemo dalje i to je to.
(Larva, 7. maj 2021 19:01)
Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
Za seks radi seksa uvek je bolji Francuz ili Talijan nasi ni klitoris ne znaju da gde je tacno.
(Vazi, 7. maj 2021 21:11)

Vas dovoje - dve strane iste medalje :-)

Volina

pre 2 godine

Jasam jenu tako izkoristijo za segz nisam joj se vise javljo sve dok mi nisu zatrebale neke pare na zajam omda sam se javijo imali smo jos jedam segz da bimi dala pare i polse se vise nikad nisam javljo da joj vratim zvala me stalmno nisam pozalijo

Djokica

pre 2 godine

Iskuliram devojku kad bas vidim da hoce jedino seks i da me je zato zvala ili cimala da se vidimo iskljucivo zbog toga. Posebno kad primetim da postaje bezobrazna i pocne sa nekakvim poluhejtom u tim momentima, umesto da bude sarmantna i zanimljiva. Od takvih se treba sklanjati, ali ako ste baksuz i cesto nalecete na ovakve tipove zena, koje hoce seks radi seksa, a da se ne pomuci nimalo oko vas, ucinite sebi uslugu i iskulirajte takvu ponudu. I prekinite odmah takav kontakt.
Eto, ima nas i takvih.

Petar

pre 2 godine

Ovde se verovatno misli o svaleraciji ili vezama za jednu noc, tj. mracnim stranama ljudske prirode. Devojci ili supruzi se covek svakako javi.

Vazi

pre 2 godine

A što bismo se više javljali kada smo dobili šta smo hteli? Idemo dalje i to je to.
(Larva, 7. maj 2021 19:01)
Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
Za seks radi seksa uvek je bolji Francuz ili Talijan nasi ni klitoris ne znaju da gde je tacno.

Dosadnjaković

pre 2 godine

Ja bih joj se rado javio posle seksa, samo da nekako dodjem do njega (seksa). Koja god mi ostavi broj telefona, ispadne "nazvali ste nepostojeći broj". Kad bi bar jedna pravilno zapamtila sopstveni broj!

Ma nema veze

pre 2 godine

Ne znam, mozda su svi ovi razlozi u komentarima realni, ali licno se ne javljam jer imam iskustvo da posle seksa, treba otprilike odma da je zenim, tako se bar postave. Ako je seks brz, odmah po uooznavanju, onda donosi vise problema na psiholoskom planu, sta I kako dalje. Ljudi treba da komuniciraju I da se razumeju. Zato iako svi to radimo, mislim da brzi sex nije dobar ako oboje iole razmisljaju o necem ozbiljnom. Ako I ona I on Idu do kraja prvo vece ili sl. onda I ne ocekujte da vas zove, nego ko zeli da se javi nek se javi pa vidite sta dalje. Opet mora komunikacija.

Mastrangello

pre 2 godine

A kako uopste doci do seksa?

Nakon upoznavanja, sta i kako uraditi da se krene u tom pravcu i dodje do seksa?
Narocito u nekom brzom roku, ako ne bas prvo vece, u prvih par dana...

Mgyu Lhu

pre 2 godine

@A kako uopste doci do seksa?

Nakon upoznavanja, sta i kako uraditi da se krene u tom pravcu i dodje do seksa?
Narocito u nekom brzom roku, ako ne bas prvo vece, u prvih par dana...

Sto kaze ona pesma 'One hoce isto sto i mi' tako da opusteno. Meni je jedna bukvalno rekla oces ti samo da pricas il' ces da ..bes :P

HeadsUp

pre 2 godine

Pa ovako: ako je vama zenama u krevetu omiljena poza "mrtva krava", nama je "gluvi telefon".

Apsolutno ne postoji nijedan muskarac koji ce nakon dobrog, vrlo dobrog ili odlicnog seksa pomisliti "Jel znas sta bi sad bilo super? Da nikad vise u zivotu ne uradim ovo."

Medjutim, ako je seks bio srednje zalostan, cemu sve.

Pepe

pre 2 godine

Cula sam od drugarica da ima puno ovakvih, jedno je sigurno-ako se meni ne bi javio posle s***a ili ako nakon serije vidjanja ispari bez traga i ljudskog objasnjenja (osim ako nije smrtni slucaj) ne dolazi u obzir da mu se vise ikad javim. To je zavrsena prica i sve ostalo je gubljenje vremena.

dzericak

pre 2 godine

Svaki one night stand je zapravo blagoslov, veza do koje i ne treba da dođe. Jedan ili oba partnera pri fizičkom kontaktu i docnije u tih nekoliko sati intime uvide da osoba ne može da ih duhovno ispuni, čak iako je seks bio dobar. Nema intenziteta koji veza donosi. U suprotnom, u ovom slučaju, muškarac se javi.

moj komentar

pre 2 godine

Imao sam slučaj u kom sam se devojci javljao skoro uvek prvi, uvek predlagao viđanje, i uvek bio u obavezi da ja kod nje idem u posetu (ovo je sama izjavila) a ne živimo u istom gradu. Iako je provođenje vremena sa njom bilo ok, kao i sam seks, odustao sam posle par viđanja jer sam ubrzo dobio taj glupi osećaj da samo ja igram oko nje i da to nema smisla na duži rok...

Nadoljub

pre 2 godine

Jadne li su i te žene i ti muškarci koji tako funkcionišu. Odnosi su dar Božiji mužu i ženi u braku, ne samo za dobijanje dece, kako misle neki drugi jadni ljudi, nego i zbog ljubavi, intime, nežnosti, vezanosti jednog bračnog para. Kada se takav jedan dar upropaštava bezbožno unaokolo, šta se očekuje, možda nekakva ljubav, nežnost, posvećenost? Nema ništa od toga. Ostaje samo hladni odlazak, nejavljanje, nepoštovanje i nezainteresovanost. Sve ukupno to je vid pasivne grubosti i sve to je tako površno. Počinje flertom, koji kao da kaže, svidjaš mi se, ja te zaslužujem i ne interesuje me tvoj život, ja ću da te uberem i ugrizem kao jabuku i baciću te potom. Onda dolazi do odnosa, koji je obična strast bez osećanja. Ne razumem kako neko može da uživa u tako plitkom, više nego polovičnom i bezosećajnom odnosu. Onda dolazi treća faza, faza hladnog odbacivanja. Ljudska rasa! Nema u ovome ni malo dostojanstva. Bog je sve predivno zamislio i ostvario, ali mi smo ljudi pokvarili sve. Pokajanje podrazumeva promenu mišljenja i prekid grešnih radnji.

Brada

pre 2 godine

Kod mene su dva razloga, prvi je kada se dogovorimo da je to samo sex, a drugi kada vidim da tu nema bas nikakve emocije sa moje strane, i ne moze ni da ih bude, jasno stavim do znanja da nisam za vezu pa ako hoce ok, ako ne nista.

nikos

pre 2 godine

Meni se ovo nikad nije desilo, al mi se nekoliko puta desilo da sam sa nekim u vezi i sve funkcioniše lepo, a onda dodje do prvog seksa i poželim da mi se posle toga nikad više ne javi. Problem je kad okončaš vezu iz nekih drugih razloga, al u kojoj je seks bio fantastičan, onda ti posle toga nikad više prosečan seks nije dovoljno dobar.

Mediocritical

pre 2 godine

Ako mudro sačekaju da nas prođe egoistični talas zgoditka, koji nas u međuvremenu nosi...
I sačekaju onaj, kada nam se prenapumpane gajde isduvaju...
Onda se setimo, da zovemo.
E tada ste vi u prednosti ako imate u glavi.

HeadsUp

pre 2 godine

Pa ovako: ako je vama zenama u krevetu omiljena poza "mrtva krava", nama je "gluvi telefon".

Apsolutno ne postoji nijedan muskarac koji ce nakon dobrog, vrlo dobrog ili odlicnog seksa pomisliti "Jel znas sta bi sad bilo super? Da nikad vise u zivotu ne uradim ovo."

Medjutim, ako je seks bio srednje zalostan, cemu sve.

moj komentar

pre 2 godine

Imao sam slučaj u kom sam se devojci javljao skoro uvek prvi, uvek predlagao viđanje, i uvek bio u obavezi da ja kod nje idem u posetu (ovo je sama izjavila) a ne živimo u istom gradu. Iako je provođenje vremena sa njom bilo ok, kao i sam seks, odustao sam posle par viđanja jer sam ubrzo dobio taj glupi osećaj da samo ja igram oko nje i da to nema smisla na duži rok...

Brada

pre 2 godine

Kod mene su dva razloga, prvi je kada se dogovorimo da je to samo sex, a drugi kada vidim da tu nema bas nikakve emocije sa moje strane, i ne moze ni da ih bude, jasno stavim do znanja da nisam za vezu pa ako hoce ok, ako ne nista.

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

A što bismo se više javljali kada smo dobili šta smo hteli? Idemo dalje i to je to.
(Larva, 7. maj 2021 19:01)
Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
Za seks radi seksa uvek je bolji Francuz ili Talijan nasi ni klitoris ne znaju da gde je tacno.
(Vazi, 07. maj 2021 21:11)

Ko ne zna?! Klitoris je Grcki kosarkas.

Dosadnjaković

pre 2 godine

Ja bih joj se rado javio posle seksa, samo da nekako dodjem do njega (seksa). Koja god mi ostavi broj telefona, ispadne "nazvali ste nepostojeći broj". Kad bi bar jedna pravilno zapamtila sopstveni broj!

Pepe

pre 2 godine

Cula sam od drugarica da ima puno ovakvih, jedno je sigurno-ako se meni ne bi javio posle s***a ili ako nakon serije vidjanja ispari bez traga i ljudskog objasnjenja (osim ako nije smrtni slucaj) ne dolazi u obzir da mu se vise ikad javim. To je zavrsena prica i sve ostalo je gubljenje vremena.

lovely jubbly

pre 2 godine

Imao sam slučaj u kom sam se devojci javljao skoro uvek prvi, uvek predlagao viđanje, i uvek bio u obavezi da ja kod nje idem u posetu (ovo je sama izjavila) a ne živimo u istom gradu. Iako je provođenje vremena sa njom bilo ok, kao i sam seks, odustao sam posle par viđanja jer sam ubrzo dobio taj glupi osećaj da samo ja igram oko nje i da to nema smisla na duži rok...
(moj komentar, 07. maj 2021 18:57)

Nisi ni svjestan koliko ti je bilo dobro. Ne zove te, ne davi, kad hoces prangijat zoves i odes, ma milina. A sto moras doklipsat do nje i nije bas neka zrtva, pogotovo jel ides kad ti pozelis. Problem je ocito da si se ti zagrijao za nju, a njoj je bilo samo do neobaveznog seksa. Zato si i digao nos i prekinuo. Ti si ocigledan primjer da se i muskarci nekad ponasaju ko zene.

Nadoljub

pre 2 godine

Jadne li su i te žene i ti muškarci koji tako funkcionišu. Odnosi su dar Božiji mužu i ženi u braku, ne samo za dobijanje dece, kako misle neki drugi jadni ljudi, nego i zbog ljubavi, intime, nežnosti, vezanosti jednog bračnog para. Kada se takav jedan dar upropaštava bezbožno unaokolo, šta se očekuje, možda nekakva ljubav, nežnost, posvećenost? Nema ništa od toga. Ostaje samo hladni odlazak, nejavljanje, nepoštovanje i nezainteresovanost. Sve ukupno to je vid pasivne grubosti i sve to je tako površno. Počinje flertom, koji kao da kaže, svidjaš mi se, ja te zaslužujem i ne interesuje me tvoj život, ja ću da te uberem i ugrizem kao jabuku i baciću te potom. Onda dolazi do odnosa, koji je obična strast bez osećanja. Ne razumem kako neko može da uživa u tako plitkom, više nego polovičnom i bezosećajnom odnosu. Onda dolazi treća faza, faza hladnog odbacivanja. Ljudska rasa! Nema u ovome ni malo dostojanstva. Bog je sve predivno zamislio i ostvario, ali mi smo ljudi pokvarili sve. Pokajanje podrazumeva promenu mišljenja i prekid grešnih radnji.

Vazi

pre 2 godine

A što bismo se više javljali kada smo dobili šta smo hteli? Idemo dalje i to je to.
(Larva, 7. maj 2021 19:01)
Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
Za seks radi seksa uvek je bolji Francuz ili Talijan nasi ni klitoris ne znaju da gde je tacno.

nikos

pre 2 godine

Meni se ovo nikad nije desilo, al mi se nekoliko puta desilo da sam sa nekim u vezi i sve funkcioniše lepo, a onda dodje do prvog seksa i poželim da mi se posle toga nikad više ne javi. Problem je kad okončaš vezu iz nekih drugih razloga, al u kojoj je seks bio fantastičan, onda ti posle toga nikad više prosečan seks nije dovoljno dobar.

los seks

pre 2 godine

ako je lose iskustvo/los seks onda je najlakse ne javiti se. ali licno je za tekve zene lakse da misle da decko lupa recke, ili su svi muski gadovi ili neko objasnjenje od ove zene, koja je seksolog ( ovo x-oloskinja je neprihvatljivo po tumacenju SANU). ali stvarno- ako pojedete dobar kolac, trazicete jos. ako uzmete lep kolac, a unutra je bez veze, necete traziti jos. jednostavno je, ne treba vam za to fakultet. ali kako da ovu istinu prepakujete u laz koju zene koje ne valjaju i ne zele da se poprave mogu da prihvate kao nesto gde su krivi muskarci- za to vam treba da ste doktor

Mediocritical

pre 2 godine

Ako mudro sačekaju da nas prođe egoistični talas zgoditka, koji nas u međuvremenu nosi...
I sačekaju onaj, kada nam se prenapumpane gajde isduvaju...
Onda se setimo, da zovemo.
E tada ste vi u prednosti ako imate u glavi.

Petar

pre 2 godine

Ovde se verovatno misli o svaleraciji ili vezama za jednu noc, tj. mracnim stranama ljudske prirode. Devojci ili supruzi se covek svakako javi.

Volina

pre 2 godine

Jasam jenu tako izkoristijo za segz nisam joj se vise javljo sve dok mi nisu zatrebale neke pare na zajam omda sam se javijo imali smo jos jedam segz da bimi dala pare i polse se vise nikad nisam javljo da joj vratim zvala me stalmno nisam pozalijo

dzericak

pre 2 godine

Svaki one night stand je zapravo blagoslov, veza do koje i ne treba da dođe. Jedan ili oba partnera pri fizičkom kontaktu i docnije u tih nekoliko sati intime uvide da osoba ne može da ih duhovno ispuni, čak iako je seks bio dobar. Nema intenziteta koji veza donosi. U suprotnom, u ovom slučaju, muškarac se javi.

otkud sad ovi sto se ne javljaju?

pre 2 godine

Ma nemoguce!! Do juce su na ovim stranama kukali da su oni upravo naivni, dobri, trude se, zovu, pruzaju paznju, a zene ih samo zavlace i ne javljuju se i okrenu im ledja iz cista mira...

Djokica

pre 2 godine

Iskuliram devojku kad bas vidim da hoce jedino seks i da me je zato zvala ili cimala da se vidimo iskljucivo zbog toga. Posebno kad primetim da postaje bezobrazna i pocne sa nekakvim poluhejtom u tim momentima, umesto da bude sarmantna i zanimljiva. Od takvih se treba sklanjati, ali ako ste baksuz i cesto nalecete na ovakve tipove zena, koje hoce seks radi seksa, a da se ne pomuci nimalo oko vas, ucinite sebi uslugu i iskulirajte takvu ponudu. I prekinite odmah takav kontakt.
Eto, ima nas i takvih.

W

pre 2 godine

Potpuno je ok ne javiti se ako si prethodno obavestio drugu stranu da je sex jedini interes flerta (nisi zainteresovan za vezu ili sl.), i druga strana iz svojih razloga na takav sex pristane, ali je na toliko mnogo nivoa jadno nekog zavlaciti danima, dopisivati se, vidjati...i onda "nestati". Narocito sada kada postoji toliko aplikacija sa vrlo trasparentnim motivima za konekciju zarad istog cilja

Mgyu Lhu

pre 2 godine

@A kako uopste doci do seksa?

Nakon upoznavanja, sta i kako uraditi da se krene u tom pravcu i dodje do seksa?
Narocito u nekom brzom roku, ako ne bas prvo vece, u prvih par dana...

Sto kaze ona pesma 'One hoce isto sto i mi' tako da opusteno. Meni je jedna bukvalno rekla oces ti samo da pricas il' ces da ..bes :P

Brzi

pre 2 godine

A što bismo se više javljali kada smo dobili šta smo hteli? Idemo dalje i to je to.
(Larva, 7. maj 2021 19:01)
Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
Za seks radi seksa uvek je bolji Francuz ili Talijan nasi ni klitoris ne znaju da gde je tacno.
(Vazi, 7. maj 2021 21:11)

Vas dovoje - dve strane iste medalje :-)

Милан

pre 2 godine

1. Зато што су добили оно шта су тражили.
2. Зато што нису добили оно што су тражили.

Ma nema veze

pre 2 godine

Ne znam, mozda su svi ovi razlozi u komentarima realni, ali licno se ne javljam jer imam iskustvo da posle seksa, treba otprilike odma da je zenim, tako se bar postave. Ako je seks brz, odmah po uooznavanju, onda donosi vise problema na psiholoskom planu, sta I kako dalje. Ljudi treba da komuniciraju I da se razumeju. Zato iako svi to radimo, mislim da brzi sex nije dobar ako oboje iole razmisljaju o necem ozbiljnom. Ako I ona I on Idu do kraja prvo vece ili sl. onda I ne ocekujte da vas zove, nego ko zeli da se javi nek se javi pa vidite sta dalje. Opet mora komunikacija.

Mastrangello

pre 2 godine

A kako uopste doci do seksa?

Nakon upoznavanja, sta i kako uraditi da se krene u tom pravcu i dodje do seksa?
Narocito u nekom brzom roku, ako ne bas prvo vece, u prvih par dana...

Mastrangello

pre 2 godine

@Mgyu Lhu "Sto kaze ona pesma 'One hoce isto sto i mi' tako da opusteno."

Joj, jeste...jeste...znam..verujem da je tako, ali...ne mogu da poverujem da bas ni jedna nece sa mnom... da bas kod nijedne ne proizvedem reakciju, stvorim zelju...po zakonu verovatnoce prosto je nemoguce da bas niti jedna...ali eto...

Sta uradite, ljudi, sta kazete, kako tece razgovor da se ode u tom smeru...

"Meni je jedna bukvalno rekla oces ti samo da pricas il' ces da ..bes :P"

Eeeh, eto... cak bi i ja primetio takav "signal"...
Koliko vremena i...price, je proslo od upoznavanja do toga?

@Djokica "Iskuliram devojku kad bas vidim da hoce jedino seks i da me je zato zvala ili cimala da se vidimo iskljucivo zbog toga. ...ali ako ste baksuz i cesto nalecete na ovakve tipove zena, koje hoce seks radi seksa...iskulirajte takvu ponudu. I prekinite odmah takav kontakt."

Mislim...sta reci...
Ne, ovo se vise ne moze izdrzati, ovo je neko prokletstvo, ... nema racionalnijeg objasnjenja...

Aleksandar

pre 2 godine

Ja kao muškarac tvrdim da će se nakon seksa muškarac uvek javiti kvalitetnoj ženi,i obrnuto.
E sada dešava se da žena udje u sve to,a da možda nije baš u potpunosti bila spremna pa onda taj seks izgleda totalno bezveze i možda razočaravajuće,pa šta će onaj kukavac,da ne bi uvredio tu ženu ili da bi izbegao jako neprijatan razgovor,on jednostavno prestane da se javlja.
Savet ženama,mladjim posebno,je da nipošto ne ulaze u seks ako nisu skroz spremne,bez obzira na protok vremena. Muškarac će je sačekati,ako mu je imalo stalo. Ne treba se opterećivati da li je sastanak 5. ili 50. i da li je prošlo 3 nedelje ili 3 meseca.
Sve žene su garantovano dobre za seks,ali vrlo često ne umeju da odaberu trenutak i ulaze u to samo zato što je on bio,eto tako,fin.
To je pogrešno i bolje sačekajte nekoliko nedelja,pa ga razbucajte,nego da požurite,pa se spetljate,jer ste nespremne,i onda se on skenja pa se ne javlja.
Veliki pozdrav!

g

pre 2 godine

@Mgyu Lhu - e bas tako. Meni jedna gospodjica rekla, dobro je, vec sam mislila da ces da me vodas po vecerama i na izlet na Grusku Goru, umesto da j...es.

Samo momci, jedan savet sa druge strane Atlantika. Pazite se sa tim nejavljanjem. U doba #metoo mozete da popijete optuzbu da ste "predator" k'o vrata. To vam je sad statutorno silovanje, pa gledajte sta cete.

jedan i jedan

pre 2 godine

Ne znam zašto, meni se nije desilo a nisam ni čula od prijateljica. Muškarci su najgori kada ih odbiješ za seks, odbiješ za brak i na kraju kada ih odbiješ da imaš dete sa njima. Tada se najviše svete, mrze i slično.

Nina

pre 2 godine

@Aleksandar

Tako je. Upravo se meni to desavalo da sam sa sexom pozurila. Dva puta. I nije bilo ni tako lose, nisam tu lezala kao stvar, trudila sam se, ali sam se osecala neprijatno, ogoljeno, ranjivo, nisam mogla uzivati. Oba puta sam to i priznala momcima, oni su zaista i imali razumevanje, onaj drugi se puno zagrejao, ali sta sad... Da pravim duzu pauzu do sledeceg sexa je bezveze. I tako sam prosto prestajala ja da se javljam iz sopstvenog osecaja neprijatnosti.
Sa deckom, koji mi je i posao muz, sacekala sam tri meseca. Nisam imala neki unapred odredjen broj meseci ili nedelja u glavi, nego sam pustila da hemija prokljuca, magija proradi i onda je bilo sjajno.
Ne znam sta muskarci svode pod los sex, volela bih cuti neki odgovor ovde, ali za mene je to zaista preuranjen sex, kad nema nikakvih osecanja i osecam se kao na casu fizickog u skoli- malo gimnastike, razmrdavanje i rastezanje i to bi bilo samo to.
Dobar sex je prisutnost obe strane u trenutku. To se oseca. Takav sex povezuje, a o nejavljanju nema ni govora.

Samo kazem

pre 2 godine

Poenta je u tome sto negde zene dozivljavaju seks kao zadovoljstvo samo po sebi i ne vezuju ga za nesto drugo. Negde, kao recimo ovde, vecina zena ne gleda tako na seks i to je njihovo pravo.

Tamo gde zene dozivljavaju sex kao zadovoljstvo koje mogu sebi priustiti bez grize savesti, tamo muskarci ne smatraju da zena nece biti dobra majka i supruga ako je imala preko x partnera. Tako da je i za nase zene bolje da uzivaju u zivotu u drustvima gde muskarci nisu u fazonu "za mene privilegija sexualne slobode a za nju stigma da ce biti losa zena i majka".

Marijana

pre 2 godine

Zato što ste loši ljudi, bolje i da se ne javljate. To je dobro, sa jedne strane, jer tu se vidi ko je žito, a ko kukolj. Kako se to kaže u našem narodu.

Toliko od mene

pre 2 godine

Sa dosta godina i dosta iskustva, sa zenskog aspekta tvrdim da seks sa novim partnerom obicno i nije nesto, otprilike do treceg puta. Jednostavno, potrebno je upoznati telo partnera i otkriti i zelje i sta kome prija.
Verovatno je i muskarcima isto, ako stignu do treceg puta, pa uspeju da procene, ma koliko obicno (pogresno) mislili da su vrhunski majstori u krevetu i da ne mogu da omanu.
Sto se pak javljanja/ne javljanja tice, to vazi za obe strane i realno je to u redu, jer ako on/ona nisu zainteresovani da vezu produze preko tog jednog kresa, cemu se natezati i gubiti vreme?
To mu dodje nekako kao rizik posla.

Ma ajde bre vise

pre 2 godine

Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
(Vazi, 7. maj 2021 21:11)

Ne valja ako se trudi, onda je glup zato što ga vuku za nos. Ne valja ako odustane, onda mu nije stalo. Ne valja ako je isfrustriran zbog toga što su ga druge vukle za nos, sam je kriv zato što je to dozvolio.

Da li ste vi devojke normalne? Nista vam ne odgovara... A kada Vas neki vuče za nos, proglasite ga za oštećenu robu, kompleksasa, neozbiljnog, osobu za izbegavanje... A ako devojka vuče za nos dečka, onda je to OK, ona ga testira da bi videla da li je psiho. Ma samo neka ste vi savršene..........

Samo kazem

pre 2 godine

"E, to sto je prosecna zena ukapirala da je lakse da se uda i to bez dinara ustedjevine, udajom uleti u stan i umesto u Paraliju sa drugaricam ode na letovanje u Spaniju, uglavnom o muzevljevom trosku to je nesto sasvim drugo - to se zove monetizacija sopstvene seksualnosti ili, jednostavnije, primitivizam."

U mom okruzenju prosecna zena radi, neke su bebisiterke, neke rade u prosveti, neke su lekarke i programeri, neke rade u trgovini. Sve otplacuju stambene kredite zajedno sa muzevima. Neki parovi letuju u Paraliji, neki, nazalost, nigde, neki, naravno, u zapadnoj evropi. Nijedna koja letuje u zapadnoj evropi sa porodicom nije od onih koje i da su same ne bi mogle da priuste zapadnu evropu. Opet,najvise je onih koji nemaju takve uslove i letuju u skladu sa onim kako mogu ili kao sto sam rekla ne letuju uopste. U kom se vi drustvu krecete kad su oko vas sve neke na jahtama a da ne rade nista ja ne znam. Oko mene sve obicni ljudi. S druge strane, ako kod vas ima toliko takvih koje nista ne rade a svrckaju se o trosku muza - niko tog muza nije bio po usima da bas njih izabere. Mogao je neku sto ima zvanje i zanimanje. Mozda i njemu vise odgovara bas ta, ne znam sto se sekirate za njih toliko, osim ako ne prizeljkujete iste takve cice, a nemate da im platite Spaniju...

Martin

pre 2 godine

I da, to niste vi, niti vase prijateljice, to su tamo nek "sponzoruse" - problem je sto te "sponzoruse" cine 80% zenske populacije u Srbiji.

Da se ne lazemo, 80% muske populacije bi rado bilo sponzor nekoj "prelepotici" da mu moze biti, tako da su tu stvari egal. Ne vidim nikakvu disproporciju.

Svasta

pre 2 godine

(Гурман, 8. maj 2021 11:05)
Niko ti nije duzan neobavezan seks.
Plati prostitutku ako to zelis, to je najkorektnije. A posto za razliku od nasih zena ti si se obrazovao i ulagao u sebe da se materijalno obezbedis to ti i nije neki izdatak.
Treba dobra riba da ti rasiri noge cim se pojavis...kako da ne. Mislim ja bih to uradila ali znas kakav dasa to treba da bude, vidjam takvog jefnom gidisnje

Tipografija

pre 2 godine

@ U kom se vi drustvu krecete kad su oko vas sve neke na jahtama a da ne rade nista ja ne znam. Oko mene sve obicni ljudi. S druge strane, ako kod vas ima toliko takvih koje nista ne rade a svrckaju se o trosku muza - niko tog muza nije bio po usima da bas njih izabere. Mogao je neku sto ima zvanje i zanimanje. Mozda i njemu vise odgovara bas ta, ne znam sto se sekirate za njih toliko, osim ako ne prizeljkujete iste takve cice, a nemate da im platite Spaniju...
(Samo kazem, 10. maj 2021 12:12)

U kom se vi drustvi krecete ako su kod vas parovi tako idealno ravnopravni?

Ja ne znam ni jedan par da muskarac nije bio primetno bolji u materijalnom smislu od zene. To ne znaci da je kasirka posla za advokata, ali definitifno nije birala kasira nego poslovodju. Advokatica je nasla imucnijeg i uspesnijeg advokata ili biznismena, doktorka bankara ili kolgu sa privatnom ordinacijom itd. Muskarac, u nasim uslovima uvek mora da bude uspesniji, imucniji i etabliraniji da bi bili ravnopravni.

Poenta je opsti princip - pricate o ravnopravnosti a zapravo tezite socijalnom usponu kroz "emotivne" veze.

I da, to niste vi, niti vase prijateljice, to su tamo nek "sponzoruse" - problem je sto te "sponzoruse" cine 80% zenske populacije u Srbiji.

Гурман

pre 2 godine

Прави проблем је што је у овој нашој забити света јако тешко доћи до необавезног секса. Овде је секс исто вече или после пар дана, нарочито са згодном девојком, ређи од поштеног политичара тј. ако ниси фудбалер, естрада и сл. а тада се заправо ради о врсти проституције.

Зашто је то тако? Па углавном зато што жене секс виде као начин да нешто добију - најчешће везу по могућству са неким ко ће бити финансијски, статусно и образовно супериорнији јер је веза/брак за српску жену најефикаснији начин друштвеног успона. За разлики од жена на Западу наше успон радом, образовањем и стручношћу сматрају баченим временом и енергијом. Код нас се женска еманципација свела на то да сад саме траже добру прилику за удају уместо да им то раде родитељи и то не мења чињеница да су жене данас премијерке, министарке, диреторке, посланице итд. - у глави и срцу су и даље лукава и неповерљива турска раја, само женска.

Жене ће наравно рећи да је необавезан секс избегавају због оговарања али, да су заиста еманциповане, њих би за оговарање било брига као и за оне који им броје партнере. Ипак, то није тако, јер оне управо на те бројаче гледају као потенцијалне мужеве.

С друге стране ти што броје, то раде пре свега због сопствене фрустрације одсуством промискуитета који је ван ове наше паланаке нормална ствар.

И тако - зачарани круг блискоисточног друштва (нпр. наша музика) које је стицајем околносто мање-више у срцу Европе.

Mare

pre 2 godine

Ne znam zašto, meni se nije desilo a nisam ni čula od prijateljica. Muškarci su najgori kada ih odbiješ za seks, odbiješ za brak i na kraju kada ih odbiješ da imaš dete sa njima. Tada se najviše svete, mrze i slično.
(jedan i jedan, 08. maj 2021 07:00)

Isto važi za žene. :)

Samo kazem

pre 2 godine

Tipografija - pa birao je i on nju. Nije ga valjda odalamila oklagijom pa uzela za taoca! Ko im je kriv sto nemaju hrabrosti da pridju uspesnijoj, njihov problem!

Samo kazem

pre 2 godine

@ Tipografija - ja sam se nadovezala na komentar idealiste. Nisam primetila da je osudio taj stav prosecnog srpskog muskarca, samo se dotakao zena. Ja sam misljenja da ne moze da se ocekuje emancipacija zena ako ne postoji emancipacija drustva u celini (znaci, i muskog dela). Lako je reci, pusti sta drugi pricaju, ako nisi predmet ogovaranja. Ne treba zaboraviti da je Srbija mesto gde se moze cuti "ne da, k..va". Kad se tako nesto izgovori, nema nijednog muskarca kojice tom koji izgovara reci da je primitivac. Ni od korova.

Velja

pre 2 godine

"Ja kao muškarac tvrdim da će se nakon seksa muškarac uvek javiti kvalitetnoj ženi..."

Inače ima dosta nekvalitetnih žena u Srbiji...

kraljica

pre 2 godine

@Tipografija:
Ako hoćeš da vidiš prosječne stavove, pronađi tekstove na teme "koliko partnera je previše" i slično (na ovom sajtu ih je bilo dosta), pa pregledaj komentare.

ilija

pre 2 godine

seksoloskinja!? ma daj bre! gde ima da se zavrsi ta skola? hocu i ja da budem "seksologinist". i da... ne javljaju se ako je sex los ili je neki gabor koji se desi posle velike kolicine raznoraznih opijata.

Tipografija

pre 2 godine

Nisam primetila da je osudio taj stav prosecnog srpskog muskarca, samo se dotakao zena. Ja sam misljenja da ne moze da se ocekuje emancipacija zena ako ne postoji emancipacija drustva u celini (znaci, i muskog dela). Lako je reci, pusti sta drugi pricaju, ako nisi predmet ogovaranja. Ne treba zaboraviti da je Srbija mesto gde se moze cuti "ne da, k..va". Kad se tako nesto izgovori, nema nijednog muskarca kojice tom koji izgovara reci da je primitivac. Ni od korova.
(Samo kazem, 10. maj 2021 00:44)

Nije osudio jer to nije stav prosecnog muskarca. Prosecni muskarci, medju njima Idealista i Gurman, svaki dan ovde pisu o tome kako je nenormalno koliko smo seksualno licemerno drustvo. Emancipacija muskaraca, tzv. spoljna emapncipacija, je izvedena zakonski zakljucno sa 1945. Od tada su zene potpuno izjednacene sa muskarcima - i mnoge su su postale naucnici, ministri, predsednici itd. E, to sto je prosecna zena ukapirala da je lakse da se uda i to bez dinara ustedjevine, udajom uleti u stan i umesto u Paraliju sa drugaricam ode na letovanje u Spaniju, uglavnom o muzevljevom trosku to je nesto sasvim drugo - to se zove monetizacija sopstvene seksualnosti ili, jednostavnije, primitivizam.

Inace, ako ne loce pivo, ne zanima ga fudbal, ne pati za porseima, i ne visi u teretani i muskarca ce ogovarati i to mnogo vise zene nego muskarci ("malo je cudan?!") - ali muskarci po pravilu imaju svoje ja pa ih zabole za to...

P76-er

pre 2 godine

Nije svako za svakoga...

Nekad shvatiš pre seksa, pa se praviš naivan, neiskusan, stidljiv. Vidiš da vajde nema i da je džabe trošiti vreme i energiju...

Najgora stvar je kad shvatiš posle prvog seksa, gde drugi ne dolazi u obzir ni pod tačkom razno. Ni pod pretnjom smrtne kazne...

Treća verzija je nakon nekoliko puta u iščekivanju poboljšanja i rasta linije na grafikonu, a ono ravna crta... To ti je što ti je, bolje biti neće...

Četvrta je gde sve funkcioniše fenomenalno po dogovoru, doživljaj vrhunski, poklapanje 100%, sve super. Ali kreću jednostrane emocije, izlivi ljubavi, planovi šta bi bilo kad bi bilo i baš bi nam lepa bila deca. Ajd u tri lepe...

Inače svesnoj ženi, koja ima određena znanja i veštine i zreloj (preležala pubertetska stanja) javljam se i ispred žene i dece...

Idealista

pre 2 godine

@ (Svasta, 9. maj 2021 11:50)

Ok, i kako si ti tacno opovrgla istinitost bilo cega sto je @Гурман rekao?

Mislim, iz tvog komentra proizilazi da je sve sto je on napisao istina.

Moj doprinos diskusiji - Niko nikome ne duguje seks ni obavezan ni neobavezan (osim prostitutki kada im se plati).

Poenta je u tome sto negde zene dozivljavaju seks kao zadovoljstvo samo po sebi i ne vezuju ga za nesto drugo. Negde, kao recimo ovde, vecina zena ne gleda tako na seks i to je njihovo pravo. To je samo jedna od mnogih razlika izmedju razlicitih drustva. Manje vise je opste mesto da Srbija i, lupam, Svedska nisu narocito slicna drustva kao ni recimo Japan i Jemen.

I svako ima pravo da mu se vise svidja Svedska nego Jemen odnosno Srbija i obrnuto. I ne vidim zbog cega toliko besa usmerenog na @Гурманa.

Tipografija

pre 2 godine

@ Tamo gde zene dozivljavaju sex kao zadovoljstvo koje mogu sebi priustiti bez grize savesti, tamo muskarci ne smatraju da zena nece biti dobra majka i supruga ako je imala preko x partnera.(Samo kazem, 9. maj 2021 16:55)

Pa covek upravo tu ideju i brani u komentarima a daleko od toga da je jedini...

Skoro je na ovim stranicam nekim momak, branci devojku koja je napisala da je imala neobavezan seks i u tome uzivala, napisao savresenu definiciju seksualno oslobodjene zene u najpohvalnijem mogucem maniru i onda dobio gomili minusa, po svoj prlici zenskih posto su ga zenski komentatori napali k'o ajkule.

Vi zaista imate problema da razumete procitano ili, verovatnije, trolujete mizandrijom. No dobro, svakome svoja zabava...

XXL

pre 2 godine

Razlog je prost zašto im se ne javljaju posle sexa. Jednostavno nisu u mogućnosti. Kako? Pa kad je pitaju za broj one se naljute i kažu da se dame ne pitaju za broj.

zato smo tu gde jesmo

pre 2 godine

@Svasta

Гурман je sve lepo rekao. Nista tebi nije jasno, ali dobro nisam nista bolje ni ocekivao. I hvala ti na komentaru, jos jednom si potvrdila da su vam proste, kristalno jasne stvari, ipak enigma.

Sto bi nas narod rekao - Ti ga krstis, ono prdi

Ime

pre 2 godine

Vidim imamo strucnjake za sve. Zar nije posao seksologa da leci osobe koje ne zele sseks i u njemu ne uzivaju a ne da raspravlja o javljanju

Bb

pre 2 godine

"Ne razumem kako neko može da uživa u tako plitkom, više nego polovičnom i bezosećajnom odnosu."

Pa, ljudi koji u životu nisu imali kvalitetan seks zaista nikako ne mogu da razumeju taj osećaj. Šta ga znam, probajte da se kupate dva puta dnevno, to je baš važna osnova za lep osećaj u krevetu. I ne brinite, Bog je veliki i nema razloga da se jedi i podgreva pakao zato što je neko, eto, imao lep seks van braka.

Nadoljub

pre 2 godine

Jadne li su i te žene i ti muškarci koji tako funkcionišu. Odnosi su dar Božiji mužu i ženi u braku, ne samo za dobijanje dece, kako misle neki drugi jadni ljudi, nego i zbog ljubavi, intime, nežnosti, vezanosti jednog bračnog para. Kada se takav jedan dar upropaštava bezbožno unaokolo, šta se očekuje, možda nekakva ljubav, nežnost, posvećenost? Nema ništa od toga. Ostaje samo hladni odlazak, nejavljanje, nepoštovanje i nezainteresovanost. Sve ukupno to je vid pasivne grubosti i sve to je tako površno. Počinje flertom, koji kao da kaže, svidjaš mi se, ja te zaslužujem i ne interesuje me tvoj život, ja ću da te uberem i ugrizem kao jabuku i baciću te potom. Onda dolazi do odnosa, koji je obična strast bez osećanja. Ne razumem kako neko može da uživa u tako plitkom, više nego polovičnom i bezosećajnom odnosu. Onda dolazi treća faza, faza hladnog odbacivanja. Ljudska rasa! Nema u ovome ni malo dostojanstva. Bog je sve predivno zamislio i ostvario, ali mi smo ljudi pokvarili sve. Pokajanje podrazumeva promenu mišljenja i prekid grešnih radnji.

Volina

pre 2 godine

Jasam jenu tako izkoristijo za segz nisam joj se vise javljo sve dok mi nisu zatrebale neke pare na zajam omda sam se javijo imali smo jos jedam segz da bimi dala pare i polse se vise nikad nisam javljo da joj vratim zvala me stalmno nisam pozalijo

Vazi

pre 2 godine

A što bismo se više javljali kada smo dobili šta smo hteli? Idemo dalje i to je to.
(Larva, 7. maj 2021 19:01)
Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
Za seks radi seksa uvek je bolji Francuz ili Talijan nasi ni klitoris ne znaju da gde je tacno.

Mastrangello

pre 2 godine

A kako uopste doci do seksa?

Nakon upoznavanja, sta i kako uraditi da se krene u tom pravcu i dodje do seksa?
Narocito u nekom brzom roku, ako ne bas prvo vece, u prvih par dana...

Mediocritical

pre 2 godine

Ako mudro sačekaju da nas prođe egoistični talas zgoditka, koji nas u međuvremenu nosi...
I sačekaju onaj, kada nam se prenapumpane gajde isduvaju...
Onda se setimo, da zovemo.
E tada ste vi u prednosti ako imate u glavi.

lovely jubbly

pre 2 godine

Imao sam slučaj u kom sam se devojci javljao skoro uvek prvi, uvek predlagao viđanje, i uvek bio u obavezi da ja kod nje idem u posetu (ovo je sama izjavila) a ne živimo u istom gradu. Iako je provođenje vremena sa njom bilo ok, kao i sam seks, odustao sam posle par viđanja jer sam ubrzo dobio taj glupi osećaj da samo ja igram oko nje i da to nema smisla na duži rok...
(moj komentar, 07. maj 2021 18:57)

Nisi ni svjestan koliko ti je bilo dobro. Ne zove te, ne davi, kad hoces prangijat zoves i odes, ma milina. A sto moras doklipsat do nje i nije bas neka zrtva, pogotovo jel ides kad ti pozelis. Problem je ocito da si se ti zagrijao za nju, a njoj je bilo samo do neobaveznog seksa. Zato si i digao nos i prekinuo. Ti si ocigledan primjer da se i muskarci nekad ponasaju ko zene.

g

pre 2 godine

@Mgyu Lhu - e bas tako. Meni jedna gospodjica rekla, dobro je, vec sam mislila da ces da me vodas po vecerama i na izlet na Grusku Goru, umesto da j...es.

Samo momci, jedan savet sa druge strane Atlantika. Pazite se sa tim nejavljanjem. U doba #metoo mozete da popijete optuzbu da ste "predator" k'o vrata. To vam je sad statutorno silovanje, pa gledajte sta cete.

Djokica

pre 2 godine

Iskuliram devojku kad bas vidim da hoce jedino seks i da me je zato zvala ili cimala da se vidimo iskljucivo zbog toga. Posebno kad primetim da postaje bezobrazna i pocne sa nekakvim poluhejtom u tim momentima, umesto da bude sarmantna i zanimljiva. Od takvih se treba sklanjati, ali ako ste baksuz i cesto nalecete na ovakve tipove zena, koje hoce seks radi seksa, a da se ne pomuci nimalo oko vas, ucinite sebi uslugu i iskulirajte takvu ponudu. I prekinite odmah takav kontakt.
Eto, ima nas i takvih.

P76-er

pre 2 godine

Nije svako za svakoga...

Nekad shvatiš pre seksa, pa se praviš naivan, neiskusan, stidljiv. Vidiš da vajde nema i da je džabe trošiti vreme i energiju...

Najgora stvar je kad shvatiš posle prvog seksa, gde drugi ne dolazi u obzir ni pod tačkom razno. Ni pod pretnjom smrtne kazne...

Treća verzija je nakon nekoliko puta u iščekivanju poboljšanja i rasta linije na grafikonu, a ono ravna crta... To ti je što ti je, bolje biti neće...

Četvrta je gde sve funkcioniše fenomenalno po dogovoru, doživljaj vrhunski, poklapanje 100%, sve super. Ali kreću jednostrane emocije, izlivi ljubavi, planovi šta bi bilo kad bi bilo i baš bi nam lepa bila deca. Ajd u tri lepe...

Inače svesnoj ženi, koja ima određena znanja i veštine i zreloj (preležala pubertetska stanja) javljam se i ispred žene i dece...

Brada

pre 2 godine

Kod mene su dva razloga, prvi je kada se dogovorimo da je to samo sex, a drugi kada vidim da tu nema bas nikakve emocije sa moje strane, i ne moze ni da ih bude, jasno stavim do znanja da nisam za vezu pa ako hoce ok, ako ne nista.

HeadsUp

pre 2 godine

Pa ovako: ako je vama zenama u krevetu omiljena poza "mrtva krava", nama je "gluvi telefon".

Apsolutno ne postoji nijedan muskarac koji ce nakon dobrog, vrlo dobrog ili odlicnog seksa pomisliti "Jel znas sta bi sad bilo super? Da nikad vise u zivotu ne uradim ovo."

Medjutim, ako je seks bio srednje zalostan, cemu sve.

XXL

pre 2 godine

Razlog je prost zašto im se ne javljaju posle sexa. Jednostavno nisu u mogućnosti. Kako? Pa kad je pitaju za broj one se naljute i kažu da se dame ne pitaju za broj.

Ma nema veze

pre 2 godine

Ne znam, mozda su svi ovi razlozi u komentarima realni, ali licno se ne javljam jer imam iskustvo da posle seksa, treba otprilike odma da je zenim, tako se bar postave. Ako je seks brz, odmah po uooznavanju, onda donosi vise problema na psiholoskom planu, sta I kako dalje. Ljudi treba da komuniciraju I da se razumeju. Zato iako svi to radimo, mislim da brzi sex nije dobar ako oboje iole razmisljaju o necem ozbiljnom. Ako I ona I on Idu do kraja prvo vece ili sl. onda I ne ocekujte da vas zove, nego ko zeli da se javi nek se javi pa vidite sta dalje. Opet mora komunikacija.

Petar

pre 2 godine

Ovde se verovatno misli o svaleraciji ili vezama za jednu noc, tj. mracnim stranama ljudske prirode. Devojci ili supruzi se covek svakako javi.

Tipografija

pre 2 godine

@ U kom se vi drustvu krecete kad su oko vas sve neke na jahtama a da ne rade nista ja ne znam. Oko mene sve obicni ljudi. S druge strane, ako kod vas ima toliko takvih koje nista ne rade a svrckaju se o trosku muza - niko tog muza nije bio po usima da bas njih izabere. Mogao je neku sto ima zvanje i zanimanje. Mozda i njemu vise odgovara bas ta, ne znam sto se sekirate za njih toliko, osim ako ne prizeljkujete iste takve cice, a nemate da im platite Spaniju...
(Samo kazem, 10. maj 2021 12:12)

U kom se vi drustvi krecete ako su kod vas parovi tako idealno ravnopravni?

Ja ne znam ni jedan par da muskarac nije bio primetno bolji u materijalnom smislu od zene. To ne znaci da je kasirka posla za advokata, ali definitifno nije birala kasira nego poslovodju. Advokatica je nasla imucnijeg i uspesnijeg advokata ili biznismena, doktorka bankara ili kolgu sa privatnom ordinacijom itd. Muskarac, u nasim uslovima uvek mora da bude uspesniji, imucniji i etabliraniji da bi bili ravnopravni.

Poenta je opsti princip - pricate o ravnopravnosti a zapravo tezite socijalnom usponu kroz "emotivne" veze.

I da, to niste vi, niti vase prijateljice, to su tamo nek "sponzoruse" - problem je sto te "sponzoruse" cine 80% zenske populacije u Srbiji.

otkud sad ovi sto se ne javljaju?

pre 2 godine

Ma nemoguce!! Do juce su na ovim stranama kukali da su oni upravo naivni, dobri, trude se, zovu, pruzaju paznju, a zene ih samo zavlace i ne javljuju se i okrenu im ledja iz cista mira...

Гурман

pre 2 godine

Прави проблем је што је у овој нашој забити света јако тешко доћи до необавезног секса. Овде је секс исто вече или после пар дана, нарочито са згодном девојком, ређи од поштеног политичара тј. ако ниси фудбалер, естрада и сл. а тада се заправо ради о врсти проституције.

Зашто је то тако? Па углавном зато што жене секс виде као начин да нешто добију - најчешће везу по могућству са неким ко ће бити финансијски, статусно и образовно супериорнији јер је веза/брак за српску жену најефикаснији начин друштвеног успона. За разлики од жена на Западу наше успон радом, образовањем и стручношћу сматрају баченим временом и енергијом. Код нас се женска еманципација свела на то да сад саме траже добру прилику за удају уместо да им то раде родитељи и то не мења чињеница да су жене данас премијерке, министарке, диреторке, посланице итд. - у глави и срцу су и даље лукава и неповерљива турска раја, само женска.

Жене ће наравно рећи да је необавезан секс избегавају због оговарања али, да су заиста еманциповане, њих би за оговарање било брига као и за оне који им броје партнере. Ипак, то није тако, јер оне управо на те бројаче гледају као потенцијалне мужеве.

С друге стране ти што броје, то раде пре свега због сопствене фрустрације одсуством промискуитета који је ван ове наше паланаке нормална ствар.

И тако - зачарани круг блискоисточног друштва (нпр. наша музика) које је стицајем околносто мање-више у срцу Европе.

Tipografija

pre 2 godine

Nisam primetila da je osudio taj stav prosecnog srpskog muskarca, samo se dotakao zena. Ja sam misljenja da ne moze da se ocekuje emancipacija zena ako ne postoji emancipacija drustva u celini (znaci, i muskog dela). Lako je reci, pusti sta drugi pricaju, ako nisi predmet ogovaranja. Ne treba zaboraviti da je Srbija mesto gde se moze cuti "ne da, k..va". Kad se tako nesto izgovori, nema nijednog muskarca kojice tom koji izgovara reci da je primitivac. Ni od korova.
(Samo kazem, 10. maj 2021 00:44)

Nije osudio jer to nije stav prosecnog muskarca. Prosecni muskarci, medju njima Idealista i Gurman, svaki dan ovde pisu o tome kako je nenormalno koliko smo seksualno licemerno drustvo. Emancipacija muskaraca, tzv. spoljna emapncipacija, je izvedena zakonski zakljucno sa 1945. Od tada su zene potpuno izjednacene sa muskarcima - i mnoge su su postale naucnici, ministri, predsednici itd. E, to sto je prosecna zena ukapirala da je lakse da se uda i to bez dinara ustedjevine, udajom uleti u stan i umesto u Paraliju sa drugaricam ode na letovanje u Spaniju, uglavnom o muzevljevom trosku to je nesto sasvim drugo - to se zove monetizacija sopstvene seksualnosti ili, jednostavnije, primitivizam.

Inace, ako ne loce pivo, ne zanima ga fudbal, ne pati za porseima, i ne visi u teretani i muskarca ce ogovarati i to mnogo vise zene nego muskarci ("malo je cudan?!") - ali muskarci po pravilu imaju svoje ja pa ih zabole za to...

Ma ajde bre vise

pre 2 godine

Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
(Vazi, 7. maj 2021 21:11)

Ne valja ako se trudi, onda je glup zato što ga vuku za nos. Ne valja ako odustane, onda mu nije stalo. Ne valja ako je isfrustriran zbog toga što su ga druge vukle za nos, sam je kriv zato što je to dozvolio.

Da li ste vi devojke normalne? Nista vam ne odgovara... A kada Vas neki vuče za nos, proglasite ga za oštećenu robu, kompleksasa, neozbiljnog, osobu za izbegavanje... A ako devojka vuče za nos dečka, onda je to OK, ona ga testira da bi videla da li je psiho. Ma samo neka ste vi savršene..........

zato smo tu gde jesmo

pre 2 godine

@Svasta

Гурман je sve lepo rekao. Nista tebi nije jasno, ali dobro nisam nista bolje ni ocekivao. I hvala ti na komentaru, jos jednom si potvrdila da su vam proste, kristalno jasne stvari, ipak enigma.

Sto bi nas narod rekao - Ti ga krstis, ono prdi

Mastrangello

pre 2 godine

@Mgyu Lhu "Sto kaze ona pesma 'One hoce isto sto i mi' tako da opusteno."

Joj, jeste...jeste...znam..verujem da je tako, ali...ne mogu da poverujem da bas ni jedna nece sa mnom... da bas kod nijedne ne proizvedem reakciju, stvorim zelju...po zakonu verovatnoce prosto je nemoguce da bas niti jedna...ali eto...

Sta uradite, ljudi, sta kazete, kako tece razgovor da se ode u tom smeru...

"Meni je jedna bukvalno rekla oces ti samo da pricas il' ces da ..bes :P"

Eeeh, eto... cak bi i ja primetio takav "signal"...
Koliko vremena i...price, je proslo od upoznavanja do toga?

@Djokica "Iskuliram devojku kad bas vidim da hoce jedino seks i da me je zato zvala ili cimala da se vidimo iskljucivo zbog toga. ...ali ako ste baksuz i cesto nalecete na ovakve tipove zena, koje hoce seks radi seksa...iskulirajte takvu ponudu. I prekinite odmah takav kontakt."

Mislim...sta reci...
Ne, ovo se vise ne moze izdrzati, ovo je neko prokletstvo, ... nema racionalnijeg objasnjenja...

los seks

pre 2 godine

ako je lose iskustvo/los seks onda je najlakse ne javiti se. ali licno je za tekve zene lakse da misle da decko lupa recke, ili su svi muski gadovi ili neko objasnjenje od ove zene, koja je seksolog ( ovo x-oloskinja je neprihvatljivo po tumacenju SANU). ali stvarno- ako pojedete dobar kolac, trazicete jos. ako uzmete lep kolac, a unutra je bez veze, necete traziti jos. jednostavno je, ne treba vam za to fakultet. ali kako da ovu istinu prepakujete u laz koju zene koje ne valjaju i ne zele da se poprave mogu da prihvate kao nesto gde su krivi muskarci- za to vam treba da ste doktor

moj komentar

pre 2 godine

Imao sam slučaj u kom sam se devojci javljao skoro uvek prvi, uvek predlagao viđanje, i uvek bio u obavezi da ja kod nje idem u posetu (ovo je sama izjavila) a ne živimo u istom gradu. Iako je provođenje vremena sa njom bilo ok, kao i sam seks, odustao sam posle par viđanja jer sam ubrzo dobio taj glupi osećaj da samo ja igram oko nje i da to nema smisla na duži rok...

Pepe

pre 2 godine

Cula sam od drugarica da ima puno ovakvih, jedno je sigurno-ako se meni ne bi javio posle s***a ili ako nakon serije vidjanja ispari bez traga i ljudskog objasnjenja (osim ako nije smrtni slucaj) ne dolazi u obzir da mu se vise ikad javim. To je zavrsena prica i sve ostalo je gubljenje vremena.

Tipografija

pre 2 godine

@ Tamo gde zene dozivljavaju sex kao zadovoljstvo koje mogu sebi priustiti bez grize savesti, tamo muskarci ne smatraju da zena nece biti dobra majka i supruga ako je imala preko x partnera.(Samo kazem, 9. maj 2021 16:55)

Pa covek upravo tu ideju i brani u komentarima a daleko od toga da je jedini...

Skoro je na ovim stranicam nekim momak, branci devojku koja je napisala da je imala neobavezan seks i u tome uzivala, napisao savresenu definiciju seksualno oslobodjene zene u najpohvalnijem mogucem maniru i onda dobio gomili minusa, po svoj prlici zenskih posto su ga zenski komentatori napali k'o ajkule.

Vi zaista imate problema da razumete procitano ili, verovatnije, trolujete mizandrijom. No dobro, svakome svoja zabava...

Dosadnjaković

pre 2 godine

Ja bih joj se rado javio posle seksa, samo da nekako dodjem do njega (seksa). Koja god mi ostavi broj telefona, ispadne "nazvali ste nepostojeći broj". Kad bi bar jedna pravilno zapamtila sopstveni broj!

ilija

pre 2 godine

seksoloskinja!? ma daj bre! gde ima da se zavrsi ta skola? hocu i ja da budem "seksologinist". i da... ne javljaju se ako je sex los ili je neki gabor koji se desi posle velike kolicine raznoraznih opijata.

jedan i jedan

pre 2 godine

Ne znam zašto, meni se nije desilo a nisam ni čula od prijateljica. Muškarci su najgori kada ih odbiješ za seks, odbiješ za brak i na kraju kada ih odbiješ da imaš dete sa njima. Tada se najviše svete, mrze i slično.

dzericak

pre 2 godine

Svaki one night stand je zapravo blagoslov, veza do koje i ne treba da dođe. Jedan ili oba partnera pri fizičkom kontaktu i docnije u tih nekoliko sati intime uvide da osoba ne može da ih duhovno ispuni, čak iako je seks bio dobar. Nema intenziteta koji veza donosi. U suprotnom, u ovom slučaju, muškarac se javi.

Aleksandar

pre 2 godine

Ja kao muškarac tvrdim da će se nakon seksa muškarac uvek javiti kvalitetnoj ženi,i obrnuto.
E sada dešava se da žena udje u sve to,a da možda nije baš u potpunosti bila spremna pa onda taj seks izgleda totalno bezveze i možda razočaravajuće,pa šta će onaj kukavac,da ne bi uvredio tu ženu ili da bi izbegao jako neprijatan razgovor,on jednostavno prestane da se javlja.
Savet ženama,mladjim posebno,je da nipošto ne ulaze u seks ako nisu skroz spremne,bez obzira na protok vremena. Muškarac će je sačekati,ako mu je imalo stalo. Ne treba se opterećivati da li je sastanak 5. ili 50. i da li je prošlo 3 nedelje ili 3 meseca.
Sve žene su garantovano dobre za seks,ali vrlo često ne umeju da odaberu trenutak i ulaze u to samo zato što je on bio,eto tako,fin.
To je pogrešno i bolje sačekajte nekoliko nedelja,pa ga razbucajte,nego da požurite,pa se spetljate,jer ste nespremne,i onda se on skenja pa se ne javlja.
Veliki pozdrav!

Bb

pre 2 godine

"Ne razumem kako neko može da uživa u tako plitkom, više nego polovičnom i bezosećajnom odnosu."

Pa, ljudi koji u životu nisu imali kvalitetan seks zaista nikako ne mogu da razumeju taj osećaj. Šta ga znam, probajte da se kupate dva puta dnevno, to je baš važna osnova za lep osećaj u krevetu. I ne brinite, Bog je veliki i nema razloga da se jedi i podgreva pakao zato što je neko, eto, imao lep seks van braka.

Idealista

pre 2 godine

@ (Svasta, 9. maj 2021 11:50)

Ok, i kako si ti tacno opovrgla istinitost bilo cega sto je @Гурман rekao?

Mislim, iz tvog komentra proizilazi da je sve sto je on napisao istina.

Moj doprinos diskusiji - Niko nikome ne duguje seks ni obavezan ni neobavezan (osim prostitutki kada im se plati).

Poenta je u tome sto negde zene dozivljavaju seks kao zadovoljstvo samo po sebi i ne vezuju ga za nesto drugo. Negde, kao recimo ovde, vecina zena ne gleda tako na seks i to je njihovo pravo. To je samo jedna od mnogih razlika izmedju razlicitih drustva. Manje vise je opste mesto da Srbija i, lupam, Svedska nisu narocito slicna drustva kao ni recimo Japan i Jemen.

I svako ima pravo da mu se vise svidja Svedska nego Jemen odnosno Srbija i obrnuto. I ne vidim zbog cega toliko besa usmerenog na @Гурманa.

Marijana

pre 2 godine

Zato što ste loši ljudi, bolje i da se ne javljate. To je dobro, sa jedne strane, jer tu se vidi ko je žito, a ko kukolj. Kako se to kaže u našem narodu.

Svasta

pre 2 godine

(Гурман, 8. maj 2021 11:05)
Niko ti nije duzan neobavezan seks.
Plati prostitutku ako to zelis, to je najkorektnije. A posto za razliku od nasih zena ti si se obrazovao i ulagao u sebe da se materijalno obezbedis to ti i nije neki izdatak.
Treba dobra riba da ti rasiri noge cim se pojavis...kako da ne. Mislim ja bih to uradila ali znas kakav dasa to treba da bude, vidjam takvog jefnom gidisnje

nikos

pre 2 godine

Meni se ovo nikad nije desilo, al mi se nekoliko puta desilo da sam sa nekim u vezi i sve funkcioniše lepo, a onda dodje do prvog seksa i poželim da mi se posle toga nikad više ne javi. Problem je kad okončaš vezu iz nekih drugih razloga, al u kojoj je seks bio fantastičan, onda ti posle toga nikad više prosečan seks nije dovoljno dobar.

Samo kazem

pre 2 godine

Poenta je u tome sto negde zene dozivljavaju seks kao zadovoljstvo samo po sebi i ne vezuju ga za nesto drugo. Negde, kao recimo ovde, vecina zena ne gleda tako na seks i to je njihovo pravo.

Tamo gde zene dozivljavaju sex kao zadovoljstvo koje mogu sebi priustiti bez grize savesti, tamo muskarci ne smatraju da zena nece biti dobra majka i supruga ako je imala preko x partnera. Tako da je i za nase zene bolje da uzivaju u zivotu u drustvima gde muskarci nisu u fazonu "za mene privilegija sexualne slobode a za nju stigma da ce biti losa zena i majka".

Mgyu Lhu

pre 2 godine

@A kako uopste doci do seksa?

Nakon upoznavanja, sta i kako uraditi da se krene u tom pravcu i dodje do seksa?
Narocito u nekom brzom roku, ako ne bas prvo vece, u prvih par dana...

Sto kaze ona pesma 'One hoce isto sto i mi' tako da opusteno. Meni je jedna bukvalno rekla oces ti samo da pricas il' ces da ..bes :P

Brzi

pre 2 godine

A što bismo se više javljali kada smo dobili šta smo hteli? Idemo dalje i to je to.
(Larva, 7. maj 2021 19:01)
Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
Za seks radi seksa uvek je bolji Francuz ili Talijan nasi ni klitoris ne znaju da gde je tacno.
(Vazi, 7. maj 2021 21:11)

Vas dovoje - dve strane iste medalje :-)

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

A što bismo se više javljali kada smo dobili šta smo hteli? Idemo dalje i to je to.
(Larva, 7. maj 2021 19:01)
Naseg coveka treba zavlaciti sto duze ako cete nesto ozbiljno da ovakvi odustanu ili ako imate neki interes pa ste kvit.
Za seks radi seksa uvek je bolji Francuz ili Talijan nasi ni klitoris ne znaju da gde je tacno.
(Vazi, 07. maj 2021 21:11)

Ko ne zna?! Klitoris je Grcki kosarkas.

Velja

pre 2 godine

"Ja kao muškarac tvrdim da će se nakon seksa muškarac uvek javiti kvalitetnoj ženi..."

Inače ima dosta nekvalitetnih žena u Srbiji...

Martin

pre 2 godine

I da, to niste vi, niti vase prijateljice, to su tamo nek "sponzoruse" - problem je sto te "sponzoruse" cine 80% zenske populacije u Srbiji.

Da se ne lazemo, 80% muske populacije bi rado bilo sponzor nekoj "prelepotici" da mu moze biti, tako da su tu stvari egal. Ne vidim nikakvu disproporciju.

Mare

pre 2 godine

Ne znam zašto, meni se nije desilo a nisam ni čula od prijateljica. Muškarci su najgori kada ih odbiješ za seks, odbiješ za brak i na kraju kada ih odbiješ da imaš dete sa njima. Tada se najviše svete, mrze i slično.
(jedan i jedan, 08. maj 2021 07:00)

Isto važi za žene. :)

W

pre 2 godine

Potpuno je ok ne javiti se ako si prethodno obavestio drugu stranu da je sex jedini interes flerta (nisi zainteresovan za vezu ili sl.), i druga strana iz svojih razloga na takav sex pristane, ali je na toliko mnogo nivoa jadno nekog zavlaciti danima, dopisivati se, vidjati...i onda "nestati". Narocito sada kada postoji toliko aplikacija sa vrlo trasparentnim motivima za konekciju zarad istog cilja

Samo kazem

pre 2 godine

Tipografija - pa birao je i on nju. Nije ga valjda odalamila oklagijom pa uzela za taoca! Ko im je kriv sto nemaju hrabrosti da pridju uspesnijoj, njihov problem!

kraljica

pre 2 godine

@Tipografija:
Ako hoćeš da vidiš prosječne stavove, pronađi tekstove na teme "koliko partnera je previše" i slično (na ovom sajtu ih je bilo dosta), pa pregledaj komentare.

Nina

pre 2 godine

@Aleksandar

Tako je. Upravo se meni to desavalo da sam sa sexom pozurila. Dva puta. I nije bilo ni tako lose, nisam tu lezala kao stvar, trudila sam se, ali sam se osecala neprijatno, ogoljeno, ranjivo, nisam mogla uzivati. Oba puta sam to i priznala momcima, oni su zaista i imali razumevanje, onaj drugi se puno zagrejao, ali sta sad... Da pravim duzu pauzu do sledeceg sexa je bezveze. I tako sam prosto prestajala ja da se javljam iz sopstvenog osecaja neprijatnosti.
Sa deckom, koji mi je i posao muz, sacekala sam tri meseca. Nisam imala neki unapred odredjen broj meseci ili nedelja u glavi, nego sam pustila da hemija prokljuca, magija proradi i onda je bilo sjajno.
Ne znam sta muskarci svode pod los sex, volela bih cuti neki odgovor ovde, ali za mene je to zaista preuranjen sex, kad nema nikakvih osecanja i osecam se kao na casu fizickog u skoli- malo gimnastike, razmrdavanje i rastezanje i to bi bilo samo to.
Dobar sex je prisutnost obe strane u trenutku. To se oseca. Takav sex povezuje, a o nejavljanju nema ni govora.

Samo kazem

pre 2 godine

@ Tipografija - ja sam se nadovezala na komentar idealiste. Nisam primetila da je osudio taj stav prosecnog srpskog muskarca, samo se dotakao zena. Ja sam misljenja da ne moze da se ocekuje emancipacija zena ako ne postoji emancipacija drustva u celini (znaci, i muskog dela). Lako je reci, pusti sta drugi pricaju, ako nisi predmet ogovaranja. Ne treba zaboraviti da je Srbija mesto gde se moze cuti "ne da, k..va". Kad se tako nesto izgovori, nema nijednog muskarca kojice tom koji izgovara reci da je primitivac. Ni od korova.

Samo kazem

pre 2 godine

"E, to sto je prosecna zena ukapirala da je lakse da se uda i to bez dinara ustedjevine, udajom uleti u stan i umesto u Paraliju sa drugaricam ode na letovanje u Spaniju, uglavnom o muzevljevom trosku to je nesto sasvim drugo - to se zove monetizacija sopstvene seksualnosti ili, jednostavnije, primitivizam."

U mom okruzenju prosecna zena radi, neke su bebisiterke, neke rade u prosveti, neke su lekarke i programeri, neke rade u trgovini. Sve otplacuju stambene kredite zajedno sa muzevima. Neki parovi letuju u Paraliji, neki, nazalost, nigde, neki, naravno, u zapadnoj evropi. Nijedna koja letuje u zapadnoj evropi sa porodicom nije od onih koje i da su same ne bi mogle da priuste zapadnu evropu. Opet,najvise je onih koji nemaju takve uslove i letuju u skladu sa onim kako mogu ili kao sto sam rekla ne letuju uopste. U kom se vi drustvu krecete kad su oko vas sve neke na jahtama a da ne rade nista ja ne znam. Oko mene sve obicni ljudi. S druge strane, ako kod vas ima toliko takvih koje nista ne rade a svrckaju se o trosku muza - niko tog muza nije bio po usima da bas njih izabere. Mogao je neku sto ima zvanje i zanimanje. Mozda i njemu vise odgovara bas ta, ne znam sto se sekirate za njih toliko, osim ako ne prizeljkujete iste takve cice, a nemate da im platite Spaniju...

Милан

pre 2 godine

1. Зато што су добили оно шта су тражили.
2. Зато што нису добили оно што су тражили.

Ime

pre 2 godine

Vidim imamo strucnjake za sve. Zar nije posao seksologa da leci osobe koje ne zele sseks i u njemu ne uzivaju a ne da raspravlja o javljanju

Toliko od mene

pre 2 godine

Sa dosta godina i dosta iskustva, sa zenskog aspekta tvrdim da seks sa novim partnerom obicno i nije nesto, otprilike do treceg puta. Jednostavno, potrebno je upoznati telo partnera i otkriti i zelje i sta kome prija.
Verovatno je i muskarcima isto, ako stignu do treceg puta, pa uspeju da procene, ma koliko obicno (pogresno) mislili da su vrhunski majstori u krevetu i da ne mogu da omanu.
Sto se pak javljanja/ne javljanja tice, to vazi za obe strane i realno je to u redu, jer ako on/ona nisu zainteresovani da vezu produze preko tog jednog kresa, cemu se natezati i gubiti vreme?
To mu dodje nekako kao rizik posla.