Manekenka javno o surovoj stvarnosti: "Za njih sam debela, traže da mi se vide kosti"

Ponedeljak, 25.10.2021.

08:00

Izvor: Daily Mail

Manekenka javno o surovoj stvarnosti: "Za njih sam debela, traže da mi se vide kosti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Cane

pre 2 godine

Rešiš da živiš od svog izgleda i buniš se kada ti poslodavac sugeriše kako treba da izgleda to što si stavila na prodaju. Uvek možeš da prestaneš i da radiš na trafici.

Drug

pre 2 godine

Nisi debela, naprotiv. Lepa si i zgodna.
Nece te zato sto ne ispunjavas njihove zelje, i nemoj.
Budi svoja do kraja. Samo tako ces biti srecna i zadovoljna sobom.

FYI

pre 2 godine

(Zok1, 25. oktobar 2021 14:28)
Jesu zaposlene - po ugovoru o delu, za svaki pojedinacni posao. Koje prediapozicije i ko ih je definisao? Kriterijumi su se menjali vremenom. Sta ako modna insustrija uvede kriterijum da manekenke treba da imaju 30kg na 175. Mi kao ljudska vrsta valjda napredujemo i uredjujemo drustvo na bolje a ne na gore. Nije poenta da trazite opravdanje za nesto sto je lose vec da ono sto je lose menjate na bolje! Znate, pre samo 150 godina mala deca su radila u fabrikama, rudnicima, skolovanje nije bilo obavezno … Zamislite da su umovi kao sto ste Vi uredjivali drustvo gde bi danas bili, na prvom mestu Vi. Srecno vam bilo!

Viking

pre 2 godine

Zensko tijelo izgleda drugacije od tijela djevojcica. To sto se neke opijaju I drogiraju da ostanu strklje nije zdravo niti normalno.

Zok1

pre 2 godine

(FYI, 25. oktobar 2021 11:58) Kao prvo, manekenke nisu osobe u radnom odnosu, znači nisu zaposlene. Modna industrija traži osobe određenih predispozicija, da bi ih angažovala pod ugovorom. Cela priča da zahtevi ugrožavaju zdravlje je glupost, radiš dok zadovoljavaš kriterije i nakon toga više ne radiš. Pa to je kao i u sportu.

Hm

pre 2 godine

Međutim, iskreno se pitam, zar manekenka ne mora da bude lepa? Mislim, njeno lice, tip građe... nekako mi nije za modeling.
(a, 25. oktobar 2021 11:53)

Ne mora da bude lepa po klasicnim shvatanjima. Moze da bude samo zanimljiva.

Dejanmi

pre 2 godine

Prvo DEBLJA je od sve i jednog vrhunskog profesionalnog sportiste muskarca da li se oni zale na izrabljivanje i mucenje od strane klubova ili sponzora!
Drugo ne znam od kad to i gay lobi ima botove pa su odjednom svi muskarci gay ako vole mrsavo. Nesto se previse spominje androgeno tjelo.
Pogledajete Viktorijas sikret modele da li se i one svidjaju samo latentnim homoseksualcima!!
Dalje ova je bila happy kad je prosla za manekenku jer je visoka a njena prijateljica na primjer nije mogla jer joj fali 4 cm i tad joj uslovi fizicke predispozicije nisu smetale!!
Na kraju ja sam do 27 sve moguce jeo i pivo udarao i imao ravan stomak i rebra ocrtana jer sam RADIO i stalno se kretao

klas

pre 2 godine

@igor_t Ajde ponovo procitaj komentare pa onako objektivno pokusaj da doneses zakljucak koliki je to procenat “strejt” muskaraca koji vole androgeno telo? Procitaj i druge slicne clanke, komentare na njih, tacnije, posebno gde su, po danasnjim standardima, punije zene. Od desetorice, osmorica vole (pre)mrsavo. I mozda tebe ne zanima moda, ali zene zanima, a oni koji je plasiraju oblikuju misljenje mase tj. zena koje se izgladnjuju da bi licile na kosture sa slika. Verovatno nemas cerku ili je jos mala, ali cekaj kad vec sa 10 godina “shvati” da je debela.

Stefan17

pre 2 godine

Meni su ovi zahtevi koje poslodavac postavlja sasvim ok, zato što poslodavac zna šta ide na tržištu i od čega mogu zaraditi. Da smatra da može uspeti u drugom poslu i iz njega zaraditi toliko, ona bi to uradila. Šta da ja sad kao student medicine krenem da se žalim kako su ispiti teški i kako su knjige obimne i opširne. I da hoću ne mogu, svi biramo kako živimo i čime ćemo se baviti. Ništa u životu nam neće "doći na noge", već ako nešto želiš, moraš se za to i izboriti. Naravno da mi neće biti drago zbog tih uslova, ali ako je pristala da igra pod tim pravilima, onda mora i da ih poštuje. U suprotnom, ako neće ima ko hoće.

coyot

pre 2 godine

drage dame sve je to biznis prvo vam prodaju dijete i nakaradni izgled ,a kasnije vam prodaju silikone i ostale nadogradnje, tako da sto bi zene neke stvari imale prirodno kada im mozes prodati?

FYI

pre 2 godine

Ni jedna industrija nema pravo da postavlja pred zaposlene zahteve koji dovode u pitanje njihov zdravlje i zivot. Ni modna industrija. Zakon i moral nalazu upravo suprotno. Zamislite da se isti uslov postavlja lekarima, pekarima, sluzbenicima, nastavnicima, vozacuma …Nije normalno niti moze biti normalno i prihvatljivo da bilo ko bilo kome za obavljanje posla kao uslov zahteva da se izgladnjuje, da bude kostur, da time ugrozava i fizicko i mentalno zdravlje zaposlenog. Kada se ima u vidu da moda kao industrija ima dalekosezan uticaj i na devojke koje nisu u industriji, na sve devojcice, devojke, zene oko nas, onda je odgovornost onih koji rukovode tom industrijom jos veci. Poremecaji ishrane su postali uzasno rasprostranjeni i to upravo medju devojcicama od 13-14 godina i jako mladim devojkama koje nisu manekenke jer im se izgled kostura namece kao uzor i model. Anoreksija je psihicki poremecaj ishrane koji nastaje izgladnjivanjem, i to je poremecaj sa najvecim procetom smrtnosti od svih psihickih poremecaja!

a

pre 2 godine

Nravano da nije debela, nego su zahtevi nenormalni. Međutim, iskreno se pitam, zar manekenka ne mora da bude lepa? Mislim, njeno lice, tip građe... nekako mi nije za modeling.

modna pista

pre 2 godine

Cuj komentara ,imaju pravo da traze.
Nemaju jer uticu na milione drugih mladih zena i djevojaka koje tek pocinju zivot . Ako u ovom svijetu svi imaju prava i lgbt i sta ja znam ,sto su modeli izuzetak.
To je ugrozavanje zdravlja te osobe ali i drugih koje se identifikuju sa njom.
(iz mase dobacivam uporno, 25. oktobar 2021 09:37)


Pre svega, tesko da su manekenke bas toliko uticajne.

Stvar je u tome sto ona nije u zatocenistvu, znaci nista NE MORA!
Ako joj se ne dopada, neka nadje sebi drugu profesiju, ili barem drugu reviju, reklamnu kampanju.

Nikad nisam ni prosao pored modne revije, pa opet, ceo zivot slusam kako manekenstvo zahteva konstantno izgladnjivanje, i da fotografi i kreatori preferiraju izrazito mrsave devojke.
Ne mislim da je to ispravno, ali i ona, kao i sve druge koje krenu tim putem - znaju sta ih ceka!
Kao sto rekoh, nije to nikakva tajna, vec opstepoznata cinjenica.

S druge strane, manekenke su i vise nego solidno placene i zive jedan vise nego udoban zivot, pa je valjda normalno da necega moraju i da se odreknu.
Ne postoji modna industrija zbog manekenki, nego upravo obrnuto - manekenke postoje zbog modne industrije i potpuno je normalno da poslodavac odredjuje uslove.

U svakom slucaju, mlada je, ima 22 godine i nista je ne sprecava da krene nekim drugim, zdravijim, putem u zivotu.
Modeling neka ostavi onima kojima nije problem da zive na salatama i svi srecni.

boze

pre 2 godine

Koliko retardiranih komentara, i degutantnih i neprimerenih. Nije poenta promeniti profesiju, ne moze svako da bude doktor nauka, treba da postoje i manekeni. Ali za koga oni nose te modele? Jako je malo zaista prirodno vrlo mrsavih zena, devojke se izgladnjuju jer moda je, na zalost, jako vazan aspekt zivota, pogotovo za zene, a muskarci vladaju tom industrijom i postavljaju kriterijume. I kao sto vidimo iz komentara, i sami komentatori da su kreatori trazili bi androgene modele jer im je to privlacno, a ne zato sto roba stoji bolje na ofingeru nego na zeni. Muskarci vole musko telo, u modi postavljaju standarde, otuda tolika povika na plus sajz modele.

NikolaC

pre 2 godine

Ako može da liči na muško, to bi za njih bilo najbolje, po mogućstvu da ima telo kao dete od 10 godina.
Baš se čudim zašto.
Bolesna industrija.

M

pre 2 godine

Da, zaista traže da im se vide kosti.
Imam jednu učenicu koja je odlučila da se bavi manekenstvom. Odličan đak, pametno, promućurno dete. Uvek je bila izrazito tanka i visoka, svi su takvi u njenoj porodici: vredni, posvećeni svemu što rade, i da, tanki i visoki.
Više joj ne predajem, ali je viđam po hodnicima u gimnaziji. Od tanke je postala izrazito mršava. Čemu to? Pitam se kad će njena inteligencija presuditi i kada će odustati od izgladnjivanja.

Ivo

pre 2 godine

Ako ima problem s tim, neka menja struku. Neka zavrsi fakultet, neka radi u nekoj kancelariji, u nekom laboratoriju, moze biti medicinska sestra ili doktor ili neka se uhvati motike.

milos

pre 2 godine

Ako ne ispunjavaš zahteve posla, promeni posao. Ne vidim problem zaista.
Šta misliš, kakva je tek ishrana vrhunskog sportiste? Kako se hrane Ronaldo ili Hamilton ili Jokić? Ako nisi za modela, ima i drugih poslova...

DaLanik

pre 2 godine

Neo-marksističke gluposti nemaju granica. Pazi nju, hoće da bude manekenka a smeta joj što imaju neke zahteve. Zamislite da ja hoću da budem programer i da se žalim što moram da znam na primer, Javu?

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Моделинг су измислили поремећени педери, који мрзе жене, претварајући се да су им другарице.

Radovan Treći

pre 2 godine

Mlada lepa devojko, nađi sebi drugi posao ili dobrog muža da te mazi i pazi. Privatnik ima pravo da postavlja zahteve u okviru zakona, na tebi je da prihvatiš ili ne.

Silverfox

pre 2 godine

Šta je sledeće, da tražimo da spuste visinu koševa na 2m, da i oni sa 170 mogu da zakucaju? “Moja ćerka obožava košarku, ali je visoka 160, hajde da menjamo pravila :) “ Manekenke se biraju da budu kao vešalice, jer im na taj način stoji sve što obuku. Zato se traže mršave i visoke, a sve što se šije za modnu pistu pravi se u jednoj veličini. Niko joj ne govori da smrša zato što voli mršavije devojke, nego da bi mogla da uđe u garderobu koju treba da nosi. Žensko telo se kod većine žena vremenom menja, poznajem devojku koja je sa 26 morala da napusti pistu iz sličnih razloga. Život ide dalje, za većinu devojaka je to prolazno zanimanje.

trut

pre 2 godine

Upravo to sto se smatra da imaju pravo da traze da im kosturi nose kreacije dovelo je u zadnjim decenijama do poremecaja ishrane kod devojcica i devojaka, a kasnije kao zene imaju problem sa zdravljem. Vecina kreatora, pogotovo onih koji su postavili standarde pre par decenija su homoseksualci, te ne cudi sto je na tim modelima samo glava zenska.

iz mase dobacivam uporno

pre 2 godine

Cuj komentara ,imaju pravo da traze.
Nemaju jer uticu na milione drugih mladih zena i djevojaka koje tek pocinju zivot . Ako u ovom svijetu svi imaju prava i lgbt i sta ja znam ,sto su modeli izuzetak.
To je ugrozavanje zdravlja te osobe ali i drugih koje se identifikuju sa njom.

igor_t

pre 2 godine

Nema veze mala, tu je uvek Instagram pa mozes biti samoprokalmovani model kao i vecina zgodnih zenski na njemu.

A to da muskarci vole androgena tela zena, je glupost, tj. ako muskarci i diktiraju stvari u modi, to su vam vecinom gey muskarci koji funkcionisu u tim krugovima.
Strait niti zanima moda, niti vole premrsave zene (dobro ajd' uvek ima neki mali procenat).

mahatma

pre 2 godine

Ако је тако као сто каже зашто не промени професију? Ајде ви што јој дајете за право, одговорите ви? Што не стане за машину у некој фабрици, у трећу смену од 22 до 06, тамо те нико не пита колико кила имаш и где ти је сало.

BDj

pre 2 godine

Vidim dosta njih se ovde smeje ovoj devojci.
E pa drugari, da je vaša ćerka u ovoj poziciji, a da dete voli to čime se bavi, ti osmesi bi vam se zaledili

jovancha

pre 2 godine

Mnogo je glupo njeno ponasanje. Biraju modeling a zapostavljaju sve ostalo. U njenih 22 ona bi trebalo da je vec pri kraju neke skole. Da otera kasting ekipu u … i ide da na tezi nacin zaradjuje za ‘leba. Ali jasno je, zivot modela ima svoje prednosti, putovanja, neki glamur sta li je. Tesko je toga se odreci ali sve ima svoju cenu. I da budes model i da ne budes.

Realno

pre 2 godine

Ovakvih koliko hoces, nikad vise ,,manekenki"...dodji da vidis kako tretiraju visokoobrazovane zene po nekim firmama a pri tom izgledaju i bolje od tebe.

klas

pre 2 godine

Takve standarde u manekenstvu postavljaju muskarci koje privlaci androgeno musko telo. I po komentarima vidimo da muskarci smatraju privlacnim jedino mrsavo, sto mrsavije to bolje. Zene normalno imaju visak masnoce. Naravno, svi muski izgovori su da nije zdravo biti debeo. Pa drugari, za zenu nije zdravo da ima musko telo, ako vam se to svidja, birajte se medju vama.

Kmekenro

pre 2 godine

Koliko god to bolesno bilo, ukoliko oni traze da ti se vide kosti, oni to placaju i to je njihovo pravo. E sad, na tebi je da ih oteras u tri lepe, da se najedes kao covek nadjes drugu kuću koja nema te zahteve ili promenis posao.

Znalac

pre 2 godine

jbg devojko, surovo jeste ali u svakom poslu se trazi "nesto" da bi mogla raditi. Ako neces da se izgladnjujes, onda knjigu u sake, ili u smenski rad. Sta mislis, koliko moraju da se zrtvuju vrhunski sportisti sto se tice ishrane?!

Kmekenro

pre 2 godine

Koliko god to bolesno bilo, ukoliko oni traze da ti se vide kosti, oni to placaju i to je njihovo pravo. E sad, na tebi je da ih oteras u tri lepe, da se najedes kao covek nadjes drugu kuću koja nema te zahteve ili promenis posao.

Znalac

pre 2 godine

jbg devojko, surovo jeste ali u svakom poslu se trazi "nesto" da bi mogla raditi. Ako neces da se izgladnjujes, onda knjigu u sake, ili u smenski rad. Sta mislis, koliko moraju da se zrtvuju vrhunski sportisti sto se tice ishrane?!

Realno

pre 2 godine

Ovakvih koliko hoces, nikad vise ,,manekenki"...dodji da vidis kako tretiraju visokoobrazovane zene po nekim firmama a pri tom izgledaju i bolje od tebe.

klas

pre 2 godine

Takve standarde u manekenstvu postavljaju muskarci koje privlaci androgeno musko telo. I po komentarima vidimo da muskarci smatraju privlacnim jedino mrsavo, sto mrsavije to bolje. Zene normalno imaju visak masnoce. Naravno, svi muski izgovori su da nije zdravo biti debeo. Pa drugari, za zenu nije zdravo da ima musko telo, ako vam se to svidja, birajte se medju vama.

BDj

pre 2 godine

Vidim dosta njih se ovde smeje ovoj devojci.
E pa drugari, da je vaša ćerka u ovoj poziciji, a da dete voli to čime se bavi, ti osmesi bi vam se zaledili

iz mase dobacivam uporno

pre 2 godine

Cuj komentara ,imaju pravo da traze.
Nemaju jer uticu na milione drugih mladih zena i djevojaka koje tek pocinju zivot . Ako u ovom svijetu svi imaju prava i lgbt i sta ja znam ,sto su modeli izuzetak.
To je ugrozavanje zdravlja te osobe ali i drugih koje se identifikuju sa njom.

jovancha

pre 2 godine

Mnogo je glupo njeno ponasanje. Biraju modeling a zapostavljaju sve ostalo. U njenih 22 ona bi trebalo da je vec pri kraju neke skole. Da otera kasting ekipu u … i ide da na tezi nacin zaradjuje za ‘leba. Ali jasno je, zivot modela ima svoje prednosti, putovanja, neki glamur sta li je. Tesko je toga se odreci ali sve ima svoju cenu. I da budes model i da ne budes.

trut

pre 2 godine

Upravo to sto se smatra da imaju pravo da traze da im kosturi nose kreacije dovelo je u zadnjim decenijama do poremecaja ishrane kod devojcica i devojaka, a kasnije kao zene imaju problem sa zdravljem. Vecina kreatora, pogotovo onih koji su postavili standarde pre par decenija su homoseksualci, te ne cudi sto je na tim modelima samo glava zenska.

igor_t

pre 2 godine

Nema veze mala, tu je uvek Instagram pa mozes biti samoprokalmovani model kao i vecina zgodnih zenski na njemu.

A to da muskarci vole androgena tela zena, je glupost, tj. ako muskarci i diktiraju stvari u modi, to su vam vecinom gey muskarci koji funkcionisu u tim krugovima.
Strait niti zanima moda, niti vole premrsave zene (dobro ajd' uvek ima neki mali procenat).

M

pre 2 godine

Da, zaista traže da im se vide kosti.
Imam jednu učenicu koja je odlučila da se bavi manekenstvom. Odličan đak, pametno, promućurno dete. Uvek je bila izrazito tanka i visoka, svi su takvi u njenoj porodici: vredni, posvećeni svemu što rade, i da, tanki i visoki.
Više joj ne predajem, ali je viđam po hodnicima u gimnaziji. Od tanke je postala izrazito mršava. Čemu to? Pitam se kad će njena inteligencija presuditi i kada će odustati od izgladnjivanja.

modna pista

pre 2 godine

Cuj komentara ,imaju pravo da traze.
Nemaju jer uticu na milione drugih mladih zena i djevojaka koje tek pocinju zivot . Ako u ovom svijetu svi imaju prava i lgbt i sta ja znam ,sto su modeli izuzetak.
To je ugrozavanje zdravlja te osobe ali i drugih koje se identifikuju sa njom.
(iz mase dobacivam uporno, 25. oktobar 2021 09:37)


Pre svega, tesko da su manekenke bas toliko uticajne.

Stvar je u tome sto ona nije u zatocenistvu, znaci nista NE MORA!
Ako joj se ne dopada, neka nadje sebi drugu profesiju, ili barem drugu reviju, reklamnu kampanju.

Nikad nisam ni prosao pored modne revije, pa opet, ceo zivot slusam kako manekenstvo zahteva konstantno izgladnjivanje, i da fotografi i kreatori preferiraju izrazito mrsave devojke.
Ne mislim da je to ispravno, ali i ona, kao i sve druge koje krenu tim putem - znaju sta ih ceka!
Kao sto rekoh, nije to nikakva tajna, vec opstepoznata cinjenica.

S druge strane, manekenke su i vise nego solidno placene i zive jedan vise nego udoban zivot, pa je valjda normalno da necega moraju i da se odreknu.
Ne postoji modna industrija zbog manekenki, nego upravo obrnuto - manekenke postoje zbog modne industrije i potpuno je normalno da poslodavac odredjuje uslove.

U svakom slucaju, mlada je, ima 22 godine i nista je ne sprecava da krene nekim drugim, zdravijim, putem u zivotu.
Modeling neka ostavi onima kojima nije problem da zive na salatama i svi srecni.

DaLanik

pre 2 godine

Neo-marksističke gluposti nemaju granica. Pazi nju, hoće da bude manekenka a smeta joj što imaju neke zahteve. Zamislite da ja hoću da budem programer i da se žalim što moram da znam na primer, Javu?

FYI

pre 2 godine

Ni jedna industrija nema pravo da postavlja pred zaposlene zahteve koji dovode u pitanje njihov zdravlje i zivot. Ni modna industrija. Zakon i moral nalazu upravo suprotno. Zamislite da se isti uslov postavlja lekarima, pekarima, sluzbenicima, nastavnicima, vozacuma …Nije normalno niti moze biti normalno i prihvatljivo da bilo ko bilo kome za obavljanje posla kao uslov zahteva da se izgladnjuje, da bude kostur, da time ugrozava i fizicko i mentalno zdravlje zaposlenog. Kada se ima u vidu da moda kao industrija ima dalekosezan uticaj i na devojke koje nisu u industriji, na sve devojcice, devojke, zene oko nas, onda je odgovornost onih koji rukovode tom industrijom jos veci. Poremecaji ishrane su postali uzasno rasprostranjeni i to upravo medju devojcicama od 13-14 godina i jako mladim devojkama koje nisu manekenke jer im se izgled kostura namece kao uzor i model. Anoreksija je psihicki poremecaj ishrane koji nastaje izgladnjivanjem, i to je poremecaj sa najvecim procetom smrtnosti od svih psihickih poremecaja!

mahatma

pre 2 godine

Ако је тако као сто каже зашто не промени професију? Ајде ви што јој дајете за право, одговорите ви? Што не стане за машину у некој фабрици, у трећу смену од 22 до 06, тамо те нико не пита колико кила имаш и где ти је сало.

Hm

pre 2 godine

Međutim, iskreno se pitam, zar manekenka ne mora da bude lepa? Mislim, njeno lice, tip građe... nekako mi nije za modeling.
(a, 25. oktobar 2021 11:53)

Ne mora da bude lepa po klasicnim shvatanjima. Moze da bude samo zanimljiva.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Моделинг су измислили поремећени педери, који мрзе жене, претварајући се да су им другарице.

NikolaC

pre 2 godine

Ako može da liči na muško, to bi za njih bilo najbolje, po mogućstvu da ima telo kao dete od 10 godina.
Baš se čudim zašto.
Bolesna industrija.

Silverfox

pre 2 godine

Šta je sledeće, da tražimo da spuste visinu koševa na 2m, da i oni sa 170 mogu da zakucaju? “Moja ćerka obožava košarku, ali je visoka 160, hajde da menjamo pravila :) “ Manekenke se biraju da budu kao vešalice, jer im na taj način stoji sve što obuku. Zato se traže mršave i visoke, a sve što se šije za modnu pistu pravi se u jednoj veličini. Niko joj ne govori da smrša zato što voli mršavije devojke, nego da bi mogla da uđe u garderobu koju treba da nosi. Žensko telo se kod većine žena vremenom menja, poznajem devojku koja je sa 26 morala da napusti pistu iz sličnih razloga. Život ide dalje, za većinu devojaka je to prolazno zanimanje.

boze

pre 2 godine

Koliko retardiranih komentara, i degutantnih i neprimerenih. Nije poenta promeniti profesiju, ne moze svako da bude doktor nauka, treba da postoje i manekeni. Ali za koga oni nose te modele? Jako je malo zaista prirodno vrlo mrsavih zena, devojke se izgladnjuju jer moda je, na zalost, jako vazan aspekt zivota, pogotovo za zene, a muskarci vladaju tom industrijom i postavljaju kriterijume. I kao sto vidimo iz komentara, i sami komentatori da su kreatori trazili bi androgene modele jer im je to privlacno, a ne zato sto roba stoji bolje na ofingeru nego na zeni. Muskarci vole musko telo, u modi postavljaju standarde, otuda tolika povika na plus sajz modele.

FYI

pre 2 godine

(Zok1, 25. oktobar 2021 14:28)
Jesu zaposlene - po ugovoru o delu, za svaki pojedinacni posao. Koje prediapozicije i ko ih je definisao? Kriterijumi su se menjali vremenom. Sta ako modna insustrija uvede kriterijum da manekenke treba da imaju 30kg na 175. Mi kao ljudska vrsta valjda napredujemo i uredjujemo drustvo na bolje a ne na gore. Nije poenta da trazite opravdanje za nesto sto je lose vec da ono sto je lose menjate na bolje! Znate, pre samo 150 godina mala deca su radila u fabrikama, rudnicima, skolovanje nije bilo obavezno … Zamislite da su umovi kao sto ste Vi uredjivali drustvo gde bi danas bili, na prvom mestu Vi. Srecno vam bilo!

Radovan Treći

pre 2 godine

Mlada lepa devojko, nađi sebi drugi posao ili dobrog muža da te mazi i pazi. Privatnik ima pravo da postavlja zahteve u okviru zakona, na tebi je da prihvatiš ili ne.

Ivo

pre 2 godine

Ako ima problem s tim, neka menja struku. Neka zavrsi fakultet, neka radi u nekoj kancelariji, u nekom laboratoriju, moze biti medicinska sestra ili doktor ili neka se uhvati motike.

coyot

pre 2 godine

drage dame sve je to biznis prvo vam prodaju dijete i nakaradni izgled ,a kasnije vam prodaju silikone i ostale nadogradnje, tako da sto bi zene neke stvari imale prirodno kada im mozes prodati?

a

pre 2 godine

Nravano da nije debela, nego su zahtevi nenormalni. Međutim, iskreno se pitam, zar manekenka ne mora da bude lepa? Mislim, njeno lice, tip građe... nekako mi nije za modeling.

milos

pre 2 godine

Ako ne ispunjavaš zahteve posla, promeni posao. Ne vidim problem zaista.
Šta misliš, kakva je tek ishrana vrhunskog sportiste? Kako se hrane Ronaldo ili Hamilton ili Jokić? Ako nisi za modela, ima i drugih poslova...

klas

pre 2 godine

@igor_t Ajde ponovo procitaj komentare pa onako objektivno pokusaj da doneses zakljucak koliki je to procenat “strejt” muskaraca koji vole androgeno telo? Procitaj i druge slicne clanke, komentare na njih, tacnije, posebno gde su, po danasnjim standardima, punije zene. Od desetorice, osmorica vole (pre)mrsavo. I mozda tebe ne zanima moda, ali zene zanima, a oni koji je plasiraju oblikuju misljenje mase tj. zena koje se izgladnjuju da bi licile na kosture sa slika. Verovatno nemas cerku ili je jos mala, ali cekaj kad vec sa 10 godina “shvati” da je debela.

Stefan17

pre 2 godine

Meni su ovi zahtevi koje poslodavac postavlja sasvim ok, zato što poslodavac zna šta ide na tržištu i od čega mogu zaraditi. Da smatra da može uspeti u drugom poslu i iz njega zaraditi toliko, ona bi to uradila. Šta da ja sad kao student medicine krenem da se žalim kako su ispiti teški i kako su knjige obimne i opširne. I da hoću ne mogu, svi biramo kako živimo i čime ćemo se baviti. Ništa u životu nam neće "doći na noge", već ako nešto želiš, moraš se za to i izboriti. Naravno da mi neće biti drago zbog tih uslova, ali ako je pristala da igra pod tim pravilima, onda mora i da ih poštuje. U suprotnom, ako neće ima ko hoće.

Zok1

pre 2 godine

(FYI, 25. oktobar 2021 11:58) Kao prvo, manekenke nisu osobe u radnom odnosu, znači nisu zaposlene. Modna industrija traži osobe određenih predispozicija, da bi ih angažovala pod ugovorom. Cela priča da zahtevi ugrožavaju zdravlje je glupost, radiš dok zadovoljavaš kriterije i nakon toga više ne radiš. Pa to je kao i u sportu.

Viking

pre 2 godine

Zensko tijelo izgleda drugacije od tijela djevojcica. To sto se neke opijaju I drogiraju da ostanu strklje nije zdravo niti normalno.

Dejanmi

pre 2 godine

Prvo DEBLJA je od sve i jednog vrhunskog profesionalnog sportiste muskarca da li se oni zale na izrabljivanje i mucenje od strane klubova ili sponzora!
Drugo ne znam od kad to i gay lobi ima botove pa su odjednom svi muskarci gay ako vole mrsavo. Nesto se previse spominje androgeno tjelo.
Pogledajete Viktorijas sikret modele da li se i one svidjaju samo latentnim homoseksualcima!!
Dalje ova je bila happy kad je prosla za manekenku jer je visoka a njena prijateljica na primjer nije mogla jer joj fali 4 cm i tad joj uslovi fizicke predispozicije nisu smetale!!
Na kraju ja sam do 27 sve moguce jeo i pivo udarao i imao ravan stomak i rebra ocrtana jer sam RADIO i stalno se kretao

Drug

pre 2 godine

Nisi debela, naprotiv. Lepa si i zgodna.
Nece te zato sto ne ispunjavas njihove zelje, i nemoj.
Budi svoja do kraja. Samo tako ces biti srecna i zadovoljna sobom.

Cane

pre 2 godine

Rešiš da živiš od svog izgleda i buniš se kada ti poslodavac sugeriše kako treba da izgleda to što si stavila na prodaju. Uvek možeš da prestaneš i da radiš na trafici.

Znalac

pre 2 godine

jbg devojko, surovo jeste ali u svakom poslu se trazi "nesto" da bi mogla raditi. Ako neces da se izgladnjujes, onda knjigu u sake, ili u smenski rad. Sta mislis, koliko moraju da se zrtvuju vrhunski sportisti sto se tice ishrane?!

Dejanmi

pre 2 godine

Prvo DEBLJA je od sve i jednog vrhunskog profesionalnog sportiste muskarca da li se oni zale na izrabljivanje i mucenje od strane klubova ili sponzora!
Drugo ne znam od kad to i gay lobi ima botove pa su odjednom svi muskarci gay ako vole mrsavo. Nesto se previse spominje androgeno tjelo.
Pogledajete Viktorijas sikret modele da li se i one svidjaju samo latentnim homoseksualcima!!
Dalje ova je bila happy kad je prosla za manekenku jer je visoka a njena prijateljica na primjer nije mogla jer joj fali 4 cm i tad joj uslovi fizicke predispozicije nisu smetale!!
Na kraju ja sam do 27 sve moguce jeo i pivo udarao i imao ravan stomak i rebra ocrtana jer sam RADIO i stalno se kretao

klas

pre 2 godine

Takve standarde u manekenstvu postavljaju muskarci koje privlaci androgeno musko telo. I po komentarima vidimo da muskarci smatraju privlacnim jedino mrsavo, sto mrsavije to bolje. Zene normalno imaju visak masnoce. Naravno, svi muski izgovori su da nije zdravo biti debeo. Pa drugari, za zenu nije zdravo da ima musko telo, ako vam se to svidja, birajte se medju vama.

Stefan17

pre 2 godine

Meni su ovi zahtevi koje poslodavac postavlja sasvim ok, zato što poslodavac zna šta ide na tržištu i od čega mogu zaraditi. Da smatra da može uspeti u drugom poslu i iz njega zaraditi toliko, ona bi to uradila. Šta da ja sad kao student medicine krenem da se žalim kako su ispiti teški i kako su knjige obimne i opširne. I da hoću ne mogu, svi biramo kako živimo i čime ćemo se baviti. Ništa u životu nam neće "doći na noge", već ako nešto želiš, moraš se za to i izboriti. Naravno da mi neće biti drago zbog tih uslova, ali ako je pristala da igra pod tim pravilima, onda mora i da ih poštuje. U suprotnom, ako neće ima ko hoće.

BDj

pre 2 godine

Vidim dosta njih se ovde smeje ovoj devojci.
E pa drugari, da je vaša ćerka u ovoj poziciji, a da dete voli to čime se bavi, ti osmesi bi vam se zaledili

DaLanik

pre 2 godine

Neo-marksističke gluposti nemaju granica. Pazi nju, hoće da bude manekenka a smeta joj što imaju neke zahteve. Zamislite da ja hoću da budem programer i da se žalim što moram da znam na primer, Javu?

Kmekenro

pre 2 godine

Koliko god to bolesno bilo, ukoliko oni traze da ti se vide kosti, oni to placaju i to je njihovo pravo. E sad, na tebi je da ih oteras u tri lepe, da se najedes kao covek nadjes drugu kuću koja nema te zahteve ili promenis posao.

iz mase dobacivam uporno

pre 2 godine

Cuj komentara ,imaju pravo da traze.
Nemaju jer uticu na milione drugih mladih zena i djevojaka koje tek pocinju zivot . Ako u ovom svijetu svi imaju prava i lgbt i sta ja znam ,sto su modeli izuzetak.
To je ugrozavanje zdravlja te osobe ali i drugih koje se identifikuju sa njom.

Zok1

pre 2 godine

(FYI, 25. oktobar 2021 11:58) Kao prvo, manekenke nisu osobe u radnom odnosu, znači nisu zaposlene. Modna industrija traži osobe određenih predispozicija, da bi ih angažovala pod ugovorom. Cela priča da zahtevi ugrožavaju zdravlje je glupost, radiš dok zadovoljavaš kriterije i nakon toga više ne radiš. Pa to je kao i u sportu.

milos

pre 2 godine

Ako ne ispunjavaš zahteve posla, promeni posao. Ne vidim problem zaista.
Šta misliš, kakva je tek ishrana vrhunskog sportiste? Kako se hrane Ronaldo ili Hamilton ili Jokić? Ako nisi za modela, ima i drugih poslova...

mahatma

pre 2 godine

Ако је тако као сто каже зашто не промени професију? Ајде ви што јој дајете за право, одговорите ви? Што не стане за машину у некој фабрици, у трећу смену од 22 до 06, тамо те нико не пита колико кила имаш и где ти је сало.

modna pista

pre 2 godine

Cuj komentara ,imaju pravo da traze.
Nemaju jer uticu na milione drugih mladih zena i djevojaka koje tek pocinju zivot . Ako u ovom svijetu svi imaju prava i lgbt i sta ja znam ,sto su modeli izuzetak.
To je ugrozavanje zdravlja te osobe ali i drugih koje se identifikuju sa njom.
(iz mase dobacivam uporno, 25. oktobar 2021 09:37)


Pre svega, tesko da su manekenke bas toliko uticajne.

Stvar je u tome sto ona nije u zatocenistvu, znaci nista NE MORA!
Ako joj se ne dopada, neka nadje sebi drugu profesiju, ili barem drugu reviju, reklamnu kampanju.

Nikad nisam ni prosao pored modne revije, pa opet, ceo zivot slusam kako manekenstvo zahteva konstantno izgladnjivanje, i da fotografi i kreatori preferiraju izrazito mrsave devojke.
Ne mislim da je to ispravno, ali i ona, kao i sve druge koje krenu tim putem - znaju sta ih ceka!
Kao sto rekoh, nije to nikakva tajna, vec opstepoznata cinjenica.

S druge strane, manekenke su i vise nego solidno placene i zive jedan vise nego udoban zivot, pa je valjda normalno da necega moraju i da se odreknu.
Ne postoji modna industrija zbog manekenki, nego upravo obrnuto - manekenke postoje zbog modne industrije i potpuno je normalno da poslodavac odredjuje uslove.

U svakom slucaju, mlada je, ima 22 godine i nista je ne sprecava da krene nekim drugim, zdravijim, putem u zivotu.
Modeling neka ostavi onima kojima nije problem da zive na salatama i svi srecni.

Silverfox

pre 2 godine

Šta je sledeće, da tražimo da spuste visinu koševa na 2m, da i oni sa 170 mogu da zakucaju? “Moja ćerka obožava košarku, ali je visoka 160, hajde da menjamo pravila :) “ Manekenke se biraju da budu kao vešalice, jer im na taj način stoji sve što obuku. Zato se traže mršave i visoke, a sve što se šije za modnu pistu pravi se u jednoj veličini. Niko joj ne govori da smrša zato što voli mršavije devojke, nego da bi mogla da uđe u garderobu koju treba da nosi. Žensko telo se kod većine žena vremenom menja, poznajem devojku koja je sa 26 morala da napusti pistu iz sličnih razloga. Život ide dalje, za većinu devojaka je to prolazno zanimanje.

a

pre 2 godine

Nravano da nije debela, nego su zahtevi nenormalni. Međutim, iskreno se pitam, zar manekenka ne mora da bude lepa? Mislim, njeno lice, tip građe... nekako mi nije za modeling.

jovancha

pre 2 godine

Mnogo je glupo njeno ponasanje. Biraju modeling a zapostavljaju sve ostalo. U njenih 22 ona bi trebalo da je vec pri kraju neke skole. Da otera kasting ekipu u … i ide da na tezi nacin zaradjuje za ‘leba. Ali jasno je, zivot modela ima svoje prednosti, putovanja, neki glamur sta li je. Tesko je toga se odreci ali sve ima svoju cenu. I da budes model i da ne budes.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Моделинг су измислили поремећени педери, који мрзе жене, претварајући се да су им другарице.

Ivo

pre 2 godine

Ako ima problem s tim, neka menja struku. Neka zavrsi fakultet, neka radi u nekoj kancelariji, u nekom laboratoriju, moze biti medicinska sestra ili doktor ili neka se uhvati motike.

boze

pre 2 godine

Koliko retardiranih komentara, i degutantnih i neprimerenih. Nije poenta promeniti profesiju, ne moze svako da bude doktor nauka, treba da postoje i manekeni. Ali za koga oni nose te modele? Jako je malo zaista prirodno vrlo mrsavih zena, devojke se izgladnjuju jer moda je, na zalost, jako vazan aspekt zivota, pogotovo za zene, a muskarci vladaju tom industrijom i postavljaju kriterijume. I kao sto vidimo iz komentara, i sami komentatori da su kreatori trazili bi androgene modele jer im je to privlacno, a ne zato sto roba stoji bolje na ofingeru nego na zeni. Muskarci vole musko telo, u modi postavljaju standarde, otuda tolika povika na plus sajz modele.

Realno

pre 2 godine

Ovakvih koliko hoces, nikad vise ,,manekenki"...dodji da vidis kako tretiraju visokoobrazovane zene po nekim firmama a pri tom izgledaju i bolje od tebe.

Radovan Treći

pre 2 godine

Mlada lepa devojko, nađi sebi drugi posao ili dobrog muža da te mazi i pazi. Privatnik ima pravo da postavlja zahteve u okviru zakona, na tebi je da prihvatiš ili ne.

klas

pre 2 godine

@igor_t Ajde ponovo procitaj komentare pa onako objektivno pokusaj da doneses zakljucak koliki je to procenat “strejt” muskaraca koji vole androgeno telo? Procitaj i druge slicne clanke, komentare na njih, tacnije, posebno gde su, po danasnjim standardima, punije zene. Od desetorice, osmorica vole (pre)mrsavo. I mozda tebe ne zanima moda, ali zene zanima, a oni koji je plasiraju oblikuju misljenje mase tj. zena koje se izgladnjuju da bi licile na kosture sa slika. Verovatno nemas cerku ili je jos mala, ali cekaj kad vec sa 10 godina “shvati” da je debela.

igor_t

pre 2 godine

Nema veze mala, tu je uvek Instagram pa mozes biti samoprokalmovani model kao i vecina zgodnih zenski na njemu.

A to da muskarci vole androgena tela zena, je glupost, tj. ako muskarci i diktiraju stvari u modi, to su vam vecinom gey muskarci koji funkcionisu u tim krugovima.
Strait niti zanima moda, niti vole premrsave zene (dobro ajd' uvek ima neki mali procenat).

FYI

pre 2 godine

Ni jedna industrija nema pravo da postavlja pred zaposlene zahteve koji dovode u pitanje njihov zdravlje i zivot. Ni modna industrija. Zakon i moral nalazu upravo suprotno. Zamislite da se isti uslov postavlja lekarima, pekarima, sluzbenicima, nastavnicima, vozacuma …Nije normalno niti moze biti normalno i prihvatljivo da bilo ko bilo kome za obavljanje posla kao uslov zahteva da se izgladnjuje, da bude kostur, da time ugrozava i fizicko i mentalno zdravlje zaposlenog. Kada se ima u vidu da moda kao industrija ima dalekosezan uticaj i na devojke koje nisu u industriji, na sve devojcice, devojke, zene oko nas, onda je odgovornost onih koji rukovode tom industrijom jos veci. Poremecaji ishrane su postali uzasno rasprostranjeni i to upravo medju devojcicama od 13-14 godina i jako mladim devojkama koje nisu manekenke jer im se izgled kostura namece kao uzor i model. Anoreksija je psihicki poremecaj ishrane koji nastaje izgladnjivanjem, i to je poremecaj sa najvecim procetom smrtnosti od svih psihickih poremecaja!

NikolaC

pre 2 godine

Ako može da liči na muško, to bi za njih bilo najbolje, po mogućstvu da ima telo kao dete od 10 godina.
Baš se čudim zašto.
Bolesna industrija.

trut

pre 2 godine

Upravo to sto se smatra da imaju pravo da traze da im kosturi nose kreacije dovelo je u zadnjim decenijama do poremecaja ishrane kod devojcica i devojaka, a kasnije kao zene imaju problem sa zdravljem. Vecina kreatora, pogotovo onih koji su postavili standarde pre par decenija su homoseksualci, te ne cudi sto je na tim modelima samo glava zenska.

Cane

pre 2 godine

Rešiš da živiš od svog izgleda i buniš se kada ti poslodavac sugeriše kako treba da izgleda to što si stavila na prodaju. Uvek možeš da prestaneš i da radiš na trafici.

M

pre 2 godine

Da, zaista traže da im se vide kosti.
Imam jednu učenicu koja je odlučila da se bavi manekenstvom. Odličan đak, pametno, promućurno dete. Uvek je bila izrazito tanka i visoka, svi su takvi u njenoj porodici: vredni, posvećeni svemu što rade, i da, tanki i visoki.
Više joj ne predajem, ali je viđam po hodnicima u gimnaziji. Od tanke je postala izrazito mršava. Čemu to? Pitam se kad će njena inteligencija presuditi i kada će odustati od izgladnjivanja.

Hm

pre 2 godine

Međutim, iskreno se pitam, zar manekenka ne mora da bude lepa? Mislim, njeno lice, tip građe... nekako mi nije za modeling.
(a, 25. oktobar 2021 11:53)

Ne mora da bude lepa po klasicnim shvatanjima. Moze da bude samo zanimljiva.

FYI

pre 2 godine

(Zok1, 25. oktobar 2021 14:28)
Jesu zaposlene - po ugovoru o delu, za svaki pojedinacni posao. Koje prediapozicije i ko ih je definisao? Kriterijumi su se menjali vremenom. Sta ako modna insustrija uvede kriterijum da manekenke treba da imaju 30kg na 175. Mi kao ljudska vrsta valjda napredujemo i uredjujemo drustvo na bolje a ne na gore. Nije poenta da trazite opravdanje za nesto sto je lose vec da ono sto je lose menjate na bolje! Znate, pre samo 150 godina mala deca su radila u fabrikama, rudnicima, skolovanje nije bilo obavezno … Zamislite da su umovi kao sto ste Vi uredjivali drustvo gde bi danas bili, na prvom mestu Vi. Srecno vam bilo!

coyot

pre 2 godine

drage dame sve je to biznis prvo vam prodaju dijete i nakaradni izgled ,a kasnije vam prodaju silikone i ostale nadogradnje, tako da sto bi zene neke stvari imale prirodno kada im mozes prodati?

Viking

pre 2 godine

Zensko tijelo izgleda drugacije od tijela djevojcica. To sto se neke opijaju I drogiraju da ostanu strklje nije zdravo niti normalno.

Drug

pre 2 godine

Nisi debela, naprotiv. Lepa si i zgodna.
Nece te zato sto ne ispunjavas njihove zelje, i nemoj.
Budi svoja do kraja. Samo tako ces biti srecna i zadovoljna sobom.