Da li će nam očišćeni radijatori smanjiti račune za struju ove zime?

Grejna sezona uskoro počinje i pravo je vreme da svoje radijatore pripremite za predstojeći rad. Radijatori mogu da budu žarišta prljavštine i prašine, koje se skupljaju između rešetki i prostora između zidova.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Znaci ispiranje unutrasnjosti instalacije je u nadleznosti elektrana...ja jos nisam cuo da su ikada dosli skinuli radijator izneli i isprali...
  (trt, 30. septembar 2022 13:18)

  # Link komentara

 2. Da, to sam hteo da pitam majstora kad se vec javio. A u kuci, valjali ti procistiti? A ovo spoljno ciscenje,mislim da nema ni potrebe.
  (Milan, 30. septembar 2022 09:42)

  Kućne instalacije se razlikuju mnogo . Postoji mnogo tipova grejanja . Za instalacije sa crnim cevima i klasičnim grejanjem obično su postavljani radijatori gusani i one se ne isplate ispirati osima ako se svi radijatori ne poskidaju i isperu izvan objekta jer su mnogo prljavi. Pričam o instalacijama oko 20 plust godina . Nove instalacije kao sto su bakarne sa aluminijumskim radijatorima nemaju pptrebe da se ispiraju jer se mulj ne formira u njima . Instalacije sa ppdnim grejanjima i plastičnim pex alu-pex cevima se takodje ne trebaju ispirati . To sve vazi samo za instalacije koje su punjene običnom vodom. Instalacije koje su punjene omekšanom vodom ili imaju u sebi glikol ( vrsta antifriza za grejanje ) ne trebaju se ispirati ali se treba meriti voda antifriz koji je u instalaciji. Bilo koje pitanje možete postaviti biće mi drago odgovotiti svim dobrim ljudima koji prate B92
  (Fan a ne Fen, 30. septembar 2022 10:41)

  # Link komentara

 3. Stručnjak za vodoinstalaterske radove objašnjava kako radi grejanje.
  (nm, 30. septembar 2022 10:19)

  # Link komentara

 4. Nije tačno da će smanjiti račune za grejanje. Naplata po potrošnji energije u Beogradu važi samo za nove zgrade i poslovne prostore, većina račun za grejanje dobije po kvadratu stambene površine. Ukoliko je temperatura vazduha u stanu niža od propisane tek onda ima uslova za smanjenje računa.
  (nm, 30. septembar 2022 10:17)

  # Link komentara

 5. 90 tih smo se hvatali za radijator onako on mlak a opet kao nesto greje . Onda pozoves par drugara da dodju i da vas bude vise i od disanja se malo soba ugreje :) Onda koknes par brlji u sebe i b.... te plajvaz i za grejanje , sankcije itd . Normalno nema ni struje kako nam je to tada nasa borba dala ;)
  (ovan za priplod, 30. septembar 2022 10:07)

  # Link komentara

 6. Da, to sam hteo da pitam majstora kad se vec javio. A u kuci, valjali ti procistiti? A ovo spoljno ciscenje,mislim da nema ni potrebe.
  (Milan, 30. septembar 2022 09:42)

  # Link komentara

 7. ne mogu da zamislim koliko bi trebalo da bude prljav radijator da zbog štroke grejanje bude loše?!?! i kako ga toliko zaprljati, istresati kesu iz usisivača svaki dan po njemu ili šta?
  (ma bas, 30. septembar 2022 09:26)

  # Link komentara

 8. Sa 30 godina iskustva kao majstor isključivo za grejanje kažem vam da nema od toga ništa. Instalacije u zgradama su bas lose i ako vi isperete vase radijatore mulj iz drugih ce u svakom slucaju doci do vas.
  (Fan a ne Fen, 30. septembar 2022 08:58)

  # Link komentara