Ovo su saveti roditelja koji su probali da odviknu dete od pelena u tri dana

Mama Karolina Star sa suprugom je testirala odvikavanje od pelena u samo tri dana, metodu koju je detaljno opisala Lora Džensen u svojoj knjizi 3 Day Potty Training i prenela je svoje iskustvo. Ako ste i vi među roditeljima koji uskoro imaju plan da svoje dete naviknu na nošu ili toalet, ovo bi vam iskustvo moglo biti vrlo korisno.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Decu sam odvikla od pelena sa nepunih 1,5g. Sasvim slucajno sam probala, kada se probude popiju flasicu mleka, i primetila sam da odmah posle toga ide velika nuzda. Stavljala sam ih na nosu uz neku njima najdrazu igracku. Posle toga nisam im oblacila pelene, osim nocu. Desavalo se da se upiske preko dana, i to je trajalo samo par dana. Jako vazno je da bude leto, toplo vreme. Mozda nekome pomogne...
  (G-dja, 4. oktobar 2022 14:30)

  # Link komentara

 2. Dve i po godine!!!
  Moja presposobna svekrva je svoju decu izdresirala sa devet meseci da sednu na nosu i time zavrsila sa pranjem pelena. Stvar je u posvecenosti,briznosti, inteligenciji...
  Da li je nadtalentovana roditeljka briljantnih mladunaca ili samo teska lazovcina-ne znam. Nema svedoka da potvrde niti opovrgnu.
  Svakako nije propustila priliku da me nazove nesposobnom jer presvlacim pelenom moje u devetom mesecu. Da, bilo mi je jako neprijatno, a ona u ekstazi.
  (Dzi, 4. oktobar 2022 14:11)

  # Link komentara

 3. Mi imamo i uredjenu kucu u Beogradu i na selu i 3 stana koje izdajemo na svu srecu!!!
  Deca vremenom sami skinuli pelene i nije bilo problema.
  Hvala
  (Goran, 4. oktobar 2022 12:04)

  # Link komentara

 4. Nista pametno ni novo nisam procitala
  (masa, 4. oktobar 2022 11:20)

  # Link komentara

 5. Najlakse je leti, vodis decu na kupanje (uzmes godisnji ako treba) i po ceo dan da budu bez pelene, pelenu stavljati samo pred spavanje. Naviknuce posle 3-4 dana da je nemaju na sebi i jednostavno im nece trebati vise. Mi imamo srecu pa zivimo u kuci sa uredjenim dvoristem i stavili smo bazen (da ne smetamo kupacima) i kod kuce smo tu misiju obavili za 2 dana.
  (ls, 4. oktobar 2022 10:36)

  # Link komentara