Ovo su trenuci iz detinjstva koje će deca zauvek pamtiti, kažu stručnjaci

Roditelji često brinu pružaju li deci dovoljno ljubavi i pažnje. Međutim, psiholozi objašnjavaju kako su i one, naizgled najjednostavnije stvari koje roditelji rade sa svojom decom, upravo uspomene iz detinjstva kojih se najradije sećaju.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Ne postoji nista vrednije i lepse od zajednickih trenutaka sa porodicom !
  (SUPER MUN3M, 18. april 2023 10:00)

  Pogotovo ako te ta porodica zlostavlja, bije, zapušta. Detinjstvo za pohvalu.
  (Sadik, 21. april 2023 01:06)

  # Link komentara

 2. A batine...Nigde ih na spisku, a mnogima prva asocijacija...
  (nik, 18. april 2023 12:06)

  # Link komentara

 3. Deca su kao sundjeri, upijaju iz okruzenja, od roditelja, druge dece, prijatelja, sve ono pozitivno i negativno. Kazu da se u periodu od 1. do 4. godine najvise oblikuje ponasanje deteta, tj. desavanja u tim godinama puno uticu na karakter kasnije i na pojavu poremecaja licnosti nakon puberteta (granicni, narcisisticki...). Nestabilni obrasci ponasanja u odraslom dobu (izbegavanje veza i ljudi te povlacenje u sebe, ili druga krajnost kao opsesivna zaljubljenost-uhodjenje), te osnova razvoja kompleksa, ima korene u odnosima sa roditeljima, drugom decom i bracom/sestrama. U prevodu - na roditeljima je strasna odgovornost i mnogi bi trebalo da se zapitaju pre nego sto naprave dete, a nemaju snage, zivaca, motivacije ili zelje da budu dobri roditelji.
  (Gill, 18. april 2023 11:46)

  # Link komentara

 4. Meni je u secanju od 2. godine, pa i kasnije ostalo mnogo toga: kupanje, bebelak, mleko sa secerom, majka koja slika Ostrog u dvoristu, Park iz doba jure - film koji me je plasio, deciji traktor koji mi je tata poklonio, ilustrovane knjige sa srpskim i ruskim bajkama i razne enciklopedije sa slikama, kasete sa nasnimljenim pricama koje je majka snimala, Jezurka jezic, Dizni kasete, slicice, prvi zaradjeni dinar od prodaje ikonice, puzevi u dvoristu, leta u Kotoru, Rumunski majstori koji odlaze zbog rata, Kinezi koji su kratko iznajmljivali kucu, bezanje u skloniste tokom bombardovanja (tada sam imao 6 godina)... neka deca prebrzo odrastu i pokupe manire i recnik odraslih, narocito za vreme rata, a drugi kao ja ostanu dugo deca, u svetu knjiga, filmova, igre i fantazije. Nazalost tesko je ostati neiskvaren (dete) u svetu odraslih.
  (Svi smo bili deca, 18. april 2023 11:17)

  # Link komentara

 5. Ne postoji nista vrednije i lepse od zajednickih trenutaka sa porodicom !
  (SUPER MUN3M, 18. april 2023 10:00)

  # Link komentara