Zašto ne bi trebalo da koristite izgrebani tiganj: Posle ovoga ćete ga baciti

Sigurno u kuhinji imate omiljen i pouzdan tiganj koji koristite gotovo uvek uprkos tome što je delimično izgreban i uništen. Možda mislite da je to bezazleno, ali doktori upozoravaju da to može naštetiti vašem zdravlju i čak vas dovesti u opasnost od raka.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Pa u prodaji više gotovo i nema onih sa keramičkim premazom ili emajliranog. Samo teflonci koji se ogule za godinu dana.
  (Pera Srbin,

  Kad su se pojavili bili su vjecni a pritom i stedili ulje kad ono medjutim.
  Vece smece u kuhinji nismo imali.
  (Sabo, 22. septembar 2023 23:00)

  # Link komentara

 2. Za ostecenja teflona smo sami krivi. Koliko sam samo tiganja ostetio proveravajuci nozem da li se meso u tiganju dovoljno proprzilo. Umesto da parce izvadim i razrezem ga na dasci ili tanjiricu, ja to radim u tiganju, a sve zbog lenjosti i onog, "ma pazicu, pazljivo cu". Inace, moja supruga ih isto masovno unistava, ali njoj za razliku od mene ne smeta sto je tiganj izgreban, ona bi ih koristila do sudnjeg dana. Ja sam taj koji ih baca i kupuje nove.
  (Zena ima svakakvih, 20. septembar 2023 06:29)

  # Link komentara

 3. Pa u prodaji više gotovo i nema onih sa keramičkim premazom ili emajliranog. Samo teflonci koji se ogule za godinu dana.
  (Pera Srbin, 19. septembar 2023 21:19)

  # Link komentara

 4. Ovo je vrlo složena tema - proizvođači nas ubeđuju da izgrebani tiganj može i dalje da se koristi. Na internetu se, s druge strane, nalaze oprečne informacije i ljudi su zbunjeni. Makar je tako sa svima sa kojima sam pričao o ovome... Mislim, ja ga inače često bacam, ali ovog puta nisam... Čini mi se da može još koji put da se koristi!
  (Neodlučni Discobolus, 19. septembar 2023 19:06)

  # Link komentara

 5. Znači nije u pitanju bilo koji tiganj, nego tiganj sa teflonom koji je izgreban.
  (blatobran, 19. septembar 2023 16:37)

  # Link komentara