Lepota žene

5 prirodnih ulja za lepotu koja će transformisati vaš izgled

Ulja se već vekovima koriste u službi lepote, a iako mnogi brendovi u poslednje vreme izbacuju proizvode obogaćene uljima, to ne znači da ne možete da se okrenete jednostavnim, prirodnim varijantama.

Petak, 27.02.2015.

23:45

Izvor: index.hr

Default images
foto: thinkstock

Podeli:

Maslinovo ulje

"Ako želite da imate lepu kožu, svako jutro natašte uzmite jednu kašičicu maslinovog ulja", kažu stručnjaci. Maslinovo ulje možete da umasirate u kožu lica kako biste je nahranili i navlažili i kako biste ublažili vidljivost ožiljaka, a fantastično može da zameni i losion za telo. Kad je kosa u pitanju, jednom nedeljno u nju umasirajte maslinovo ulje i zatim ga ostavite da deluje bar sat vremena pre ispiranja. Vaša kosa biće blistava i izgledaće zdravo.

Bademovo ulje

Bademovo ulje odlično je za skidanje šminke i može u potpunosti da zameni vaš odstranjivač. Odlično je i za obnavljanje kože pa možete da ga nanosite i na područja na kojima imate borice ili ožiljke.

Ricinusovo ulje

Želite da podstaknete rast trepavica? Čistom četkicom za maskaru pre spavanja nanesite malo ovog ulja na trepavice. Možete ga koristiti i kao balzam za usne, ali i umesto kreme za područje oko očiju.

Kokosovo ulje

Na kokosovom ulju možete da priremate hranu, a možete ga koristiti i za seksi izgled kože i kose. Od njega možete da napravite i piling za telo ako ga pomešate s malo smeđeg šećera.

Jojobino ulje

Jojobino ulje nalazi se u mnogim dnevnim i noćnim kremama za lice, jer ima odlična hidratantna svojstva. Možete ga nanositi na lice i telo i u prirodnom obliku.

Izvor: index.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare