Lepota žene

Savet frizera: Da li na pravi način negujete svoju kosu?

Negovanje lica vam daje lepše lice, negovanje kože vam daje lepšu kožu i to se podrazumeva, ali veoma mali broj žena povezuje negovanje kose sa lepšom kosom. Izgleda da je opšte prihvaćeno mišljenje da je kosa takva kakva jeste i da tu nema pomoći- ovo važi naročito kod onih koji nikada nisu ni imali lepo ošišanu kosu i frizuru kojom se ponose.

Utorak, 21.06.2016.

11:11

Autor: Miloš Fijatoviæ

Savet frizera: Da li na pravi način negujete svoju kosu?
foto: Thinkstock

Podeli:

Pola puta do lepe kose je u načinu na koji se prema kosi ophodite- prihvatanjem osnovnih pravila u tretiranju kose (koja ne traže ni vremena, ni novca već samo promenu navika).

Brzo se stiže do lepše kose:

- Temeljno pranje kose je osnova- izaberite šampon posle koga će vaš utisak biti čista kosa radije nego svilena. Dobro razmašćena i očišćena vlas je uslov za dobar rast kose i dobar kvalitet iste.

- Pranje kose uvek završavajte kondicionerom ili maskom- dajte joj onaj proizvod koji joj prija, a ona će se zauzvrat ponašati bolje i ostaviće vam prijatan utisak pod rukom.

- Nikako ne čupati kosu pri češljanju- koristite jako redak češalj i samo polako, ukoliko su vam krajevi toliko suvi da ne mogu laganim češljanjem da se odmrse onda vam je odavno vreme je za šišanje. Redovno šišanje spada u osnovno negovanje kose.

- Pri sušenju i oblikovanju kose izaberite alate koji nisu prejaki i pretopli, a ponekad kad to prilike dozvoljavaju preskočite sušenje.

- Trudite se da optimalno pristupate farbanju kose- ukoliko vam je nodostupna usluga profesionalaca za farbanje kose, smanjite broj farbanja u godini i smanjite razliku između vaše prirodne boje i tona u koji se farbate pa tako dobijte manje zahtevnu boju kose.

- Ne planirajte napamet- informišite se jako dobro koji je to stil, frizura i boja koju vaša kosa može da podrži i izdrži i nemojte da budete razočarani ako je baš taj izgled ili ton nerealan za vašu kosu- uvek postoji još mnogo altenativa.

Miloš Fijatovć,
frizerski salon "Fijatović"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare