Bizarni i bolni načini ulepšavanja starih holivudskih diva

U Holivudu danas gotovo da ne postoji glumica koja nije imala neki estetski zahvat. Međutim, u zlatno doba Holivuda, poznate ličnosti nisu bile pod tolikim pritiskom da u svakom trenutku izgledaju savršeno, pa nije ni bilo potrebe za plastičnim operacijama.

Kosa i koža | Super žena |
Podeli

Rita Hejvort

Foto: Getty
Foto: Getty

Ako se vratimo malo u prošlost, setićemo se da su crte vlasišta bile vladajući trend. Njemu se priklonila Rita Hejvort koja je rešila da oboji svoju kosu u crveno, da bi se rešila niske linije rasta kose, koje su inače specične za latino ljude.

Kako bi preoblikovala liniju rasta, Rita je godinu dana redovno odlazila na elektrolizu, koja je uključivala "šokiranje" folikula dlake metalnom sondom, kako bi se uzrokovao trajni gubitak kose.

Merlin Monro

Foto: Getty
Foto: Getty

Najveća holivudska zvezda eksperimentisala je sa elektrolizom, trajnim uklanjanjem dlačica, koju je uradila kako bi uklonila deo kose sa vrha čela i tako promenila oblik lica.

Postoje sumnje da je Merilin radila i rinoplastiku, to nije tako vidljivo, ali rendgenski snimak njene lobanje je pokazao da je neka hirurška intervencija rađena na hrskavici njenog nosa.

Marlen Ditrih

Foto: Getty
Foto: Getty

Zaštitni znak Marlen Ditrih bile su oštre jagodice, za koje se pričalo da "mogu da seku staklo", kao i da nisu takve od rođenja. Ona je navodno uklonila kutnjake kako bi istakla šupljine svojih obraza.

Osim toga, Ditrihova je bila pristalica Krojdon Fejslift-a, koristeći kako hirurške flastere u boji kože, tako i strateški uvijenu kosu koja je imala za cilj da povuče kožu lica, pre svega čela, na gore.

Pročitajte još:

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 127 sledeca idi na stranu