Lepota žene

Nega lica zimi: Kako da sprečite oštećenje kože

Tokom hladnih meseci, praćenjih niskim temperaturama i suvim vazduhom naša koža je podložna raznim oštećenjima. Kako biste sprečili perutanje, crvenilo i poroznost, isprobajte sledeće maske.

Petak, 15.12.2017.

10:39

Izvor: Super žena

Nega lica zimi: Kako da sprečite oštećenje kože
Foto: Thinkstock

Podeli:

Dok se na tržištu nalazi veliki broje efikasnih sredstva za negu kože tokom zime, ljubitelji prirode biće oduševljeni prirodnim maskama koje daju odlične rezultate.

Njih možete spremiti u udobnosti svog doma i biti sigurni da neće izazvati burne reakcije na licu.

Maska od maslinovog ulja i žumanceta

Sastojci:

2 žumanceta

3-4 kapljice maslinovog ulja

Dodajte maslinovo ulje u žumanca i smesu dobro izmeštajte. Stavite na lice da odstoji oko 20 minuta. Operite mlakom vodom, a potom aplicirajte hranljivu kremu.

Maslinovo ulje je bogatno prirodnim antioksidantnima i vitaminima E i K. Žumance sadrži vitamin A i leicitn koji hrane kožu i efektivno se bore protiv isušivanja. Koriste masku dva puta nedeljeno kako bi vaša koža dobila zdrav sjaj.

Kokosovo ulje

Nanesite kapljicu kokosovog ulja na oštećeno područje lica, bilo da je reč o isperutalom delu ili infekciji. Masirajte lice nežnim pokretima, sve dok ga koža dobro ne upije. Ovu masku ne perite sa lica.

Kokosovo ulje čini kožu mekšom i obezbeđuje joj hidrataciju. Bogato je masnim kiselinama zbog čega ima fantastična regenerativna svojstva. Tokom zimskih meseci, aplicirajte kokosovo ulje na lice uveče, pre nego što legnete u krevet.

Maska od limuna i meda

Sastojci:

Pola limuna
2 kašike meda
Pamučni tufer

Iscedite sok pola limuna, a zatim dodajte med. Dobro sjedinite smesu i aplicirajte je na lice uz pomoć pamučnog tufera ili vate. Ostavite da odstoji oko 10 minuta, a potom isperite vodom.

Limun je bogat sadržajem vitamina C, dok meda ima antiupalno dejstvo, pomaže koži da se bori sa iritacijam i upalnim procesima, posebno tokom hladnih dana.Nakon maske, na lice nanesite hidratantni losion .

Ovom temom se baviila emisija "150 minuta". Kozmetičarka Jelenu Raičić je dala stručne savete za negu lica tokom zimskih meseci, u zavisnosti od vašeg tipa kože.

Pogledajte prilog

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare