Lepota žene

Bele bubuljice oko oka? Kako da nestanu te čudne tačkice

Pogledali ste se u ogledalo i iznenada videli neke bele, tvrde bubuljice? To su uobičajene stvari, nemojte da paničite. A veoma lako ćete ih se i osloboditi.

Četvrtak, 15.02.2018.

12:22

Izvor: B92

Bele bubuljice oko oka? Kako da nestanu te čudne tačkice
Foto: Thinkstock

Podeli:

Dermatolog Vitni Bou objašnjava da se te bele specifične bubuljice zovu milie. Javljaju se kod osoba svih uzrasta, najčešće kod novorođenčadi, a najčešće oko očiju i nosa. Doduše mogu se pojaviti i na rukama, a njihov raspored ne pokazuje ništa posebno.

Da biste ih uklonili što uspešnije najbolje je da potražite proizvode ili da uradite sa domaćim preparatima piling lica. Nemojte da budete previše grubi i nemojte milie da cedite.

"Retinol je odličan da se oslobodite ovih napasti. Pomaže i jedan domaći preparat. Uradite piling mešavinom šećera, limuna i maslinovog ulja. Nežno utrljavajte na lice kružnim pokretima i ostavite na licu da odstoji 15-20 minuta, a zatim operite. Kanije koristite i preparat za sunčanje, kada ih uklonite da održavate ten. Nekada one nestanu posle nekoliko nedelja, a nekada su uporne pa neće da nestanu i po nekoliko meseci. U svakom slučaju najbolje da se obratite dermatologu", kaže Bou.

Zanimljivo je da je u borbi sa miliama izuzetno efikasna pečena kora nara. Usitnite je u prah i pomešajte sa limunovim sokom. Nanesite masku na lice, neka odstoji 15 minuta.

Radite ovo nekoliko nedelja dok neravnine i bele tačkice ne nestanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare