Lepota žene

Imate dugu kosu, kratku ili do ramena? Evo koliko često treba da se šišate

Iako je uobičajena preporuka da se kosa skraćuje na četiri do šest nedelja, frizerka Rutger koja je zadužena za kosu mnogih poznatih dama, rešila je da otkrije koliko često bi trebalo da skraćujemo krajeve.

Subota, 24.03.2018.

15:28

Izvor: Super žena

Imate dugu kosu, kratku ili do ramena? Evo koliko često treba da se šišate
Foto: Thinkstock

Podeli:

U razgovoru za portal "Well + Good", Rutger je istakla da su ispucali vrhovi, suvoća i beživotnost kose jasan pokazatelj da što pre treba da posetite frizera.

Ona je takođe otkrila da od dužine kose zavisi koliko često treba da je šišate.

Kratka frizura

Kratka kosa zahteva češće šišanje. Idealno bi bilo da posećujete salon na svake tri nedelje, kako biste održali formu frizure.

Kosa do ramena

S obzirom da kosa do ramena spada u kraću kosu, odlaganje njenog skraćivanja bi se videlo upravo u formi koja se gubi. Zato je najbolje šišati se na svakih šest nedelja.

Srednje duga kosa

Ovu dužinu obožavaju mnoge dame, upravo zato što ne zahteva preveliku negu i posebno održavanje. Frizerka kaže da vodite računa samo o vrhovima, koje je potrebno skraćivati na osam nedelja.

Duga kosa

Duga kosa zahteva posebnu negu – dobar izbor kozmetičkih preparata koji su neagresivni, često korišćenje maski i ulja. Ako je negujete lepo,ne morate kratiti kosu čak tri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare