Lepota žene

Šta je biljni keratin?

Histerija oko keratinskog ispravljanja kose ili keratinskog feniranja ili brazilskog feniranja kose je odavno prošla, bilo je i zadovoljnih i nezadovoljnih, forumi se se usijavali. Sada je doslo vreme da podvučemo crtu i da počnemo da kerartinski tretman koristimo kao uobičajeni tretman koji se radi u salonu bez pompe i bez fame, a kao tretman koji ima svoju namenu koja je jasno određena.

Subota, 31.03.2018.

15:03

Izvor: B92

Šta je biljni keratin?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Svaki proizvođač svoj keratinski preparat pravi na drugačije načine, zbog čega postoje i različiti rezultati.

To znači da se keratinski tretman za kosu odnosno njegov učinak svodi na odabir preparata, daleko više nego na rad frizera, jer se primenjuje identično na svakoj kosi bez obzira na oštećenje, gustinu, dužinu…

Biljni keratinski tretman ima sledeće karakteristike:

  • ne sadrži tioglikol, formaldehid, aminojak niti parabene
  • služi za dubiski oporavak kose kao i oporavak kutikule
  • popunjava šupljine u kosi keratinom vraćajući na taj način vlasi svojstva koje je izgubila
  • samu vlas deluje tako što je blago ispravlja, opušta i zaglađuje
  • smanjuje volumen, otklanja zamršenja i olakšava stilizovanje i oblikovanje


Osim toga, važno je znati da biljni keratinski tretman se primenjuje na svim tipovima kose, a naročito na tretiranim i bojenim kosama kojima daje sjajniju i dublju boju i pospešuje dubinu tona. Što se tiče samog tretiranja, ovaj postupak nije vremenski zahtevan i izvođenje traje oko 90 minuta.

Iako mnogi očekuju da će nakon biljnog kreatina zaboraviti na feniranje, iz frizerskog salona Fijatović kažu da kosa ipak mora da se ispravlja i stilizuje uz pomoć toplog vazduha.

Izvor: Frizerski salon "Fijatović"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare