Lepota žene

Toksična hrana: Ove namirnice stvaraju celulit

Lagana hrana, siromašna zasićenim masnoćama, bogata vitaminima, mineralima, vlaknima i vodom - tako treba da izgleda ishrana koja će vas "čuvati" od celulita. A evo koje namirnice treba da izbegavate kako bi vas zaobišla "pomorandžina kora".

Utorak, 19.06.2018.

09:31

Izvor: Super žena

Toksična hrana: Ove namirnice stvaraju celulit
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Zaslađeni sokovi

Razni gazirani, a često i negazirani sokovi sadrže puno šećera aditiva i brzo smanjuju zategnutost kože. Zamenite ih običnom vodom u koju možete da dodati malo limuna.

Pica

Osim lošeg genetskog nasleđa, loša cirkulacija takođe može da pogoduje nastanku celulita. Pica se najčešće sastoji od puno masnoća i belog brašna - što je pogubno za cirkulaciju.

Beli hleb

Nutricionisti preporučuju da se belo brašno izbaci iz jelovnika - beli hleb povećava nivo insulina, donosi "prazne kalorije" koje podstiču nastajanje masnih ćelija.

Masna hrana i prerađevine

Kobasice i ostale mesne prerađevine, maslac, margarin, pavlaka i punomasni sir puni su trans masnih kiselina, pa brzo dolazi do povećanog insulina u krvi, koji podstiče stvaranje masnih naslaga i celulita.

Alkohol

Alkohol sadrži velik broj toksina i kalorija. Uz to, vitamin C, kalcij i cink teže se apsorbuju u organizmu i na taj način alkohol blokira njihov učinak protiv masnoća.

Šećer

Hrana bogata šećerom izaziva nagli skok insulina koji podstiče stvaranje masnog tkiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare