Lepota žene

Zaboravite crvenilo i alergiju kože uz jedinstvenu zaštitu od štetnog infracrvenog zračenja

Ladival je nemačka medicinska linija proizvoda za zaštitu od Sunca sa oblicima koji su namenjeni koži sklonoj alergijama, osetljivoj kao i nežnoj dečijoj koži. Pruža zaštitu od štetnog, infracrvenog A (IR-A) zračenja sunca, koje je čak 4 puta jače od UVA i UVB zraka zajedno.

Nedelja, 15.07.2018.

10:00

Izvor: PR

Zaboravite crvenilo i alergiju kože uz jedinstvenu zaštitu od štetnog infracrvenog zračenja
Foto: Promo

Podeli:

IR-A zračenje direktno oštećuje DKN ćelija naše kože, i tako povećava rizik od pojave kancera kože. Dovoljno je samo jednom u dve godine “izgoreti na Suncu”, da bi se taj rizik utrostručio (jer naša koža pamti)!

Zato je posebno važno izabrati zaštitu od Sunca koja pored UVA i UVB filtera, sadrži i zaštitu od infra crvenog zračenja (IR-A), kako za zrelu kožu odraslih, tako i za dečiju kožu čija zaštita mora biti pouzdana.

*ALT

Alergije na Sunce i kako se zaštititi?

Sve više ljudi imaju alergiju na Sunčevo zračenje. Manje se zna da nije samo UV zračenje odgovorno za alergije na koži, već zapravo štetno infracrveno A zračenje.

Alergija na Sunce izaziva sunčanu urtikariju (koprivnjaču), ali i druge vrste probleme sa kožom. Lekovi na bazi sulfonamida mogu takođe dovesti do reakcije na koži.

*ALT

Kako preduprediti alergije na Sunce?

Pored opreznog izlaganja Suncu (izbegavanje sunčanja u najtoplijem delu dana) preporučuje se upotreba krema/proizvoda sa zaštitiomi od UV i od Inrfracrvenog A zračenja (IR-A). Takođe, preporučljivo je da kozmetika koja se koristi za zaštitu kože alergične na Sunce bude medicinska i da ne sadrži sastojke koji mogu da iritiraju dodatno kožu.

Ladival može biti pravi izbor za zaštitu kože alergične na Sunce. Ne sadrži konzervanse, parabene, parfem, mineralna ulja, kao ni veštačke boje, ni sintetske filtere. Kožu štiti kako od UVA i UVB, tako i od Infracrvenog A zračenja, a ima oblike posebno prilagođene koži alergičnoj na Sunce.

Paleta sadrži oblike za odrasle, oblike posebno prilagođene koži lica, kao i oblike za decu.

*ALT

Ladival proizvodi za odrasle, za kožu alergičnu na Sunce, su u formi gelova sa više oblika različitog faktora zaštite (15 spf, 20 spf, 30 spf i 50+ spf) koji će biti pouzdana zaštita upravo za kožu kojoj Sunce ne prija i stvara tegobe u vidu alergijskih reakcija.

Ladival proizvodi za decu su prilagođeni i osetljivoj, kao i dečijoj koži koja pati od neurodermatitisa. Ladival za decu se može naći u obliku mleka za telo i spreja, a sadrži visoke faktore zaštite (30 spf i 50+ spf). Deo palete za decu ima i gel za negu dečije kože posle sunčanja, pa će dodatno negovati i oporaviti nežnu i osetljivu kožu nakon izlaganja Suncu.

Ladival kreme za lice su u formi gela, nemasne strukture, visokih faktora zaštite (30 spf i 50 spf) i pogodne su i za kožu koja je sklona aknama, a posebno „Majorka aknama“ koje nastaju pod uticajem Sunca.

*ALT

Ladival pored palete proizvoda za kožu koja je alergična na Sunce imaju i liniju Sport & Aktiv za osobe koje su dugo u toku dana izložene Suncu ili se bave sportskim aktivnostima na otovorenom. Sport & Aktiv sprejevi su transparentni, prilagođeni koži koja se pojačano znoji, pa su vodootporni, lagane su teksture i mogu se raspršivati pod bilo kojim uglom, što ih čini jednostavnim za primenu i olakšava dopiranje spreja do teško pristupačnih delova tela (leđa, ramena). Takođe je veoma pogodan za kosmate delove tela.

Uz Ladival proizvode biće zaštićeni od sve tri vrste štetnog sunčevog zračenja – UVA, UVB i IR-A, pa ćete uz ostale mere opreza moći da uživate na Suncu i uzmete najbolje od njega!

*ALT

Obavezna nega posle sunčanja

Posle sunčanja je važno pravilno negovati kožu koju sunce i morska voda isuše dodatno. Ladival proizvodi za posle sunčanja, specijalno su napravljeni da omoguće oporavak i hidrataciju kože posle izlaganja sunčevim zracima. Ladival za posle sunčenja sadrži i pantenol i vitamin E, koji dodatno neguju kožu.

Ladival linija proizvoda pruža zaštitu od potpunog štetnog spektra sunčevog zračenja (UVA, UVB i Infra crveno – IR-A) i najprodavanija je linija za zaštitu od Sunca u apotekama u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare