Svi misle da je prelepa, ali kad joj pogledaju u noge sledi šok

Ejmi Anam Kara je pesnikinja koja je pre više od tri godine rešila da prestane da brije noge, ali ju je ovaj potez ipak koštao mira.

Kosa i koža | Blic.rs |
Podeli

Malo je žena koje bi se usudile na ovakav potez, a Ejmi je rešila da neguje svoj prirodni izgled po svaku cenu. Ipak, biti dlakava žena u modernom društvu nije nimalo lako, a o tome svedoči i poplava uvreda sa kojima se ona svakodnevno sreće.

''Često srećem grupe muškaraca i žena koji mi dovikuju "Obrij noge, dlakava kujo" ili "Bože, kako si odvratna". Ono što najčešće čujem jeste da bih bila neuporedivo lepša da obrijem godine", ispričala je Ejmi o predrasudama i osudama na koje nailazi, iako bi fizički izgled trebalo da bude nešto sasvim lično.

Njen partner je podržava u ovoj odluci, ali njegova podrška ponekad nije dovoljna da otera Ejmin strah od negativnih komentara. Ona je istakla da joj je potrebna neverovatna količina samopouzdanja kako bi se prošetala plažom.

''Ponekad samo poželim da izađem u pantalonama i da ne moram da se nosim sa svim tim komentarima. Samo zato što sam po prirodi hrabra, ne znači da nije strašno'', ispričala i priznala da kada nema dovoljno smelosti, ipak sakrije noge dugačkim stvarima kada izlazi iz kuće.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 18 sledeca idi na stranu