Doktorka upozorava: Svakodnevno hidrirate kožu lica, a evo šta zapravo činite

Doktorka Sobi Ali upozorava žene širom sveta o pogrešnom načinu negovanja kože lica.

Kosa i koža | Super žena |
Podeli
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Doktorka iz centra „Edinburgh's Medical & Cosmetic“ otkrila je da kreme koje koristimo svakodnevno kako bismo hidrirali kožu lica mogu da nam donesu više štete nego koristi.

Ne samo što vremenom koža postaje zavisna od krema i veštačkog hidriranja nego to može da izazove ubrzano pojavljivanje bora, akni i pigmentacije.

"To je jedan začarni krug koji može da napravi veliku štetu našoj koži“, tvrdi ona.

"Kada nanesete kremu na lice i tako je veštački hidrirate, dublji slojevi kože detektuju vlažnost i isključuju svoje prirodne mehanizme hidratacije. Ovo vodi do pravog sušenja kože i zavisnosti od hidrirajućih kozmetičkih proizvoda“, objašnjava doktorka.

"Što više kremama hidrirate kožu ona će iznutra biti sve suvlja, a sve ovo vodi trajnim problelima sa kožom lica. Savetujem svojim pacijentkinjama da prestanu da koriste kreme. Potrebno je samo tri nedelje da se probudi uspavani mehanizam hidratacije kože lica“, dodaje ona.

Šta onda koristiti tokom zime za negu lica?

"Serumi bogati vitaminom C će odlično obnoviti vašu kožu. Vitamin C je odličan antioksidant koji osnažuje i jača kožu“, otkrila je dr Sobi za Dejli mejl.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu