Lepota žene

Pet omiljenih tajni lepote princeze Dajane: Šminkerka otkriva njene trikove

Princeza Dajana je između ostalog ostala zapamćena i kao ikona lepote.

Ponedeljak, 04.02.2019.

11:48

Izvor: index.hr

Pet omiljenih tajni lepote princeze Dajane: Šminkerka otkriva njene trikove
foto: Getty

Podeli:

Iako je bila prirodna lepotica, bila je i svesna moći šminke i sređene frizure i uvek se trudila da izgleda najbolje što je mogla. A omiljene trikove za lepotu pokojne princeze dobro je znala i njena šminkerka Meri Grinvel, koja je odlučila da ih podeli sa javnošću. Ovo je pet najvažnijih tajni lepote prelepe i neprežaljene Ledi Di:

1. Držite se proverene rutine

„Dajana je imala prelepu kožu, za šta su delimično bili zaslužni i geni“, rekla je Grinvelova u intervjuu za časopis Stylist. No princeza to nikada nije uzimala zdravo za gotovo te se svakodnevno držala svoje rutine koja je uključivala čišćenje, toniranje, hidrataciju i nanošenja seruma na lice, a nikada nije izlazila iz kuće bez zaštitnog faktora.

2. Uvek se naspavajte

Kvalitetan san je bio najzaslužniji za lepotu princeze Dajane, a evo zašto bi trebalo da se pridržavate ovoga:

„Nedostatak sna i te kako se odražava na licu, koje izgleda bledo i umorno“, objasnio je stručnjak za kožu Rene Rul za časopis Mari Kler. „Osim toga, manjak sna može da uzrokuje stres koji vodi do raznih kožnih problema. Drugačije rečeno, kada ste umorni, to se i vidi!“

3. Budite umerene

„Nakon što sam počela da radim s njom, Dajana je odlučila da u svemu bude umerena. Smanjila je unos alkohola i to se jako brzo videlo na njenoj koži. Ako pušite, pijete ili preterujete u bilo čemu drugome, uništićete svoju kožu“, upozorila je Dajanina šminkerka.

*ALT

4. Ne izlazite iz kuće bez parfema

Ili kolonjske vodice, svejedno je, bitno je samo da za vama ostaje neodoljiv mirisni trag.

„Dajana je uvek, ali baš uvek nosila parfem. To je bila završnica njene rutine za lepotu. Uvek je mirisala predivno!“ prisetila se Grinvelova.

5. Rizikujte s kosom

Na snimanju za časopis Vog 1990. godine princeza Dajana je od frizera Sema Meknajta zatražila nešto sasvim neočekivano – da joj drastično skrati kosu. Bujne kovrdže koje je nosila tokom osamdesetih tada je zamenila kratkom, dečačkom frizurom s kakvom je najbolje i pamtimo. Učite od nje i rizikujte s kosom jer to je ipak samo kosa i kad-tad će porasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare