Lepota žene

Loše navike koje utiču na kožu i čine da izgledate starije

Uprkos striktnom režimu nege, postoji mogućnost da vaša koža počne da gubi elastičnost i da postane vrlo suva.

Nedelja, 13.10.2019.

13:24

Izvor: Super žena

Loše navike koje utiču na kožu i čine da izgledate starije
Foto: depositphoto/AllaSerebrina

Podeli:

Iako vas to odmah asocira na početak prirodnog starenja, to ne mora nužno da bude razlog. Sledećih sedam navika mogu da ubrzaju proces starenja vaše kože.

Vežbanje na otvorenom bez zaštitnog faktora

Iako verovatno izbegavate nanošenje kreme pre treninga kako biste izbegle preterano znojenje, trebalo bi da na umu imate činjenicu da je i pola sata vežbanja na otvorenom dovoljno da sunčevi zraci ostave svoj trag na vašoj koži.

Učestala konzumacija alkohola

Osim što izaziva mamurluk, alkohol je glavni krivac za dehidraciju tela i lošu apsorpciju vitamina koji su nužni za proizvodnju kolagena.

Previše slatkiša

Došlo je vreme da gazirane sokove, čokolade i razne druge slatkiše ostavite na stranu. Visok udeo šećera smanjuje udeo kolagena u vašoj koži, isušuje je i podstiče nastanak bora.

Izbegavanje sunčanih naočara

Osim što štite vaše oči, sunčane naočare najbolja su zaštita kože oko očiju, koja je vrlo osetljiva. Kada kupujete sunčane naočare, obavezno birajte one sa UV zaštitom.

Slušanje glasne muzike

Preglasno slušanje muzike iritira tanke dlačice u uhu koje zatim iritiraju živce u mozgu što dovodi do postepenog slabljenja sluha, prenosi portal Index.

Provođenje vremena pred kompjuterom

Osim što može da izazove glavobolju, provođenje vremena pred kompjuterom podstiče stvaranje podočnjaka ispod očiju i bora oko njih.

Preterano čišćenje lica

Preterana upotreba pilinga i sredstava za čišćenje lica može dodatno da isuši vašu kožu i iscrpe prirodne zalihe ulja koje ona proizvodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare