Lepota žene

Mali trikovi koji pomažu da uvek mirišete čisto i sveže

Tuširanje je važno kako bismo ostali čisti i zdravi, međutim postoje momenti kada jednostavno ne možete da se istuširate, kao što je situacija dok putujete ili ste negde na planini više dana.

Sreda, 22.01.2020.

11:50

Izvor: Klix

Mali trikovi koji pomažu da uvek mirišete čisto i sveže
Foto: depositphoto/gpointstudio

Podeli:

Zato vam donosimo nekoliko saveta kako da u situacijama kada nemate vremena i uslova za tuširanje mirišete sveže.

Koristite ulje za telo. Ulje za telo je dugotrajnije od parfema. Osim toga, uvek birajte suptilniju aromu sa što prirodnijim mirisom. U toku dana ga utrljavajte u kožu.

Koristite dečje maramice. Dečje vlažne maramice dobra su stvar ukoliko nemate vremena za tuširanje. One će vam pomoći da se osećate čisto jer one do određene mere mogu da eliminišu bakterije odgovorne za loše mirise.

Korišćenje dezodoransa pomaže vam da neutrališete miris znoja. Dodatni slojevi mogu da pojačaju njegovo dejstvo i da eliminišu bakterije.

Redovno menjajte donji veš. Promena donjeg veša može da umanji loš miris koji nastaje zbog znojenja.

Vaša stopala jedan su od delova tela koji se najviše znoji, što izaziva vrlo neprijatan miris. Redovna promena čarapa smanjiće loš miris.

Izbegavajte hranu s lukom, belim lukom i začinima, jer ove namirnice mogu da pojačaju loš miris tela. Ne kaže se bez razloga da smo ono što jedemo. U ovom slučaju vam je najbolje da jedete povrće i voće.

Izbegavajte usku odeću, jer ona može da zagreje nekoliko delova vašeg tela koji se znoje, što rezultira lošim mirisom. Široka odeća pomoći će vam da se osećate sveže.

Suvi šampon oživeće vašu kosu i sprečiti da izgleda masno. Vašoj kosi pružiće svežiji izgled i miris, a može vam pomoći da dodate više volumena svojoj kosi.

U slučaju da nemate suvi šampon, uvek možete da koristite trake za kosu kako bi ona ostala na svom mestu. Odabirom prikladne frizure pokrićete prljavštinu i loš miris vaše kose.

Hidriranje kože takođe vam može pomoći da imate svežiji miris. Trebalo bi da pijete mnogo vode, kao i da koristite dobre mirisne kreme za telo koje hidriraju kožu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare