5 grešaka koje pravimo prilikom korišćenja maski za lice

Kako bi poboljšale izgled ali i kvalitet svoje kože, većina žena koristi maske za lice. Jednostavane su za upotrebu i daju trenutni efekat. Za ovaj postupak vam nisu potrebne stručne veštine, ali neka pravila ipak treba uzeti u obzir, jer greške mogu negativno uticati na kožu lica.

Kosa i koža | Cosmopolitan |
Podeli
Foto: depositphotos/poznyakov
Foto: depositphotos/poznyakov

Greška 1: Ne uzimate u obzir tip kože

Pre nego što napravite masku, morate da odredite potrebe kože. Na primer, hranljiva maska je kontraindicirana vlasniku kombinovane i masne kože, ali za suvu je pravi spas.

Greška 2: Koristite masku svaki dan

Zapamtite: piling, čišćenje i maske sa efektom liftinga mogu se raditi 1-2 puta nedeljno. Ako prekršite ovo pravilo, možete da uništitee hidrolipidni sloj kože. Kao rezultat toga, dolazi do iritacije, perutanja, a u najgorem slučaju i do upale.

Ipak, koristite hidratantne maske bez ograničenja. Usput, ako ga nanesete u tankom sloju, slobodno ostavite proizvod do jutra.

Embed from Getty Images

Greška 3: Ne čistite kožu lica pre maske

Svaki spa tretman trebalo bi da počne čišćenjem lica. Samo u tom slučaju, aktivne komponente maske mogu prodrati duboko u kožu i raditi punom „snagom“.

Greška 4: Držite masku duže od navedenog vremena

Uvek pročitajte uputstva pre upotrebe. Na osnovu sastava proizvoda, proizvođač izračunava vreme nanošenja. Ako je maska potpuno suva na licu, dobićete suprotan efekat: dovešće do dehidratacije kože.

Greška 5: Nanesete masku na kožu oko očiju

To područje na licu je vrlo osetljivo i zahteva posebnu negu. Maske za lice su previše agresivne za nju. Ako treba da navlažite kožu oko očiju, bolje je koristiti posebne maske ili flastere.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 8 sledeca idi na stranu