Lepota žene

Žene rešile da iskoriste pandemiju i bace se na estetske zahvate

Tokom pandemije koronavirusa u svetu je porasla popularnost estetske hirurgije lica, a razlog leži u činjenici da su, budući da rade od kuće ili na javnim mestima nose maske, ljudi koji se oporavljaju od posledica tih hirurških zahvata zaštićeni od radoznalih pogleda.

Petak, 10.07.2020.

11:27

Izvor: Tanjug

Žene rešile da iskoriste pandemiju i bace se na estetske zahvate
Foto: depositphotos/valuavitaly

Podeli:

Dok su mnoge kompanije širom sveta bile prinuđene da zbog pandemije zatvore svoja vrata, niz klinika za estetsku hirurgiju i dalje radi, uz preventivne mere kao što su testiranje na korona virus i stroži higijenski standardi.

Kako navodi BBC, klinike u SAD, Japanu, Južnoj Koreji i Australiji beleže porast broja pacijenata, koji zahtevaju zahvate kao što su popuna usana, botoksiranje i zatezanje lica, kao i estetske operacije nosa.

Jedan estetski hirurg iz Teksasa ističe da sada ima mnogo više pacijenata, koji sada, budući da u velikom broju rade od kuće, prilikom planiranja operacije ne moraju da uzimaju u obzir neophodno vreme oporavka kod kuće.

"Oni zapravo mogu da se opravljaju kod kuće i takođe mogu da nose masku kada, posle operacije nosa ili zatezanja lica, izlaze napolje", kaže ovaj hirurg.

U Japanu zvanično nije bilo izolacije, već je do 31. maja na snazi bilo vanredno stanje, pa je stanovništvo zamoljeno da ostane kod kuće, ali je broj pacijenata zainteresovanih za estetske intervencije ipak zabeležio porast.

Zbog toga je japansko udruženje za estetsku medicinu izdalo upozorenje da estetski zahvati u velikom broju slučajeva nisu neophodni, i apelovalo na zainteresovane da, radi sprečavanja širenja zaraze, tokom pandemije ne idu na operacije, navodi BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare