Ovo je najvažniji vitamin u borbi protiv suve kose

Osim što ubrzava cirkulaciju temena, ulje ovog vitamina poboljšava teksturu i kvalitet kose, a istovremeno sprečava i opadanje.

Kosa i koža | Super žena |
Podeli
Foto: Depositphotos / gpointstudio
Foto: Depositphotos / gpointstudio

Ulja za kosu jačaju i neguju, a osim što ih možete koristiti u njihovom čistom obliku, takođe se nalaze u svim proizvodima - od balzama do krema.

Posebno se jedno ulje ističe za jačanje kose, a to je ulje vitamina E.

Vitamin E je antioksidans topljiv u mastima, stoga je u stanju neutralizovati slobodne radikale u koži, kosi i telu:

"Vitamin E stekao je veliku popularnost zbog svoje sposobnosti pretvaranja suve kose u bujniju i sjajniju. Veruje se da vitamin E može smanjiti gubitak kose, poboljšati zdravlje samog temena i cirkulaciju, te dodati sjaj kosi", rekao je slavni stilista Nick Stenson.

Brojna istraživanja potvrđuju mnoge prednosti vitamina E.

Foto: Depositphotos / NatashaFedorova
Foto: Depositphotos / NatashaFedorova

Nedavno istraživanje pokazalo je da su pacijenti koji su uzimali dodatak vitamina E imali značajan rast kose u odnosu na grupu koja je primala placebo.

Neka istraživanja tvrde da vitamin E može poboljšati celokupnu cirkulaciju tela. Cirkulacija je takođe povezana sa zdravim rastom kose. Tako mnogi stručnjaci za kosu zaključuju da ćete primenom vitamina E podstaći cirkulaciju temena.

Vitamin E je ulje koje ako koristite redovno može pomoći u ravnoteži ulja kojeg prirodno imate. Dakle, ako je vaše teme suvo možete razmisliti o korišćenju ulja E vitamina.

"Jednostavan način za korišćenje je nanošenje na kosu i teme, ravnomerno raspoređivanje i dopuštanje da odstoji na kosi 10 do 15 minuta pre nego što nanesete šampon i normalno operete kosu", kaže Stenson i dodaje da je ulje vitamina E izvrsno za bilo koju kosu koja je prirodno suva, prenosi mindbodygreen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu