Lepota žene

"Devojčice od roditelja više ne traže operaciju grudi, sada se trend promenio" VIDEO

Pojam lepote menja se iz godine u godinu. Nekada je bilo dovoljno da stavite ruž i malo maskare i da ostavite utisak. Danas ćete teško videti osobu koja se nije podvrgla bar jednom estetskom zahvatu.

Sreda, 29.07.2020.

16:34

Izvor: Super žena

Foto: Printskrin/Prva TV

Podeli:

Populacija od 18 do 30 godina najčešće zakuca na vrata plastičnog hirurga u želji da poboljša izgled svog dekoltea, usana, a sad i da podigne obrve.

"Mlade devojke dolaze već dosta dugo i pre petnaestak godina bila je praksa da devojčice za 18. rođendan ili maturu od svojih roditelja dobiju grudi. Sada se to više ne događa. Mislim da se odnos prema plastičnoj i estetskoj hirurgiji puno promenio. Vraćamo se prirodnijem, imitiramo prirodu i trudimo se da uradimo ono što je adekvatno za uzrast i za pol", kaže za "150 minuta" plastični hirurg Nina Šijan Mišković.

Na listi klijenata nisu samo žene.

"Unazad 10 do 15 godina raste broj muškaraca, ne samo onih koji se opredeljuju za operativne procedure, već i onih koji posvećuju vreme nezi lica i tela".

Evo šta je anketa pokazala šta bi žene najradije promenile na sebi:

"Uvukao se strah u kosti pacijenata, ali nema razloga"

Stvari danas nazivamo "novom normalom" u kojoj su sigurnosne mere zbog koronavirusa neprekidno na snazi. U skladu sa tim rade i ustanove posvećene zdravlju i lepoti.

"Poslednjih nedelju-dve se pacijenti slabije javljaju. Strah se uvukao u kosti pacijenata. Mi hirurzi smo naviknuti da peremo ruke i nosimo maske, dakle radimo isto što i pre. Uveli smo dodatne mere koje je propisala država dakle slušamo struku. Pored laboratorijskih analiza, koje mogu dosta da kažu o zdravlju pacijenta, po potrebi tražimo i test na kovid 19", kaže dr Vladimir Stoiljković, estetski hirurg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.