Lepota žene

Skočilo interesovanje za botoksom u vreme pandemije: "Nikada niste previše mladi da počnete" VIDEO

Još od početka epidemije mnogi građani postavljaju pitanje - koliko je bezbedno, sada u ovakvoj situaciji koju još nazivamo i nova normalnost, raditi estetske korekcije na licu i generalno na koži? Koje su mere sigurnosti koje se sprovode u klinikama za estetsku medicinu i na šta moramo najviše da obratimo pažnju?

Subota, 08.08.2020.

16:31

Izvor: Super žena

Skočilo interesovanje za botoksom u vreme pandemije:
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Doktorka Nevenka Dokmanović navodi za TV Prva da su različite amplitude broja pacijenata i intervencijaa od početka epidemije, te da je interesovanje i raslo i opadalo od početka godine.

Botulinski toksin, odnosno botoks, koji se ne koristi samo u estetske svrhe već i u neurologiji, tretira gornju trećinu lica, i Dokmanović smatra da je u ovom periodu skočilo interesovanje za njim jer jer nam je lice pokriveno maskom i čelo i oči su nam otkrivene.

Naglašava da nije dozvoljeno tretirati botoksom celo lice već samo gornju trećinu.

Razmak između intervencija za botoks je individualna, preporuka je da se pravi razmak od 4 do 6 meseci, ali to zavisi od godina pacijenta. Što je pacijent mlađi, to je razmak veći.

"Nikada niste previše mladi da počnete sa botulinskim toksinom, jer kao i svaki lek on je prevencija. Postoji samo gornja granica", navela je doktorka, naglašavajući da ne bi radila ovu intervenciju na osobama mlađim od 25 godina.

"Lice mora da bude u harmoniji. Ako uradite botulinski toksin gospođi od 62 godina, imaćete lep efekat, ali ona će onda imati gornju trećinu lica bez bora a srednju i donju ne baš tako mladoliku", smatra ona.

Što se tiče muškaraca, smatra da je njihov dolazak u ordinaciju estetske dermatologije na nivou statističke greške, ali dodaje da se botulinski toksin najčešće radi muškarcima u predelu očiju.

"Ja mislim da muškarac posle 40 mora da ima bore ili stvarno izgleda čudno. Žena sa 50 ili 60 ne izgleda čudno ali muškarac da", navodi Dokmanović.

Pogledajte prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.