Lepota žene

Da li pogrešno perete svoju farbanu kosu?

Ako želite da farbate svoju kosu, znajte da ćete morati da uložite mnogo vremena i novca kako bi ona izgledala dobro.

Subota, 12.12.2020.

09:10

Izvor: prva.rs

Da li pogrešno perete svoju farbanu kosu?
Foto: Depositphotos/VaDrobotBO

Podeli:

Naravno, kada izađete od frizera, želećete da date sve od sebe kako biste dobijenu boju sačuvale što je duže moguće.

Određeni šamponi uništavaju farbu i jednostavno je skidaju sa vlasi, a mi često upravo za njima posežemo, želeći da se prvenstveno posvetimo drugim potrebama naše predivne grive.

Ipak, na svu sreću, postoje proizvodi koji će negovati vašu kosu, boriti se protiv peruti, masnoće i svega ostalog, a istovremeno čuvati vašu boju, kao malo vode na dlanu, piše Marieclaire, a prenosi "Prva.rs".

*ALT

1. Perete kosu pogrešnim šamponom

Ako koristite šampon i regenerator koji nisu namenjeni posebno ofarbanoj kosi, ne govorite nikome, već odmah ispravite taj problem. Tražite šampone i regeneratore koji nemaju sulfate na svojoj listi sastojaka.

2. Perete kosu previše često

Što više perete kosu, to će boja brže izbledeti. Sasvim logično zar ne? Umesto svakodnevnog pranja, probajte da perete kosu dva do tri puta nedeljno. Neka šampon za suvo pranje kose postane vaš najbolji prijatelj.

3. Perete kosu na kraju tuširanja

Kosu našamponirajte kako uđete u tuš, odmah je isperite i nanesite regenerator, a onda ga ostavite da deluje dok obavite ostatak svog rituala.

4. Perete kosu mlakom vodom

Ako perete kosu vrelom vodom svakog dana, to nikako nije dobro. Ipak, ako je perete mlakom vodom, gubite dosta od pare koja se tada stvara. Kako tvrde stručnjaci, kada se kosa pere vrućom vodom, kutikule se otvaraju, zbog čega bolje upijaju nutrijente iz regeneratora i pakovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare