Miris kraće traje zbog jedne greške prilikom nanošenja

Ako ste parfem stalno nanosili na zglobove pa posle trljali zglob o zglob, u nadi da će duže potrajati, stalno ste pravili grešku.

Kosa i koža | Super žena |
Podeli
Foto: Depositphotos /  Voyagerix
Foto: Depositphotos / Voyagerix

Nanošenje parfema na zglobove veoma je ispravan potez (nanošenje parfema na tačke pulsa, kao što su vrat i zglobovi, zagreva miris te se on lagano otpušta tokom celog dana), trljanje zglobova razređuje gornje note parfema i ubrzava njegovo isparavanje, piše tuzlanski.ba.

Gornje note su najznačajnija komponenta u kompoziciji parfema i obično su jedan od glavnih razloga zbog kojih vam se određeni parfem svidi pa, kada ih se odmah "oslobodite", ne dobijate ono najbolje od skupocene tečnosti.

Pored toga, energično trljanje i ešanje parfema sa prirodnim uljima na koži može uticati i na to da parfem ima potpuno drugačiji miris u odnosu na miris koji osetite kada ga pomirišete iz bočice ili nanesete i ne istrljate.

Rešenje: Umesto trljanja, pustite da se parfem osuši. Možete otići i korak, dalje kako biste poboljšale dugotrajnost parfema i na mesta na koja ga nanosite (pre samog nanošenja) najbolje je da nanesete hidratantnu kremu bez mirisa ili vazelin. Što je koža bolje hidrirana to će i miris duže trajati, objašnjava tuzlanski.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu