Lepota žene

Bananom protiv bubuljica, podočnjaka i nepravilnosti na koži

Znali smo da su banane dobre za zdravlje i liniju. Međutim, ova slatka tropska voćka može učiniti čuda i za vašu lepotu. Da li ste znali da vam kora banane može pomoći u uklonjanju bubuljica, podočnjaka, pa čak i bora? Nismo ni mi znali, sve dok nismo otkrili ova tri čudotvorna trika za lepotu koje morate isprobati.

Ponedeljak, 18.01.2021.

17:45

Izvor: Super žena

Bananom protiv bubuljica, podočnjaka i nepravilnosti na koži
Foto: Depositphotos/ 2mmedia

Podeli:

Protiv mitisera i bubuljica

Ukoliko ne možete da se rešite mitisera, pokušajte da svakodnevno pet minuta masirate lice i/ili telo unutrašnjom stranom kore banane. Budete li se toga redovno pridržavali, već nakon mesec dana trebalo bi da vidite rezultate.

Za natečene oči i tamne kolutove

Ako bezuspešno tragate za delotvornim sredstvom protiv podočnjaka, tamnih krugova i natečenih očiju, pokušajte ovo. Kašičicom izgrebite unutrašnji deo bananine kore i pomešajte nakupljena vlakna s gelom aloe vere. Dobijenu pastu nanesite na područje oko očiju i opustite se 15 minuta. Zatim isperite lice hladnom vodom i gledajte kako podočnjaci i tamni kolutovi nestaju.

Maska protiv bora

Od kore banane možete napraviti i negujuću masku protiv bora. Žumance jednog jajeta smiksajte s vlaknima s unutrašnje strane kore banane koja ste skupili kašičicom. Dobijenu masku nanesite na čisto lice i ostavite da stoji 10 minuta. A možete i jednostavno trljati unutrašnju stranu kore banane o lice pre odlaska u krevet, pa se ujutro umiti mlakom vodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare