Lepota žene

Kafa, banana, med: Napravite piling za lice za 30 sekundi

Svaka žena ima različit pristup čišćenju svog lica i dok neke svoje lice redovno neguju i vode računa o svakom detalju ima i onih koje će bez griže savesti da odu u krevet na spavanje sa šminkom.

Ponedeljak, 01.03.2021.

12:14

Izvor: Super žena

Kafa, banana, med: Napravite piling za lice za 30 sekundi
Foto: Shutterstock/fizkes

Podeli:

Piling je bitan zato što to pomaže bržem oporavku kože lica. Nove ćelije kože kreiraju se u unutrašnjem sloju kože koji se naziva dermis. Tom prilikom, stare ćelije kože izbacuju se na površinu – na deo kože poznat kao epidermis i one postepeno opadaju sa lica, ako im dozvolite.

Nije teško da se napravi prirodni piling za lice, a nije previše ni skupo. Imajte na umu da ne pravite prevelike količine, jer prirodni sastojci ne sadrže konzervanse i ovakve miksture se relativno brzo pokvare. Eventualni višak koji vam ostane možete da čuvate u frižideru i to najviše tri dana.

Ovo su jednostavni i brzi recepti koje možete da isprobate.

Piling za lice od meda, zelenog čaja i šećera

Skuvajte zeleni čaj i ostavite da se ohladi. Stavite jednu kašiku čaja u činiju i tome dodajte 1 kašiku šećera i jednu kašiku meda pa promešajte. Taj miks biće redak, ali to zavisi dosta i od gustine meda. Da biste dobili smesu koja je dovoljno gusta kao pasta, dodajete još šećera.

Operite lice pa nanesite ovu masku. Kružnim pokretima uklanjajte mrtve ćelije sa lica.

Zeleni čaj je odličan protiv bubuljica i deluje kao moćan antioksidant. Dobar je protiv bora i za regeneraciju kože. Med deluje protiv bakterija i gljivica, pa na taj način radite prirodnu dezinfekciju kože.

Piling za lice od kafe

Za ovaj tretman potrebna vam je mlevena kafa- jedna kašika. Da biste ga napravili u formi paste, dodajte joj jednu kašiku vode. Kružnim pokretima nanesite na lice. Pošto je kafa dobra za kožu i podstiče površinsku mikrocirkulaciju, često se koristi i kao tretman protv celulita. Nakon pilinga, primetićete da vam je koža zategnutija i glatkija.

Banana za lice


Iskombinujte bananu i šećer kao piling za lice. Jednostavno, izgnječite jednu bananu i dodajte joj kašiku šećera. Banana za lice lišava kožu slobodnih radikala i ovo je odličan tretman protiv bora i preranog starenja. Da ne pominjemo koliko je bogata vitaminima i mineralima. Ne zaboravite ni da pojedete jednu. U tom slučaju idite na varijantu bez šećera. A onako u poverenju, dijeta sa bananama je naša omiljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare