Lepota žene

Tajna blistave kože Megan Markl

Kozmetičarke koje posećuje Megan Markl, stručnjakinje za lepotu Kejt Samervil i Džoana Vargas, naglašavaju važnost rituala kao što su piling, hidratacija i formule sa retinolom.

Utorak, 09.03.2021.

08:34

Izvor: Super žena, Harper's Bazzar

Tajna blistave kože Megan Markl
Foto: Shutterstock/Naresh777

Podeli:

Prvi i najvažniji korak je čišćenje lica, ako imate masnu kožu onda je ono dvostruko, ako je suvo, čistite samo jednom, naglasila je Samervil, jedna od poznatih američkih kozmetičarki kod koje ide Megan Markl.

Drugi važan korak je piling, za koji Samervil ističe da na najbolji način skida sloj mrtvih ćelija sa lica i ostavlja taj prepoznatljiv sjaj kože.

Osim fizičkog, odlični su i hemijski pilinzi s AHA kiselinama, jer ujednačavaju ten i čine ga sjajnim i glatkim.

Nakon čišćenja i pilinga, neophodno je hidratizovati kožu i to serumima i kremama, a praktična formula je i tonik.

Tokom cele godine važna je nega kremom sa zaštitnim faktorom, kako se na licu ne bi pojavile hiperpigmentacijske nepravilnosti, naročito ako koristite piling sa AHA kiselinama.

"Predlažem maske za lice, a odličan dodatak nezi su maske pune aktivnih sastojaka", ističe još jedna omiljena kozmetičarka Megan Markl, Džoana Vargas iz Los Anđelesa.

Od ključnih sastojaka predlaže retinol, nezaobilazan u anti-ejž tretmanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare