Lepota žene

Ko bi rekao da ima 80 godina: Koja je tajna lepote Rakel Velč?

Rakel Velč, američka glumica i foto-model, ima 80 godina, a izgleda ne starije od 50. Koja je njena tajna mladolikosti?

Sreda, 24.03.2021.

11:38

Izvor: B92

Ko bi rekao da ima 80 godina: Koja je tajna lepote Rakel Velč?
Foto: Profimedia

Podeli:

Iako je imala nekoliko plastičnih operacija, Rakel Velč je svoju lepotu podržala s merom i ukusom, zadržavši konture lica.

Oduvek je važila za holivudsku lepoticu, jer je imala savršene crte lica, prelepe zube i raskošne obline. S godinama nije izgubila svoju draž i iako je u devetoj deceniji života, i dalje izgleda sjajno.

Rakel se udavala četiri puta i ima dvoje dece, koji su u pedesetim godinama. Sve zanima tajna njene mladolikosti i uvek se interesuju ne samo za projekte na kojima radi, već i kako uspeva da izgleda tako sjajno.

Dobitnica Zlatnog globusa i brojnih drugih nagrada s vremenom je otkrivala kako uspeva da izgleda tako sjajno.

Telo

Izjavila je da vitku liniju održava bezglutenskom ishranom i jogom. Vežba svakodnevno barem jedan i po sat.

"Dnevno pojedem tri voćke i organsko povrće. Obožavam palačinke, picu i hleb, ali to ne jedem", rekla je Rakel.

Za negu lica je zaslužna maska od paradajza, koju pomeša sa malo meda i ulja.

"To me podmladi za nekoliko godina", kaže Rakel Velč, koja i u kupku doda nekoliko kapi maslinovog ulja.

"Nikakva plastična operacija neće uspeti ukoliko nemate program za telo i vežbu", rekla je glumica.

Kosa

Verovali ili ne, Rakel Velč neretko koristi perike. To je bila njena mala tajna.

Lice

Rakel tvrdi da nije koristila ni botoks, ni filere, ni zatezanje lica...

Ona tvrdi da je njena tajna "bag balm", balzam za negu od kravljeg vimena, melema koji se koristi za negu kože vimena kod krava.

Takođe, flogocid, flogoderm ili "veterinarska mast", kako piše na njoj, sadrži kompleks enzima u rastvoru, bornu kiselinu, beli vazelin, bezvodni lanolin, tečni parafin, eterična ulja poljskog cveća i eterično ulje lavande, ima isto svojstvo.

"Bag balm je luda stvar", priznaje Rakel. "Koristi se za negu vimena krava. To je nešto što možete staviti na lice preko noći, a kada se probudite, nemate suvu, ispucalu kožu."

Obrazi i ten

Rakel je 2011. godine magazin "Mens helt" (Mens Health) izabrao za drugu najlepšu ženu svih vremena. Oni su nahvalili njen besprekoran ten.

"Imam prekrasnu kožu – ali ljudi su mi to govorili tokom celog života, a kada imate nešto posebno, želite da se brinete o tome", rekla je Rakel Velč.

U prošlosti je priznala da je koristila flastere za uklanjanje bora i kaže da se brine za svoje lice tako što se drži podalje od proizvoda koji isušuju kožu, poput sapuna.

Vrat

Njen vrat je bez bora i staračkih pega. Nije poznato kako Rakel to uspeva.

Dr Samoris, kozmetički hirurg, rekao je: "Jedino rešenje za vrat koji stari je puno zatezanje vrata, a sastoji se od mobilizovanja opuštenog mišića platizme i uklanjanja viška kože i njenog zatezanja i spajanja rubova iza ušiju, u prednjoj liniji i u nevidljivoj zoni ispod brade. Nakon toga koža je zategnuta, izgleda mlađe i nema bora."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.