Lepota žene

Muče vas začepljene pore? Dva prirodna leka nude sjajno rešenje

Kako ne bi došlo do začepljenja pora, morate svoje lice da čistite svakodnevno, posebno ujutro i uveče. Takođe, postoje dva prirodna leka koja mogu da vam pomognu.

Sreda, 07.04.2021.

14:07

Izvor: 24sata.hr

Muče vas začepljene pore? Dva prirodna leka nude sjajno rešenje
Foto: Profimedia

Podeli:

Čišćenje lica morate da radite svakodnevno. Ono što dermatolog Ani Gonzalez iz Majamija preporučuje kao prirodni lek protiv začepljenih pora su listovi mente.

Ova aromatična biljka bogata je antioksidansima, kao i ključnim vitaminima i mineralima.

"Menta ima brojne zdravstvene blagodeti, ali njena rashladna svojstva mogu da koriste koži. Znamo da su bakterije, višak ulja i mrtve ćelije kože deo onoga što uzrokuje izbijanje mitesera i akni. Listovi mente imaju antibakterijska svojstva, a sadrže i salicilnu kiselinu, koja se može koristiti za sprečavanje i lečenje tih problema", pojašnjava Ani Gonzales.

Menta takođe pruža koži dobar izvor vitamina A, koji može da pomogne u kontroli viška ulja koje proizvodi koža.

Kao prirodni lek, Gonzalez preporučuje izradu maske za lice od zdrobljenih listova, meda i ružine vode. Smesu nanesite na lice i pustite da odstoji 15 minuta. Zatim isperite masku hladnom vodom. Koristite ovu masku dva puta nedeljno da biste videli rezultate.

Alternativni prirodni lek bila bi i kurkuma

"Ovaj protivupalni začin sadrži toliko sjajnih svojstava za kožu, uključujući antiseptik, antioksidans i adstringent. Mogao bi čak da pomogne i u rešavanju ožiljka od akni. Kada ga nanosite na lice, obavezno ga razredite sa drugim sastojcima poput ulja, kako ne biste zamrljali kožu" savetuje Ani, a piše Msn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare