Lepota žene

Ukrajinska "Zlatokosa": Njena kosa dugačka je čak dva metra FOTO

"Zlatokosa" sa dva metra dugom plavom kosom koju nije čak ni podšišala već 30 godina, otkrila je tajnu puštanja tako duge i negovane kose.

Subota, 15.05.2021.

20:51

Izvor: dailymail.co.uk

Ukrajinska
Foto: Profimedia

Podeli:

Alena Kravčenko (35) iz Odese u Ukrajini rekla je da kosu pere samo jednom nedeljno u procesu koji traje 30 minuta.

Alena, koja je i model za kosu, nikad ne češlja mokru kosa kako bi sprečila lomljenje dlake, a ne koristi ni fen za sušenje, već više voli da je prirodno osuši.

Uz svoju jednostavnu rutinu nege kose, Alena koristi maske za kosu i masaže glave kako bi joj kosa izgledala zdravo i lijepo.

Prema Aleni, svako može da postigne istu impresivnu dužinu kose kao i ona, ako ima strpljenja da je pušta.

Ona svoju prirodnu dugu plavu kosu pušta još od pete godine nakon što joj je majka rekla da žene treba da imaju dugu kosu, piše Daily Mail.

Ove reči su joj se urezale u pamćenje i ona od tada pušta kosu koja je nedavno dosegla čak dva metra dužine, što znači da ponekad i stane na nju jer je visoka samo 168 centimetra.

Na svom Instagramučesto objavljuje fotografije svoje duge plave kose, a ima preko 57 hiljada pratilaca.

Alena kaže da njena dva metara duga plava kosa uvek u centru pažnje i da je i muškarci vole zbog zapanjujuće dužine i prirodne plave boje, ali i da je ljudi često na ulici zaustavljaju i traže da se fotografišu sa njom ili joj samo dodirnu kosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.