Lepota žene

Do 18. godine je potpuno izgubila kosu, alopecija joj pomogla da izabere prave ljude FOTO

Ejmi Barbejdz imala je samo 17 godina kada je počela da joj opada kosa. Do 18. godine ostala je potpuno ćelava.

Utorak, 10.08.2021.

13:26

Izvor: B92

Do 18. godine je potpuno izgubila kosu, alopecija joj pomogla da izabere prave ljude FOTO
Ilustracija/ Foto: Profimedia

Podeli:

"Kosa i izgled su vam kad imate 17 godina među najvažnijim stvarima pa je bilo stvarno poražavajuće izgubiti je", otkrila je za britanski Metro.

Ejmi pati od izrazitog nedostatka gvožđa i rečeno joj je da je to verovatni uzrok gubitka kose. Kratkotrajni lekovi su joj pomogli da kosa ponovo naraste, no čim bi prestala da ih uzima, kosa bi ponovno počela da opada. Dijagnostikovana joj je alopecija. Povukla se u sebe i pokušala da izbegne privlačenje pažnje na sebe. Trebalo joj je vremena da odluči da je to stanje neće zaustaviti ni u čemu.

Momcima s kojima je izlazila nije govorila o svojoj alopeciji.

"Jednom dečku, s kojim sam se osećala poprilično prijatno, ispričala sam o svom stanju. Činilo se da je potpuno u redu s tim. Ali, nakon tog sastanka više mi se nikad nije javio", kaže Ejmi.

Tada je ova devojka to preokrenula u svoju korist. Shvatila je da joj alopecija zapravo može pomoći da iz svog života izbaci sve one koji nisu vredni njenog vremena.

Njen sadašnji dečko Čarli voli njene perike.

"Kaže da je to kao da izlazite s različitim ženama, ali s istom predivnom ličnošću", dodaje Ejmi, koja vodi Instagram profil putem kojeg nudi podršku drugima obolelima od alopecije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare