Lepota žene

Namirnice koje usporavaju starenje kože

Voće i povrće u velikim količinama.

Subota, 14.08.2021.

08:00

Izvor: Super žena

Namirnice koje usporavaju starenje kože
Foto: shutterstock/RossHelen

Podeli:

Dosta tečnosti, balansirana ishrana, vežbanje i kvalitetan san su osnova zdravog života. Ipak, zbog brzog tempa življenja, često ne uspevamo da se posvetimo sebi, a to bi trebalo da bude prioritet.

Ukoliko biste želeli da povedeta računa o koži, a da to ne podrazumeva samo kozmetičke preparate i posete stručnjaka, predlažemo vam da pročitate koje to napirnice će pomoći vašoj koži da izgleda zdravije, svežije i da uspori pojavu bora.

Zeleno povrće - kelj, spanać, blitva

Zeleno povrće jedna je od najboljih namirnica za proizvodnju kolagena.

Blitva, spanać i kelj sadrže neophodne hranjive materije koje mogu da povećaju hidrataciju kože i poboljšaju elastičnost. Svakodnevnim konzumiranjem poboljšaćete stanje vaše kože veoma brzo. Šaku spanaća ili list kelja
možete stavitu u smuti, napravite salatu sa blitvom i barenim krompirima.

Crveno voće i povrće

U crvenoj boji krije se likopen, vrsta antioksidansa, koji može da poveća kolagen. Stoga, crveno voće i povrće je odličan izbor u borbi sa visećom kožom.

Probajte da jelima dodate crvenu papriku i paradajz. Ako želite dodatnu zaštitu za svoju kožu, ubacite i malo slatkog krompira, bundeve, pa čak i šargarepe jer su to i dobri izvori antioksidansa koji podstiču bolju proizvodnju kolagena.

Borovnice

U dnevni jelovnik preporučuje se da se uvrste borovnice koje su osim za moždane ćelije dobre i za kožu. One su bogate polifenolom, antioksidansima koji čuvaju elastičnost kože, podstiču proizvodnju kolagena i ublažavaju bore.

Jabuke

One su bogate vitaminima A, C i E koji štite organizam od slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Takođe sadrže pektin koji poboljšava tonus kože i smanjuje rizik od preuranjenih bora. Preporučuje se da se uzima jedna jabuka na dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare