Lepota žene

Jednostavni načini da se rešite podočnjaka i kolutova ispod očiju

Većinu sastojaka za ove jednostavne maske verovatno već imate kod kuće, a ako ih i nemate, lako možete da ih nabavite

Ponedeljak, 06.09.2021.

10:55

Izvor: 24sata.hr, Super žena

Jednostavni načini da se rešite podočnjaka i kolutova ispod očiju
Fotografija: Profimedia

Podeli:

1. Ružina vodica

Ružina voda vlaži i neguje kožu lica, oslobađa od oteklina, crvenila i svraba. Ima učinak izbeljivanja i podmlađivanja. Možete je jednostavno kupiti ili napraviti sami kod kuće od svežih latica jedne ruže i čaše tople vode (isperete latice ruže i stavite ih u posudu i prelijete čašom tople vode. Ostavite da se ohladi i ocedite u dezinfikovanu posudu. Ružinu vodicu držite u frižideru ali ne duže od sedam dana).

Koristite tako da navlažite dva tupfera, stavite ih na podočnjake i držite 15-ak minuta. Ponavljajte to svako jutro i svako veče.

2. Bademovo ulje

Bademovo ulje oslobodiće vas oteklina ispod očiju kao i tamnih kolutova. Pre spavanja nanesite 2 do 3 kapi i lagano umasirajte ispod očiju. Rezultati će se videti već za nedelju dana.

3. Sok od krompira

Krompir je odličan izvor vitamina C i određenog sastojka koji izbeljuje kožu.

Priprema: Naribajte sirov krompir i iscedite sok iz njega. Potom navlažite tom tekućinom tupfere, stavite ih na oči i držite deset minuta. Isperite lice pa umasirajte pod oči malo maslinovog ulja. Tretman traje dve nedelje i radi se svaki dan.

4. Obloge od krastavca

Krastavac sadrži veliku količinu antioksidansa i ima učinak izbeljivanja.

Priprema: Nekoliko debljih kriški krastavca stavite u frižider na pola sata, a potom ih stavite na oči i oko njih pa držite 10 do 15 minuta. Na kraju lice isperite hladnom vodom. Postupak ponavljajte svaki dan, i tako nedelju dana.

5. Obloge od čaja

Čaj je bogat kofeinom, taninom, i antioksidansima - što je odlično za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju i oteklina.

Priprema: Napravite šoljicu zelenog ili crnog čaja, čekajte da se ohladi, a zatim u čaj potopite tupfere. Ocedite ih malo i stavite na oči. Na isti način možete da koristite i vrećice čaja (nakon što napravite čaj). Oblogu držite 10 do 15 minuta, i tako svaki dan. Nakon nedelju dana videćete poboljšanje.

6. Maska od mleka i hleba

Mleko vlaži i izbeljuje kožu, a hleb sadrži kvasac koji je bogat vitaminom B - on smiruje kožu i neutrališe osip.

Priprema: Napravite smesu od belog hleba i mleka, ne previše gustu. Stavite masku na kritična područja i držite 10 do 15 minuta. Budete li to radili redovno, podočnjaci će brzo nestati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare