Lepota žene

Piling -nega kože tokom hladnog vremena

Mehanički piling možemo da napravimo sami uz pomoć namirnica koje već imamo u svojoj kuhinji, kao što su maslinovo ulje, šećer ili so.

Subota, 27.11.2021.

11:06

Izvor: 24sata.hr

Piling -nega kože tokom hladnog vremena
Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Podeli:

Ukoliko želite da vaša koža bude sveža i lepa koristite piling bar jednom nedeljno tokom tuširanja.

Maslinovo ulje ima blagotvorano dejstvo na kožu, neguje je, hrani i čini da bude mekana na dodir. Kod kupovnih pilinga važno je da su čestice koje se u njemu nalaze namenjene upravo za negu kože tela. One se razlikuju od onih koje su predviđene za negu lica.

"Tokom tuširanja lagano nanesite piling na noge, ruke i ostale delove tela. Trljajte kružnim pokretima oko pola minuta. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije sa kože i učinićete da ona izgleda lepo i zdravo. Osim toga, ovakva koža mnogo manje je sklona pojavi bubuljica i akni od one na kojoj se piling gotovo nikad ne radi", kaže američka lekaraka Den Mraz Robinson.

Mnoge žene prilikom pilingovanja kože koriste rukavice specijalno napravljene za tu namenu, koje imaju posebno hrapavu teksturu, a nisu previše abrazivne za kožu tela.

Nakon pilinga obavezno nanesite kremu ili losion za telo, kako bi se koža ishranila.

Idealne formule za negu kože nakon pilinga su preparati koji u sebi sadrže sastojke kao što su vitamni E i hijaluronska kiselina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare