Lepota žene

Kako negovati kožu na niskim temperaturama

Ako u nečemu preterujemo, koža će to otkriti.

Sreda, 12.01.2022.

11:29

Izvor: 24sata.hr

Kako negovati kožu na niskim temperaturama
Foto: JLco Julia Amaral/Shutterstock

Podeli:

Kao najveći organ, ali i zaštita tela i organizma, koža puno toga otkriva o nama, pa je zapravo ogledalo našeg načina života.

Na primer, nezdrava ishrana će uzrokovati brojne upalne procese, bez obzira na spoljnu negu. Naravno, nekome više nekome manje, ali ako je to problem, kreme to neće srediti.

"Koža se konstantno menja, zavisi od toga kako živimo, kako se hranimo i koliko vode pijemo. Na to moramo da obratimo pažnju i da negu prilagodimo dobu. Za zimu je generalno bitno da se negujemo ultra hidratantnim proizvodima za zaštitu od hladnog vremena i vetra", komentarisala je američka dermatološkinja Anđelika Voker za magazin Vun.

Takođe, ako ne vidite neku dramatičnu promenu na koži, bez obzira na vremenske prilike, nije nužno drastično menjati rituale.

Na niskim temperaturama je dobro uvesti još jedan sloj kreme dnevno, pošto niske temperature isušuju lice. Boravak na hladnom vazduhu dobar je za kožu, ali pritom je dobro zaštititi se kremom, kako bi lice ostalo meko, piše 24sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare