Lepota žene

Od sivila lica do dubinskih bora: Kako sprečiti isušivanje kože

Tokom zimskih meseci koža se nalazi pred brojnim izazovima - hladan vetar i suvi vazduh u prostorijama, temperature u minusu utiču na dubinsko isušivanje kože, zbog čega bore postaju dublje.

Četvrtak, 03.02.2022.

10:13

Izvor: Wellandgood

Od sivila lica do dubinskih bora: Kako sprečiti isušivanje kože
Foto: Dean DrobotShutterstock

Podeli:

Ako je koža konstantno "žedna", neophodno je zimi pojačati njegu. Čak i ako odaberete kremu koja najavljuje dobru hidrataciju, moguće je da i dalje vidite posledice isušenosti.

Razlog tome je krema koja koristite, a tada je poželjno da negu pojačate tonicima i losionima koji imaju funkciju da poviše nivo vlage u epidermisu.

Idealna krema, odnosno ona koja pomaže, sigurno će smanjiti transepidermalni gubitak vode i poboljšati svakodnevnu zaštitnu ulogu u koži.

"Time će se ujedno smanjiti osetljivost na iritacije koža će se brže obnoviti", ističe dermatolog Dejvid Orentrajk za Velandgod.

Prilikom kupovine hidratantne kreme, dermatolog preporučuje da obratimo pažnju na sastojke kao što su humektanti, emolijenti.

Humektanti podstiču zadržavanje vlage u gornjem sloju kože, a među njih spadaju glicerin i hijaluronska kiselina.

Emolijensi su najdelotvorniji u popravljanju kože i smanjuju vidljivosti bora. Na primer, kakao maslac je odličan za negu kože lica i tela tokom čitave godine.

Ako primetite upalne procese i crvenilo, usprkos kremi koja hidrira, vreme je za promenu - kozmetički brendovi imaju niz proizvoda koji su namijenjeni osetljivim tipovima kože.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare