Lepota žene

Da li znate kakav razdeljak kose je najidealniji za vaš oblik lica?

Svakoj osobi se kosa prirodno deli na određen način, ali da li ste se zapitali da li je to i najidealniji razdeljak koji vam odgovara?

Nedelja, 15.05.2022.

14:55

Izvor: dvevno.rs

Da li znate kakav razdeljak kose je najidealniji za vaš oblik lica?
Foto: hedgehog94/Shutterstock

Podeli:

S druge strane, mnoge žene godinama se pridržavaju frizura s omiljenim razdeljkom, odnosno onim kog smatraju da im najbolje pristaje.

Razdeljak na pravoj strani važniji je nego što možda mislite. Jednostavna linija na glavi može dramatično da promeni izgled lica, popravi sitne nedostatke, ali i da ih naglasi.

Zato se poigravanje s drugačijim načinom češljanja od onog na koji smo navikli isplati, pa vam otkrivamo tri vrste razdeljka i njihove prednosti i mane.

1. Za tanku kosu najbolji je duboki razdeljak na stranu

Duboki bočni razdeljak idealan je za tanku kosu jer stvara utisak gušće i bogatije frizure, a fenomenalno funkcioniše i na kratkoj i dugačkoj kosi. Crte lica ovde nisu bitne, ali kod malog lica ipak treba pripaziti jerna ovaj način očešljana kosa smanjuje lice, posebno u kombinaciji s dugim šiškama.Preporuka je da kosu očešljate na stranu, ali ne i zaližete. Ovaj će razdeljak skrenuće pažnju sa lica zbog čega je idealan kod izraženog nosa ili brade. Češalj tanke drške i jednoredno posloženi zupci najprikladniji su za stvaranje preciznog razdeljka, pre oblikovanja kosu je najbolje tretirati regeneratorom ili maskom koja će je omekšati.

2. Okruglom ili četvrtastom obliku lica najbolje pristaje razdeljak po sredini glave

Brojni frizerski stručnjaci razdeljku po sredini glave pristupaju s dozom opreza, iako on važi kao jedini koji odgovara svakom obliku lica. Međutim, njegov sitniji nedostatak je što ističe asimetriju lica, dok najzdraviju i bujnu kosu u trenutku stanjuje. Okruglom i četvrtastom licu najbolje stoji razdeljak po sredini koji će u ovom slučaju izdužiti lice. Ukoliko imate kovrdžavu kosu ovakav razdeljak najbolje da izbjegavate jer će lice dodatno zaokružiti.

Kod stilizovanja kosu podelite na polovini glave, te svaki stranu zasebno, pramen po pramen izvlačite od korena kako bi se dobilo na volumenu

3. Najidealniji za svaki oblik lica je običan razdeljak na stranu

Asimetrija kod razdeljka na stranu nadoknađuje ne baš savršene crte lica i male nedostatke. Široka lica s razdeljkom na stranu čine se užim, a razdeljak može prekriti i poneku boru.

Preporuka je s vremena na vreme prebacivanje razdjeljka s jedne strane na drugu ili pomjeranje razdjeljka malo više ulijevo ili udesno. Time će kosa izgledati gušće i imati više volumena, a promena strane razdeljka u trenutku će osvežiti izgled.

Zapamtite - razdeljak formirajte na mestu na kom želite dok je kosa mokra, a ne nakon što je osušite. Tako će izgledati prirodnije. Mokru kosu je uvek lakše oblikovati od suve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare