Postoje određena pravila: Koji je najbolji način da nanesete kremu za sunčanje

Svi smo svesni činjenice da prekomerno izlaganje suncu može biti veoma štetno za kožu, stoga bi sa porastom temperature trebalo uvesti kremu sa zaštitnim faktorom u svoju jutarnju bjuti rutinu.

Kosa i koža | prva.rs |
Podeli
Foto: verona studio/ishutterstock
Foto: verona studio/ishutterstock

Postoje određena pravila kada je nanošenje kreme za sunčanje u pitanju, koja osiguravaju to da nas ona štiti na najbolji mogući način.

Ne vodite računa o redosledu

Nanošenje kreme za sunčanje bi trebalo da bude poslednji korak. Tome prethodi umivanje lica, nanošenje seruma, antirid kreme za predeo oko očiju i hidratantne kreme. Sačekajte da vaša koža dobro upije prethodne proizvode, pre nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom. Nakon nanošenja sačekajte minimum 20 minuta pre nego što se izložite suncu.

Ne nanosite je na čitavo lice

Ukoliko kremu sa zaštitnim faktorom nanosite samo na one delove koji bivaju „najviše pogođeni“ sunčevim zracima – nos i obrazi – onda pravite grešku. To je kao kada biste rekli da perete samo one zube koji se vide kada se osmehnete. U prevodu – ne možete da kontrolišete koji deo lica će biti pogođen sunčevim zracima, što znači da bi kremu trebalo ravnomerno da rasporedite po celom licu.

Grešite kada je u pitanju tehnika nanošenja

Kremu prvo stavite na sam centar lica, odnosno na nos, a zatim je razmazujte ka ivicama, vodeći računa da prekrijete celo čelo i vilicu. Uši bi takođe trebalo da budu zaštićene. Kremu ne morate da tapkate, a za njeno razmazivanje najbolje bi bilo da koristite prste, a ne sunđerčić ili četkicu.

Zaboravljate na usne

Nažalost, čak i na usnama se vide tragovi starenja izazvani štetnim sunčevim zračenjem, a u najgorem slučaju i na tom delu lica se može razviti rak kože. Balzam za usne sa zaštitnim faktorom bi trebalo koristiti od aprila-maja do septembra-oktobra, kako bi vaše usne bile i hidrirane i zaštićene.

Ne vodite računa o vrsti kreme

Preporučuje se da koristite kremu sa zaštitnim faktorom 30 ili više. Pored toga, u zavisnosti od tipa kože, birajte kremu za suvu, kombinovanu ili masnu kožu lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 8 sledeca idi na stranu