Lepota žene

Koja dužina kose i frizura pristaju u zavisnosti od oblika vašeg lica?

Frizura je, naravno, stvar ličnih preferencija. Neko ne voli da je naglašava, dok je drugima to zaštitni znak. Svakako, nije loše da znamo koji stil pristaje određenim oblicima lica i postoje li frizure koje mogu da istaknu ono najbolje na licu. Prema rečima stručnjaka, svaka dužina kose pristaje svakom obliku lica, ali u određenoj meri.

Utorak, 09.08.2022.

12:48

Izvor: Vecernji

Koja dužina kose i frizura pristaju u zavisnosti od oblika vašeg lica?
Foto: Sofia Zhuravetc/shutterstock

Podeli:

To je razlog zašto vredi razmisliti o kroju, slojevima i oblikovanju kose koji će naglasiti crte i sam oblik lica, a profesionalci za "Glamour" savetuju šta najbolje pristaje pojedinom obliku.

Srcoliko lice - lob

Lica u obliku srca specifična su po tome što su nešto šira na području čela i uža na bradi. Preporuka za ovakav oblik lica jesu meki slojevi poput boba i loba, kako bi se dodala punoća u predelu vilice.

Ovalno lice - blunt bob

Kod ovalnih lica izraženija je dužina od širine. Frizeri kažu kako na takvom licu svaka dužina kose izgleda sjajno, od kratke piksi kose, zatim boba, kao i duge kose. Frizeri za "Glamour" kažu kako su dobrodošli i razni stilovi šiški, a kosa može biti stilizovana ravno, na lagane talase ili u kovrdže.

Četvrtasto lice - slojevi

Za lice četvrtastog oblika karakteristično je široko čelo, široke jagodične kosti i snažna linija čeljusti. Snažna čeljust može se ublažiti slojevima oko lica. Duža kosa izgleda odlično, sve dok je slojevita. Šiške stilizovane u stranu istaći će jagodice, a volumen u kosi možete postići i korištenjem spreja za volumen.

Duguljasto lice - šiške i volumen po strani

Duguljasto lice je slično ovalnom, samo još malo izduženije. Ako imate ovakav oblik lica, možda ćete poželeti da smanjite volumen na vrhu glave i usredsredite se na stvaranje volumena na strani lica. To će uravnotežiti duljinu lica i stvoriti drugačiju strukturu kose. Za ovakvo lice odličan je bob dužine do brade ili linije vilice, jer nema efekta izduživanja. Ipak, i dugačka kosa može odlično funkcionisati, pa birajte slojeve koji uokviruju lice.

Oni će "omekšati" dugačku kosu i istaći oči i jagodice. Dobra ideja su i zavesa-šiške kako bi se na sredini stvorila iluzija širine, a feniranje i velike kovrče pomažu u stvaranju volumena.

Okruglo lice - dužina ili piksi rez

Okruglo lice obično ima istu širinu i dužinu. Kažu da kod ovakvog oblika lica, budući da je manje i sitnije, neke frizure mogu "zagušiti" lice pa treba birati frizure koje će ga izdužiti. Osobama sa okruglim licem pristaju dugački slojevi, teksturirani piksi rezovi i kratke šiške nošene po strani. Preporučuje izbegavanje gustih šiški, a što se tiče stilizovanja, frizeri savetuju slabe valove koji će licu dodati volumen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare