Lepota žene

"Lepljiva metoda" je novi trend: Savršeno prekriva akne, a treba vam samo tri proizvoda VIDEO

Iako smo svi različiti i nemamo iste probleme sa kožom, verovatno ste barem jednom hteli da prekrijete nesavršenosti na licu, bilo da se radi o pigmentacijskim mrljama, bubuljicama ili samo neujednačenoj teksturi.

Nedelja, 11.09.2022.

11:03

Izvor: Super žena

Foto: NDAB Creativity/Shutterstock

Podeli:

Na društvenim mrežama postoji pregršt trikova za prikrivanje akni, a jedna za koju možda dosad niste čuli je tzv. "lepljiva metoda" (sticky method).

Iako naziv zvuči poprilično odbojno, dobra je stvar što su potrebna svega tri proizvoda, a prema mišljenju šminkerki koja ju je osmislila – ovim načinom prekrićete sve nesavršenosti na licu.

Mikajla Nogijera na TikToku je pokazala kako u potpunosti prekriva akne, a skupila je više od tri miliona pregleda u manje od 24 sata od objave.

Proces počinje hidratantnim serumom koji će ostaviti lepljiv sloj na vašoj koži.

Iako je Mikajla sama odlučila da koristi serum s hijaluronskom kiselinom, napominje da će “svaki serum koji ostavlja lepljivi finiš na licu nakon nanošenja biti delotvoran”.

Zatim pređite na sledeći korak – nanesite prajmer, odnosno bilo koji proizvod koji je namenjen pripremi kože, a takođe pomaže u prijanjanju šminke na lice.

Nakon toga će vam lice biti izrazito lepljivo i upravo to želite postići jer će se, kako kaže šminkerka, vaš mat korektor na lice prilepiti poput lepka.

Najvažniji korak je da pustite korektor da se osuši (zato je mat opcija najbolja).

"Sačekajte do pet minuta da se potpuno osuši. Vreme sušenja je vrlo važno za sredstva lepljive teksture. Čak preporučujem korištenje ventilatora ako ga imate", objasnila je Mikajla u snimku.

Na kraju, nakon što se korektor osuši, preko njega stavite podlogu – puder srednje do pune prekrivnosti, a za nanošenje koristite bjuti blender.

Potom dovršite ostatak svoje rutine šminkanja.

@mikaylanogueira HOW TO PERFECTLY COVER ACNE USING THE STICKY METHOD 😳👌🏻 #makeup #beauty #acne #acnecoverage ♬ original sound - Mikayla Nogueira

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare